12/10/18

13 ravintolavinkkiä Pariisin matkaajalle: parhaat burgerit ja muut suosikit

12 102

Olen reissannut Pariisissa jo liki kymmenen vuoden ajan, mutta jostain syystä sieltä on jäänyt hyvin vähän menneiltä vuosilta muistiin mitään erityisen mieleenpainuvia ravintolaelämyksiä. Nyt parin viime vuoden aikana olen kuitenkin yrittänyt kirjoittaa nimiä ylös ja muistaa hyviksi havaittuja paikkoja muillekin jaettaviksi sekä itse myöhemmin uudelleen koettaviksi. Pariisilainen poikakaveri on tietenkin kierrättänyt joissakin omissa suosikkiravintoloissaan, mutta vielä lukemattomia kivoja ravintoloita on koluamatta.

Moni on kysellyt Pariisin ravintolapostauksen perään, joten nyt sellainen olisi vihdoin ja viimein luvassa! Kerrottakoon jo etukäteen, että olen itse hyvin simppelin ruoan ystävä ja nautiskelen ennemmin sellaista rentoa diner- ja brasserie-tyyppistä sapuskaa sekä hampurilaisia ja pizzaa kuin mitään fine dining -illallisia. Jos siis jälkimmäinen on sinun juttusi, niin löytänet parhaat ravintolavinkit jostakin muualta kuin tästä listauksesta. Olen siis tähän listannut sellaisia ravintoloita, mistä itse olen tykännyt ja joihin voisin itsekin uudelleen astua. :) Ja hei, vinkkilistaani saa mieluusti täydentää kommenttiboksin puolella omilla Pariisin suosikeillaan!

HAMPURILAISET

PNY Paris New York 

1 Rue Perrée (Le Marais)

Le Marais’ssa sijaitseva PNY on ylivoimainen Pariisi-suosikkini! Tämä on myös sellainen ravintola, jonka minä onnistuin esittelemään pariisilaiselle poikaystävälleni, hah. Tänne olen palannut jo ainakin neljä kertaa, sillä PNY:n burgereille ei löydy vertaista. Ravintola itsessään on supertyylikkäästi sisustettu ja erittäin IG-ystävällinen – outoa siis, etten ole napannut sieltä yhtäkään kuvaa. Pariisilainen tuttuni esitteli minulle tämän paikan ja kertoi, että burgeripaikan uskomattoman laadukas liha tulee pieneltä maatilalta, jota pyörittää ravintolan omistajan kaveri. Syön todella harvoin punaista lihaa, mutta tämä on niitä paikkoja, jossa suosittelen kokeilemaan. Ehkä elämäni paras hampurilainen! Ja tämä kommentti tulee ihmiseltä, joka ei erityisesti tykkää naudanlihasta. Listalla on myös lihattomia ja kasvisvaihtoehtoja. Täällä saattaa joutua jonottamaan arki-iltanakin pöytää, sillä paikka on todella suosittu.

The Frog & The British Library 

114 Avenue de France (13ème)

Tätä paikkaa päädyin kokeilemaan poikakaverin kanssa hänen suosituksestaan. Pubi-tyyppinen rento ravintola tarjoilee hampurilaisia, wingsejä ja muuta sen tyyppistä ruokaa sekä hyviä drinkkejä. Täällä olen syönyt ehkä elämäni parhaat bataattiranskalaiset! Testasin tässä paikassa kasvishampurilaisen, joka oli oikein maittava. Ravintola sijaitsee lähellä yliopiston kirjastoa François-Mitterrand, joka itsessään on jo aika komea nähtävyys tsekattavaksi.

OBU – Organisation des Burgers Unis

200 Rue du Faubourg Saint-Martin (10ème)

Saint-Martinin kanaalin lähistöllä sijaitseva burgeripaikka tarjoilee erittäin maittavia hampurilaisia perinteisessä hampurilaisravintola-miljöössä. Maistoin kasvishampurilaista (kuva yllä) sekä talon omaa limonadia ja tykkäsin. Myös poikakaveri oli annokseensa erittäin tyytyväinen. Ravintola on kerännyt suosituksissa huippuarviot ja plussaa annan vielä erittäin mukavasta palvelusta!

Tata Burger

54 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie (Le Marais)

Poikakaverini vei minut kerran Tata Burgeriin hampurilaiselle ja sitä elämystä en kyllä unohda takuulla ikinä. Erittäin gay ja erittäin hurmaava hampurilaisravintola, jonne on paras astua vain hyvällä huumorintajulla varustettuna. Tilasin itse kasvisburgerin (erittäin jees!) ja poikakaveri tilasi pokerinaamalla hampurilaisen, jonka erityisyys paljastui minulle vasta hetkeä myöhemmin. Kuvan annoksesta näette tässä alla. :D Voitte kuvitella ilmeeni, kun lautasia kannettiin pöytään. Ruoka oli hyvää, tarjoilija heitti mahtavaa läppää ja meininki oli kaikin puolin loistava.

