8/11/18

Oma laukkumallisto Stockmannille!

48 215

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: STOCKMANN

Arvaatkaapa mitä! Saan viimein paljastaa, että debyyttini asustesuunnitteljana ei jäänyt vain omaan neulekokoelmaan, vaan nyt Stockmannin A+more-osastolle on ilmestynyt myyntiin jotain muutakin, missä minulla on näppini pelissä. Pääsin siis tänä vuonna kokeilemaan siipiäni asustesuunnittelijana, kun Stockmann antoi minulle mahdollisuuden suunnitella syksyn A+more-mallistoon piposta, huivista ja hansikkaista koostuvan neuleasustekokonaisuuden. Tämän lisäksi suunnittelin kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa myös pienen oman nahkalaukkukokoelman, joka on nyt ilmestynyt myymälöihin!

On ollut todellinen muodin rakastajan unelma päästä kokeilemaan suunnittelijan työtä ja designerin saappaisiin loikatessani olen saanut mahdollisuuden luoda sellaisia täydellisiä tuotteita, jollaisia olen itse aina toivonut löytäväni kauppojen asusteosastoilta. Neulekokoelman idea lähti täydellisestä piposta: siitä pilkulleen oikean mallisesta, laadukkaasta, miellyttävästä, kauniista, ajattomasta, kivan värisestä ja kohtuullisen hintaisesta mutta myös vastuullisesti tuotetusta tuotteesta, jossa kohtaisivat sekä esteettiset, käytännölliset että kestävät arvot. Tällaiset tuotteet ovat niitä vaatekaapin kulmakiviä, jollaisia kaikki etsivät mutta joita on aina yhtä vaikea löytää kompromisseja tekemättä. Laukkuja suunnitellessani lähdin samoista lähtökohdista liikkeelle.

Kuten olen maininnut ennenkin, uskon itse siihen, että muodissa kaikkein tärkeimmät vastuullisuusteot tehdään jo tuotetta suunnitellessa: ajattomat ja korkealaatuiset tuotteet pitävät pintansa trendien vaihdellessakin. Minulle täydellinen laukku on kaunis, laadukas, kestävä ja ennen kaikkea käytännöllinen. Olen halunnut luoda A+more-mallistoon juuri sellaisia ajattomia klassikkotuotteita, joiden joukosta moni voisi löytää uuden luottolaukun, sillä inspiraatio ja idea kokoelman taustalla on saanut alkunsa nimenomaan oman vaatekaappini kestosuosikeista – hieman paranneltuina versioina vain.

Tavoitteena on siis ollut taas suunnitella sellaisia asustehyllyn toimivia ja aikaa sekä käyttöä kestäviä perustuotteita, jotka sopivat monenlaiseen tyyliin ja käyttötarkoitukseen. Suunnittelemaani kokoelmaan sisältyy kolme laukkua ja periaatteessa näillä kolmella erilaisella laukulla voisi pärjätä melkein kaikissa tielle osuvissa arkisissa tilanteissa: mukana on niin suurempi shopper-tyylinen laukku, pieni (mutta sisältä yllättävän tilava) crossbody-laukku sekä näppärän kokoinen ja monikäyttöinen clutch.

Halusin suunnitella sellaisia laukkuja, joissa pienimmätkin yksityiskohdat on hiottu loppuun asti ja designissa on huomioitu nimenomaan käytettävyys. Näissä laukuissa olkahihnat eivät valahda olkapäiltä tai painaudu ikävästi ihoon ja laukut ovat helppoja avata ja sulkea. Yksi tärkeä juttu on, että niiden sisäosat on suunniteltu niin, että laukusta löytää helposti etsimänsä. Esimerkiksi taskut sekä kahteen osioon jaettu sisäosa helpottavat paitsi tavaroiden järjestyksessä pysymistä, ne myös auttavat tavaroiden takaisin laittamisessa täyteen laukkuun.

