6/09/18

Ihanaa musiikkia Suomesta

3 71

Pitkästä aikaa olisi luvassa musapostaus! Olen enemmän tai vähemmän fanittanut Suad Khalifaa jostain 2000-luvun alkupuoliskolta asti, kun Uuden Fantasian Top Ten -levy ilmestyi ja Suadin ääntä kuultiin muutamalla kappaleella. Levyn tunnetuimpien kappaleiden joukkoon nousi Fantasia, jossa Suad vastasi vokaaleista. Muistan kokeneeni pienen fangirl-hetken Jyväskylässä, kun selvisi, että mimmi oli muuttanut samaan kaupunkiin opiskelemaan. Keräsin rohkeuteni ja kävin kerran huikkaamassa vaatekaupassa opintojen ohella työskennelleelle laulajalle, että arvostan.

Oli siis erittäin iloinen yllätys, kun pitkän hiljaiselon jälkeen Suad palasi jälleen musiikin äärelle ja ryhtyi tekemään uraa soolona joitakin vuosia sitten. Levyä on kiihkeästi odoteltu vuodesta 2015 lähtien, kun bongasin neitokaisen ensin Jaakko Eino Kalevin kappaleelta vierailemasta ja sitten Rhyen keikkaa lämmittelemästä ja tykästyin kovasti kuulemaani. Sittemmin Suad on julkaissut muutamia biisejä ja häntä on kuultu festareilla ja satunnaisilla keikoilla, kunnes viime vuonna ilmestyi neljä kappaletta käsittävä ep. Ja yksi ihanimmista biiseistä julkaisulla on ehdottomasti Hands, josta puolestaan tällä viikolla julkaistiin musiikkivideo. Tunnelmallista melodiaa ja Suadin kaunista laulantaa parhaimmillaan – itkuiita sai taas kyyneleet silmiinsä tästä. :D Ihanaa, että Suomesta tulee näin upeaa, kansainvälisen tason musiikkia. Suosittelen kuuntelemaan koko levyn sekä vain sinkkuna julkaissun Caves & Blood Veins -biisin.


Photo: Riku Pihlanto

Tags:

Categorised in: Musiikki

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts