29/09/18

Losing you

4 63

Useimmat täällä blogissa jakamani biisit eivät ehkä ole sitä tyypillisintä valtavirtamusiikkia, jota soitetaan radiossa, mutta joskus osuu sieltä valtavirrankin puolelta korvaan sellaisia herkkuja, että innostun. Beyonce on oikeutetusti yksi poptaivaan kirkkaimmista tähdistä, mutta supermenestys on jättänyt vähän harmillisesti lahjakkaan pikkusiskon varjoonsa. Olen nimittäin itse vasta hiljattain herännyt siihen, että myös Solange on aika loistava artisti. Mistään pikkunimestä ei toki ole pikkusiskonkaan kohdalla kyse, vaan myös Solangen kappaleet keräävät esimerkiksi Spotifyssa kymmeniä miljoonia kuunteluita, mutta välillä silti unohtuu, että Knowlesin perheessä on toinenkin lahjakkuus.

Innostuin kesällä kuuntelemaan enemmän Solangea, kun Radio Helsingin Kuosissa-ohjelmassamme vieraillut antropologi Viola Strandberg toivoi hänen Losing you -kappalettaan biisitoiveenaan. Kuunneltuani biisin tajusin heti, että olenhan minä tämän kuullut. Vieraamme kertoi valinneensa muodin kulttuurisia aspekteja peilaavan keskustelumme päätöskappaleeksi tämän siksi, että biisin musiikkivideossa nähdään kongolaisesta la sape -alakulttuurista inspiraationsa ammentavaa pukeutumistyyliä, jolla on haluttu kritisoida kolonialismia. Ihastuin sekä videoon että biisiin, joka on sittemmin soinut Spotifyssani säännöllisesti. Kappale on jo viiden vuoden takaa, mutta siltä varalta, että joku muukin on onnistnut missaamaan, niin laitetaanpa jakoon!

Tags:

Categorised in: Musiikki

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Anne

  Tämä on ollut pitkään suosikki. Ihana biisi! Näiden biisipostausten perusteella olen usein todennut, että sulla on hieno musiikkimaku :)

  • On aina mahtavaa kohdata ihmisiä, joilla on samankaltainen musiikkimaku. <3 Musavinkkauksia saa laittaa tännekin päin tulemaan, jos tulee mieleen jokin kappale, mistä minäkin voisin tykätä!

 • Lora

  Tämä on timanttinen kappale. Solange on ollut pitkään oma suosikkini ja harmittelin, kun hän perui aikoinaan Flow esiintymisensä. Toivon mukaan hänet saadaan joku vuosi vihdoin Suomeen. :)

  P.S. Nuo KN Collection kamppiskuvat ovat U-P-E-A-T! Muistan, kun toit merkin ensimmäistä kertaa esille täällä blogissasi. Itse hankin tuolloin lämpimän mustan kaulurihuivin, joka kulkee edelleen matkassani talvikausina.

  • Niin on! :) Olisi kyllä mahtavaa saada hänet Suomeen, mutta ehkä sitten seuraavan levyn aikaan? Ja kiitos, tykkään itsekin kamppiskuvien lopputuloksesta vaikka itse kuvauspäivä oli niin hektinen, että siinä hässäkässä ei ollenkaan vakuuttunut, miltä valmis kuvasto mahtaisi näyttää. :D Mutta Eeva osaa hommansa ja oli muutenkin loistotiimi tekemässä. :)

Related posts