Materiaaliksi valikoitui nahka sillä se kestää käyttöä hyvin sekä patinoituu ajan saatossa kauniisti. Kokoelman laukut valmistetaan Intiassa Stockmannin oman ostokonttorin kautta toimivassa sertifioidussa tehtaassa, jossa hyviin työoloihin panostetaan ja niitä valvotaan sekä auditoidaan säännöllisesti. Kaikki Stockmannin tehtaat on BSCI-auditoituja ja kiinnostuneet löytävät lisätietoja Stockmannin vastuullisuusperiaatteista sekä hankintaketjusta yrityksen nettisivuilta.

Laukkujen väripalettiin valitsin klassista mustaa ja rauhallista luumunpunaista, mutta halusin tarjota jotakin myös rohkeammille pukeutujille, joille laukku saa olla statement-asuste. Olen itse juuri sellainen tyyppi, joka saattaa hyvinkin valita peruslaukukseen mustan sijaan vaikkapa oranssin. Niinpä kokoelmassa nähdään klassikkovärien rinnalla herkullista oranssinpunaista sekä mintunvihreää.

Suurin osa ihmisistä suosii laukkuostoksilla mustaa tai muita tummia sävyjä, mutta haluan myös vähän haastaa tätä ajatusta: värikäs laukku voi olla hillityssä asussa juuri se harkittu loppusilaus, joka antaa tyylille ripauksen särmää. Ja toisaalta valitsemani värit ovat sellaisia, että ne sopivat hyvin monien muiden värien rinnalle sekä keskenään. Kannattaa kokeilla yhdistää esimerkiksi erivärinen pikkupussukka shopper-laukkuun: esimerkiksi minttu sopii kauniisti myös oranssinpunaisen tai luumun kanssa. Vinkiksi myös, että laukkujen värimaailma sopii hyvin yhteen myös aiemmin syksyllä ilmestyneiden neuleasusteiden kanssa.

Mutta sitten niihin itse laukkuihin… Suosin itse arjessa eniten sellaisia shopper-tyylisiä ”joka paikan” laukkuja, joiden uumeniin saa mahdutettua paljon tavaraa ja jotka kulkevat kätevästi mukana joko olalla tai käsivarrella. Oman kokoelmani suurin laukku on juuri tällainen täydellisen monikäyttöinen tilaihme, johon mahtuu niin läppäri kuin paljon muutakin tavaraa. Inspiraationa tämän laukun taustalla on ollut juuri tehdä se sellainen täydellinen arjen peruslaukku, sillä omalla laukkuhyllyllä aina mietin, että täydellisin laukku olisi oikeastaan yhdistelmä useampaa lemppariani. Niinpä yhdistin omista suosikeistani parhaat ominaisuudet yhteen kassiin, joka on saatavilla kaikissa kokoelman neljässä värissä.

Itseäni ärsyttää aina tuollaisissa tilavammissa laukuissa se, että sieltä voi olla todella vaikea löytää mitään, jos se on kovin täynnä. Toisaalta vähintään yhtä turhauttavaa on se, että jos kassista kaivaa läppärin ulos, voi sitä olla mahdoton saada hetken päästä tungettua sinne nätisti takaisin ilman, että pitää ensin ottaa laukusta ulos kasa muita tavaroita. Niinpä suunnittelin laukun sisäosan niin, että se on jaettu kahteen osioon, jotta tavarat pysyvät laukun sisällä paremmassa järjestyksessä. Ja tietenkin sisälle on jemmattu myös useita pienempiä taskuja, joihin saa sujautettua pikkutavarat.

Kokoelman pikkulaukun taustalla on itse asiassa aika hauska tarina. Pienen satulalaukun inspiraationa on toiminut kirpputorilta aikanaan löytämäni 70-80-luvun nahkalaukku, jonka olen rakastanut melkein puhki. Näppärä koko ja toimiva design ovat tehneet siitä luottoasusteen, jota on paikattu moneen kertaan suutarillakin. Loin suosikistani kokoelmaan uuden ja päivitetyn version, jotta muutkin pääsevät iloitsemaan tästä loistolöydöstä – ja voin viimein päästää lahoamaisillaan olevan laukkuvanhukseni eläkkeelle.

