5/04/18

Jos minä olisin morsian…

30 108

Veikkaan, että nyt siellä muutamat naureskelevat meikäläisen olevan aivan rakkauspäissään, kun juuri tuon viimeviikonloppuisen paljastukseni jälkeen jaan inspiskuvia häämallistosta. Kyllä, häämallistosta. Mutta kun se on NIIN upea! Älkää silti huoliko, häät eivät ole lähitulevaisuuden suunnitelmissa tai edes juuri nyt haaveissa, mutta JOS joskus päädyn vihille, niin jossain tällaisessa mekossa voisin kuvitella purjehtivani avioliiton satamaan. Jos muuten mietteeni avioliitosta ja naimisiinmenosta kiinnostavat noin yleisemmällä tasolla, niin kuunnelkaahan viime viikon Afterwork-podcast, jossa juuri tuo nimenomainen aihe oli teemana. ;)

Mutta siis… Yksi lempimerkeistäni, ranskalainen Sessùn (jonka kevätmallistoa muuten juuri hetki sitten esittelin), on nimittäin lanseerannut oman häämalliston. Sessúnin häämekoissa on juuri sellaista rennon boheemia ranskalaista charmia ja estetiikkaa, joka puree meikäläiseen. Huihai, kermakakut, pöyhkeät tyllikerrokset ja prinsessaunelmat! Tervetuloa vintage-henkiset silkkimekot, rennot kesäkoltut ja elegantit leningit.

Parasta Sessùnin hääpuvuissa on mielestäni se, että ne eivät mitenkään alleviivaa sitä sitä hää-ajatusta, vaan voisin kuvitella käyttäväni noista mekoista melkein mitä tahansa muutenkin. Kuulun itse siihen koulukuntaan, että minua eivät oikeastaan ne itse häät niin kamalasti kiinnosta. Sen sijaan voisin ennemmin kuvitella karkaavani vihille salaa kuin järkkääväni jotkut jättimäiset kekkerit (joskin vannomatta paras). Siihen ajatukseen ei jotenkin sovi sellainen näyttävä, vain sitä päivää varten hankittu hääpuku. Ylipäänsä omaan pukeutumis- ja tyylifilosofiaani sopisi muutenkin paremmin sellainen vaate, jota voisi käyttää häätilaisuuden jälkeen muissakin yhteyksissä. Toinen idea voisi olla hankkia vain jokin vaalea vintage-mekko.

Vaikka häät eivät millään muotoa siis ole elämässäni ajankohtainen asia, enkä tiedä menenkö edes koskaan naimisiin, on joka tapauksessa on kivaa, että hääpuvuissa on nykyään tarjolla muitakin kuin niitä perinteisempiä vaihtoehtoja. Tykkään muutenkin näiden kuvien ja häätyylien raikkaasta fiiliksestä, missä meikki on tosi luonnollinen ja hiukset jätetty kauniin rennosti auki kevyille laineille.  Mitäs muut tuumitte kokoelmasta?

 

Photos: Sessùn Oui 2018

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

30 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • VV

  IHANIA!! Haluan uudet häät…saman miehen kanssa :D

  Ranskasta tulee muuten muitakin upeita samanhenkisiä suunnittelijoita, esim Laure de Sagazan ja Rime Arodaky.

  • Haha! Ehkä teidän pitää järjestää sellainen vihkivalojen uusiminen, että saat hyvän syyn ostaa toisen häämekon. ;) Ja kiitos kivoista vinkeistä – pitää tsekata myös nuo! :)

 • Lulu

  Ihania mekkoja! Kiitos kun Jenni jaoit nämä!
  Haaveilen pienestä vihkimistilaisuudesta (vaikkei poikaystävä ole kovasta vihjailustani huolimatta VIELÄ kosinut) ja juuri tän tyylisen puvun voisin kuvitella pukevani. Täytyy pistää muistiin :)

  • Kivaa, että sait näistä inspistä myös omaan häälookiin, vaikka sitten erittäin hyvissä ajoin. :D Mutta muistathan, että näin tasa-arvon aikakaudella myös nainen voi kosia! ;)

 • Anna

  Siis aivan upeita! Omat häät on ensi kuussa ja puku on kyllä jo valmiina, mutta ihana silti ihastella näitä ja tosiaan montaa näistä voisi käyttää muissakin menoissa kuin häissä. :)

  • Ihanaa, että muutkin tykkäävät. :) Nämä tosiaan ovat sellaisia, että kävisivät monenlaiseen muuhunkin tilaisuuteen! Ja mitä ihaninta hääpäivää ensi kuussa!