RANSKALAINEN KEITTIÖ

Le Petit Châtelet

39 Rue de la Bûcherie (Saint-Michel)

Löysin tämän ranskalaisravintolan ystäväni kanssa ihan sattumalta etsiskellessämme Google Mapsista sopivaa ravintolaa lähistöltä. Huippuarvioita niittänyt, perinteistä ranskalaista ruokaa tarjoileva Le Petit Châtelet kuulosti kivalta ja päädyimme siihen. Epäilimme, mahtaisiko keskellä vilkkainta turistialuetta sijaitseva ravintola todella olla suositustensa arvoinen, mutta ruoka todella oli aivan fantastisen hyvää. Sympaattinen ravintola oli ihanan tunnelmallinen ja grillattavat ruoatkin valmistettiin siinä silmien edessä vartaissa ravintolan nurkassa sijaitsevassa tulipesässä, joka näytti enemmänkin takalta kuin uunilta. Täällä kannattaa ehdottomasti tilata klassikkojälkkäri crème brûlée, sillä samaan hintaan pöytään kannetaan KAKSI!

VIETNAMILAINEN KEITTIÖ

Le Dan Bau

18 Rue des Trois Frères (Montmartre)

Rakastan vietnamilaista ruokaa ja tässä sympaattisessa, pienessä ja kehutussa vietnamilaisravintolassa olen käynyt useammankin kerran. Ruoka on hyvää ja paikka on tosi suosittu eli pöytä kannattaa ehdottomasti varata varmuuden vuoksi ennakkoon, jos haluaa varmistaa, että mahtuu sisään.

YLELLINEN TEEHETKI

Hôtel Ritz

15 Place Vendôme

Jos haluat kokea jotakin ihan muuta, niin suosittelen varaamaan öky-ylellisen teehetken Ritzistä. Teeseremonia pitää varata ennakkoon ja se ei ole ihan halpa, mutta elämyksenä Ritz on melkoinen ja pääseepähän tirkistelemään rikkaiden lomailua sivusta. Menimme kerran Vesan kanssa teelle Ritziin ja olihan se elämys! Laukullekin tuotiin oma tuoli ja wc:n pesualtaassa vesi tulee kullatun ja timantein koristellun ankan suusta, haha. Kannattaa kuitenkin ehkä syödä ennen tätä visiittiä, sillä enpä ole ennen nähnyt, että Club Sandwich maksaisi 50€. :D Kurkkasimme myös huviksemme, että yö Ritzissä kustantaisi noin tonnin…

ITALIALAINEN KEITTIÖ

BigLove

30 Rue Debelleyme (Le Marais)

Ihana italialainen trattoria, josta saa hyvää pizzaa (kuva yllä), brunssia ja kaikenlaista välimerellistä syötävää. Tämä ravintola on superviehättävä mutta myös aina täynnä, joten ulkopuolella kannattaa varautua odottamaan. Väitän silti, että paikka on pienen jonotuksen arvoinen.

Adaggio

207 Rue la Fayette (10ème)

Adaggio on sellainen perusvarma ja hyvä italialaisravintola, jossa saa erinomaista pizzaa! Viime reissullani kävimme poikakaverin kanssa täällä parikin kertaa. Superhyvät arviot saanut paikka ei ole mikään kauneudella pilattu, mutta ruoka on todella hyvää ja palvelu ystävällistä.

Fuxia

useita ympäri Pariisia

Olen käynyt keskivertoarviot saaneen italialaisketjun ravintoloissa (kuva alla) pari kertaa Pariisissa ollessani ja saanut aina erinomaista ruokaa. Jos siis nälkä yllättää, niin tämä on sellainen helppo ja varma valinta ja saman ketjun ravintoloita on monta eri puolilla Pariisia.

AASIALAINEN KEITTIÖ

Higuma

163 Rue Saint-Honoré (Pyramides)

Poikakaverini mukaan Higuma on ylivoimaisesti Pariisin paras japanilainen ravintola ja paikka olikin aivan tupaten täynnä meidän sinne suunnatessamme. Miljöö ei ole erityisen viihtyisä, mutta se ei tahtia hidastanut, vaan ihmisiä oli koko ajan jonossa ravintolaan. Ruoka toden totta oli hyvää, joten voin suositella! Tämän mainitsemani sijainnin lisäksi Pariisissa myös kaksi muuta saman ravintolan paikkaa.

Yikou

49 Rue de l’Aqueduc (10ème)

Dim sumiin erikoistunut tyylikäs aasialaisravintola sijaitsee lähellä Gare du Nordin ja Louis Blancin metroasemia. Huippuarvostelut saanut paikka tarjoilee paitsi hyvää ruokaa, on myös erittäin kauniisti sisustettu. Hintataso on minusta ehkä hitusen kalliihko, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen paikka!

