4/07/18

Jazzin rajoilla

4 52

Terkkuja Pariisista! Vähän omaksikin yllätyksekseni päädyin tänne takaisin jo näin pian, kun työmatka lennätti minut muotiviikkohulinoihin. Kuten Audrey Hepburn jo aikaanaan tiesi, Pariisi on aina hyvä idea, mutta meikäläisen kirjoissa se on sattuneista syistä erityinen paikka sydämessä. Ja mikäs sen parempaa, kun saa lyötyä useamman kärpäsen samalla iskulla tänne tullessaan.

Kuuntelin lennollani tänne musiikkia ja jostain syystä eräs kauan jo soittolistoillani pyörinyt kappale kolahti ihan erityisesti. Niinpä on hyvä hetki laittaa hyvä kiertoon ja jakoon. Floating Pointsin Silhouettes (I, II & III) -kappale on ihana genrerajoilla leikittelevä tunnelmointipläjäys, johon voi uppoutua melkein 11 minuutiksi. Biisissä kuuluu jazzia, klassisia jousi-instrumentteja, kuoroharmoniaa ja elektrosoundeja sekä mahtavaa rumpuilottelua, jonka johdolla kappale etenee sulavasti koko kolmiosaisen ja progessiivisesti kehittyvän runkonsa alusta loppuun.

Floating Points on käytännössä yhtä kuin brittituottaja ja dj Sam Shepherd, joka on todellinen monilahjakkuus. Tyyppi on musiikkiuransa ohella neurotieteiden tohtori ja ehtinyt musiikin parissakin olla mukana ties missä. Ei yllätä ollenkaan, että herran musiikkia on julkaistu esimerkiksi Ninja Tunen alla – Floating Points todellakin sopii sinne laadukkaan ja kokeellisen rytmimusiikin julkaisijana tunnetun levy-yhtiön kaartiin. Shepherdillä tosin on näppinsä pelissä myös oman Eglo Records -yhtiön riveissä, kuinkas muuten.

Jos jazz, elektro, tekno, klassiset instrumentit, synkät soundit ja genrerajoista viis veisaava progressiivinen meininki kiinnostavat, niin tsekkaa tämä!

Tags: ,

Categorised in: Matkat, Musiikki

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Anne

    Ihana musapostaus taas!

  • Lora

    Nämä musavinkit ovat yksi tämän blogin helmiä. Spotifyssa oli muuten merkintä, että Floating Points esiintyy huomenna 6.7 Pariisissa jossakin musiikkitapahtumassa.

    • On tosi ilo kuulla, että näistä musiikkijutuista tykätään, koska se on yksi omista suosikkiteemoistani. :) Mutta voihan hittolainen, sillä ehdin juuri perjantaina lentää iltapäivällä täältä pois ennen tuota keikkaa! Muuten olisi ehdottomasti pitänyt mennä tsekkaamaan, kiitos vinkistä!

Related posts