7/10/18

Vinkkejä herkän ihon puhdistukseen

1 86

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: ASENNEMEDIA & ELEVEN.FI

Loppujen lopuksi ihonhoidossa on oikeastaan vain kaksi olennaista avainjuttua: puhdistus ja kosteutus. Koska oma ihotyyppini on herkkä ja kuiva taipumuksella epäpuhtauksiin, en voisi kuvitellakaan meneväni nukkumaan putsaamatta naamaa ensin huolellisesti. Olin illalla miten väsynyt tahansa, näistä rutiineista en laista koskaan, vaan kasvopesu ja kosteusvoide kuuluvat jokaikiseen päivääni. Hämmästelen kaikkeen reagoivan ihoni kanssa aina heitä onnekkaita, jotka voivat mennä meikit naamassa nukkumaan ihon siitä mitenkään kärsimättä. Mutta meitä muita kuolevaisia suosittelen panostamaan puhdistukseen!

Jos iho on herkkä kuten minulla, puhdistusaineiden kanssa kannattaa olla tarkkana ja etsiä juuri se omalle iholle sopiva koostumus. Jotkut herkkäihoiset saattavat sietää vaahtoaviakin koostumuksia tai jopa kuorintoja, mutta lähtökohtaisesti niitä kannattaa vältellä, jos iho on yhtään reaktiivinen. Sopivan putsarin löytäminen voi joskus olla herkkäihoiselle haastavaa, mutta silti myös herkkä iho pitäisi puhdistaa kunnolla, jotta se voi paremmin ja saa vahvistua rauhassa. Puhdistus jää joillakin herkkäihoisilla puolitiehen siksi, että niin moni tuote tuntuu ärsyttävän ihoa, mutta tällöin kyse on vain omalle iholle epäsopivasta puhdistusaineesta ja oikeilla tuotteilla puhdistuksen ei pitäisi ärsyttää ihoa. Omalle herkälle hipiälleni moni tuote on liian voimakas tai kuivattava, joten tässä jutussa on tarjolla vinkkejä nimenomaan sellaisista tuotteista, jotka sopivat myös herkälle ja reaktiiviselle iholle!

Olen itse vuosia käyttänyt lähinnä puhdistusmaitoja, sillä ne tuntuvat riittävän hellävaraisilta omalle iholle, eivätkä kuivata sitä liikaa. Ainoa miinus puhdistusmaidoissa on, että ne eivät aina ole kaikkein tehokkaimpia meikin poistamisessa. Siksi olenkin ollut erityisen onnellinen, että tulin Eleven-yhteistyön myötä kokeilleeksi korealaista kosmetiikkaa. Vaikka suhtauduin siihen juuri herkän ihoni takia alkuun hyvin varauksella, moni tuote on jäänyt kokeilun jälkeen jokapäiväiseen aktiivikäyttöön ja toteutan tälläkin hetkellä korealaista monen kohdan kauneusrutiinia kiltisti joka ilta hieman kosteusvoidetta ja seerumia vain päivän, ihon tuntuman ja fiiliksen mukaan varioiden.

Korealaiselle kosmetiikalle tyypillinen öljypuhdistus on uusi suosikkini ja RAKASTAN sitä tuntumaa, mikä siitä jää iholle: täydellisesti puhdistettu muttei silti yhtään kuiva ja kiristelevä, vaan iho tuntuu aina puhdistuksenkin jälkeen joustavalta ja pehmeältä muttei yhtään öljyiseltä. Ja iho todellakin on öljypuhdistuksen niin puhdas, että kasvovedellä kostutettuun vanulappuun ei jää sen jäljiltä koskaan mitään! Tuntuu, että iho ei ole koskaan voinut niin hyvin kuin nyt ja uskon, että sopivilla puhdistustuotteilla on tässä asiassa merkittävä rooli. On pakko myös kehaista tuota öljyputsaria siitä, että se on aivan uskomattoman riittoisaa! Koko kasvojen puhdistamiseen riittää vain pieni tippa.

