25/07/18

Helppo, raikas ja kevyt kesäinen arkimeikki

9 72

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: ASENNEMEDIA & ELEVEN

Olen aina ollut meikin suhteen sellainen luonnonlapsi: tykkään meikata, mutta viihdyn mahdollisimman luonnollisessa ja vähäisessä meikissä. Kun on historiaa monenlaisten iho-ongelmien kanssa, haaveilee aina siitä, että iho olisi niin hyvässä kunnossa, ettei ainakaan sen takia tarvitsisi meikata, ikään kuin pakon edessä. Haluan, että ihoni näyttää raikkaalta ja kauniilta, mutta paksu pakkelikerros ahdistaa. En ole koskaan ymmärtänyt niitä, jotka sutivat kasvoilleen reilun kerroksen meikkivoidetta, vaikka iho olisi luonnostaan virheetön. Jos minulla olisi tuollainen iho, en varmaan käyttäisi meikkivoidetta koskaan.

On tuntunut todella suurelta voitolta, että viimeisen vuoden ja etenkin kevään sekä alkukesän aikana ihoni kunto on tuntunut parantuvan huimasti. Minulle meikkaamisen iloa ja onnea on se, että meikkiä saa käyttää korostamaan niitä parhaita puolia ja eri tyyleillä leikittelemiseen – eikä ensisijaisesti virheiden peittämiseen. Iho on edelleen kaukana täydellisestä, mutta viimeinkin koen sen näyttävän aika hyvältä. En silti viihdy täysin ilman meikkiä, vaan fiksaan mielelläni tummat silmänaluset ja satunnaiset näpyt sekä sipaisen poskipäille vähän punaa niinäkin päivinä, kun en muuten meikkaa. Minulla on tavallaan sellainen olo, että kevyesti meikattuna näytän enemmän omalta itseltäni: raikkaalta, levänneeltä ja terveeltä. Tuntuu myös, että olen viimeisen vuoden aikana todella löytänyt sen oman meikkityylini, joka tuntuu ja näyttää minulta.

Olin todella yllättynyt ja innoissani, kun minut valittiin alkukesästä Suomen suurimman kosmetiikan verkkokaupan elevenin brändilähettilääksi. Olin aivan varma, että hommaan pyydettäisiin ennemminkin jotakuta kauneusbloggaajaa tai intohimoista meikkiseikkailijaa. Sen sijaan pyysivät minua: luonnonlasta, joka haluaa meikin avulla näyttää vain terveeltä ja omalta itseltään. Olin aika otettu! Tuntuu todella kivalta, että tällainen minunlaisenikin voi toimia kauneusasioissa esikuvana. Ihminen, jolla ei ole virheetön iho tai joka ei ole kovinkaan taitava meikkaamaan. Jos joku olisi sanonut 20 vuotta sitten finninaamaiselle ja itsestään epävarmuutta tunteneelle teini-minulle, että tulevaisuudessa sinusta tulee kauneusbrändin lähettiläs, olisin varmaan pyöritellyt silmiäni ja ajatellut kommentin olevan huono vitsi.

Ja mikä parasta, ne siellä elevenillä haluavatkin minun olevan ihan oma luonnollinen itseni. Tai mistäs sitä tietää, millaisia juttuja intoudun tässä vuoden mittaisen lähettiläskauden aikana kokeilemaan! Mutta tuntuu mukavalta, että naturellille tyylilleni näytetään peukkua. Luvassa on siis kuukausittain omannäköisiäni kauneusjuttuja, tuotevinkkauksia ja meikki-ideoita. Kannattaa myös tutustua elevenin runsaaseen ja monipuoliseen valikoimaan: tarjolla on paljon todella kiinnostavia merkkejä kosmetiikan saralla!

Saan säännöllisesti kyselyitä arkimeikistäni, joten ajattelin, että voitaisiin aloittaa tämä yhteistyö siitä: millainen on perusmeikkini ja mitkä ovat arkimeikkini suosikkeja ja tärkeimpiä tuotteita tällä hetkellä. Ja nyt kesän ollessa helteisimmillään ajattelin, että näytän perusmeikistäni sellaisen kevennetyn kesäversion!

