1/11/18

R-Collection: Suomi-muodin helmiä suoraan Kajaanista

29 134

Jutun vaatteet on saatu blogin kautta.

Jokainen 80- ja 90-luvulla lapsuuttaan elänyt muistaa R-Collectionin anorakit, jollainen jokaisella itseään kunnioittavalla tyyliniekalla piti noihin aikoihin olla. Minulla ei ollut, mutta ihailin kateellisena muiden yllä kaikissa sateenkaaren väreissä hehkuvia anorakkeja. Jossain vaiheessa klassisten anorakkien aika jäi taakse uusien trendien jyrätessä tyylirintamalla ja R-Collection hukkui jonnekin taka-alalle ketjuliikkeiden maihiinnousun myötä.

Laadukasta perus-collegea ja -trikoota (ja niitä anorakkeja) valmistava suomalaismerkki on ollut olemassa edelleen kaikki nämä vuodet ja muistan vielä Helsinkiin muutettuanikin 10 vuotta sitten, että keskustassa oli yksi R-Collectionin liike. Näin aina vastuullisten arvojen ja toimivien perusvaatteiden puolesta liputtavan suomalaismerkin konseptissa potentiaalia, mutta jotenkin en tullut koskaan eksyneeksi kauppaan ostoksille.

Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen R-Collection pari vuotta sitten räväytti julkaisemalla ihan uudenlaisen kokoelman, unohtamatta silti juuriaan. Mallistossa on edelleen niitä tuttuja anorakkeja, joista brändin menestystarina aikanaan alkoi ja jotka nyt 90-luvun trendien tehtyä uutta tulemistaan, ovat jälleen hyvinkin ajankohtaisia. Turvalliset colleget ja anorakit saivat kuitenkin uudistuneessa kokoelmassa rinnalleen myös paljon muuta kiinnostavaa ja ensimmäistä kertaa vuosiin perinteikäs brändi herätti minunkin mielenkiintoni.

Olen uteliaana seurannut pari viime vuotta R-Collectionin uutta suuntaa ja on pakko sanoa, että se näyttää todella hyvältä. Kun merkki kutsui minut liikkeeseen tutustumaan tämän syksyn ajankohtaiseen kokoelmaan, nappasin poikakaverin matkaan ja valikoimme kuviin suosikkilöytömme. Olin itse asiassa jo viime keväänä miettinyt, että ranskikselle pitäisi ehdottomasti hommata tuo Helsinki-college, joten nyt hän sitten viimein pääsi siinä edustamaan! Ja tosiaan, jos ette olleet vielä Instagramin puolelta bonganneet, niin tässä on Hän nyt siis on.

Tykkään R-Collectionin filosofiassa erityisesti siitä, että melkein koko mallisto on tehty unisex-periaatteella. Kokoelmassa on muutamia erityisesti naisille suunnattuja tuotteita (pari hametta ja naisellisemmalla leikkauksella tehtyä yläosaa), mutta suurin osa vaatteista on suunniteltu mitoituksen ja malliensa puolesta sukupuolettomiksi. Tosin esimerkiksi muhkea harmaa pooloneule on ensisijaisesti kai tarkoitettu naisille, mutta poikakaveriani se ei haitannut ja hän nimesi sen yhdeksi suosikikseen koko mallistosta, kun sopiva kokokin löytyi.

Tämän syksyn kokoelmassa nähdään maanläheisiä värejä: havunvihreää, tiilenpunaista, yönsinistä, poltettua oranssia ja marjapuuron punaista (joka tosin ei päätynyt näihin kuviin, koska ei ole minun värini). Materiaaleissa puolestaan näkyy tällä hetkellä kovin trendikästä vakosamettia, villaa, merinovillaa sekä laadukasta puuvillaa.

Edelleen perheomisteinen yritys valmistaa vaatteensa Suomen Kajaanissa ja Virossa ja osa materiaaleistakin tehdään Suomessa – se on tänä päivänä hyvin harvinaista. Nostan siis hattua, että R-Collection on kyennyt pitämään kiinni näistä standardeista. Pisteitä nostaa myös se, että materiaaleja valitessa on oikeasti mietitty laatua, funktionaalisuutta ja kestävyyttä. Ne ovat vaatteen elinkaaren näkökulmasta tärkeitä seikkoja, jos tarkastellaan kokoelmaa vastuullisuuden näkökulmasta. Jos kiinnostaalukea lisää R-Collectionin arvoista ja tuotannosta, nettisivuilta löytyy hyvin tietoa.