Korealaiseen kauneusrutiiniin kuuluu perinteisesti kaksoispuhdistus, jossa öljyputsarin jälkeen puhdistetaan vielä ihohuokoset erikseen vaahtoavalla puhdistusaineella, mutta juuri ihon herkkyyden ja kuivuuden takia olen itse jättänyt tämän toisen vaiheen yleensä väliin – etenkin kun iho on jo öljypuhdistuksen jäljiltä niin puhdas, että sen puolesta en koe toista vaihetta tarvitsevani. Viime jutussa testaamani vaahtoputsari soveltuu myös kuivalle ja herkälle iholle, mutta etenkin talvea kohden käytän mieluummin öljypohjaista puhdistusta tai puhdistusmaitoa.

Elevenin mimmit vinkkasivatkin, että kuivan ja herkän ihon kaksoispuhdistuksena voi myös käyttää puhdistusöljyn ja puhdistusmaidon tai -voiteen yhdistelmää eli ensin meikki poistetaan puhdistusöljyllä ja sen jälkeen ihoa hellitään vielä puhdistusmaidolla. Kokosin tähän juttuun viisi kuivalle ja herkälle iholle sopivaa puhdistustuotetta, joita kannattaa kokeilla, jos tuntuu, että se täydellinen putsari ei ole vielä löytynyt!

Herkän ihon puhdistustuotteita

K-BEAUTY: Skin79 Cleanest Rice Cleansing Oil – Syväpuhdistava öljy, erittäin hellävarainen koostumus, joka tuntuu iholla ihanalta ja auttaa ehkäisemään ihon kuivumista. Huuhtoutuu hyvin pois iholta, eikä jätä tuntumaa tahmaiseksi tai öljyiseksi. Poistaa meikin hyvin ja sopii kaikille ihotyypeille.

Skin79 Cleanest Rice Cleansing Oil

Kokeile myös viime jutussa esitelty öljypuhdistus:

Holika Holika All Kill Cleansing Oil To Foam Moisture

LUONNOLLISEMPI: M Picaut Nourishing Cleanser – M Picaut on palkittu ruotsalainen ihonhoitosarja, jonka tuotteissa on yli 95% luonnollisia ainesosia. Nourishing Cleanser on koostumukseltaan vaahtoamaton ja nimensä mukaisesti ravitseva ja hellävarainen puhdistustuote, jolla on tasapainotettu 5.5 pH-arvo. Sopii erityisen hyvin kuivalle ja herkälle iholle.

M Picaut Nourishing Cleanser

EDULLINEN: Mario Badescu Cream Soap – Badescun tuotteet ovat sisällöltään huippuhyviä, vaikka pakkausdesign ei silmiä hivele. Cream Soap ei nimestään huolimatta ole saippuaa, vaan hellävarainen ja tehokas puhdistusaine tasapainottavalla koostumuksella. Tämä tuote sopii myös erittäin herkälle ja ärtyneelle iholle.

Mario Badescu Cream Soap

KÄTEVÄ: Pixi Double Cleanse – Tämä ihmepurkki sisältää kaksoispuhdistuksen yhden kannen alla! Ihonhoitoguru Caroline Hirons’in kehittämä tuote on näppärä vaihtoehto mukaan matkalle tai minimalistin kylppäriin. Kiinteässä muodossa oleva öljybalmi sulattaa meikin ja hoitava puhdistusvoide viimeistelee puhdistuksen. Hajusteeton, riittoisa koostumus.

Pixi Double Cleanse

LUKSUS: Doctor Babor Neuro Sensitive Intensive Calming Cleanser – Puhdistusmaito, joka tukee ihon vahvistumista ja sopii erittäin reaktiiviselle, herkälle ja kuivalle iholle. Tuotteen pH 5.2 on tasapainotettu iholle sopivaksi ja se sisältää kutinaa rauhoittavaa helokkiöljyä. Hoitolakosmetiikkaa valmistavan Baborin tuotteissa koostumus on aina mietitty ja hiottu aivan huippuunsa sekä tuntumaltaan että vaikutuksiltaan.

Doctor Babor Neuro Sensitive Intensive Calming Cleanser

Jos haluat päästä testailemaan tuotteita vähän normaalia edullisemmin, niin Eleven tarjoaa nyt Pupulandian lukijoille koodilla SKINISIN kaikista ihonhoitotuotteista 20% alennuksen 14.10.2018 asti (ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tarjouksiin).

