4/09/18

Täydellinen pipo on täällä!

46 152

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: STOCKMANN

Nyt on viimein koittanut se hetki, että saan paljastaa teille Stockmannin A+more-merkille suunnittelemani pienen neulekokoelman, joka ilmestyy myyntiin ylihuomenna! Tuntuu hullulta, että matka ensimmäisistä keskusteluista valmiiksi tuotteeksi kaupan hyllylle on kestänyt melkein vuoden päivät, mutta tässä se nyt on! Ja vihjaan jo, että loppuvuodesta on tulossa vielä jotakin lisää… :)

Väitän vaatimattomasti, että jos olet etsinyt täydellistä peruspipoa, niin tässä se nyt on! Lähdin nimittäin suunnittelemaan tätä pipoa juuri siitä näkökulmasta, että olin itse etsinyt täydellistä yksilöä sellaista kuitenkaan mistään löytämättä. Niinpä suunnittelin sellaisen sitten itse. Halusin materiaalin olevan laadukas, miellyttävä ja ylellinen, värin kohdallaan, mallin sentilleen sopiva ja tyylin ajaton. Ja näillä kriteereillä syntyi pipo sekä sen kylkeen huivi ja hansikkaat. Ja mikä parasta, hintakin on kerrassaan kohtuullinen ja tuotteet valmistetaan vastuullisesti Italiassa.

Olen värien suhteen itse aika tarkka ja tuotteiden väripaletti syntyi yllättävän luonnollisesti. Halusin, että kaikki sävyt sopivat yhteen, jotta kokoelman viittä väriä voi sujuvasti myös miksailla ja matchailla keskenään. Niinpä lopulliseen kokoelmaan valikoituivat klassisen mustan rinnalle pehmeä puuteri, heleä minttu, hailakka kyyhkynharmaa sekä persikkainen koralli. Mietin, että nämä olisivat paitsi minulle itselleni mieluisia sävyjä, myös sellaisia, jotka voisivat sopia monenlaiseen makuun, tyyliin ja väritykseen.

Tuotteissa käytetty lanka on ylellisen tuntuista, lämmittävää, pehmeää ja kutittamatonta villasekoitetta, jossa on mukana kid mohairia, hienoa merinovillaa sekä pieni määrä polyamidia. Joillekin herkkäihoisille villa on kauhistus, mutta kannattaa kokeilla näitä pehmoisia tuotteita, sillä ne todellakaan eivät kutita omaa herkkää ihoanikaan – uskallan siis suositella. Myös tuotteiden hinta on laatuun nähden erittäin kohtuullinen: pipo 39,90€, hansikkaat 19,90€ ja huivi 59,90€.

Ympyrähuivia suunnitellessa on mietitty mitat niin, että huivi on mahdollisimman monikäyttöinen. Sitä voi pitää joko kaksin kerroin kieputettuna kaulan ympäri, väljemmän yksinkertaisena tai nostamalla sen hupuksi pään yli. Pipon mittoja on myös vekslattu viivottimen kanssa, että taite on juuri sopivan korkuinen, korkeus passeli niin minun tapaani rennosti pidettävänä kuin syvemmälle päähän vedettynäkin. Yksi tärkeä mitta on myös päänympärys, joka ei ole liian napakka eikä liian löperökään eli hattu pysyy päässä ja tuntuu miellyttävältä ja neulos joustaa juuri sopivasti mukautuen käyttäjänsä päähän. Oli hauska huomata, miten monenlaisia pieniä asioita pitää ottaa huomioon täydellistä pipoa suunnitellessa.

Haaveissani on ollut luoda juuri sellaisia täydellisiä talviasusteklassikoita, jotka palvelisivat käyttäjäänsä pitkään ja hyvin ja sopisivat monenlaisiin asuihin ja tyyleihin trendien ailahteluista riippumatta. Välillä sellaisten klassisten ja toimivien perusvaatteiden ja -tuotteiden löytäminen on todella hankalaa, joten tahdoin suunnitella sellaisen klassikon, jota voisi käyttää vaikka teinistä eläkeikään asti. Mitä tuumitte? Sopisiko suunnittelemani myös teidän päihinne? Olisi myös hauska kuulla, mitkä ovat väreistä suosikkejanne? Ja tosiaan, ylihuomisesta eli torstaista 6.9. lähtien näitä siis saa Stockmann-tavarataloista sekä Stockmannin verkkokaupasta!