Nyt sitä vain toivoisi, että ihmiset löytäisivät R-Collectionin, sillä se on ainoa edellytys brändi olemassaololle. Merkillä on nykyään oma myymälä Kampissa Fredikinkadulla täällä Helsingissä, mutta sen lisäksi sillä on omat putiikkinsa myös Kajaanissa, Oulussa ja Rovaniemellä sekä liuta jälleenmyyjiä ympäri Suomen ja erittäin tyylikkäästi toteutettu verkkokauppa.

Ranskalainen poikakaverini oli suomalaisesta R-Collectionista aivan innoissaan ja löysi kokoelmasta monta uutta lempivaatetta. Juttelimme, että R-Collectionissa on oikeastaan vähän sellaista samanlaista henkeä kuin vaikkapa japanilaisessa Uniqlossa: toimivaa ja laadukasta perusvaatetta kukkarolle ystävälliseen hintaan. Ja itse näen, että merkillä on ehdottomasti mahdollisuuksia myös maailmanvalloitukseen, sillä kun vastuullinen arvomaailma kohtaa kohtuullisen hintatason ja käytännöllisen, skandinaavisen pelkistetyn designin, siinä on jo aineksia menestysreseptiin.

Helsingin liikkeessä harmiteltiin, että harva mies uskaltautuu putiikkiin sisälle asti ja kun tyttöystävät tulevat ostoksille, poikakaverit jäävät usein ulkopuolelle odottamaan, vaikka suurin osa liikkeen valikoimasta on unisexiä. Että hohoi miehet, rohkeasti sisään vain! Ja valistakaa mimmit poikakavereitanne, että näin kivaa kampetta löytyy nykyään R-Collectionilta – tämän jutun kuvat toimikoot todisteena.

No mitä suosikeiksemme sitten kokoelmasta valikoitui? Poikakaveri rakastaa vakosamettia, joten hänen päällään nähdään vakosamettia kahdessakin eri värissä. Minäkin tykästyin vakosamettiin, mutta valitsin housuista naisellisemman culottes-mallin sekä pöksyihin matchaavan takin, jota on muuten saatavilla myös vaaleanpunaisena. Vakosamettia on mallistossa mukana myös kauluspaidassa ja täytyy sanoa,  että yllätyin, miten hyvältä kokovakosamettinen univormu näytti niin poikakaverin yllä kuin itsellänikin.

Vaikka kokoelman vaatteet ovat pääasiassa unisexiä ja meillä on poikakaverini kanssa tyyliasioissa hyvin samanlainen maku, emme loppujen lopuksi valinneet kokoelmasta juuri mitään samoja vaatteita itsellemme. Ainoa meidän molempien yllä näkyvä vaate on itse asiassa naisille suunnatusta valikoimasta. Poikakaveri nimittäin halusi itselleen myös tuon muhkean pooloneuleen, kun riittävän iso kokokin löytyi. Hän valitsi villapuserosta harmaan version ja minä puolestaan tiilenpunaisen. Lisäksi poikakaveri tykästyi ohuempaan Steve Jobs -henkiseen merinovillapooloon. Molemmat puserot sopivat mahtavasti noiden tiilenpunaisten vakosamettihousujen pariksi. Minä puolestaan valitsin ohuemmasta ja napakammin mitoitetusta neulepoolosta harmaan, jota on saatavilla vain naisten mallina.

Muuten melko pelkistetyssä kokoelmassa nähdään naisten vaatteissa myös vähän kuosia ja hauskalla yöperhoskuviolla koristellut Bug-housut iskivät heti omaan silmään. Herrainhousujen malliset pöksyt voi yhdistää myös samaa kuosia olevaan paitaan, mutta itse valitsin niiden pariksi sinisen mohairneuleen. Jos kuosi ihastuttaa, niin samaa Bug-kuviota nähdään kokoelmassa myös hameessa ja mekossa.

Poikakaveri valitsi lisäksi kokoelmasta tietenkin sen legendaarisen Helsinki-collegen – täytyyhän sitä Pariisin kaduilla vähän pitää Suomi-henkeä yllä. Myös vihreä, vettä ja likaa hylkivällä pinnoitteella varustettu parkatakki on täydellinen sekä Pariisin että Helsingin talveen – pörröinen vuori nimittäin on irroitettava eli takista saa halutessaan tehtyä kevyemmän välikausiversion tai lämpimämmän talviversion vain vetoketjusta huiskaisemalla. Alla näkyvässä lookissa hänellä on myös R-Collectionin pipo ja harmaa flanellipaita.

Miltäs näyttää uusi R-Collection? Joko olette ehtineet tutustua mallistoon tai ylipäänsä rekisteröidä tämän uudistuneen tyylin? Entä näkyykö kuvissa sellaisia lemppareita, mitä haluaisitte itsekin päästä sovittelemaan? Toivon itse kovasti, että moni innostuu sovittelemaan ja ostoksille asti, sillä tälle brändille toden totta toivoisin kovasti kaikkea hyvää, onnea ja menestystä.