Yksi uusi villitys itselläni meikkien suhteen on se, että olen innostuin viime kevään aikana entistä enemmän levittämään melkein koko meikin sormin. Vierastin ennen paljain käsin tekemistä ja luotin mieluummin suteihin ja meikkisieniin, mutta viime keväänä tapahtui täyskäännös. Meikkisieneni oli jotenkin mennyt niin kulahtaneen näköiseksi, että heitin sen roskiin luullen, että minulla olisi kaapissa uusi. Ei ollut. Niinpä ei auttanut kuin levittää meikkivoide sinä päivänä sormin. Tykästyin yllätyksekseni sormimeikkeihin niin, etten ole sen koommin meikkisientä käyttänyt ja ryhdyin surutta kokeilemaan muidenkin meikkien levittämistä käsin. Muun muassa luomivärin levitän usein ronskisti vain sormin, kun haluan luonnollisempaa jälkeä.

Olen tehnyt tämän perusmeikkini parissa eri vaiheessa niin, että jutussa on nähtävissä siitä kaksi eri versiota, kevyempi ja viimeistellympi. Arkimeikkini kulmakivet ovat peitevoiteen ja irtopuuterin lisäksi poskipuna, aurinkopuuteri, ripsentaivutin, huulirasva sekä kulmakynä. Muuta en oikeastaan tarvitse. Moni varsinkin huonon ihon kanssa kamppaileva arastelee poskipunaa, koska ihoon ei haluta yhtään lisää punaisuutta. Väitän kuitenkin, että nimenomaan poskipuna saa ihon yleensä näyttämään terveen hehkuvalta ja raikkaalta. Suosittelen siis rohkeasti kokeilemaan!

Jos haluan vähän viimeistellymmän meikin, lisää katseeseen syvyyttä luomivärillä – olen tosin tykästynyt noihin lämpöisen punaruskeisiin ja kuparisiin luomiväreihin niin kovasti, että käytän luomiväriä nykyisin melkein joka päivä. En käytä edes ripsiväriä, mutta luomiväriä laitan lähes aina! Tuntuu hassulta, että se menee nykyisin näin päin, sillä aikaisemmin en käyttänyt luomiväriä koskaan, mutta ripsiväriä päivittäin. Jotenkin tykkään ripsivärittömyydessä siitä luonnollisuudesta ja katseen pehmeydestä. Ja jos haluan hieman syventää sitä, lisään enemmin vähän sisäluomelle kajalia kuin laitan ripsiväriä.

Listaan jutun yhteyteen myös ne tuotteet, joilla meikki on toteutettu (sekä muutaman vaihtoehtoisen tuotteen). Kaikki tämän jutun meikkituotteet ovat siis saatavilla eleven-verkkokaupassa. :) Ja mainittakoon myös, että Pupulandian lukijat myös saavat alekoodilla PUPULANDIA -20% tilauksen loppusummasta 1.8.2018 asti. 

MEIKKIPOHJA

Minulle on meikissä kaikkein tärkeintä, että iho näyttää kauniilta ja tasaisen väriseltä. Pohja on siis kaiken A&O. Talvella käytän yleensä aina meikkivoidetta, mutta kesällä pärjään hyvin ilmankin ja laitan lähinnä peitevoidetta niihin kohtiin, mihin sitä tarvitaan.

MEIKKIVOIDE

Tässä meikissä en käyttänyt lainkaan meikkivoidetta, mutta jos haluan vähän huolitellumman ja pysyvämmän lopputuloksen, levitän myös meikkivoiteen. Viimeaikainen suosikkini on ollut Lumenen CC-voide, joka tasoittaa kauniisti ihon sävyä ja on koostumukseltaan sen verran voidemainen, että se on helppo levittää myös käsin – suosittelen kokeilemaan! Kaikkien meikkivoiteiden levittäminen sormin ei levittyvyyden tai koostumuksen puolesta oikein onnistu, mutta tämän kanssa toimii. Rehellisesti sanottuna en ole aina ollut kovin innoissani Lumenen meikkivoiteista, mutta tämä on oikeasti todella hyvä: kaunis, juuri sopivasti peittävä ja kestävä lopputulos.

VINKKI: Etenkin kesäaikaan, kun iho saattaa päivettyä ja olla kovin erivärinen kuin talvella, etkä ole ihan varma, mikä on sopiva sävy mihinkin sesonkiin (etenkin rusketuksen syvetessä tai haalistuessa), ei välttämättä ole huono idea ottaa kahta ihan eriväristä meikkivoidetta ja sekoittaa niistä itselle sopiva mix. Itse olen sekoittanut yleensä sopivan sävyn Ultra Light ja Tan -sävyistä, jolloin sävyä on helppo mukailla ihon kulloisenkin tilanteen mukaan. Laitan vain nokareen kumpaistakin kämmenselkään ja sekoitan keskenään.