Valtava kiitos Stockmannille luottamuksesta ja tästä mahdollisuudesta – pikkuinen kokoelma on juuri sellainen kuin haaveilinkin ja tämä on ylivoimaisesti ollut yksi kivoimmista projekteista, joita olen blogin kautta päässyt tekemään. :) Ja lämmin kiitos myös Camilla Bloomille aivan ihanista mallistokuvista!

PS. Muistuttelen vielä, että olette lämpimästi tervetulleita tällä viikolla kokoelman lanseeraustilaisuuksiin torstaina Helsingissä, lauantaina Tampereella  ja sunnuntaina Turussa, jos vain suinkin kynnelle kykenette. Paikan päällä on minun ja kokoelman lisäksi luvassa mukavaa tunnelmaa, pientä vegaanista purtavaa sekä dj Rebekka Yeboah soittamassa musiikkia. Kurkkaa tilaisuuksien tarkemmat tiedot TÄÄLTÄ. :)

Photos: Camilla Bloom

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

46 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Nämä kuvat on niin kauniita! Ja miten toi koralli saakaan sun kasvot hehkumaan! Ihana!! <3

 • Näyttää ihanalta, ja mintunvihreä pipo kipusi heti ostoslistalle! Osaatko kertoa tarkemmin valmistusprosessista, millä tavalla se on ollut vastuullinen? Tosi hienoa, että olet huomioinut myös tämän näkökulman, hyvä Jenni!

  Ja ps. Oon lukenu sun blogia varmaan sata vuotta eli vuodesta 2009 ja nyt kommentoin ehkä toista kertaa ikinä. Nimim. fangirl-87. :D

  • Hahaa, ihanaa että intouduit kommentoimaan! <3 Ja vielä kivempaa, että olet jaksanut pysyä matkassa "sata vuotta!" :D

   On niin mahtavaa kuulla, että näistä asusteista ja väreistä innostuvat muutkin. :) Tuotteet valmistetaan huippulaadukkaasta langasta Italiassa firmassa, jonka kanssa Stockmann on tehnyt yhteistyötä jo vuosikymmeniä eli laatu on korkea, valmistus Euroopassa ja tuotantoprosessi läpinäkyvä. Lisää A+more-malliston tuotannosta ja vastuullisuudesta voit lukea tästä viime vuonna tekemästäni superkiinnostavasta haastattelusta: https://pupulandia.fi/2017/10/25/keskustelua-trendeista-vaatebisneksen-haasteista-ja-vastuullisuudesta/

 • Ihan superkauniita! Tiedän, mitä laitan päähäni tulevana talvena :) Hyvä Jenni!

 • Minna

  Toi minttu yhdistettynä kamelinväriseen takkiin on jotain niin upeeta! Onnea! Ihana yhteistyö :)

  • Voi kiitos! :) Olen niin innoissani tästä pikkuruisesta kokoelmastani, että on superkivaa kuulla, että muutkin tykkäävät!

 • Tiia / Black + White = Grey

  Onneksi olkoon, aivan mielettömän ihanan malliston olet luonut! <3 Tuo kaunis harmaa huutelee ilmiselvästi minun nimeäni.
  Pakko vielä kysyä, että mistä on tuo ihanan muhkea neule ekassa kuvassa? :)

  • Voi kiitos Tiia! <3 Olen niin onnellinen kaikesta tästä ihanasta palautteesta enkä malttaisi odottaa, että pääsen näkemään näitä ihmisten päällä ihan oikeasti. Ensimmäisen kuvan muhkea neule on Acnen mallistoa viime syksyltä. :)

 • Onnittelut! :)

  Oma suosikkini on valkoinen pipo.

  • Kiitos Erika! :) Se ei itse asiassa ole ihan valkoinen, vaan sellainen hennosti lilaan taittava todella vaalea harmaa, mutta ihanan raikas ja lempeä korvike puhtaanvalkoiselle!