Olen rakastanut vanhassa vintage-laukussani sitä, että pikkulaukku on melkoinen tilaihme: sen sisuksiin mahtuu hämmästyttävän paljon tavaraa ja sisäosa on suunniteltu todella käyttännölliseksi. Niinpä toin nämä hyvät ominaisuudet myös tähän uutuuslaukkuun: sisäosa on jaettu kahteen osioon kuten shopperissakin, mutta tilanjakajassa on vielä keskellä vetskaritasku. Laukku on myös kokonsa, tyylinsä ja siron mallinsa puolesta kivalla tavalla ajaton sekä sellainen, että se sopii monenlaisen eri asun pariksi. Tätä laukkua on saatavilla mustana ja luumunpunaisena.

Kokoelman kolmas laukku on näpsäkän kokoinen ja moneen käyttötarkoitukseen soveltuva pieni pussukka. Pussukkaa on saatavilla malliston kaikissa neljässä värissä ja hauskan loppusilauksen sille antaa tupsulla varustettu vetoketju. Kätevän kokoista pientä laukkua voi käyttää esimerkiksi clutchina, meikkipussina tai ihan vain kaikenlaisen pikkutavaran säilömiseen isomman laukun sisällä.

Minä olen sitä ihmistyyppiä, jolla saattaa ison laukun sisällä olla montakin pienempää pussukkaa, sillä tavarat pysyvät siten paremmassa järjestyksessä. Yhdessä pussukassa kulkevat mukana huulipunat, toisessa lääkkeet ja rakkolaastarit, kolmannessa korut ja neljännessä ties mitä. Etenkin matkoille lähtiessä on kätevää, kun tietyt tavarat löytyvät aina kootusti samasta paikasta ja voin vain siirtää pussukkani laukusta toiseen. Tällainen pikkulaukku on myös täydellinen yllättävien tilanteiden pelastaja, kun työpäivän päätteeksi päätyykin jonnekin, missä kaipaisi asulleen loppusilaukseksi jotain muuta kuin isoa kassia, johon on sullottu koko elämä. Kun pussukka kulkee laukussa mukana, niin asunkin saa helposti päivitettyä clutchin avulla iltatyyliin soveltuvammaksi.

Tuntuu mahtavalta pidellä viimein käsissään näitä itse suunnittelemiaan valmiita laukkuja, joihin on laitettu hurjasti ajatusta ja joiden lopullista designia on viilattu useampaan otteeseen. Sitä ei kuluttajan roolissa osaakaan ajatella, miten monenlaisia suuria ja pieniä juttuja suunnittelutyössä pitää huomioida. Pelkästään nahkalaatuja, pinnoitteita, tekstuureja ja värejä on lukemattomia erilaisia. Loputtomalta tuntuvaa määrää näytepaloja tutkiessa nousi miltei hiki otsalle, mutta olen tosi tyytyväinen lopputulokseen ja etenkin siihen, millaiset lopullisista väreistä tuli, sillä aina sekään ei ole aivan taattua, että oma visio taipuu toteutuksessa tismalleen sellaiseksi kuin oli ajatellut.

Lisäksi suunnitteluprosessin edetessä pitää miettiä millaisia sisäosia laukkuun tulee, millainen vuori laukussa on (jos on), millaisia tikkauksia nahkapintaan tehdään, minkä värisiä ja näköisiä metalliosia, kiinnityksia ja vetoketjuja laukkuun laitetaan sekä millaiset tuote-tägit siihen halutaan. Lopputulos koostuu valtavan monista pienistä päätöksistä, jotka kaikki vaikuttavat paitsi laukun ulkonäköön, myös sen hintaan. Esimerkiksi kaikki taskut, vetoketjut ja muut yksityiskohdat nostavat laukun hintaa. Enpä ollut koskaan tullut myöskään ennen ajatelleeksi, että mitä suuremmista yhtenäisistä nahkapaloista laukku koostetaan, sitä kalliimmaksi sen hinta kohoaa. Pienemmistä nahkapalasista koottu laukku on edullisempi, koska siinä voidaan hyödyntää paremmin ja monipuolisemmin olemassa olevaa materiaalia – ja tavallaan siis myös ekologisempi.

