16/05/18

Afterwork-podcast: Onks pakko, jos ei haluu?

1 66

Tilanne on treffeillä edennyt intiimiksi, mutta mitä jos kesken kaiken muuttaakin mielensä? Tällä viikolla Afterworkin äärellä jutellaan suostumuksen merkityksestä sekä puidaan mietteitä #metoo-ilmiön ympärillä suurimman kuohunnan hieman laannuttua. Onko yksi syyllinen koko sopassa sittenkin populaarikulttuuri?

Aiemmin julkaistut AW-jaksot löydät tämän linkin takaa. Pääset myös kuuntelemaan podcastiamme esimerkiksi iTunesin, Acastin sekä erilaisten podcast-sovellusten kautta. :)

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Juristi

    Kiitos ihan mahtavasta podcastista; puhutte tärkeistä ja mielenkiintoisista aiheista hyvällä otteella – näin myös tällä viikolla!

    Minun oli kuitenkin ammattinikin puolesta pakko tulla korjaamaan yksi virheellinen käsitys, josta keskustelitte jaksossa. Totesitte jaksossa, että raiskauksen tunnusmerkistö täyttyy vain mikäli tilanteeseen liittyy väkivaltaa tai sen uhka. Viittasitte myös mm. siihen, että sukupuoliyhteyttä sammuneen kanssa ei katsottaisi raiskaukseksi vaan seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Tämä ei kuitenkaan onneksi pidä paikkansa. Suomen rikoslain mukaan raiskauksesta tuomitaan myös se, joka käyttää hyväksi esim. uhrin tiedotonta tilaa, pelkotilaa tai muuta avuttomuuden tilaa. Eli onneksemme lakimme ei ole ihan niin huonossa jamassa kun jaksossa keskutelitte. Kehitettävää ja kritisoitavaa aivan varmasti riittää, mutta koska minua jäi häiritsemään, että tällä kertaa kaikki tieto ei ollut ajantasaista ja oikeaa, halusin tulla tämän käsityksen korjaamaan. Mikäli asia kiinnostaa vielä enemmän niin tarkka tunnusmerkistö löytyy rikoslain 20 luvin 1 pykälästä.

    Hiukan (mutta vain hiukan) tähän liittyen voisin myös toivoa teiltä podcastiin aihetta: mediakriittisyys ja tiedon luotettavuus. Aihe on noussut paljon tapetille mm. Trumpin myötä, mutta harmittavan usein myös suomalaisessa mediassa törmää ”tietoon” ja ”faktoihin” joita ei ole joko tarkastettu tai joka on esitetty puutteellisesti. Sitä kautta myös keskustelu saattaa toisinaan ajautua hiukan nurinkurisille poluille. Minua kiinnostaisikin kuulla teidän ajatuksia tästä teemasta median ammattilaisina ja haastaa myös teidät pohtimaan sitä miten te varmistette sen, että levitätte esim omilla kanavillanne vain sellaista tietoa, joka on luotettavaa :)

    Kiitos vielä ajatuksia herättävästä ja ihanan rehellisestä ohjelmastanne ja rentouttavaa kesää <3

Related posts