 • Ulla-Maija

  Voi miten kauniita. Todennäköisesti kotiutan tuollaisen korallinpersikkaisen setin…tai tuon puuterisen. Kiitos kun olet laittanut näihin ammattitaitoasi Jenni.

  • Kiitos Ulla-Maija! :) Miten kauniisti sanottu. Olen todella otettu kaikesta ihanasta palautteesta, mitä olen jo nyt ehtinyt näistä tuotteista saada. En malta odottaa, että näen näitä ihmisten yllä ihan oikeasti!

 • Voi että miten ihania!!! En kestä! Varmasti ostan omani! Tuo persikkainen koralli sopii muuten sulle jotenkin erityisen ihanasti! <3

  • Kiitos! :) Hauskaa, että tuo noinkin värikäs sävy on noussut tuolta joukosta yhdeksi yleisön ykkössuosikeista!

 • Johanna

  Tykkään!!☺☺

 • Katriina

  Upean malliston lisäksi nämä kuvat kertovat hienosti, miten suuri vaikutus väreillä on koko asuun ja olemukseen. Kuten joku jo sanoi, koralliset asusteet saavat kasvosi hehkumaan. Puuterinen sävy luo eteerisen tunnelman ja mintunvihreissä asusteissa silmäsi näyttävät loistavan kuin samassa sävyssä. Ja musta, se nyt vaan toimii. Aina.

  • Tämä on muuten ihan totta! :) Yritin valikoida kokoelmaan sellaisia itselle mieluisia värejä, joiden joukosta mahdollisimman moni muukin voisi löytää itselleen ja omiin väreihinsä sopivan sävyn.

 • Katih

  Puuterinen pupupipo tuntuu kutsuvan minua.

  • Tänään sitä pääsee sitten sovittelemaan! :) Toivottavasti on myös omassa päässä mieluisa!

 • Irene

  UPEE!!! <3 <3 <3 <3 <3

 • Cecil

  Todella kauniit kuvat, tuotteet ja stailaus! Erityisesti mintunvihreän pipon ja huivin sekä ruskean takin yhdistelmä on tosi herkullinen. Onnittelut!

 • Lilli

  Hei, hieno väripaletti ja tosi kivaa että olet päässyt tekemään tällaista. Minua kiinnostaisi tietää materiaalin alkuperästä enemmän, kid mohair ja merinovilla eivät yleisesti ottaen kumpikaan loista eettisyydellään. Kiinnitti myös huomion että vaikka lanseeraustilaisuudessa vegaaniset purtavat ovat varmasti tietoinen valinta ja mielikuvan luoja niin itse tuotteet eivät noudata samaa linjaa. Eihän mikään siihen velvoitakaan, mutta kun eettisyydellä markkinoidaan niin olisi hienoa jos materiaalista ja valintaperusteistakin kerrottaisiin vielä entistä avoimemmin. Villantuotannosta näkee puhuttavan hyvin harvoin. Tämä ei ole kritiikkiä vaan pohdintaa, kiitos joka tapauksessa että tuot eettisempää näkökulmaa esille.

  • Kiitos. :) On haastavaa löytää materiaali, joka olisi yhtä aikaa sekä ekologinen, että kestävä ja lämmin mutta ominaisuuksiltaan miellyttävä sekä myös herkälle iholle sopiva ja kutittamaton. Suosin itse aina mieluiten luonnonmateriaaleja ja tässä tapauksessa langassa on mukana hieman polyamidia lisäämässä sen kestävyyttä ja parantamassa käyttöominaisuuksia. Minulle itselleni villa on luonnonmateriaaleissa talvella aivan ykkönen, mutta tiedän, että osa ihmisistä ei siedä sitä kovin hyvin ihoa vasten. Tästä oman kokoelmani materiaalista olen kuitenkin jo nyt saanut paljon kiitosta, että se on sopinut myös herkkäihoisimmille, jotka eivät yleensä pysty käyttämään mitään villatuotteita.