Yksi ideointivaiheen apuna olleista mallikappalelaukuista oli eräs oma laukkuni, jonka olen aikanaan löytänyt sample salesta. Nappasin laukusta muutaman hyvän idean käytäntöön myös A+more-shopperiini, mutta ymmärsin tätä prosessia läpikäydessäni myös hyvin sen, miksi oma sample-laukkuni ei ole koskaan päätynyt tuotantoon. Nahkavuorilla varustettu laukku on toki kaunis, mutta myös painava ja kauttaaltaan nahkaiset sisäosat nostaisivat sen hinnan pilviin. Tällaisia asioita harvoin tulee ostoksilla ollenkaan ajatelleeksi.

Suunnitteluprosessin aikana tuotteiden design, väritys ja kokoonpano myös eli jonkin verran. Kun saimme alkuperäisen suunnitelman pohjalta tehdyt mallikappaleet tehtaalta näytille viime keväänä, niihin tehtiin vielä aika paljon muutoksia ennen lopullisen designin hyväksymistä. Hihnojen leveyttä viilattiin, saumojen kohtaa säädettiin ja muita muokkauksia tehtiin. Shopper-laukun muotoakin vielä muutettiin hiukan alkuperäisestä suunnitelmasta ja lopullisesta kokoelmasta jäi kokonaan pois yksi suunnitelmassa alun perin mukana ollut tuote, koska se ei vain tuntunut sopivan kokonaisuuteen. Myös yksi väri jätettiin kokonaan pois, koska lopputulos ei ihan vastannut visiota.

Sain itse projektin myötä vain pienen pintaraapaisun suunnittelijan työhön, enkä voi kuin nostaa hattua kaikille, jotka miettivät näitä asioita työkseen päivät pitkät. Ehkä sitä nyt itse tutkii myös jatkossa laukkuja aivan uusin silmin, kun tietää, millaiset design-ratkaisut esimerkiksi vaikuttavat tuotteen lopulliseen hintaan. Oli kuitenkin kivaa, etten kokenut joutuvani tekemään minkäänlaisia merkittäviä kompromisseja tämän suunnitteluprosessin aikana, vaan kaikista tuotteista tuli aikalailla juuri sellaisia kuin toivoinkin. Vaikka tietysti sitä aina keksii, millaisia juttuja voisi vielä kehittää ja tehdä lisää. Mutta on ollut ihanaa saada suunnitella sellaiset tuotteet, joiden takana voi hyvillä mielin seistä.

Nyt odotan vain jännityksellä, että saan kuulla, mitä te tuumitte suunnittelemistani laukuista! Olen jo pipojen ja muiden neulekokoelman asusteiden kanssa päässyt saamaan pienen maistiaisen siitä, miten ihanaa on saada tyytyväisiä palautteita tuotteiden uusilta omistajilta ja miten hauskaa on bongailla itse suunnittelemiaan asusteita muiden yllä kaupungilla. Joten nyt odottelen malttamattomana, milloin saan bongata ensimmäisen suunnittelemani nahkalaukun jonkun olalta tai hyppysistä tuolla jossain!

Laukkujen hinnat ovat erittäin hyvät laatuun nähden, joten toivon, että senkin kautta tuotteet ovat monelle saavutettavissa. Clutchin hinta on 49,90€, pienen crossbody-laukun hinta 79,90€ ja shopperin puolestaan 129€ ja tuotteet ovat nyt saatavilla sekä Stockmann-myymälöiden A+more-osastoilla että verkkokaupassa. Laukkujen värit toistuvat näissä minun kuvissani hieman todenmukaisemmin kuin verkkokaupan tuotekuvissa. Ja psst, neuleasusteissa suosituimmat värit myytiin loppuun melko nopeasti, joten ei kannata jäädä aikailemaan, jos ehdottomasti haluaa laukun jossain tietyssä värissä.

Haluan antaa valtavan suuren kiitoksen Stockmannille ja A+more-tiimille siitä hyvästä, että olette uskaltaneet antaa minulle tällaisen mahdollisuuden sekä niin vapaat kädet toteuttaa juuri oman näköistäni juttua. On ollut mielettömän jännittävää, kivaa, opettavaista ja palkitsevaa päästä tekemään työtä niin rautaisten ammattilaisten ja inspiroivien tyyppien kanssa! Suurkiitos myös rakkaalle ystävälleni Annikalle tämän postauksen kuvista!

