6/05/18

Leveitä hymyjä, leffasuositus ja kevään odotusta

10 102

Tämä mennyt viikko on ollut jotenkin erityisen mukava. Tässä muutamia mietteitä sekä asu kuluneen viikon varrelta!

♥ Tänä vuonna vappu sujui rauhallisissa merkeissä kotosalla poikaystävän kanssa. Kävimme piipahtamassa ystävän luona juhlissa, mutta suurimmaksi osaksi vappu koostui tänä vuonna vain rentoilusta ja herkuttelusta kotisohvalla. Tein elämäni ensimmäistä kertaa vapuksi simaa ihan itse ja se onnistui mahtavasti. Teen varmasti myös jatkossakin, kun tuli todettua, ettei se itse valmistusprosessikaan vienyt aikaakaan kuin noin vartin!

♥ Olen kuullut viime aikoina näyttäväni kovin onnelliselta ja rakastuneelta – ja sitä olenkin. :) Minulla ei useinkaan ole ollut tapana hymyillä valokuvissa hammashymyä, koska jos se ei tule luonnostaan, se ei vain näytä aidolta. Tänä vuonna on kuitenkin hymy ollut herkässä ja tuumasin tuossa eilen kaverilleni, että luulenpa koko Instagram-historiani hammashymykuvista noin 90% olevan julkaistu tämän vuoden puolella. Kertoo jotakin sekä siitä, että missä tunnelmissa tätä alkuvuotta on vietetty, että siitä, miten harvoin olen hampaitani menneinä vuosina vilautellut.

♥ En tiedä, mitä oikein on tapahtunut, mutta tuomipäivän tarhurin kuolettava kosketus on käynyt selvästi yhden kaktuksistani ruukulla. Olen murheen murtama, kun suurin kaktuskaverini on yhtäkkiä alkanut näyttää hyvin huonovointiselta. Elvytystoimet lienevät tässä vaiheessa toivottomia, kun kasviin vain yhtäkkiä ilmestyi keskelle vartta sellainen mädäntyneen näköinen läntti, joka sitten levisi sekä vartta ylös- että alaspäin. Yhtäkkinen tuupertuminen tuli yllätyksenä, sillä en ole millään tavoin muuttanut hoitotapoja tai sijaintia, ja tähän mennessä hän ehti jaksella hyvin monta vuotta. Vielä en ole raaskinut heittää heikossa hapessa olevaa kasviani pois, mutta mitään ei taida enää olla tehtävissä. Yhyy!

♥ Olen tyystin unohtanut vinkata aivan ihanasta leffasta, jonka kävin hiljattain katsomassa kaverini kanssa. Sympaattinen ja humoristinen Lady Bird kertoo teini-ikäisestä Christinestä, joka painiskelee kaikenlaisten nuoruuteen, itsenäistymiseen ja tulevaisuudenhaaveisiin liittyvien murheiden keskellä. Elokuvan pääroolissa nähtävä Saroise Ronan on loistava ja sivuroolissa nähdään myös Call Me By Your Name -elokuvasta tuttu hurmuri Timothée Chalamet. Tässä elokuvassa on jotain todella liikuttavaa ja inhimillistä. Vahva suositus! Ja muistuttelenpa samalla, että Lady Birdiä esittävät Finnkinon isojen leffateattereiden lisäksi Helsingissä myös pienet itsenäiset leffateatterit kuten Kino Engel ja Riviera Kallio.

♥ Suosituksista puheen ollen… Jos ette ole vielä katsoneet aina maanantaisin ilmestyvää ”Mitä mietit, Ronja Salmi?” -sarjaa, niin suosittelen! Keskusteluohjelmassa sukelletaan mielenkiintoisten teemojen ja tabujen syövereihin, ja kysytään juuri ne kysymykset, jotka kaikkien huulilla pyörivät, mutta kukaan ei kehtaa ääneen kysyä. Tähän mennessä ilmestyneissä jaksoissa on keskusteltu muun muassa riittämättömyyden tunteesta, pillusta, maailmanlopusta, naimisiinmenosta, someriippuvuudesta ja yksinäisyydestä. Kaikki jaksot ovat nähtävissä YLE Areenassa.

♥ Nyt on aika kääntää katseet ylös, sillä näinä päivinä puhkeaa luonto viimein vehreänä kevääseen. Olen jo bongaillut monista puista silmuja ja hiirenkorvia. Ja jos ei halua missata tätä suloista hetkeä, niin nyt on juuri se aika tähyillä ulkona kävellessään puiden latvoihin. Veikkaan, että ensi viikon loppuun mennessä on Helsingissä jo ihan vihreää ja vehreää!

♥ Kaikki blogiani pidempään seuraavat tietävät, että meikäläinen on intohimoinen sipsien ystävä. Nyt olisi jaossa pari ihan lyömätöntä vinkkiä ja suositusta siihen osastoon liittyen! Ensinnäkin, Oats Arrabbiata -kaurasipsit ovat aivan törkeän hyviä. Myös Estrellan linssisipsit ovat aivan törkeän hyviä. Molemmat näistä: vaarallisen hyviä. Oikeastaan, älkää sittenkään maistako, koska saattaa tulla vakavanlaatuinen himo. Ja sitten vielä yksi vinkki (jota ei edellä mainitusta syystä kannata kokeilla): jos preferoit maidotonta ruokavaliota, dippikastikkeista ei silti tarvitse luopua. Nimittäin Oatlyn crème fraiche toimii kermaviilin korvikkeena täydellisesti ja koostumus on paksuudessaan ja täyteläisyydessään jopa kermaviiliä parempi. Nam.