♥ Lumene CC-voide

PEITEVOIDE

Tykästyin joskus viime vuonna yhteistyön kautta testaamaani L’Oréalin Infaillible Total Cover-peiteväripalettiin niin, että se jäi päivittäiseen arkikäyttöön. 5 napin paletissa oikeastaan vain tuo kirkastava liila sävy jää vähemmälle käytölle, mutta kaikki muut on käytetty aiemmista paleteista loppuun. Vihreää sipaisen kevyesti neutraloimaan punoituksia ja kolmea beigen sävyä käytän eri vuodenaikoina ihon kulloisenkin sävyn mukaan peittämään epäpuhtauksia. Tumminta sävyä käytän usein myös silmien alla.

Eniten pidän peitevoiteissa kuitenkin nestemäisistä ja vähän juoksevammista voiteista, joiden peitto ja levittyvyys on yleensä paras. Tällä hetkellä käytössä on Maybellinen peitevoide, joka on tarkoitettu erityisesti silmänalusille, mutta saatan vielä laittaa sitä muuallekin kasvoille niihin kohtiin, joihin tuon paletin peitto ei ihan riittänyt.

Minulla on luonnostaan todella tummat silmänaluset, joten niihin tarvitaan usein vähän järeämpiä aseita. Yleensä laitan ensin alle jotakin tummuutta neutraloivaa, persikkaisen sävyistä peitevoidetta, kuten Pixi Correcton Concentrate tai Lumenen nestemäisempää peitevoidetta. Lopuksi sipaisen silmien alle sekä kasvojen korostusta kaipaaviin kohtiin Estée Lauderin valokynää, joka on mielestäni loistava! Samaa tasoa kuin YSL:n legendaarinen Touche Éclat (jota saa muuten myös elevenistä)!

L’Oréal Infaillible Total Cover -peiteväripaletti (tilapäisesti lopussa)

Maybelline Instant Anti Age Eraser -peiteväri

Pixi Correction Concentrate -peiteväri silmänalusille

Lumene Nordic Chic Under Eye Concealer -peiteväri silmänalusille

Estée Lauder Double Wear Glow BB Highlighter -valokynä

PUUTERI

Kiinnitän lopuksi meikin irtopuuterilla – se on hienojakoisempaa kuin kakkupuuteri ja lopputulos näyttää myös tällöin kevyemmältä ja luonnollisemmalta. Irtopuutereissakin on eroja ja parhaat puuterit ovat oikeasti todella hienojakoisia, kun huonolaatuisempien koostumus on jauhoisempi. Tällä hetkellä minulla on käytössäni kaksi irtopuuteria, joita vaihtelen tilanteen mukaan. Ty Berryn hyaluronihappoa sisältävä puuteri kosteuttaa ihoa ja jättää vähän kevyemmän lopputuloksen. Cover FX:n irtopuuteri puolestaan jättää vähän mattaisemman pinnan.

VINKKI: Jos tuntuu, että iho tuli puuteroitua liian mattaiseksi ja kaipaat meikkiin kuulautta, suihkauta valmiin meikin päälle kevyesti kasvosuihketta. Esimerkiksi Lumenen kosteuttava lähdevesisuihke on niin kevyttä, että tuntuu kuin sumulta iholla. Se antaa iholle kauniin kuulaan hehkun. Tämä on muutenkin ihana tuote ihan vain kosteuttavana kasvovetenä!

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder kosteuttava puuteri

Cover FX Matte Setting Powder -puuteri

Lumene Lähde Pure Arctic Hydration kosteuttava kasvosuihke

VAIHTOEHTO 1: KEVYT KESÄMEIKKI

Hehku poskilla ja kulmat kunnossa

Kuten allaolevista kuvista voi nähdä, niin aurinkopuuterin ja poskipunan vaikutus kasvoilla on aivan valtavan suuri. Pelkällä peitevoiteella ja puuterilla tehty meikki saa ihon näyttämään aika aneemiselta ja kalpealta, mutta tupsaus aurinkopuuteria ja poskipunaa herättää ihon hehkuun.