Photos: Annika Ollila

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Muoti

48 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Vautsi, mitä herkkuvärejä! <3

 • Aivan mielettömän ihanaan projektiin olet päässyt, onnittelut siitä ja myöskin ihastuttavasta lopputuloksesta!
  Vaikka olen klassisten värien suosija, on näissä laukuissakin kivaa, että olet tuonut rohkeasti värjeä mukaan. Upeita asusteiden peruspilareita ja hinta todellakin kohtuullinen :) Tietysti uteliasta jäi hieman mietityttämään minkä laukun/värin jätitte lopulta tuotannosta pois :D

  • Voi kiitos ihanasta palautteesta! :) Hahaa, lopullisesta kokoelmasta jäi pois toinen pieni olkalaukku, jonka tyyli ei vain jotenkin matchannyt muuhun kokoelmaan ja pois jäänyt väri oli sellainen ruskeanharmaa, joka näytti muiden rinnalla jotenkin tunkkaiselta. Ja hyvä, että karsittiin, koska nyt tästä tuli tosi kiva ja eheä.

   • Tänään aiemmin stokkan sivut näyttivät menneen ilmeisesti tukkoon sinun kokoelmasi kohdalta (jee!, se on hyvä saavutus myös :D ) ja katsoin siinä hetken odotellessani muita laukkuja. Tulin siinä surffatessani juuri tuohon samaan tulokseen, että vaikka ns. taupe, muta, hiekka – väri on tuntunut silmään pitkään monikäyttöiseltä ja neutraaliudessaan tyylikkäältä, ainakin tällä hetkellä se tuntuu kovin tunkkaiselta. Ehkä sitä tulee liikaa, kun tuo säätilakin on aika lailla taupen värinen.

    • Ohhoh! No mahtavaa huomata, että laukut kiinnostavat! Ja juuri tuo taupe on sitä sävymaailmaa, mitä tuo hylätyksi tullut väri edusti. Mutta tosiaan, ehkä se ei olisi muutenkaan tähän marraskuiseen Suomeen niin sopinut. :D

 • JenniV

  Hienoja laukkuja, sekä shopperi että olkalaukku lähtevät mietintälistalle. Minkä merkkinen tuo kuvissa vilahtava ruututakki on?

  • Kiitos, ihana kuulla! :) Ruututakki on Samsøe & Samsøen tämän syksyn kokoelmaa.

   • Maria

    Kauniita laukkuja :) Onneksi olkoon!
    Saanko udella myös ruskean takin alkuperää?

    • Kiitos Maria! :) Ruskea takki on SANDin mallistosta parin vuoden takaa, mutta samaa mallia on ollut sen jälkeenkin valikoimassa. Kannattaa siis tsekata, olisiko tänäkin syksynä!

 • Onpas kauniit laukut, ainoa miinus on se ettei shopperissa ole sellaista hihnaa, että saisi ns. selkään.
  Voi olla että pikkulaukku tai cluth pitää joululahjaksi itselle tilata.
  Väreistä iso plussa.

  • Kiitos Sanna! :) Ihana kuulla, että tykkäät malleista ja väreistä. Pistetään tämä toive pitkästä hihnasta korvan taakse. Itse harvemmin kannan tällaista laukkua tuolla tavalla olkahihnan avulla, joten siksi ei tullut tähänkään sellaista laitettua.

 • laulau

  Ihana tuo viininpunainen crossbodylaukku! Ja muutkin toki. :)

 • KatjaV

  Hyvältä näyttää :)
  Olisipa ollut kiva nähdä sisältäkin kunnon kuva.

  • Kiitos! :) Sisäkuvien ottaminen laukusta osoittautui aika haastavaksi, joten luulen, että paras keino tutkia sisäosia on mennä ihan liikkeeseen hypistelemään!