   Joidenkin villamateriaalien tuotannosta on tosiaan noussut mediaan viime vuosina esiin melkoisia ongelmakohtia ja on tärkeää, että myös tuotantoprosessin alkuvaiheisiin ja siellä vallitseviin epäkohtiin puututaan. On kuitenkin syytä muistaa, että nuo valitettavat uutiset eivät missään tapauksessa tarkoita, että KAIKKI maailmalla liikkuva mohair tai merinovilla olisi automaattisesti epäeettisesti tuotettua. On harmillista, että ominaisuuksiltaan erinomainen luonnonmateriaali rinnastuu näiden kauheiden tapausten johdosta automaattisesti eläinrääkkäykseen ja leimautuu epäeettiseksi tai epäilyttäväksi. Lähtökohtaisestihan eläin ei kärsi keritsemisestä, jos se tehdään oikein ja eläintä kunnioittaen. A+more-mallistossa käytetään vain materiaaleja, joiden toimittajat tunnetaan ja jotka ovat sitoutuneet kunnioittamaan eläinten oikeuksia – olen itse nähnyt nämä toimijoiden allekirjoittamat sopimukset, joissa ehtoihin ja valmistusprosessien valvontaan sitoudutaan. Tämä kyseinen lanka on italialaista ja mulesing-vapaata, joten eläimiä ei vahingoiteta sen valmistuksessa. Suosittelen lukemaan A+more-malliston suunnittelijan Lauran haastattelun, jonka tein vajaa vuosi sitten. Siinä avataan hyvin hänen omaa suunnittelufilosofiaansa ja arvojaan, jotka näkyvät myös A+more-mallistoa koskevissa valinnoissa: https://pupulandia.fi/2017/10/25/keskustelua-trendeista-vaatebisneksen-haasteista-ja-vastuullisuudesta/

   On hyvä tiedostaa, että tuotteen vastuullisuus ei automaattisesti kuitenkaan tarkoita pelkästään sen materiaaleja, vaikka ne luonnollisesti ovatkin yksi tärkeä osa kokonaisuutta. Minulle vastuullisuus on parhaimmillaan sitä, että tuotteessa yhdistyvät niin eettiset, ekologiset kuin kestävätkin arvot. Tässä tapauksessa tiedän, että tuotteet valmistetaan Italiassa yrityksessä, jossa työolot ovat kunnossa ja valmistusprosessi kestää tarkempaakin tarkastelua. Toisaalta olen puhunut tuotteiden kohdalla myös paljon siitä, etten tarkoituksella halunnut tehdä mitään erikoista tai tämän hetken trendeihin sopivaa, vaan jotakin ajatonta, sekä tyylillisesti että fyysisten ominaisuuksiensa puolesta aikaa kestävää. Halusin nimenomaan luoda kokoelman, jossa yhdistyvät korkealaatuinen materiaali, vastuullinen valmistusprosessi, yksinkertainen ja ajaton design, miellyttävät käyttöominaisuudet, laatuun nähden edullinen hinta sekä ihana väripaletti – hyvin harvoin löytää niitä täydellisesti istuvia ja toimivia perustuotteita, joissa kaikki nämä ominaisuudet kohtaisivat samassa tuotteessa, vaan aina tuntuu, että jostakin asiasta pitää tinkiä. Voin siis ylpeänä seistä näiden tuotteiden takana prosessin alkumetreistä valmiiksi neuleeksi asti ja toivon, että nämä voivat myös niitä ostaville kuluttajille olla sellaisia vaatekaapin suosikkeja ja luottotuotteita, joihin voi palata vielä kymmenienkin vuosien jälkeen.

 • Piio

  Hei, haluaisin kiittää tästä mallistosta. Kerrankin sain minulle sopivan pipon, joka ei myöskään latista tukkaa. Harmikseni Helsingin Stockmannilla muutama viikko sitten käydessäni ei vaaleanharmaata pipoa enää saanut. Asun täällä Savossa, joten en ihan ajoissa ehtinyt ostoksille.
  Ostin korallin pipon, joka myös on ihana, sekä sen vaaleanharmaan tuubihuivin. Se vaaleanharmaa on ihan täydellinen sävyltään. Haaveilen siis samansävyisestä myssystä. Sitä ei ilmeisesti enää saa mistään ? Tuleekohan sitä vielä jatkossa?
  Kiitos vielä kerran!