Testissä FOREON ihonhoitolaite

Testasin puhdistustuotteiden lisäksi myös elämäni ensimmäistä kertaa FOREON ihonhoitolaitetta, jolla puhdistusta voi tehostaa entisestään. Jossain vaiheessa ihonhoidon ja -puhdistuksen suurin villitys olivat erilaiset ihonpuhdistusharjat, mutta vaikka itsekin kokeilin sellaista, tunsin, että hellävaraisimmillakin harjoilla käsittely oli hyvin herkälle iholleni vähän liian raju. Foreon laitteiden kanssa tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole, sillä laitteesta on olemassa erilaisia versioita eri ihotyypeille ja pehmeiden silikoniharjasten tuntuma on iholla hyvin hellä. Lisäksi silikonista valmistettu laite on vedenkestävä sekä todella hygieeninen ja helppo puhdistaa.

Mitä hyötyä tällaisesta ihonhoitolaitteesta sitten on? FOREOn herkälle iholle suunniteltu lilan sävyinen LUNA 2 -laite auttaa tehostamaan puhdistusta ja kirkastaa ihoa, mutta sen lisäksi sen luvataan tekevän ihosta kiinteämmän ja napakamman tuntuisen sekä näkyvästi häivyttävän ihon juonteita. Laitteen teho perustuu silikoniharjaksiin ja T-sonic-värähtelyyn, joka puhdistaa ihon 99,5 prosenttisesti liasta, öljyistä ja meikin jäämistä.

Laitteen harjasosan kääntöpuolella puolestaan on ihoa hoitava anti-aging-pinta, jonka matalan värähtelyn kerrotaan vaikuttavan ihoon kiinteyttävästi ja hoitotuotteiden imeytymistä tehostavasti. Suhtaudun itse jossain määrin skeptisesti kaikenlaisiin anti-aging-tuotteisiin, mutta tuskinpa niistä mitään haittaakaan on. Ja koska ihoni on niin herkkä ja reaktiivinen, en käytännössä voi käyttää mitään anti-aging-ihonhoitotuotteita, sillä niissä on aina kaikenlaisia ihoa aktivoivia ainesosia. On siis hauska ajatus, että voisin saada samankaltaista tehoa ihonhoitoon tämän laitteen avulla.

Laventelin värinen LUNA 2 on siis tarkoitettu herkälle iholle, vaaleanpunainen laite normaalille iholle, taivaansininen sekaiholle ja mintunvihreä rasvaiselle iholle. Laite on ladattava ja täysin vedenkestävä, ja yksi täysi lataus kestää jopa seitsemän kuukautta. Vaihtoharjaksia ei tarvita, sillä silikoniharjakset eivät kulu tai menetä napakkuuttaan käytössä. Lisäksi tuotteella on 2 vuoden tuotetakuu ja 10 vuoden laatutakuu, mikä kertoo jo itsessään paljon.

Kokeilin ladattavan LUNA 2 -laitteen lisäksi myös uutta paristoilla toimivaa pikkuruista matkakokoista LUNA Fofoa. Laitteen idea on sama kuin suuremmassa koossa, tässä pienessä versiossa vain on tuon anti-aging-osan sijaan laitteen takaa sen sijaan löytyy hauska pieni naama, jonka silmät ovat todellisuudessa ihon analysointiin soveltuvat sensorit. Niiden avula voi yhdessä FOREO-sovelluksen kanssa analysoida ihon tarpeita ja laatia yksilöllisen ihoprofiilin ja hoito-ohjelman sekä seurata ihon kunnon edistymistä ajan myötä. Ihosensoreiden avulla voidaan tarkastella esimerkiksi ihon kosteuspitoisuutta ja optimoida iholle ihanteellinen puhdistusrutiini – ja laite ohjelmoi itse itsensä sovelluksen mukaisten tietojen perusteella, jolloin itse puhdistuksen aikana ei tarvitse sen enempää miettiä. LUNA Fofo sopii kaikille ihotyypeille ja sitä on saatavilla kuudessa eri värissä (joiden joukossa on myös musta!), mutta ei yllättäne ketään, että minä valitsin mintunvihreän.