 • Onpa kauniita! Noista huokuu jotenkin sellainen eleetön eleganttius, jos sanoissa on mitään järkeä :D Kuitenkin siis ihanan raikkaita mekkoja, ripauksella tyttömäisyyttä. Voisin itsekin haluta noista pari ihan vaan kesään :)

  • No veit sanat suustani! :) Mutta toisaalta Sessùnin tyyli puree kyllä meikäläiseen muutenkin eli tämä ei sinänsä yllättänyt!

 • SoileKoo

  Onpa ihania mekkoja! Miksei tällaisia ollut silloin kun minä olen mennyt naimisiin (ja maistraatissa vain kahden, todistajatkin talon puolesta :))

  • No eikös siinä tapauksessa nyt olisi viimein aika järjestää ne bileet? ;) Ihan vain siksi, että pääset pukeutumaan tällaiseen mekkoon… :D

 • Tua

  Aivan mielettömän ihania! Kai tällaisen voi hankkia vaikka onkin jo mennyt naimisiin? :D Etenkin tuo viimeisen kuvan mekko on jotain aivan upeaa, oih…

  • Ehdottomasti voi! ;) Nämä sopivat minusta mainiosti myös muihin elämän juhliin ja kauniisiin kesäpäiviin.

 • Larre

  Kivoja mekkoja, mutta kuvista ei kyllä tule onnellinen morsian fiilis… Oon varmaan liian perinteinen :D

  • Haha, no kieltämättä ei ole kauheasti hymyä näissä. :D Mutta en edes kiinnittänyt huomiota, kun pariisittaret nyt muutenkin ovat usein vähän sellaisia hymyttömän cooleja, haha.

 • Anu

  Ihania mekkoja! Mutta pakko kommentoida äänen mikä hämmensi. Kuvien malli on jotenkin todella nuoren oloinen ja lapsenkasvoinen ja poseeraukset aika herkkiä. Osasta kuvia tuli tahtomattakin sellainen ”lapsimorsian” fiilis. Ihanat tuotteet siis mutta ei mielestäni onnistunein stailaus hääteemaan. Ja nyt jos olen yksin tämän huomioni kanssa niin voi veljet :)

  • Emilia

   Mulla samat mietteet kuin Anulla tuossa yllä – aivan upeita mekkoja, mutta mua häiritsee näissä kuvissa todella paljon mallin ilmeinen nuoruus. Häämekkojen myyminen kuvilla, joissa malli on stailattu teinimorsioksi on musta melko mautonta ja jopa vähän kyseenalaista. Vaatteet siis itsessään todella kauniita, harmi että mainonnassa valittu tällainen linja.

  • Kaisa

   Ihan samaa mietin täällä myös. Aikuisempi malli olisi ollut sopivampi valinta. Mekot kyllä ovat kauniita ja jos tässä mainostettaisiin kesämekkoja tämä nuori malli olisi ihan passeli valinta.

  • Hassua! Minä taas nimenomaan tykkäsin tästä herkästä ja luonnollisesta stailauksesta, eikä tyttökään minusta mitenkään lapselta näytä. Tai minun silmiini ihan normaalin parikymppisen mimmin näköinen. :) Mutta et ole yksin mietteinesi, koska näköjään muutama muukin on kokenut mallin liian nuoren näköiseksi tällaisiin kuviin.

  • Mietin itse samaa, mutta vähän eri syystä. Euroopassa naimisiinmenoikä on varmasti myös Suomen tapaan noussut, yhä useampi menee vihille vasta lähempänä kolmeakymppiä, moni varmasti reippaasti vasta yli kolmekymppisenä. Kokeeko morsian silloin mitään mahdollisuuksia samaistua näihin kuviin kun malli on noin nuori, tai vähintäänkin lapsenkasvoinen. Ihmetyttää tämä aina muotialalla kun näytösmallien lisäksi monet kampanjat kuvataan 16-vuotiaiden mallien yllä, joiden vartalo ei ole vielä edes kehittynyt naiselliseksi. Harva 16-vuotias on näiden merkkien asiakas vielä moneen vuoteen.

   • Mielenkiintoista keskustelua ja hyviä näkökulmia! :) On totta, että tyypillinen ikä naimisiinmenolle on myöhäistynyt huimasti, joten suurin osa morsiamista on varmasti Euroopassa jo iältään lähempänä kolmea- kuin kahtakymppiä, joten siinä mielessä ymmärrän kyllä hyvin pointin. Itse tosin en vieläkään näe näissä kuvissa teiniä vaan parikymppisen nuoren naisen. Muotikuvien ja vaateteollisuuden naismalleista on keskusteltu jo kauan ja mallien koon lisäksi myös heidän ikänsä on ollut yksi iso kritiikin kohde jo pitkään. Kehitystä tuntuu tapahtuvan hiljalleen, mutta edelleenkin mallit ovat pääsääntöisesti varsin nuoria.