BRUNSSILLE

PaperBoy

137 Rue Amelot (Bastille)

Trendikäs PaperBoy on mainio paikka aamiaiselle tai brunssille. Tyylikäs kahvila ei ole halvimmasta päästä, mutta ruoka on hyvää ja menussa on mukavasti vaihtoehtoja myös erikoisruokavalioiden näkökulmasta (vegaaninen, gluteeniton, jne.). Varaudu siihen, että kahvilassa saattaa olla ruuhkaa.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Matkat

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Venla

  Hyviä vinkkejä, kiitos, toi Petit Châtelet olikin ihan uusi kohde, pitää testaa !

  PNY on klassikko <3 Onkohan heillä kolme vai neljä ravintolaa Pariisissa, en nyt muista, mutta vegevinkiksi sellanen, että le marais’n ravintolassa ei ollut ainakaan viimeksi vegeburgeria listalla, tofu löytyi kylläkin. Sen sijaan Strasbourg st Denis’n PNY:ssä oon syönyt tooosi hyvän vegeburgerin :) Marais’n ravintolassa kokeilin sit kanaburgeria, tosi hyvä sekin.

  Big Mamman kanssa samaa ”ketjua” oleva East Mamma 11. arrissa on myös tottakai sairaan hyvä, mutta jonottaa joutuu aaiiina.

  Löysin joskus sellasen brunssipaikan ku Rachel’s 3. arrissa, ihan älyttömän hyvät pancakes ja kaikki muukin ihan top ! Kannattaa varaa pöytä.

  Ai niin ja toi Ritz :D Halvin valkkarilasi siellä sisäpihalla 16€ mut on kyllä hyvää JA sen kanssa tarjoillaan ihan mielettömän hyvät snäksit, esim. tryffeliöljyssä marinoituja pähkinöitä naaaam :D

  Sellasii tuli mieleen, ihanaa perjantaita harmaasta Pariisista :)

  • Ooh, mahtavia täydennyksiä omaan listaani! <3 Ja kiitos erityisesti tuosta PNY-vinkistä, sillä vegeburgerit kiinnostaa! :)

 • Tiinatuulia

  Vain kerran ihanassa Pariisissa käyneenä on vielä monta paikkaa koettavana jollekin toiselle reissulle, mutta Pupulandian listalta löytyi myös itselle tuttuja paikkoja, kuten Big Love :)

  Itse hakeuduin sattumalta matkallani enemmän australialaistyylisen aamiais-brunssitarjonnan pariin, ja Hollybelly 5 sekä The Hardware Societe olivat kyllä ihania jonottamisen arvoisia paikkoja. Kunpa Suomessakin saisi jostain yhtä hyvää London Fogia syysaamujen teehetkiin!

 • Vivi

  Big Loven kanssa samaa ketjua on tosiaan useampi ravintola, oliskohan niitä viisi tai kuusi, josta elämyksenä myös Euroopan isoin ravintola Felicita! Luulen että voisit tykätä myös Seasonista, tosi freessiä brunssiruokaa ym. Samalla alueella myös Nanashi ja uusi Croco on hyviä. Sitten tietty china town ja japan town! Oma suosikki on ravioli nord est, varsinkin bellevillen mesta. Sairaan hyviä kiinalaisia dumplingseja, ja saa myös kasviksena. Mutta tosi kiva lista, tuossa on monta missä en oo käynyt vaikka yli viisi vuotta täällä:)

  • Hyvä tietää! Kiitos myös uusista kivan kuuloisista vinkeistä. :) Ja olipa hauska kuulla, että onnistuin vinkkaamaan muutamasta sinulle ihan uudestakin paikasta.

 • sannamaija

  Syökö kukaan Pariisissa kotona koskaan? Joka kerta, kun olen siellä käynyt (viimeeksi juuri muotiviikkojen takia), ovat kaikki ravintolat aina täynnä.
  Huimia ruokaelämyksiä en siellä ole koskaan saanut, vaikka Ritzin iltapäivätee pihaterassilla onkin ikimuistoinen (minikolmiovoileipien kurkun paksuus oli alle puoli millimetriä)

  • Varmaan muotiviikon kaltaisen tapahtuman aikaan kaupungissa ylipäänsä on tosi paljon muualta tulleita ihmisiä, mutta se taitaa kyllä vähän olla niin, että tällaisissa suurkaupungeissa riittää aina hyviin ravintoloihin porukkaa. :)

 • pauliina

  Kiitos ravintolavinkeistä! Suuntaan keväällä ensimmäistä kertaa Pariisin, joten toivoisin postausta myös hyvistä kahviloista ja muista aamiaispaikoista. Boheemit kahvilat ovat intohimoni :)

  • Valitettavasti tähän hätään ei ole tämän enempää vinkkejä jaettavaksi, mutta täältä muidenkin kommenteista kannattaa poimia nimiä talteen! :)

 • Kiitos vinkeistä, viikonloppuna tuli testattua Le Petit Chatelet ja oli ihan superhyvää ruokaa – nyt on sitten uusi lemppari Pariisissa ❤️

Related posts