Myös kulmien huolittelu tekee ilmeestä heti ryhdikkäämmän. Ajattelin pitkään, ettei minun luonnostaan tumma- ja tuuheakulmaisena tarvitse meikata kulmia ollenkaan, kunnes kerran joku meikkaaja näytti pari pientä kikkaa. Ihan jo pieni viilaus antoi omille piirteille ihan hurjan paljon ilmettä ja särmää. Sen jälkeen kulmakynä on ollut osa päivittäistä arkimeikkiäni.

Olen sanonut monesti, että voisi pohjameikin ohella luopua melkein mistä vain paitsi poskipunasta ja kulmakynästä – nykyään myös aurinkopuuteri kuuluu samaan sakkiin. Aika moni valitsee aurinkopuuterin ja poskipunan välillä vain jomman kumman, mutta yhdessä niillä saa todella kauniin ja terveen hehkun ja luonnollisen kuulauden aikaan.

Yllä pelkkä peitevoide ja puuteri, alla lisätty aurinkopuuteri.

Yllä aurinkopuuteri, alla lisätty myös poskipuna.

AURINKOPUUTERI JA POSKIPUNA

Varo valitsemasta liian tummaa tai oranssihtavaa aurinkopuuteria. Vaalealle iholle jo vaaleakin aurinkopuuteri antaa kaunista auringon hehkua. Sipaisen itse yleensä aurinkopuuteria niihin kohtiin, mihin aurinko luonnollisestikin ensimmäiseksi tarttuisi: ohimoille ja hiusrajaan, poskipäille sekä nenänvarteen. Tällä hetkellä käytän Ciatén aurinkopuuteria, jonka sävy on mukavan vaalea myös kalpeampaa hipiää ajatellen.

Rakastan poskipunaa ja mielestäni sitä voi harvoin olla liikaa. Omille kasvoilleni poskipuna tuntuu sopivan hyvin, joten käytän sitä usein aika reilustikin. Suosin kuitenkin poskipunasävyissä usein sellaisia hyvin maanläheisiä rusehtavia sävyjä, sillä niillä saa iholle kaikkein kauneimman luonnollisen hehkun. Vaikka kaikki herkulliset pinkit ja korallit houkuttavat, niin kokeile joskus oikein sellaista rusehtavaa sävyä: näyttää paletissa tylsältä mutta iholla upealta! Näin kesällä suosin itse omaa sekoitusta, jossa pyöräytän samaan siveltimeen The Balmin himmeästi hohtavaa Balm Desert -aurinkopuuteria ja sekä roosaa Balm Springs -poskipunaa ja huiskaisen väriä kevyesti poskipäille antamaan hehkua ja hohdetta.

VINKKI: Poskipunan levitystyylejä on monia ja oma suosikkini on sellainen mollamaija-tyyli, että töpötellään poskipunaa ihan siihen poskipäälle ja hiukan sen alle ”pallomaiseen muotoon”. Jos kaipaat havaintokuvaa, niin tästä ikivanhasta postauksesta löytyy muutama esimerkkikuva levityspaikasta.

Varo levittämästä poskipunaa liian lähelle nenänpieliä, koska silloin lopputulos ei ole kovin imarteleva. Yksi sormenleveys nenän ja poskipunarajan välissä on aika passeli, ja jos lipsahti liian lähelle, peitevoiteella saa aina korjailtua!

Jos poskipunaa lipsahtaa muuten liikaa, kokeile häivyttää sitä puhtaalla meikkivoidesiveltimellä (ei siis meikkivoidetta siveltimeen vain pelkkä puhdas sivellin). Myös puuterilla tai meikkivoiteella voi häivytellä poskipunaa.

Ciaté Bamboo Mattifying Powder Bronzer -aurinkopuuteri

The Balm Balm Desert -aurinkopuuteri

The Balm Balm Springs -poskipuna

KULMAT

Kulmakynän sävyn valinnassa neuvoisin, että ota aina mieluummin vähän vaaleampi kuin tummempi – se näyttää luonnollisemmalta. Suomalaiseen väritykseen sopivat yleensä parhaiten vähän harmahtavat sävyt ennemmin kuin punertavat. MACin uutuuskulmakynässä on muotoiltu kärki, jolla saa niin ohutta kuin paksumpaakin jälkeä, ja kynän toisessa päässä on harja, jolla värin voi lopuksi häivyttää. Sävy Taupe on minulle itselleni aivan täydellinen ja sulautuu omien kulmien sävyyn todella huomaamattomasti.

