10/06/18

Maailman helpoin tyyliniksi

9 75

”Millaisen tyylivinkin antaisit ihmiselle, joka ei oikein ymmärrä muodista ja vaatteista?” Tällainen kysymys minulle esitettiin jokin aika sitten muotinäytöksen yhteydessä, kun muotisuunnittelun opiskelijat haastattelivat minua lehteensä. Ei olekaan mikään ihan yksinkertainen temppu antaa jotakin yleispätevää neuvoa, joka sopisi kaikille, mutta muutama ässä löytyy hihasta silti. Ja tällä kertaa jaossa on yksi maailman helpoin tyyliniksi, joka on auttanut minua itseäni monessa kinkkisessä pukeutumistilanteessa ja sellaisina aamuina, kun ei tunnu löytyvän mitään päällepantavaa.

Kun seuraa maailman muotivaikuttajia ja tunnettuja vaatesuunnittelijoita, joukkoon mahtuu todella näyttäviä ja erottuvia tyylitaitureita, jotka räväyttävät punaisilla matoilla ja muotinäytösten eturiveissä tyyleillään kerta toisensa jälkeen. Kuitenkin aika moni muodin ammattilainen pukeutuu pääasiassa hyvinkin yksinkertaisesti. Omalle kropalle sopivat farkut, hyvin istuva bleiseri sekä yksinkertainen valkoinen tai musta t-paita yhdistettynä ajattomiin korkokenkiin, tyylikkäisiin nilkkureihin tai kauniisiin herrainkenkiin on yhdistelmä, joka toimii todella monessa tilanteessa.

Vastasin opiskelijoiden esittämään kysymykseen, että jos on epävarma, miten pukeutua eikä varsinaista pukukoodia ole annettu, farkut, bleiseri, t-paita ja korkkarit -yhdistelmä toimii aina. Kokonaisuutta voi maustaa huulipunalla ja esimerkiksi värikkäällä tai muuten erottuvalla laukulla, jos asu muuten tuntuu liian arkiselta. Asu toimii niin kokomustana kuin sinisten farkkujen ja valkoisen paidankin kera. Aina ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen ja tämä on sellainen helppo look, jossa voi rennommassa työkulttuurissa mennä töihin ja jatkaa suoraan vielä töiden jälkeisiinkin rientoihin. Less is more, ja niin edelleen…

Olin itse pukeutunut kyseiseen muotinäytökseen juuri omien neuvojeni mukaisesti. Minulla oli valkoinen t-paita, musta bleiseri sekä siniset farkut ja korkokengät. Maustaakseni tyyliä olin valinnut mustien sijaan punaiset korkkarit ja sipaissut vielä huuliin kenkiin matchaavaa punaa. Noudatin siis omia neuvojani. Tässä kuvan lookissa puolestaan nappasin kainaloon punaisen pikkulaukun asua elävöittämään.

En itse usko sellaisiin vinkkeihin vaateostoksilla, että jokaisen vaatekaapista pitäisi löytyä jotkut tietyt vaatekappaleet, sillä sehän riippuu täysin omasta tyylistä, mitä vaatekaapissa olisi hyvä olla. Sen kuitenkin voin sanoa, että hyvin istuvalla mustalla bleiserillä, kahdella parilla farkkuja (mustat ja siniset) sekä rennolla valkoisella kauluspaidalla ja kahdella laadukkaalla t-paidalla (musta ja valkoinen) pääsee jo pitkälle.

Kenkien osalta neuvoisin panostamaan yksinkertaisiin ja ajattomiin korkkareihin, joissa ei ole liian korkea korko (jotta jaksat myös seisoa niillä) sekä herrainkenkiin, jotka sopivat niin housujen kuin hameiden ja mekkojenkin pariksi. Nämä yksinkertaiset perusvaatteet saattavat joskus tuntua tylsiltä mutta ovat todellisuudessa juuri sellaisia monikäyttöisiä vaatekaapin kulmakiviä, jotka helpottavat puketumista etenkin työmatkoilla ja niissä tilanteissa, kun ei oikein tiedä, mitä pukea päälle. Pitäisi ehkä joskus tehdä ihan kunnollinen juttu esimerkiksi pakkaamisesta matkalle. Kiinnostaisiko sellainen? Entä mitkä ovat teidän vaatekaapeissanne sellaisia luottovaatteita, jotka toimivat monenlaisissa tilanteissa?

bleiseri // blazer vintage

farkut // jeans Monki*

t-paita // t-shirt Arela

shoes // kengät KMB (Zalando)*

laukku // bag A+more (Stockmann)*

aurinkolasit // sunglasses A+more (Stockmann)*

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Liisa Kivi

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Laura K.