  • Kiitos kivasta palautteesta Pirjo! Tämä malliston pipoista muutama väri tosiaan myytiin hurjan nopeasti loppuun, mikä on tietysti iloinen uutinen, että tuotteet olivat haluttuja. Tälle talvelle pipoja ei ole enää tulossa lisää, mutta kuka tietää, mitä ensi vuonna on luvassa. Toivotaan, että mallisto saa jatkoa. :)

 • Katih

  Rupesin jälkijunassa katselemaan tuollaista pipoa itselleni ja pohdin, että vedenvihreä väri sopinee muihin talvitamineisiini paremmin kuin koralli, mutta olen kuitenkin epävarma ja olisin kaivannut siitä samantyyppisiä kuvia kuin tässä postauksessa on. Mihin väreihin sinä yhdistäisit sen?

  • Tässä postauksessa on piposta lisää kuvia. Minusta tuo minttu sopii melkein minkä tahansa värin rinnalle: mustan, ruskean ja harmaan, mutta miksei myös luumun, vaaleanpunaisen tai vaikkapa oranssin. :) Viime kädessähän nämä ovat aina makuasioita, miten kukin tykkää yhdistellä.

   • Katih

    Kiitos! En löytänyt tuota postausta, kun yritin googlata Stokkan käyttämällä vedenvihreä-adjektiivilla. Toki kyse on makuasiasta, mutta Stokkan tuotekuvasta tuli sellainen olo, että onkohan väri oikeasti ihan sellainen.

 • Suvi

  Saakohan näitä vielä? En löytänyt enää Stockmannin sivuilta. Pakko saada tuo mintunvihreä pipo ja tuubihuivi! :)

 • Leena

  Hei Jenni!
  Ostin eilen tämän korallin värisen setin käytettynä, mutta valitettavasti tuotteista oli leikattu hoito- ja materiaalilaput irti.
  Miten näitä tulisi siis hoitaa ja pestä?
  Kiitos!

  • Moikka Leena! Mahtavaa, että olet löytänyt tuon ensimmäisen Pupulandia-malliston ihanan sävyn käytettynä. :) Ihan ensimmäiseksi vinkiksi antaisin, että villavaatteita kannattaa pestä vain harkiten. Tahrat kannattaa poistaa paikallisesti ja asusteita voi parhaiten raikastaa tuulettamalla ja höyryttämällä.

   Tuotelapun ohjeen mukaisesti näitä kokoelman mohairtuotteita saa pestä 30 asteessa. Neuvoisin kuitenkin ensisijaisesti tuulettamaan ja höyryttämään ja pesemään vain silloin, jos tuote on oikeasti likainen. Ja tällöinkin suosittelen käsinpesua, vaikka tuotelapun ohjeet sallivatkin konepesun viileässä vedessä. Ohjelapussa kerrotaan myös, että tuotteita voi silittää miedolla lämmöllä (max. 110 astetta). Kuivausrumpua ei suositella. Lämpöistä syksyä ja talvea uusien asusteiden kanssa! :)

   • Leena

    Kiitos vastauksesta ja vinkeistä! Kysyn vielä lisäksi, onko tämä tuote ”Astro beanie”, ja paljon tässä on mitäkin materiaalia? Stockan sivuilta löysin tämän uuden Astro Beanien, jossa on 50 % mohairia, 32 % polyamidia ja 18 % villaa. Onko sama lanka kyseessä?
    Kiitos vielä ja mukavaa syksyä!

    • En ole varma, millä tuotenimellä tämä on Stockan nettisivuilla, mutta lanka ainakin on sama eli luulen, että juuri tämä on kyseessä. :)

 • Myssy kateissa

  Onkohan Pupulandia Astro Beanie pipoa enää missään myynnissä. Se näyttää tosi kauniilta ja on ilmeisesti mukavan löysä eli ei mene tiukasti päähän.

  • Astro Beanie on tällä hetkellä myyty loppuun, mutta ensi syksynä on tulossa jälleen myyntiin! :)

 • Kipa

  Hei, mistä näitä pipoja voisi ostaa?

Related posts