15/03/18

Uusi entistäkin parempi Olympus PEN -kamera on täällä!

16 82

Kaupallinen yhteistyö: Olympus

Sain reilu vuosi sitten mielenkiintoisen viestin. Olympuksen kehitystiimi oli tulossa Japanista asti Suomeen piipahtamaan ja he haluaisivat kuulla minun (!) mielipiteeni uudesta kehitteillä olevasta Olympus PEN E-PL9 -kamerasta. Olympuksella oli nimittäin päätetty, että seuraavaa kameraa varten haluttaisiin kuulla näkemyksiä ja toiveita nimenomaan heiltä, jotka sitä aktiivisesti käyttävät, ja niinpä minä sekä niin bloggaajana kuin ammattikuvaajanakin tunnettu Tyyliä Metsästämässä -blogin Veera pääsimme mukaan vaikuttamaan siihen, millainen uusimmasta kameramallista tulisi. Tietenkin tässä kohtaa jäi vielä avoimeksi, menisivätkö toiveemme lopullisessa päätöksenteossa maaliin asti, mutta ainakin pääsimme kertomaan näkemyksemme.

Ja voi kuulkaa sitä riemua, kun vihdoin sain vihiä, että uusi kameramalli olisi pian tulossa… Nimittäin kuulin, että yksi toiveistani oli päätetty toteuttaa! Olen ollut todella tyytyväinen PEN-kameran käyttäjä jo noin 7 vuoden ajan, mutta yhtä pikkuruista ominaisuutta olen yhä jäänyt kaipaamaan. Siitä ja muista uuden Olympus PEN E-PL9 -kameran uusista ominaisuuksista voitte nyt lukea tästä postauksesta. Ja huomio, jos mietinnässä on uuden kameran tai objektiivin osto, niin saan jälleen kerran tarjota Pupulandian lukijoille muutaman rahanarvoisen edun, jotka voitte kurkata jutun lopusta.

Uusi E-PL9-kamera on säilyttänyt kauniin retro-tyylisen ulkoasunsa, mutta muuttunut taas hiukan entistäkin kauniimmaksi, vaikka kuvittelin, ettei se olisi enää mahdollista. Visuaalisesti kun tuo Olympuksen minijärkkäri on minusta ylivoimaisesti markkinoiden kauneimpia. Uutuuskameraa on saatavilla kolmessa eri värissä: mustana, valkoisena sekä vaaleanruskeana. Tykkään kaikista, mutta oma värini on alusta asti ollut tuo old school -kameroista muistuttava musta. Japanin tiimi kyseli myös mielipiteitämme mahdollisista värivaihtoehdoista. Harmi, ettei se eri pastelliväreissä loistanut yksisarvis-ehdotelma mennyt läpi, vaikka yritin sitä niin kovasti buustata. Ehkä sitten seuraavaan malliin, haha!

Mitä uutta Olympus PEN E-PL9 -kamerassa sitten on ihan konkreettisesti entiseen nähden?

♥ Kuvien siirtäminen on entistäkin kätevämpää ja nopeampaa

Kun kuvian haluaa siirtää kamerasta puhelimeen, nykyisin riittää, että OI.Share-sovelluksessa valitaan ”Tuo kuvia”, eikä kameraan tarvitse koskea lainkaan. Aiemmin kamerasta on pitänyt erikseen valita wifi-yhteys ja puhelin kytkeä tähän wifi-yhteyteen, jotta puhelin ja kamera pystyvät kommunikoimaan keskenään. Tämäkin on toki ihan näppärä systeemin, mutta uudistuneessa mallissa homma on siis tehty vieläkin nopeammaksi ja helpommaksi: kamera voi olla vaikka laukussa sammutettuna ja silti pystyt selaamaan sillä otettuja kuvia OI.share-sovelluksen kautta ja lataamaan niitä puhelimeesi. PEN E-PL9 -mallissa on nimittäin Bluetooth-yhteys, joka herättää kameran etänä laukusta kuvien siirtoa varten.

♥ Monipuolisemmat video-ominaisuudet

Olympus PEN-kameroilla saa otettua ihan mielettömän hyvälaatuista HD-videokuvaa, mutta yhden ominaisuuden puuttuminen on harmittanut minua itseäni. Aiemmissa PEN-kameroissa videokuvan frame ratea eli kuvataajuutta ei ole pystynyt säätämään. Videokuvahan koostuu käytännössä vain yksittäisistä todella tiheään otetuista kuvasarjoista ja mikäli videokuvaa haluaa esimerkiksi hidastaa, kuvia tulee olla ikuistettuna vielä tavallistakin tiheämmin, jotta videokuva rullaisi sujuvasti. Jos kuvataajuutta ei voi säätää, hidastetusta kuvasta tulee käytännössä vähän nykivää. Tämä oli juuri yksi niistä minun kovasti toivomistani toiminnoista, jotta myös PEN-kameralla kuvatessa saisi videokuvan ominaisuuksista kaiken irti. Ja ilokseni tämä toiveeni oli kameraa kehitettäessä huomiotu ja nyt pystyy myös PEN E-PL9 -kameralla tekemään kaunista hidastettua videokuvaa. Lisäksi uutuusmallissa on mahdollista kuvata 4K-resoluutiolla, mikä mahdollistaa huipputarkan videokuvan.