   • Sariska

    Sisäkuvia itsekin kaipailin, kun lähimmälle stokkalle on se yli 200 km matkaa ja mahdollisuutta ei nyt ole sinne lähteä… kaikki upeita, mutta crossbody kiinnosteli itseäni eniten.

    • No aivan. Tietysti, jos liike on kaukana, niin hypisteleminen paikan päällä on hankalampaa. Tässä jutussa näitä sisäosia näkyy jonkin verran ja on toki kuvailtu sanoinkin, mutta harvemmin tosiaan taitaa laukuista verkkokaupoissa olla kuvia noista sisäosista. Uskallan kuitenkin laukut suunnitelleena sanoa, että näissä myös tuo sisäosan toiminnallisuus on mietitty huippuunsa. :)

     • Sariska

      Musta crossbody laitettu tilaukseen. Näissä on kyllä nahkalaukuiksi todella sopuhinnat, niin uskaltauduin tilaamaan sisäkuvien puutteesta huolimatta :) olen nykyisin vaan niin tarkka, että haluan ostaa vain toimivaa, koska ne toimimattomat jää sitten lopuksi vain kaappiin lojumaan… Kova luotto siis suunnittelutyöllesi täältä suunnasta!

     • Hinnat näissä ovat kyllä laatuun nähden todella edulliset ja tuo laukun nahka on myös aivan ihanan tuntuista. Voin luvata, ettet takuulla tule pettymään, sillä tämän esikuvana toiminut vintage-veska on kaikista omistamistani pikkulaukuista ollut sisäosiltaan nerokkain! :) Kuulen toki mieluusti kommenttejasi myös sitten, kun pääset itse laukkua tutkimaan! Ja tosiaan, tavoitteeni on siis ollut luoda nimenomaan mahdollisimman käytännöllisiä ja toimivia tuotteita, joten toivotaan, että onnistun suunnittelijana lunastamaan odotuksesi!

 • Sisa

  Todella kauniita ja ajattomia. Iski hirvittävä valinnan vaikeus, sillä vastaanlainen shopper löytyy jo mustana (joten miten perustella oranssin hankintaa?) ja clutchille puolestaan olisi käyttöä useassakin värissä. Onnittelut hienosta suunnittelutyöstä Jenni!

  • Kiitos Sisa! Ajattelen niin, että kaksi peruslaukkua on ihan perusteltua omistaa: piristystä kaipaaviin päiviin oranssinpunainen ja hillitympiin musta. Tietenkin! ;) Ihana kuulla, että pidät laukkujen tyylistä ja väreistä.

 • Upeita! Go girl!! <3

 • Riitta

  Kiitos ihanasta laukkumallistosta! Huomasin viininpunaisen crossbody-laukun Stockan joululehdestä ja ostin laukun eilen. Vaikuttaa todella laadukkaalta ja on miellyttävän tuntuista nahkaa. Olen etsinyt juuri tämänkokoista pikkulaukkua ja nyt se löytyi kohtuulliseen hintaan, uusi lempilaukkuni!

  • Miten ihana kuulla Riitta! <3 Aivan huippua saada tällaista palautetta. Kuulinkin, että nuo luumuiset pikkulaukut ovat Helsingin keskustan Stockalla jo käyneet vähiin.

 • Tuo luumunvärinen iso laukku on ihana! <3

 • Katja

  Hei! Millä tavalla crossbody menee kiinni? Onko siinä magneetti?

  • Kyllä, laukussa on napakka magneettinappi tuossa läpässä, joka pitää sen tukevasti kiinni! :) Ja plussana se, että laukku on todella nopea ja helppo avata sekä sulkea.

 • Vauu

  Onpa ihania Jenni! Tilasin verkkokaupasta luumunvärisen crossbodyn enkä malta odottaa, että saan sen:)

  • Voi kiitos ihana! Kuulen tosi mieluusti sitten myös käyttäjäkokemuksia laukuista, että onko todellisuus vastannut odotuksia. :)

   • Vauu

    Sain laukkuni ja se on aivan ihana! Kaunis väri, hyvän kokoinen ja erittäin näppärä sisältä. Suosittelen!