MAC Brow Sculpt -kulmakynä, sävy Taupe

Yllä omat luonnolliset kulmat ilman meikkiä, alla kulmakynän kanssa.

HUULET

Lopuksi laitan huulille vain hiukan Elizabeth Ardenin Eight Hour Creamia (klassikko!) ja päälle hiukan Maybellinen sävytettyä Baby Lips -huulirasvaa. Saan itse asiassa aivan valtavan usein kyselyitä, että mitä huulikiiltoa tai -punaa käytän ja useimmiten huulilla on siis ollut juuri tuo kevyesti sävytetty huulirasva. Omat huuleni ovat luonnostaan hyvin vaaleat, joten pelkkä sävytetty huulirasvakin tekee paljon meikin kokonaisilmeelle!

Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Maybelline Baby Lips -huulirasva, sävy Cherry me

VAIHTOEHTO 2: SYVYYTTÄ SILMIIN

Koen, että löysin oman meikkityylini viime hiukan vajaa vuosi sitten, kun sukelsin luomivärien ihmeelliseen maailmaan ja bongasin sen itselle omalta tuntuvan sävykirjon. Oranssit, kupariset, pronssiset, metallisen roosat ja tiilenpunaiset sävyt sopivat todella kauniisti tällaiseen suomalaiseen väritykseen ja sinivihreisiin silmiin. Minulla oli aina ruskeiden luomivärien kanssa sellainen olo, että ne saivat kasvoni näyttämään lähinnä harmailta, mutta punaruskeat ja persikkaiset luomivärit tuovat katseen kauniisti esiin. Ripsiväriä ei minusta varsinkaan näin kesällä edes tarvita, joten olen jättänyt sen meikistä kokonaan pois: lopputulos jää kauniilla tavalla pehmeämmäksi, utuisemmaksi ja luonnollisemmaksi. Jos kaipaan katseeseen vielä vähän ytyä, korvaan ripsivärin kajalilla.

POHJUSTUS

Luomivärillä on joskus paha tapa karkailla luomivakoon – etenkin nyt kesähelteillä ja hikoillessa. Monilla myös silmäluomet rasvoittuvat itsestään niin, että meikki pakenee paikoiltaan. Luomen puuterointi ennen luomivärin levitystä auttaa hieman, mutta kaikkein paras niksi saada luomiväri pysymään paikoillaan on käyttää silmämeikin pohjustustuotetta. Tämä on vähän sellainen bonus ja ekstra, jos tiedät, että edessä on pitkä ja/tai hikinen päivä tai haluat panostaa esimerkiksi juhlameikkiin hieman arkityyliä enemmän.

Milani Eyeshadow Primer -pohjustusvoide

LUOMIVÄRI

Minulle on tässä menneen vuoden varrella ehtinyt kertyä paljonkin omaan värimaailmaani sopivia luomiväripaletteja ja sävysuosikkeja. Tähän meikkiin käytin Pixin metallinhohtoista luomiväripalettia, joka sisältää kuusi sävyä persikan, kuparin ja punaruskean sävyissä – tässä meikissä käytin paletin kahta alinta sävyä. Tämä on hinta-laatu-suhteeltaan varsin edullinen löytö! Laitan yleensä vaaleampaa sävyä koko liikkuvalle yläluomelle ja tummempaa sävyä sitten ulkonurkkaan sekä alaluomelle.

Jos kaipaat enemmän sävyvaihtoehtoja, samaan värimaailmaan sopii myös The Balmin Nude Beach -paletti, jossa puolestaan on 12 värivaihtoehtoa. Jos taas haluat mieluummin toteuttaa silmämeikkisi yhdellä sävyllä, niin on vinkattava MACin Expensive Pink -sävyisestä luomivärinapista, jonka persikan, pinkin ja kuparin sävyissä hohteleva väri sopii todella monelle.

VINKKI: Minun luottoniksini on laittaa luomiväriä myös alaluomelle – se antaa katselle upeasti syvyyttä ja on paljon kevyempi tapa rajata silmiä kuin alarajaus esimerkiksi meikkikynällä. Älä levitä väriä ihan silmän nurkkiin asti, vaan sisänurkassa suunnilleen alaripsien alkukohtaan ja ulkonurkassa vähän vajaaksi reunasta. Kokeile rohkeasti tummempiakin sävyjä alaluomelle! Väriä saa helposti häivytyssiveltimellä vähemmäksi, jos tyyli ei tunnukaan omalta. Tästä on tullut niin vahva oma juttu minulle, että en oikein enää osaisi olla ilman.

