26/07/18

Terkkuja Berliinistä!

5 76

Olen puhunut monesti siitä, kuinka koen vaikeaksi lomailla yrittäjänä varsinkin koto-Suomessa. Kotona työskentelevällä arkiset askareet muistuttelevat olemassaolostaan minne tahansa katseensa kääntääkin ja vapaat hetket lipsahtavat liian helposti töiden puolelle. Kun työ ja vapaa-aika sekoittuvat arjessa jatkuvasti, tuntuu vaikealta pysyä rajanvedon kanssa tiukkana lomallakaan. Paras ratkaisu minulle tähän tilanteeseen on toistaiseksi ollut karata jonnekin kotoisia ympyröitä kauemmas, jotta pääsen kunnolla irti arjen kuvioista ja saan todella lepuuttaa aivojani.

Viime kesänä lähdin Marokkoon kahdeksi viikoksi roadtripille ja sen parempaa irtiottoa arjesta en olisi voinut kuvitellakaan. Tänä vuonna haaveilin jostakin samankaltaisesta, mutta koska en saanut mitään konkreettista lyötyä lukkoon, löysin yhtäkkiä itseni tilanteesta, missä työt näyttivät täyttävän koko heinäkuunkin, jolloin olin alun perin ajatellut ottavani iisisti. Totesin, että ainoa keino irroittautua työmoodista olisi vain raivata kalenterista 1,5-2 viikkoa ja lähteä jonnekin pois kotoa. Niinpä buukkasin vähän hetken mielijohteesta itselleni 10 päivän reissun Berliiniin. Siitä onkin jo pari vuotta, kun olen viimeksi käynyt yhdessä lempikaupungeistani. Terkkuja siis täältä Berliinistä – saavuin tänne eilen!

Matkan aikana ehdin olla niin ystävien kanssa kuin tovin itseksenikin. Kaverini Sanni tuli samaa matkaa kanssani ja viipyy alkumatkasta seuranani tovin. Sitten olen hetken verran itsekseni ja Annika puolestaan liittyy seuraan reissun loppuajaksi. Tämä olikin aika kiva idea: buukkasin vain kahdelle hengelle soveltuvan Airbnb-kämpän koko 10 päiväksi ja kaverit tulevat ja menevät kuten heille parhaiten sopii.

Tämä onkin aika huippuhetki vierailla juuri Berliinissä, sillä täällä on parhaillaan käynnissä Berlin Biennale eli kaupunki on suorastaan täynnä mielenkiintoista taidetta. Jos teille tulee mieleen muita vinkkejä, mitä Berliinissä voisi tai kannattaisi tehdä juuri nyt, niin saa mieluusti vinkkailla kommenttiboksin puolella! Myös vinkkaukset kivoista ravintoloista, ihanista vintage-putiikeista ja muista mielenkiintoisista kohteista otetaan ilolla vastaan.

Yritän siis pysytellä seuraavat 1,5-2 viikkoa poissa blogin ääreltä, mutta olen ajastanut postauksia myös poissaoloni ajalle eli blogissa meno ei täysin hiljene, vaikka olenkin lomalla. Nauttikaahan tekin näistä ihanista säistä siellä Suomen päässä tai missä ikinä luuraattekin!

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • katri

  Tulevana lauantaina on Pride-paraati ja sunnuntaina Kreuzberg fleamarket Prinzessinnengärtenissä.

  Piknik/pyöräily Tempelhofilla (piknikille kannattaa hakea takeawayt Mmaahsta tai Mama Kalosta – molemmat puiston vieressä), Klunkerkranish, päiväretki järvelle sekä auringonlasku Admiralbrückella (+Zola-pizza) ovat klassikoita :)

  Brunssipaikoista voin suositella Future Breakfast ja Roamers (Neukölln) sekä ABC Allans Breakfast Club ja Napoljonska (Prenzlauer Bergissa). Vintage kaupat: Repeater, Calypt, Pick’n weight, let them eat cake, Made in Berlin. Drinkeille kannattaa suunnata Weserstraselle, Villa Neuköllniin tai Sameheadsiin (kannattaa mennä pelkästään erikoisen sisustuksen takia!). Openairit on hauskoja (esim. Else, Griessmuehle, Club der visionaire) ja openair-elokuvia näytetään myös paljon eri puolilla kaupunkia. Tästä taisikin tulla enemmän Neukölln-opas kuin Berliini-opas mutta siellä tulee eniten liikuttua :) Nauti ihanasta kesä-Berliinistä!

  • katri

   Vielä yksi loistava ravintolavinkki jos pidät japanilaisesta — Gobento (Prenzlauer bergissa). Tosi pieni (varaus pitää olla) ja vaatimattoman näköinen paikka mutta ruoka on niin herkullista ja tunnelma viihtyisä. Sinne saa myös tuoda omat juotavat.

   • Hei Katri, kiitos vielä ihanista vinkeistä. Näistä tuli useampikin testattua matkallamme! :) Etenkin vintage-putiikkivinkkaukset olivat kullanarvoisia, sillä Neuköllnin alueen putiikit eivät olleet entuudestaan tuttuja. Ja ihan täydellistä, että vinkkailit juuri Neukölln-tärppejä, koska satuimme majoittumaan nimenomaan siellä. :D

 • poppy

  Pfaueninselnin saari – mukava retkikohde kauniina päivänä! Julkisilla pääsee perille asti, viimeinen etappi lautalla.
  Bröhan museo Charlottenburgissa, jos jugend/art deco kiinnostaa. Upea perusnäyttely ja yleensä hyvät vaihtuvat.

  • Hei lämmin kiitos sinullekin suosituksista. :) Tällä kertaa emme näihin ehtineet, mutta pidän nämä mielessä seuraavaa Berliinin reissua ajatellen!

Related posts