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

29 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Milla

  Sain itse reilu kuukausi sitten synttärilahjaksi R-collectionin anorakin, josta olin unelmoinut jo pitkään. Äitini nimittäin on käyttänyt sellaisia ikuisuuden, ja nyt kun minulla oli akuutti uuden takin tarve ja syysmalliston värit ihastuttivat, hän halusi ostaa minullekin anorakin. Itse valitsin vetoketjullisen version sen käytännöllisyyden vuoksi, mutta päädyin joka tapauksessa ylisuureen kokoon. Takin alle mahtuu vaikka kuinka monta vaatekerrosta, mutta se on muutenkin päällä uskomattoman mukava. Olen myös ollut todella vakuuttunut sen tuulen- ja vedenpitävyydestä!

  Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että R-collection on kaiken kaikkiaan hieno merkki. Sillä on ihailtavia arvoja ja erityisesti vaatteiden kestävyyteen ja toimivuuteen panostaminen on näin pikamuodin aikakaudella ihan älyttömän tärkeää. Tyylinkin puolesta pidän esimerkiksi tämän syksyn mallistosta valtavasti! Juuri tuo sinun valitsemasi vakosamettitakki, tosin vaaleanpunaisena, on yksi ehdottomista suosikeistani, vaikka kukkaro ei tällä kertaa antanutkaan periksi toisen takin hankkimiselle.

  • Joo, minä myös usein tykkään oversize-takeista juuri siksi, että alle mahtuu vilukissalla tuolloin enemmän kerroksia. :D Huippua kuulla, että klassikkotakki on ollut odotusten veroinen. Ja tuo vakosamettitakki on kyllä suloinen, mutta anorakki on varmasti Suomen talven sääolosuhteisiin se käytännöllisempi valinta.

 • Hilma

  Mä olen kulkenut viimeiset 10 vuotta R-Collectionin anorakeissa suurimman osan vuotta. Sopivat yllättävän monenlaisiin asuihin, ja lisäämällä alle villapaidan niillä mennään pitkälle syksyyn! Tän syksyn mallistossa on myös aivan ihanat unisex-reisitaskuhousut vihreinä ja mustina, samalla rennot ja siistit. En oo juuri muita housuja käyttänytkään sen jälkeen, kun noihin sijoitin. Pus R-Collection!

  • Mahtavaa! Parasta tuossa väljässä takissa onkin juuri se, että se sopii niin monenlaiseen säähän kerrosten ansiosta. :)

 • Paula

  Kiitos mainiosta postauksesta! Olen toki kuullut R-Collectionista, mutta en ennestään omista yhtään merkin vaatetta. Etenkin tuo bug-kuosi sai minut ihastumaan, ja muutenkin ostan vastedes mieluiten kotimaista silloin, kun jonkin uuden vaatteen tarvitsen.

  Tosi kiva nähdä vaatteita miehenkin päällä. Kerrassaan upeita kuvia hänestä. :)

  • Monelle varmasti on tullut yllätyksenä, että esimerkiksi nuo Bug-housut ovat R-Collectionia, joten on kiva tuoda perinteikkäästä merkistä vähän uusia puolia esiin. :) Katsotaan, näkyisikö miesten muotia jatkossa enemmänkin, kun poikakaveri on melkoinen tyyliniekka.

 • Julia

  Kiitos postauksesta! Olen jo jonkin aikaa yrittänyt etsiskellä laadukasta, eettistä ja muhkeaa villaneuletta. Eipä tullut edes mieleeni, että R-Collectionilta voisi löytyä juuri sopiva. Täytyy mennä pian kokeilemaan!

  • Onpa kiva kuulla, jos löytyikin nyt jutun ansiosta ihan uusi paikka, mistä etsiskellä sitä täydellistä neuletta! :)

 • Lilli

  Olen kulkenut tuossa vihreässä parkatakissa vähän yli vuoden päivät ja RAKASTAN SITÄ. Olen keskivertomimmiä vähän pidempi ja XS-koko sopii kuin nakutettu. R-Collectionin unisex-vaatteiden kaavoitus ja mitoitus on kyllä harvinaisen onnistunutta! Tästä ajankohtaisesta mallistosta huolisin kaappiini melkein kaiken…olinkin jo odotellut vakosametin paluuta <3

  • Huippua, että R-Collectionin mallistosta on löytynyt luottovaate. Olen samaa mieltä unisex-mallien kaavoituksesta ja hauskaa sinänsä, että poikakaveri todisti toisaalta, että naisten puseron malli voi yhtä hyvin toimia myös miehellä, vaikka vaate olikin alun alkujaan tarkoitettu naisille.

