27/07/18

Kotibileet Berliinissä

4 51

Olen siinä mielessä kummajainen, että olen elämäni aikana käynyt Berliinissä varmaan ainakin 10 kertaa, mutta en ole koskaan tutustunut paikalliseen bailuskeneen, vaikka se on täällä useimmille vierailijoille juuri Se Juttu. Vaikka tykkään teknosta, ovat aina bailaamiselta vieneet voiton hyvä ruoka, pitkät yöunet, rento chillailu puistoissa, taidenäyttelyt sekä second hand -aarteiden metsästys milloin mistäkin. Saapa nähdä päädynkö tälläkään kertaa juhlimaan, mutta tunnelmaan voi silti virittäytyä myös kotioloissa.

Ja niin voitte tekin, kun jaan biisin, joka soi tällä hetkellä meikäläisen levylautasella ahkeraan. Olen rakastanut palavasti minimalistista The Acidia sekä riipivän ihanaa RY X:ää, kunnes eräänä kauniina päivänä selvisi, että molempien takana on sama heppu eli australialainen Ry Cumming. Hetkellisesti tuntui kuin tajunta olisi räjähtänyt tästä tiedosta. Miehen falsettilaulu oli ehtinyt näitä kahta luukuttaessa tulla jo niin tutuksi, että kun Spotify-suosituksissa pärähti yksi päivä soimaan Howlingin biisi Short Line, pystyin saman tien päättelemään, että tässäkin oli näppinsä samaisella Ry Cummingilla pelissä. Yhdessä Berliini-taustaisen tuottajan Frank Wiedemanin kanssa perustettu Howling on juuri sitä, mitä sen voisi parhaimmillaan kuvitella olevankin. Ihon kananlihalle nostattavia soundeja, kaunista laulantaa, ihanan uneliaita ja melankolisia melodioita sekä teknon ystävän bailujalkaa kutkuttaviksi vähitellen yltyviä rytmejä – toimii!

 

Tags:

Categorised in: Musiikki

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Anne

    Kiitos taas ihanasta biisistä ja musiikkisivistystä laajentavasta tiedosta! Olin pitänyt varsinkin RY X:stä, ja nämä muutkin ovat tuttuja nimiä, mutta en ole koskaan osannut yhdistää. Nyt kun tietää, niin kuulee kyllä yhtäläisyyttä. Kaunista.

  • Tuo biisi kuulostaa juuri semmoiselta mitä voisin kuvitella kuulevani Berliinissä :D Itse olen myös siellä käynyt useampaan otteeseen, mutta bilettäminen siellä ei ole innostanut. Muuten kaupunki on kyllä mahtava!

    • Haa, no tämä kyllä sopi jotenkin täydellisesti Berliini-tunnelmiin. Mutta tälläkään (!) kerralla en saanut aikaiseksi päästä teknobileisiin asti. :D

Related posts