Miten laitetta sitten käytetään? FOREOn laitteissa on minusta erityisen kivaa se, että sitä voi käyttää minkä tahansa puhdistusaineen kanssa eli voit valita juuri sen omalle ihollesi sopivan puhdistustuotteen (esimerkiksi jonkun tuolla yllä mainituista) ja yhdistää sen FOREOn ihonpuhdistusrutiiniin. Käytännössä homma toimii niin, että kostutat kasvot, levität puhdistustuotteen iholle ja sen jälkeen käsittelet laitteen avulla ohjeiden mukaisesti ihon neljässä osa-alueessa. LUNA-laitteen käyttö ei juuri pidennä iltarutiinin kestoa, sillä kasvojen puhdistuskäsittely kestää yhteensä vain minuutin verran – 15 sekuntia per osio. Laite ilmoittaa ajan kulusta värähtämällä, kun on aika vaihtaa osiota. Ja lopuksi vain huuhtelet ja kuivaat kasvot sekä levität käyttämäsi hoitotuotteet.

Jos käytät LUNA 2 -laitetta, jossa on myös anti-aging-puoli, voit puhdistuksen jälkeen käsitellä minuutin verran kasvojen juonteille alttiita alueita vielä yhdessä kosteusvoiteen tai seerumin kanssa laitteen takana olevalla hoitopinnalla noin minuutin ajan matalammalla värähtelyteholla. Laitteelle luvataan paras hoitotulos, kun sitä käytetään sekä aamuin että illoin.

Elevenin Pupulandian lukijoille tarjoama alennuskoodi SKINISIN on voimassa myös FOREOn laitteille (poislukien uutuustuotteet FOREO Fofo ja UFO). Saat koodilla 20% normaalihintaisista FOREO-laitteista 14.10.2018 asti.

Eleven mukana I LOVE ME -messuilla

Parin viikon päästä on taas I LOVE ME -messujen aika ja myös Eleven on mukana messujen vilskeessä. Tänä vuonna messupisteen fokuksessa on erityisesti K-beauty ja luvassa on muun muassa korealaiseen kosmetiikkaan liittyviä luentoja ja Elevenin maapäällikkö, Ostolakossa-blogistakin tuttu K-beautyn asiantuntija Virve Fredman on paikalla jakamassa parhaita ihonhoitoniksejään. Messuosastolle on varattu myös huima määrä erilaisia kangasnaamioita vain euron messutarjoushintaan sekä muita erikoistarjouksia.

Kasvonaamioiden lisäksi messupisteellä voi shoppailla Elevenin koko valikoimaa älytabletin välityksellä etänä ja yli 50€ tilauksista on erikoisetuna luvassa kaupan päälle hulppea goodie bag täynnä Elevenin valikoiman suosikkituotteita. Goodie bageja on tarjolla kuitenkin vain rajattu erä per päivä, joten jos mielii kaupanpäällisiä, kannattaa olla paikalla ajoissa. Messujen aikana Elevenin pisteellä järjestetään myös tilaisuuksia, joissa jaetaan nopeimmille näytesettejä – jaossa on kaiken kaikkiaan 600 kolmen näytekokoisen tuotteen pakettia kuutena erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Messuhulinan lisäksi Elevenillä riittää toimintaa myös Instagramin puolella, jossa on messujen aikaan käynnissä kilpailu, jossa paras kuva palkintaan 300€ lahjakortilla verkkokauppaan. Ota kuva messufiiliksistä Elevenin pisteellä (tai pettyneenä kotona, jos et päässytkään mukaan messuhumuun), jaa kuva Instagramissa hashtagilla #elevenXiloveme. Voit halutessasi myös tägätä kuvaasi @eleven.fi-tilin ja seurata Eleveniä Instagramissa, niin pääset seuraamaan messutunnelmia sekä Elevenin uutisia ja kauneusvinkkejä. Huomaathan, että kisaan osallistuaksesi tilisi tulee olla julkinen. Paras kuva palkitaan messujen jälkeisellä viikolla!

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Related posts