 • Sara

  Oih kuinka nättejä! Nään sinut helposti tämän malliston puvuissa tai jopa Englannissa asuvan ja vaikuttavan Minna Hepburnin hääpuvussa (jonka eettiset arvot varmaan osuvat kanssasi myös kohdilleen!) kun ajankohta on se oikea.

  http://www.minna.co.uk/wedding

  • Itse asiassa Minna Hepburnin hääpuvuista olenkin kovasti tykännyt – juuri sellaista herkkää vintage-fiilistä ja eettiset arvot puhuttelevat myös. <3 Eli ei yhtään hassumpi assosiaatio!

 • Oi miten kauniita mekkoja! Etenkin tuo pitkä silkkimekko saa mut huokailemaan ihastuksesta.

  Astuin itse avioon vuosi sitten huhtikuussa ja huomasin omia häitä suunnitellessa, että se millaisen puvun lopulta valitsin oli hyvin pitkälle suhteessa myös siihen miten mieheni pukeutui ja millaiset juhlat me yhdessä suunnittelimme. Oman pukuni teetin tuttujen pukusuunnittelijoiden suosittelemalla ompelijalla, koska en löytänyt morsiuspukuja selatessani mitään sellaista, mitä olisin edes halunnut sovittaa. Minä olisin lähtökohtaisesti voinut hyvinkin pitää pikkuruiset juhlat vain lähimpien ystävien kanssa, mutta rakas puolisoni halusi isot bileet. Mikäs siinä, minusta on ihana tanssia ja saimme kutsuttua paljon ystäviä kanssamme juhlimaan. Juhlat oli täydelliset – ei yksinään minun eikä miehen, vaan MEIDÄN näköiset ja tyyliset <3

  • Joo, tässä kyllä tuli huokailtua yhden jos toisen mekon äärellä… <3

   Onnea tuoreen avioliiton johdosta! :) Ja mahtavaa, että onnistuitte hieman erilaisista toiveista huolimatta järjestämään juuri teidän molempien näköiset ja molemmille oman tuntuiset häät. :)

 • Sisa

  Kertakaikkisen upeita. Ja itse menin naimisin Sessúnin mekossa, vaikka merkillä ei häämallistoa silloin vielä ollutkaan :)

  • Oi! Sessùnilla on kyllä useammassakin mallistossa ollut tosi kauniita ja herkkiä vintage-tyylisiä valkoisia mekkoja, joten onpa hauskaa kuulla, että onnistuit löytämään heiltä häämekon jo ennen tämän malliston ilmestymistä. :)

 • Aivan ihania pukuja mutta kieltämättä näyttäisivät vielä paremmalta Jennin päällä. Pitäiskö sun kumminkin harkita niitä häitä aika pian ;)

  • Hahaha, ei tässä nyt ihan vielä viitsi tuoretta poikakaveria ruveta säikyttelemään kosinnalla. :D

 • Essi

  Ihania!

  Itse ostin häämekkoni jo useita vuosia sitten, ennen kuin tapasin kihlattuni. Törmäsin vintagemarkkinoilla mielettömän kauniiseen, 30-luvun mekkoon, joka ei kylläkään ole perus-häämekon valkoinen väriltään. Kyseinen yksilö oli kuitenkin täydellinen, myös hinnaltaan (30 euroa!), joten päätin hankkia sen varastoon, vaikka en ole koskaan mikään hääihminen ollutkaan. Onneksi mekko istuu edelleen, ja pääsee 2019 häissä päälle ;)

 • Mira

  Tämä kommentti tulee nyt ”vähän” myöhään, mutta toivottavasti ehtisit auttaa. Olen menossa keväällä naimisiin ja ihastuin tämän malliston Audrey oui -mekkoon. Nyt pähkäilen koon kanssa, kun en yhtään tiedä minkälaista mitoitusta merkin vaatteet ovat. Ostos on kuitenkin sen verran kallis (minulle, ei muuten) etten uskalla ottaa kauhean suurta riskiä väärästä valinnasta. Osaatko siis kertoa, onko merkin mitoitus erityisen pientä tai isoa? Tästä olisi suuri apu

Related posts