 • ,,,,,,,,

  Mukavia mut ihan vitun kalliita vaatteita laatuunsa nähden, tuotelupaus ei täyty kaikilta osin.

  • Harmi kuulla, jos tuote ei ole vastannut odotuksia. Tosin viesti olisi helpompi ottaa tosissaan, jos siinä pitäydyttäisiin asiallisessa kielenkäytössä ja perusteltaisiin hieman.

  • Jenni

   Mun pitkä anorakkitakki taas on ollut laadultaan ihan huippu – ollut lähes jatkuvassa käytössä jo monta vuotta, eikä ole mennyt miksikään!

   • Tämä on minunkin käsitykseni, että laatu on useimpien kuulemieni kokemusten mukaan ollut erittäin kehuttu. Tietenkin sekaan voi mahtua jotain harmillisia maanantaikappaleita tai valmistusvirheitä, mutta niistä kannattaa luonnollisesti olla yhteydessä suoraan brändiin asian korjaamiseksi.

 • Ilona

  Nuo vaatteet pukee teitä molempia aivan ihanasti! Rakastuin tuohon tiilenpunaiseen pooloneuleeseen ❤️

 • Tiu

  Mun luottomerkki jo reilut 20vuotta. Monikäyttöisiä ja käyttöä kestäviä vaatteita. Kerrospukeutumista rakastavana meen yleensä vetoketjullisella anorakilla pitkälle syksyyn ja muutaman kuukauden jälkeen kaivan sen taas esille keväthangille, täydellinen takki.

  • Se vetoketjullinen onkin moneen tilanteeseen varmasti pusakkamallia näppärämpi, vaikka onhan se pusakka klassikko. ;)

 • Galileea

  R-collectionin t-paita ja pitkähihainen on mun luottovaatteita. Harmi, että tällä hetkellä saa vaan mustana. http://www.r-collection.fi/product/72/naisten-joustava-pitkahihainen-t-paita-musta

  https://www.r-collection.fi/product/79/naisten-joustava-t-paita-musta

 • Minttu

  Kiitos tästä postauksesta! Ostan hyvin harkiten uusia vaatteita, ja ostaessani suosin kotimaista ja eettisesti tuotettua. Tänä vuonna olen ihastunut R-collectioniin, niin tämän vuoden ihanaan mallistoon kuin tuotantotapaankin. Toivottavasti muutkin löytävät merkin. Kotikaupungissani ei merkin liikettä ole, mutta olen pyöritellyt nettisivuja jo viikkokaupalla osaamatta päättää, mitä ostaisin. Tämä postaus ei toisaalta yhtään helpottanut hommaa, löysin uusia suosikkeja! :D Mahtavasti istuvat suomalaiseen värimaailmaan nuo sininen ja tiilenpunainen neule. Voi olla, että sorrun jompaan kumpaan. Onko mohairneule kovin kutittava?

  • Miten kiva kuulla, että postaus inspiroi! :) Mohairneule on minusta hyvin pehmoinen eikä ainakaan omaa herkkää ihoa kutita ollenkaan.

 • Sussu

  Kiitos vinkistä! Tsekkasin nettikaupan ja SILKKImekko (!) lähti tilaukseen. Olipa yllättävä valikoima, positiivisessa mielessä.
  Omat muistikuvat R collectionista on pitkälti t-paidoissa, joissa karhu istui murkkupesässä, ja teksti liittyi suomalaiseen sisuun :D

  • Hahaa, tällaista paitaa en olekaan itse nähnyt. :D Mutta mahtavaa, jos mielikuva brändistä tuli tämän myötä päivitettyä nykypäivään! <3

 • Katariina

  Ostin viime kesänä mustat silkkiset culottes-housut. Ovat aivan huiput! Käytin niitä kesällä jatkuvasti, mutta syksylläkin ovat varsin toimivat sukkisten kanssa. Hieno brändi!

  • Ooh, ne ovatkin ihanat! Harmi, että niitä ei tällä hetkellä ollut ainakaan Helsingin liikkeessä, että olisi voinut sovitella.

 • Sara

  Kajaanista kotoisin olevana olen niin ylpeä R-Collectionin uudesta aallosta. Olen käyttänyt R-Collectionin vaatteita pian 30 vuotta, mutta nyt mallistossa on paljon upeita ja ennen kaikkia eettisiä vaatteita. <3

 • Sss

  Hei, ihana postaus näin kotimaisen muodin ystävänä! Mitä kokoa sinulla on tuo tiilenpunainen pooloneule ja Bug-housut, jos saa udella

Related posts