Panosta hyviin siveltimiin äläkä tyydy pakkauksen mukana tulevaan vaahtomuoviapplikaattoriin! Kauniin silmämeikin tekoon riittää kaksi sivellintä: napakampi levityssivellin ja pehmeämpi ja suurempi häivytyssivellin. Jos kaipaat vinkkejä hyvistä siveltimistä, niin elevenin valikoimassa laadukkaita siveltimiä on esimerkiksi Sigmalla.

Pixi Mesmerizing Mineral Palette Copper Peach -luomiväripaletti

The Balm Nude Beach -luomiväripaletti

MAC Eye Shadow Expensive Pink -luomivärinappi

Yllä sama meikki ilman luomiväriä ja huulirasvaa, alla luomivärin ja sävytetyn huulirasvan kanssa.

KAJAL

Jos kaipaat vielä lisää intensiteettiä silmiin, kokeile ripsivärin sijaan sisäkajalia. Jotenkin näin kesällä tuntuu mukavalta jättää ripsiväri pois – meikin poistaminenkin on paljon helpompaa. Upgreidaan usein itse luonnollisen päivämeikin iltaan lisäämällä muuten valmiiseen meikkiin kevyesti mustaa kajalkynää sisäluomelle sekä alas että ylös.

VINKKI: Kajalkynän ei tarvitse saada sinua näyttämään pandalta, vaan jo hyvin kevyt piirto antaa meikkiin oman säväyksensä. Kajalia voi myös helposti häivytellä vanupuikolla, mutta varo levittämästä väriä ripsien tyveen, koska silloin ilmeestä tulee heti kovempi ja meikistä voimakkaamman näköinen.

Olisi kiva kuulla, mitä tykkäätte meikistä ja tuliko jutussa mitään uusia ideoita teille itsellenne? Saa myös laittaa omia kesäisiä meikkiniksejä jakoon, jos tulee jotakin hyviä mieleen! Ja muistuttelen tässä vielä, että Pupulandian lukijat saavat alekoodilla PUPULANDIA eleven-verkkokaupasta -20% tilauksen loppusummasta 1.8.2018 asti. 

Nyt on myös hyvä hetki esittää meikki- ja kauneusaiheisia juttutoiveita, sillä kuulen mielelläni, mistä te erityisesti haluaisitte lukea meikkaamiseen, ihonhoitoon ja kauneuteen liittyen! :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sanniriina

  Kiitos vinkeistä. Ja hauskaa, että sulla on sama poskipunatyyli kuin mulla eli mollamaija :-D olen luullut ettei kukaan muu käytä sitä, kun aina neuvotaan tekemään se ”vino viiva poskiluun alle korvaa kohti” Mutta en siis olekaan ainoa omenaposki-tyylin käyttäjä :-D se siis toimii mullakin huomattavasti paremmin kuin tuo perinteinen.

  • Kiva kuulla, että vinkeistä oli iloa! :) Ja mollamaija totta tosiaan on monille kasvoille paljon parempi tyyli kuin se perinteinen vinoviiva. :D

 • Pin

  Kiitos kivasta jutusta! Tosi kauniita ja sinulle sopivia värisävyjä, näistä saa itsellekin inspiraatiota. Ja minä myös rakastan poskipunaa! Kysymys tuosta sisäkajalista: millä ilveellä kajalin saa pysymään? Minulla ainakin silmäluomi on sisäpuolelta jatkuvasti kostea eikä edes vedenkestävä kajal tunnu siinä pysyvän. Vai enkö vain ole ymmärtänyt miten kajal pitäisi laittaa?

  • Huippua kuulla, että tykkäsit! :) Sisäkajalin ongelma vähän onkin se, että ei se oikein koko iltaa taida pysyä, koska silmän sisäluomi kuitenkin on kostea. Mutta sujauta kajalkynä laukkuun ja lisäile sitten illan mittaan, jos tuntuu katoavan jäljettömiin kovin nopeasti!

 • Tanja

  Hyödyllinen postaus, kiitos. Täytyy kokeilla tuota pelkkää luomiväriä ilman ripsaria. Tykkään itsekin luonnollisesta meikkaustyylistä.

Related posts