9/08/18

Mahtava uusi musiikkilöytö: afro-elektro

6 67

Uusin biisi-ihastukseni syttyi vähän varkain, sillä kappaleelle lämpeneminen vei muutaman päivän aikaa… Spotify suositteli minulle erästä kappaletta ja kuuntelin sen pari kertaa läpi. Suoraan sanottuna en ollut ihan varma pidinkö kuulemastani vai en: kappaleen rytmissä ja melodiassa oli jotakin tarttuvaa ja koukuttavaa, mutta en ollut ihan varma, tykkäsinkö laulajan äänestä kuitenkaan tarpeeksi lisätäkseni biisiä soittolistoilleni. Muutama päivä myöhemmin huomasin, että kappaleen melodia soi vieläkin päässäni ja minulla oli ihan valtava tarve kuulla se uudelleen. Vaati pientä salapoliisityötä omaan sivuhistoriaan, että löysin biisin uudelleen, mutta löytyi kuin löytyikin. Ja nyt se on soinut repeatilla pari päivää putkeen.

Ja hitsi, tämä biisi on ihan mahtava! Maailmanmusiikkia ja elektrosoundeja sekoitteleva tuottaja-dj Auntie Flo on nimittäin loihtinut todella kiinnostavan äänimaiseman, jossa afrikkalaisvaikutteet yhdistyvät house-musiikkiin. Alun perin Skotlannista kotoisin olevan Auntie Flon musiikkia on kutsuttu afro-futuristiseksi ja Su La -kappaleella vokaaleista vastaa itävaltalaisartisti Anbuley, jolla on sukujuuria Ghanassa. Erityistä Anbuleyn lauluosuudessa on se, että hän laulaa siis gan kielellä, joka on yksi Ghanan alkuperäiskielistä. Biisi on ihan mielettömän tarttuva ja todellakin tanssisin, jos tämä soisi jossain bileissä. Auntie Flon musiikkia on usein rinnastettu Caribouhun ja Four Tetiin, joten jos ne ovat tuttua kauraa, niin tämäkin voisi innostaa. Ja jos tykkäätte tästä biisistä, niin suosittelen tsekkaamaan koko Theory of Flo -levyn. Tätä kuunnellessa voi vaikkapa erinomaisesti virittäytyä viikonlopun Flow-tunnelmiin!

Tags:

Categorised in: Musiikki

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • En normaalisti kuunnella tämäntyylistä musiikkia, mutta tässä kappaleessa oli jotain tarttuvaa! Ja ihanan rentouttava ja rauhoittavakin se oli!

    • Mahtavaa, että upposi, vaikka poikkeaakin normaalista musiikkimaustasi! Tässä todella on jotain ihan uskomattoman hypnoottista ja tarttuvaa. :)

  • Anne

    Onpa mukava :) Caribou ja Four tet kuuluvat suosikkeihin, ja kun mainitsit nämä, niin löytyy tosiaan jotain samaa, mutta samalla myös omaperäistä. Kiitos taas mielenkiintoisesta suosituksesta!

Related posts