 • Meimi

  No nytpä on hyvännäköiset laukut! Pian tulee tehtyä reissu Helsinkiin, voisikin vilkaista tuota pientä laukkua silloin :) Kiitos sinulle hyvästä suunnittelusta :D

 • Eeva

  Moikka! En ole varma lukiko tämä jossain ja kuvien perusteella en ole ihan varma niin ajattelin kysyä: minkä väriset metalliosat/vetoketjut laukuissa on? Todella kauniita kaikki ja herkulliset värit!

 • Annika

  Vautsi! Onpa varmasti ollut kiva projekti. Minulle laukkujen käytännölisyys on ihan tosi tärkeää, mutta väreilläkin on väliä. Tuo luumu shopperi olisi melkein just sitä mitä etsin – mutta siitä puuttuu olan yli menevä hihna. Se on minulle melkein ehdoton, koska toppatakin kanssa laukkua on hankala kantaa olalla, (ellei mahdotonta). En ole ihan pienimmästä päästä…

  En huomannut missään tietoa kuinka pitkät nuo kantokahvat on. (Apua, miksi niitä kutsutaan? Hihnat?) Se olisi kiva tietää.

  • Anteeksi, kun vastaamisessa kesti. Olin tosiaan Afrikassa matkoilla, kun laitoit viestisi, joten olen vasta matkan jälkeen päässyt purkamaan kommenttisumaa. Mittailin itsekseni tuota hihnaa täällä kotona ja sen pituus on noin 48cm. Ihan kauheasti pidempi se ei oikeastaan voisi olla, koska muuten kädessä kannettuna pohja viistäisi maata. Ymmärrän tuon olkahihnan kaipuun kyllä, mutta muutamista syistä olen itse jättänyt sen tästä laukusta pois: laukun ilme muuttuu visuaalisesti täysin, kun siihen lisätään olkahihna ja se myös nostaisi laukun hintaa reilusti entisestään. Yksi asia on myös se, että koska en itse osaa käyttää tämän mallista laukkua olkahihnan kanssa, niin jotenkin ei tuntunut luontevalta laittaa sitä tähän itse suunnittelemaani laukkuunkaan. Mutta katsotaan, millaisia tuotteita kehitellään jatkossa. :)

   • Annika

    Kiitos vastauksesta! En itsekään hoksannut tulla katsomaan, olitko vastannut, ennen kuin nyt pari päivää sitten samalla kun pähkäilin taas tätä laukkuasiaa. Arvostan kovasti vastaustasi! Uskaltauduin tilaamaan shopperin tuon antamasi hihnojen mitan perusteella, vaikka nähtäväksi jää, toimiiko se minulla talvitakin kanssa. Muuten on kyllä toiveet korkealla laukun käytännöllisyyden suhteen. Josko vihdoin löytyisi se täydellinen iso laukku…? (Omiin tarpeisiini täydellinen pikkulaukku minulta jo löytyy, muuten olisin kyllä ollut satulalaukustakin hyvin kiinnostunut.)

    Päädyin muuten sittenkin luumun sijasta mintun vihreään. Luumu kieltämättä olisi varmempi valinta, sillä käytän paljon sen kanssa samanhenkisiä punaisen ja violetin sävyjä. Mutta jotenkin tuo vihreä on vaan näissä kuvissa niin kaunis.

 • Piio

  Hei
  Tilasin punaoranssin shopperin ja sain vielä ihanamman värisen ja käytännöllisemmän laukun kuin uskalsin toivoakaan. Se on minulla aina näkyvillä, koska väri käy sieluuni asti :) Tilasin myös luumunpunaisen crossbodyn, josta pidän myös kovasti, mutta jos toivoa voi niin hitusen isompi vastaava toimisi minulla paremmin. Pitäisi saada isompi lompakko mahtumaan ja silmälasikotelokin sinne muun välttämättömän joukkoon. :) :):).
  Kiitos näistä laukuista, ne tulevat olemaan minulla ” ikuisesti”.

  • Voi miten ihana kuulla! Tämä on kyllä oarasta mahdollista palautetta, mitä omasta työstään voi saada. <3

 • Tj

  Onko mistään saatavilla tuota satulalaukkua?

Related posts