30/05/18

Afterwork-podcast: Parisuhde 2.0

8 61

Millaista on olla avoimessa suhteessa? Mitä se käytännössä tarkoittaa ja voiko se oikeasti toimia? Afterworkin vieraana on tällä kertaa sanavalmis Sonja, jonka avioliiton säännöt saattavat hämmentää monia. Tällä viikolla jutellaankin erilaisista parisuhderakenteista sekä siitä, miksi monogaminen parisuhde ei välttämättä sovi kaikille. Kuuntele jakso ja osallistu keskusteluun kommenttiboksin puolella. Olisi kiinnostavaa kuulla teidänkin mielipiteitänne aiheesta!

Aiemmin julkaistut AW-jaksot löydät tämän linkin takaa. Pääset myös kuuntelemaan podcastiamme esimerkiksi iTunesin, Acastin sekä erilaisten podcast-sovellusten kautta. :)

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Avoin suhde ei ole minun juttuni, mutta jos se sopii jollekin muulle, niin ok. Minusta on muutenkin ärsyttävää arvostella muiden tekemisiä.

  • Olen tismalleen samaa mieltä. Jokaisen parisuhde ja sen säännöt ovat kunkin pariskunnan oma asia eikä ole muiden tehtävä arvostella toisten elämää tai ratkaisuja. Kukin eläköön kuten itsestä hyvältä tuntuu, kunhan oman kumppanin kanssa pelisäännöt on yhdessä sovittu. :)

 • emzi

  Siis apua kuinka mielenkiintoinen aihe/vieras! Ootte kaikki ihanan avoimia ja rentoja keskusteluissanne :-) olisipa jaksot pitempiä…

  • Ihana kuulla, että tykkäsit! :) Olemme yrittäneet tehdä jaksoista sen mittaisia, että mahdollisimman monella olisi aikaa ja mahdollisuus kuunnella aina koko jakso kerrallaan, mutta pidetään toive mielessä, josko joskus tekisi vaikka jotain pidempiä erikoisjaksoja!

 • Rosamunda

  Tosi mielenkiintoista! Parisuhteita on niin monenlaisia kuin parejakin. Jollekin parille jo toisen (tai saman) sukupuolen edustajan kanssa juttelu on kiellettyä ja väärin. Toisille taas kaikki käy. Tärkeintä on keskustella ja sopia yhteiset pelisäännöt heti suhteen alkuvaiheessa. Jos nämä rajat sopivat molemmille ja niiden puitteissa pysytään, suhde voi kestää ja olla molemmille onnellinen. Jos taas on eri käsitys siitä mikä on molemmille sallittua käytöstä päädytään eroon. Paljolta pettymykseltä ja mielipahalta vältyttäisiin jos heti aluksi asiat keskusteltaisiin avoimesti.

  60 – & 70-luvuilla ns. kukkaislasten aikakautena oli hyvin yleistä elää niin kuin Sorkka ja miehensä tämän podcastin mukaan elävät. Samat henkilöt päätyivät kuitenkin lopulta ’asettumaan’ sovinnaisempaan, yhteen henkilöön sitoutuvaan suhteeseen myöhemmin. Eivät kaikki mutta suuri osa. Ei vaan jaksanut lopulta sitä monien kumppaneiden kanssa pyörimiseen liittyvää tunteiden kirjoa. Vaikka haastateltava tässä oli sitä mieltä, että tunteet eivät tässä elämäntavassa tule peliin mukaan, harva todellisuudessa pystyy tuohon. Useimmiten mukana on koko ihminen: pää, sydän ja kroppa! Erotiikkaan menee mukaan useimmiten olento ihan kokonaisena: sieluineen ja tunteineen. Kroppa ainoastaan seuraa perässä.

  Ihminen on kokonaisuus, jossa mieli, henki ja kroppa toimivat yhdessä.

  Tosi mielenkiintoinen sisältö! Lisää näitä ’normeja ravistelevia’ juttuja!

  • Juuri näinhän sen pitäisi mennä, että jokainen pariskunta sopii itselleen sopivat pelisäännöt. Ja ihannetapauksessa ne olisi hyvä keskustella läpi jo melko varhaisessa vaiheessa suhdetta, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä, erimielisyyksiltä ja väärinkäsityksiltä jatkossa. Tietysti mieli voi matkan varrellakin muuttua, mutta silloin olisi aina hyvä avoimesti keskustella kumppanin kanssa omista toiveista ja ajatuksista.

   Uskon, että suurelle osalle ihmisistä tuollainen perinteinen parisuhdemalli on luontevin ja kuten kuvaatkin, niin useimpien on vaikea erotella fyysistä ja henkistä yhteyttä toisistaan erillisiksi osa-alueiksi. Toisaalta meitä on hyvin monenlaisia ja jotkut pystyvät ehkä käsittelemään Sonjan tavoin näitä asioita enemmän erillisinä toisistaan. Itse en kuitenkaan usko, että pystyisin siihen – olen niin tunteellinen ja kokonaisvaltainen ihminen. Ulkopuolinen ei kuitenkaan voi määritellä toisen puolesta, mikä on kenellekin ominaista ja luontevaa, joten annetaan kaikkien elää omannäköistään elämää, kunhan ne pelisäännöt on ensin sovittu. :)

   Mieluusti saa muuten myös ehdottaa tällaisia juttuteemoja, jotka teitä kuulijoita kiinnostavat! Eli jos tulee mieleen jokin mielenkiintoinen aihe, jota toivoisitte keskusteluun mukaan, niin saa laittaa juttuideoita joko täällä blogin puolella tai vaikka minulle henkilökohtaisesti sähköpostitse.

 • Riina

  Todella rohkea ja onnistunut jakso!! Ehdottomasti paras tähän astisista jaksoistanne! Toivottavasti Sonjaa kuullaan jatkossakin enemmän. Teidän kolmen ”kemia” toimii todella hyvin studiossa!! Jääkö Afterwork kesätauolle?

  • Ihana kuulla, kiitos! :) Sonja oli kyllä todella hyvä täydennys meidän tiimiin. Vielä ensi jaksossakin kuullaan Sonjaa vieraana, joten ainakin yhden jakson verran on neito messissä. Ja kyllä, AW jää heinäkuussa pienelle kesätauolle, mutta palaa kyllä syksyllä taas uusin jaksoin! :) Vielä silti kesäkuu kokonaisuudessaan on täynnä uusia jaksoja!

Related posts