18/10/18

Itkettävän ihanaa jazzia

9 81

Olen viime aikoina kuunnellut pitkästä aikaa taas paljon jazzia. Nuoruusvuosina kuuntelin sitä paljon ja Jyväskylässä opiskeluaikoina suosikkipaikkani oli hämyisissä kellaritiloissa sijaitseva Jazz Bar. Täällä Helsingissä olen tyydyttänyt jazzin kaipuutani Tenhon sunnuntaijazzeissa ja ensi viikolla aion käydä katsastamassa Rivolin jazz-illan ystäväni kanssa. Jostain syystä jazz on aina ollut minulle parhaimmillaan nimenomaan livetilanteissa enkä ole kotona tullut kuunnelleeksi sitä niin paljon, mutta joitakin viikkoja sitten innostuin kuuntelemaan sitä myös täällä kotona, kun löysin uutta erityisen ihanaa kuunneltavaa.

Brittikokoonpano Mammal Handsin kappale Kandaiki tuli vastaan Spotifyssa ja rakastuin siihen heti ensikuulemalta. Pidän juuri tällaisesta melodisesta ja kauniisti soljuvasta jazzista – kovin kokeellinen tai kikkaileva tyyli ei ole niin omaan makuuni. Innostuin kuuntelemaan Mammal Handsia enemmänkin ja tuntuu, että sain oikein sellaisen uuden kipinän alkaa etsiskellä uutta kuunneltavaa nimenomaan jazzin saralla. Saman kokoonpanon koko tuotanto on ehdottomasti tsekkaamisen arvoista – aivan huikaisevan ihana bändi! Tästä postauksesta löydätte muutaman suosikkikappaleeni, mutta jos iskee, niin suosittelen kuuntelemaan levyjä enemmänkin – etenkin viime vuonna julkaistu Shadow Works on kokonaisuutena aivan mieletön.

Ryhdyin uusien löytöjeni innoittamana koostamaan uutta jazzille omistettua soittolistaa, jonka tunnelmat ovat juuri tällaista kauniin melankolisia ja soljuvia. Ajattelin, että jossain vaiheessa listan karttuessa voisin laittaa sitä jakoon myös tänne muille jazzin ystäville, mutta nyt kun se on vielä työn alla, niin vinkkailkaahan omista samanhenkisistä suosikeistanne! Ehkä löydän sielä joukosta uutta lisättävää listalleni.

Ja olisipa hauska kuulla, että kelle kolahti? Itsehän olen vuodattanut tämän musiikin äärellä jopa kyyneleitä – myös tätä postausta kirjoittaessa, kun laitoin taas soimaan. :D Tätä pitää päästä vielä joskus kuulemaan livenä!Tags: ,

Categorised in: Musiikki

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Laura

  Todella kaunista, kiitos taas mahtavasta musavinkistä! <3

 • anniM

  Pyysit vinkkiä ja itse ainakin löysin Spotifystä Mammal Handsin myötä GoGo Penguin! Hieman ei-houkuttelevasta nimestä huolimatta kantsii kokeilla. Spotifyssa kuvaillaan akustiseksi elektronikaksi, mutta se on paljon muutakin! Todella mielenkiintoista kuunneltavaa!

 • Jenna

  Oli pakko tulla jättämään kommentti kun mielenkiinnosta laitoin soimaan ja nyt huomaan että on vierähtänyt jo useempi tunti jazzin parissa! vaikka en oo oikeestaan koskaan kuunnellut täntyylistä musiikkia aiemmin. Kiitos inspiksestä, ehkä tästä lähtee uusi aluevaltaus käyntiin! :D

  • Aivan huippua kuulla! Jazziakin on tosi monenlaista ja tämä on sellaista vähän helpommin lähestyttävämpää ja melodisempaa osastoa. Veikkaan, että monella on ihan turhaan ennakkoluuloja jazzia kohtaan juuri siksi, ettei ole ehkä kuultu vain sitä sopivanlaista tyylilajia. :)

Related posts