19/04/18

Oodi hyvin istuville alusvaatteille

2 94

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Pierre Robert

En tiedä montaa pukeutumisen näkökulmasta yhtä kiusallista asiaa kuin epämukavat, vaatteiden läpi ei-toivotulla tavalla kuultavat alusvaatteet. Inhoan yli kaiken sitä, että pikkuhousujen saumat pureutuvat keskelle kankkua ja jättävät sileän vaatteen pinnan muhkuraiseksi. Vähintään yhtä paljon vihaan sitä, että pikkuhousujen takaosa vetäytyy vähän väliä sinne, minne se ei kuulu.

Ehkä minusta on tullut auttamattomasti vanha, mutta alusvaatteissa mukavuus menee nykyään usein etusijalle muiden asioiden ohi. Tietenkin haluan alusvaatteideni olevan myös nättejä, mutta kauniitkin pikkupöksyt jäävät käyttämättöminä laatikkoon, jos ne eivät tunnu mukavilta ja palvele käyttötarkoitustaan eli kätkeydy päällysvaatteiden alle miellyttävinä ja huomaamattomina.

Alusvaatteilla voi olla ihan mieletön mahti oman itsevarmuuden ja mielialan nostattajana. Kun olo on jo alusvaatteista lähtien ryhdikäs ja miellyttävä, säteilee tuo tunne myös päällepäin. Jos alusvaatteet ovat epämukavat ja huonosti istuvat, tekee koko ajan vähän mieli nykiä saumoja ja tarkistella, ettei se takalistoon porautunut sauma nyt vain kuulla ohuiden housujen läpi.

Parikymppisenä sitä uskotteli itselleen, että stringit ovat ihan mukavia, mutta näin liki 15 vuotta myöhemmin olen jo valmis myöntämään, että eivät ne ole. Puen mieluummin jalkaani sellaiset alushousut, jotka peittävät pakarat, eivätkä purista kylkiin jenkkakahvoja eli juuri ne ”mammapöksyt”, joita olen äidilleni naureskellut. Parhaimmat alusvaatteet ovat minusta niitä, joiden koko olemassaolon voi päälle puettuaan unohtaa, vaikka yllä olisivat henkäyksen kevyet ja ohuet silkkuhousut tai ihoa nuoleva mekko.

Olen huomannut saman ilmiön iän myötä myös rintaliivien suhteen: kaipaan ennen kaikkea mukavuutta. Siitä syystä olen alkanut yhä useammin suosia nykyään kaarituettomia versioita. Pienirintaisena voin pukea ylleni kaikenlaisia pitsihepeneitä, joiden ei tarvitse juuri kannatella painoa, koska minua on siunattu niin vaatimattomalla rintavarustuksella. Useimmiten tykkään kuitenkin pitää huomaamattomia ja sileitä t-paitaliivejä, koska ne sopivat kaikkien vaatteiden alle eivätkä takuulla näy puseroiden läpi röpelöinä tai saumoina.

Alushousuissa yleensä omasta mielestäni miellyttävimpiä ja huomaamattomimpia ovat kaikenlaiset ohuet mikrokuitumateriaalit, mutta niiden ongelmana on usein, että ohut ja ”löperö” kangas nousee pyllyvakoon, kun pikkuhousut jalassa pitää kuitenkin liikkua, urheilla, juosta, tanssia ja tehdä kaikenlaista muutakin elämässä olennaista toimintaa.

Koska olen valitettavan tottunut sinne tänne karkaileviin saumoihin ja pikkupöksyihin, onkin pakko nostaa hattua Pierre Robertin alusvaatteille, jotka ovat paitsi laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja, myös todella mukavia ja huomaamattomia päällä sekä pysyvät siellä, missä niiden kuuluukin. Nimittäin housujen malli on suunniteltu niin hyvin ja myös mikrokuituisissa alusvaatteissa on huomaamattomat vahvikkeet ”saumattomissa ulkosaumoissa”, että pöksyt eivät pääse karkaamaan paikoiltaan. Kuitenkin juuri se reunojen saumattomuus tekee alusvaatteista hyvin huomaamattomat vaativienkin asujen alla. Voin siis suositella kokeilemaan!

Ja edelleenkin kehotan etenkin korkeavyötäröisten alaosien ystäviä rohkeasti testaamaan sitä korkeavyötäröistä alushousumallia, vaikka se saattaakin tuntua ajatuksen tasolla vähän mummomaiselta. Nimittäin mukavampia alushousuja saa hakea, ja sitä paitsi korkeavyötäröisissä pöksyissä on kivalla tavalla sellainen fiftari-vintage-fiilis, joten oikeastaan ne voivat olla tänä päivänä oikeastaan aika tyylikäskin valinta.

Taas kerran heittäydyin epämukavuusalueelleni ja hilluin alusvaatteisillani kameran edessä, vaikka olen varmaan joskus vannonut, etten koskaan näyttäytyisi blogissani siihen tyyliin. Ainakaan kahta kertaa. Mutta tässä sitä nyt ollaan. Ja pakko sanoa, että kun kameran takana häärii rakas ystävä ja niin hurjan taitava Arttu, niin eipä tuo poseeraaminen tällä kertaa edes jännittänyt niin kovin. Haluan vielä kiittää ihan suunnattomasti kaikista ihanista kommenteista, joita sain viime postauksen kuviin liittyen: on ihana huomata, että tällaisia ihan tavallisia naisvartaloita osataan arvostaa niiden täydellisten mallikroppien rinnalla. Juuri tällaisella hyväksyvällä asenteella autetaan ihan kaikkia naisia olemaan ylpeitä omista luonnollisista muodoistaan ja vartaloistaan. Kiitos.

Pierre Robert halusi tarjota teille Pupulandian lukijoille pienen ekstraedun omaan verkkokauppaansa tämän kampanjan yhteydessä. Alekoodilla PUPULANDIA saatte 20% alennusta koko verkkokaupan valikoimasta. Edun saa syöttämällä koodin ostoskoriin tilauksen yhteydessä. Huomaathan, että alekoodia ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai etuihin ja se on voimassa 19.-26.4.2018.

Photos: Arttu Mustonen

Tags: ,

Categorised in: Muoti

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Vilma

    Itse olen samanlainen mukavuudenhaluinen alusvaateminimalisti, ja tähänastiset suosikkini ovat Victoria’s Secretin saumattomat pöksyt. Niitä vain löytyy valitettavan huonosti Suomesta. Olen samoin minimaalisella rintavarustuksella siunattu ja suosin Calvin Kleinin olkaimettomia rintsikoita. En kestä, kun ohuen topin alta paistavat täysin asuun sopimattomat rintaliivin olkaimet. Ehkäpä näitäkin pitäisi siis kokeilla!

  • Kiitos vinkistä, ehkä minäkin kokeilen noita. Hyviä (lue mukavia) pikkareita ei ole helppo löytää. Käytin vuosia Sloggin Sensationeita, kunnes Sloggi uudisti mallistonsa (= huononsi). Vastaavat mikrokuitupöksyt löysin Primadonnalta, mutta ne eivät kestä 60 asteen pesua, eivät edes 40! Liimaukset irtoavat.

    Ei-Leen / Hempeät hepeneet

Related posts