  Hyvä vinkki :). Kyllä tällainen perähikijän junttikin ottaisi vinkeistäsi kopin ;). Tuollainen asu kun sopiikin melkein jokaiselle, mekkoja tms. kun moni voi karsastaa. Kyllä itsellä tosiaan farkut on sellainen asia minkä ympärille rakentaa ”parempaa” kokonaisuutta.

  Joskus tuskaillut sitä, että pitäisikö omistaa toisenlaisen tyyliset housut mutta mitä sitä semmoisesta huolehtimaan jos farkuista tykkää :D. Bleisereistä tykkään myös, sellainen päällä tulee heti skarpimpi fiilis.

 • K

  Muuten kaikesta samaa mieltä, mutta bleiseri onkin vaikeampi pala itselleni. Vuosikausia olen yrittänyt sopivaa bleiseriä tai vastaavaa löytää, mutta oma vartalo on sen mallinen, että mikään ei ole sopimnut. Olen hoikka, mutta hyvin rintava ja monien vaatteiden ostaminen tuntuu tuskaiselta siitä syystä. Siksi minulle on muotoutunut omanlainen tyyli, jota noudatan vuodesta toiseen. Ei ole trendikäs millään tavalla, mutta omalle vartalolle sopii.

  • Tämä on varmasti monelle naiselle ongelma! Oikeasti istuvia vaatteita on vaikea löytää kaupan rekistä, koska ei ole olemassa sellaista kaavaa, jossa voisi ottaa huomioon kaikkien naisten mitat! Oletko ikinä harkinnut, että voisit teettää bleiserin mittatilaustyönä? Kallista se on etenkin Suomessa, mutta toisaalta vaatteesta joka tehdään millilleen juuri sinulle kannattaa myös maksaa, etenkin jos vaate on sellainen mitä käytät useampana päivänä viikossa!

 • Nää kuvat näyttää jotenkin erilaisilta! Tosi ihania kuvia ja asusta tykkään myös :)

 • Pin

  Täältä myös pointsit tyylille kuville, vähän erilaisia kuvakulmia ja kivan eläväistä kuvankäsittelyä.

 • Täytyy pistää tämä muistiin, aivan ihanalta näyttää! Tuo laukku on kyllä noista ehdoton suosikkini ❤

 • Amaalia

  Minun vakkariasu joka toimii lasten synttäreiltä työpaikan edustustilaisuuteen on omalle vartalolle sopiva mekko – kietaisumekko sopii loistavasti. Sen kanssa isot korvikset sekä ballerinat tai korkkarit.

  Koskaan ei ole ylipukeutunut, mutta silti siisti tilanteeseen kuin tilanteeseen. Minulla on pari mekkoa joka kaudelle – kesällä silkkiä lyhyillä hihoilla ja talveksi pitkähihaista.

 • Sea

  Ihanat farkut ja ihanan sävyiset kuvat! Ja hyvä tyylivinkki: nämä perusvaatekappaleet jopa mun homssuisesta kaapistani löytyy :D Paitsi valkoisen tilalla mustaa koska valkoinen kellastuu niin helposti täällä kalkkivetisillä kotikonnuillani. Mun ongelma on vain se, että omalle kropalle hyvin istuvia vaatteita on tosi hankala löytää ja siksi tulee tehtyä harmittavia hutiostoksia. Pakkausjuttu kiinnostaa myös!

 • lusene

  Niin yksinkertainen asu kuin tuo onkin, kyllä se vain toimii. Itse en todellakaan ole klassinen pukeutuja, mutta joskus tuota nimenomaista yhdistelmää kokeillessani totesin kuitenkin, että ai kun onkin mukava ja tyylikäs fiilis. Boyfriend-farkut tekivät asusta kaiken lisäksi tosi rennon.

Related posts