♥ Näissä kuvissa näkyvät farkut ovat maailman parhaat. Löysin ne alkuvuodesta Kööpenhaminan Weekdaysta. Itse asiassa olen kuullut juoruja, että Weekday on palaamassa takaisin Suomeen, mutta sitä odotellessa kerrottakoon, että nämä täydelliset luomupuuvillaiset farkut löytyvät myös merkin verkkokaupasta. Malli on nimeltään ACE ja jos harkitset kahden koon välillä, ota se pienempi.

takki // coat The Lab Copenhagen*

paita // sweater Cubus*

farkut // jeans Weekday

laukku // bag Marimekko*

kengät // shoes Filippa K

aurinkolasit // sunglasses A+more (Stockmann)*

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Sara Vanninen

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri, Muoti

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Laura

  Ihanan iloinen postaus! Hyväntuulisuus tarttuu:)

 • Kippi

  Heip!
  Aiheeseen kuulumattomasti kyselen vinkkejä parin kuukauden ulkomailla oleiluun, kuten kerroit poikaystäväsi kohdalla pari postausta taaksepäin. Itsekin introverttinä kaipaan kunnon riuhtaisua pois normikuvioista, joten kaipaisin vinkkejä juurikin lyhyemmälle oleilulle ulkomailla. Eli missä poikaystäväsi tuon oleilun asui (mikä on siis järkevä asumismuoto?) ja mitä muuta olisi hyvä tietää kuukauden parin oleilulla Suomen rajojen ulkopuolella. Kiitos ihanasta blogistasi!

  • Kiitos kivasta palautteesta! :) Hmm, en oikein tiedä, viitsinkö tässä alkaa poikaystäväni puolesta avaamaan hänen matkaansa tämän enempää, mutta se toki riippuu varmasti vähän kohteesta, reissun luonteesta (aikooko vain oleilla vai myös esim. tehdä töitä) sekä omasta budjetista, millainen asumismuoto on järkevin. En ole itse koskaan reissannut tällaista parin kuukauden pätkää, vaan aina joko lyhyemmän ajan tai selvästi pidemmän pätkän. Luonnollisesti, jos haaveissa on vain lomailla reissun ajan, kannattanee kerryttää etukäteen jo sellainen budjetti, joka mahdollistaa vaikkapa asunnon vuokraamisen pariksi kuukaudeksi. Edullisissa maissa (esim. Kaakkois-Aasiassa) varmasti majoittuu eurooppalaisittain varsin edullisesti myös hostelleissa tai Airbnb:ssä. Euroopassa puolestaan etsiskelisin varmaan jotakin joustavaa muutaman kuukauden vuokradiiliä tai Airbnb-asuntoa – moni asunnon omistaja saattaa olla valmis tekemään joustavan sopimuksen vuokrahuoneesta tai -asunnosta pidemmäksi aikaa yö-kohtaista hintaa edullisemmalla sopimuksella. Kaverini esimerkiksi sai ulkomailla vuokrattua oman nykyisen asuntonsa ihan pysyvästi majoituttuaan siellä ensin Airbnb:n kautta lyhytaikaisesti. Opiskelija-asunnoista ja kimppakämpistä voi löytyä helposti lyhytaikaisempia vuokrasopimuksia ja kaikenlaiset kaupunkiryhmät Facebookissa ovat myös hyvä paikka kysellä kämppiä. Tietenkin kannattaa hyödyntää myös kaikki tuttavat, sukulaiset ja kaverien kaverit majoitusta pohdiskellessa. On aika vaikea antaa mitään spesifejä neuvoja, kun moni asia riippuu paljon juuri kohteesta, omista aikeistasi sekä budjetistasi.

   • Kippi

    Kiitos vastauksesta! Ja ymmärrän perustelusi hyvin, jos olisit avannut asiaa enemmän. Infoa poikaystäväsi asioista olisi tullut huomaamattakin liikaa. Mutta minä jään tänne miettimään koska ja miten irtiottoni toteutan :D

 • Suvi

  Tulipa kotoisa olo, kun teiän afterwork-podcastin tunnari soi Kennen Kotona -ohjelmassa just äsken

 • Erppa

  Mun täytyy kyllä tehdä valitus siitä, miten olet käyttänyt vaarallisella tavalla hyväksesi julkista asemaasi. Näin instastoorisi, jossa mainostit näitä linssisipsejä, ja kävin suosituksestasi ostamassa pussin. Siitä lähtien mulle on kehittynyt vaikea-asteinen riippuvuus, joka uhkaa lupaavasti alkanutta kesäkuntoprojektiani. Kuka kantaa vastuun?!

  Ps. jos et ole käynyt Kampin k-marketissa, suosittelen kurkkaamaan sen erikoissipsihyllyä. Löytyy hummuksesta ja linsseistä ja lehtikaaleista tehtyjä sipsejä, pitää ottaa kesäprojektiksi käydä kaikki läpi :D

  • Hahaha! Hiki otsalla jo luin tätä viestin alkua, että tuleekohan täällä nyt jotain syytöksiä piilomainonnasta… :D Mutta siis ihan omilla rahoilla on ostettu linssisipsit ja kaikki muutkin herkut, joita tässä mainostetaan! Mutta syyllisyyteni väitteeseesi myönnän, joskin väitän, että teitä on tässä postauksessa viimeistään varoitettu. ;) Ja kyllä, vierailin hiljattain Kampin K-marketin sipsihyllyllä ja sieltä löytyikin melkeinpä kaikkea, mistä haaveilla saattaa. Tosin vapun aikoihin oli monen lajikkeen kohdalla käynyt kato, kun muutkin sipsinhimoiset olivat herkkuja hamstranneet. Pitänee siis piipahtaa joku päivä uudelleen!

Related posts