♥ Kiinteä pop up -salama

Myös vanhempiin PEN-kameramalleihin on toimitettu erillisenä osana salama, mutta uudessa PEN E-PL9 -kamerassa salama on kiinteä osa kameran runkoa kätevänä pop up -mallina, joka pomppaa tarvitessa esiin piilosta rungon uumenista. Pikkukameroiden kiinteällä salamalla on usein huono maine, mutta joissakin tilanteissa se voi olla tarpeellinen. Esimerkiksi kirkkaassa auringonpaisteessa salama antaa hieman lisävaloa kasvoihin, jos kuva otetaan vastavaloon. Sisätiloissa E-PL9:n salaman suuntaa voi säätää ja valon voi halutessaan heijastaa katon kautta, mikä pehmentää valoa ja tekee siitä luonnollisemman näköisen.

Kuvasimme uutuuskameroita alkuvuodesta pienellä tiimillä ihanassa vanhassa 1800-luvun lopulla rakennetussa rakennuksessa Helsingissä – olisipa tällaisia helmiä Helsingissä vielä jäljellä reilumminkin! Stailasin kuhunkin kameran väriin oman lookinsa, mikäs on teidän suosikkinne tyyleistä ja kameroista? Jos utuuskameran ominaisuudet kiinnostavat tarkemmin, niihin pääsee tutustumaan Olympuksen nettisivuilla sekä videomuodossa.

Uusi Olympus PEN E-PL9 -kamera on nyt siis tästä päivästä lähtien saatavilla Olympus Shopista ja saan tarjota teille muutaman mahtavan edun lanseerauksen kunniaksi Alekoodilla ”pupulandia20” saa seuraavat edut 31.3. saakka:

♥ PEN E-PL9 -kameran ostajalle early bird -tarjouksena sekä runkoon että KIT-pakettiin PEN Sholder Bag kaupan päälle (Nude tai Musta, arvo 89€)

♥ Oma ehdoton lempparini eli 25mm f1.2 PRO -objektiivi -20% (Alennus -260€)

Miten? Lisää tuotteet ostoskoriin ja syötä koodi ”Onko sinulla tarjouskuponki” -kenttään, niin tarjoushinnat tulevat näkyviin.

PS. Kurkkaa aiemmin tekemäni juttu sopivan objektiivin valinnasta TÄÄLTÄ.

Photos: Olli Keskinen / Kauas Creative

Tags: , ,

Categorised in: Elämä

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • I heard lots of good reviews about this camera, love the white cover! Great post, dear. xoxo

  http://www.cantiquejoice.com

  • I haven’t got to try out the new camera yet as it was launched just when I’ve been traveling but can’t wait to be able to start testing it myself!

 • Vaude, uteliaisuus heräsi. Kamera ei ole varmaankaan painava? Olen pähkäillyt pitkään hyvää kameraa blogia varten, mutta järkälemäiset järkkärit ei tule kysymykseenkään reuman runtelemien ranteiden vuoksi :D Tämä vaikuttaisi siltä, että pystyisi jopa handlaamaan…

  • Joo, nämä Olympuksen pikkujärkkärit ovat tosi keveitä verrattuna perinteisiin järjestelmäkameroihin! On mahtavaa, kun kamera mahtuu näppärästi pieneenkin laukkuun mukaan. :) Käy kokeilemassa kameraa käteen liikkeessä, niin saat käsitystä painosta ja tunnusta!

 • Katriina

  Oh: ei ollutkaan saatavissa – ainakaan tänään 15.3. ei voinut vielä siirtää ostoskoriin. Voisiko alekoodin aikaa jatkaa? Kiitos asiantuntevasta ja kiintoisasti tarjoillusta infosta.

 • Erppa

  Voi toi ruskea olis söpö!

  • Nuo ovat kyllä kaikki omalla tavallaan tosi kivoja. Itse olen luottanut ajattomuudessaan mustaan, mutta myönnän, että välillä nämä muutkin sävyt houkuttavat. :)

 • Vitsi 25mm 1.2 on kuumotellut ja kauan! Mitkä ovat käytössä esiin tulleet oleellisimma erot 45mm 1.8 verrattuna?

  Pisteet kyllä PEN-kameroista Olympukselle! Siirryin vanhasta järkkäristä PENiin muutamia vuosia sitten ja kyllä on kuvaaminen kehittynyt käyttöystävällisen laitteiston avulla ihan eri tasolle, erityisesti sitten 45mm/1.8 hankinnan!

  • Minusta olennaisimmat erot ovat näissä kahdessa objektiivissa olleet, että 25mm f1.2 on ehkä käytössä hieman monipuolisempi ja helpompi, sillä 45mm f1.8 tuo kohteensa niin lähelle, että sillä kuvaaminen on sisätiloissa ja nopeissa tilanteissa esim. reissussa välillä haastavaa, kun pitää päästä kuvattavasta kohteesta riittävän etäälle. 25mm f1.2 on myös valovoimaisempi pro-linssi, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että heikommissakin valaistusolosuhteissa saa valovoimaisia ja kauniita kuvia. Tosin 45mm f1.8 on sekin todella hyvä ja valovoimainen linssi. Sen eduksi on laskettava pieni koko ja keveys sekä se, että kaikkein kauneimmat potretti- ja lähikuvat saa nimenomaan 45-millisellä linssillä, koska siinä ei ole laajakulmaa. 25-millinen venyttää aina lähelle tuotuna vähän kuvasuhdetta ja saattaa esimerkiksi henkilökuvissa kovin läheltä otettuna tuoda aavistuksen sellaista ei-toivottua kalansilmäefektiä mukaan.

   Sanoisin näin, että 25-millinen on ehkä sellaiseksi yleislinssiksi kaikkein näppärin, mutta pro-linssi on huomattavasti suurempi, painavampi ja kalliimpi kuin se pieni 45-millinen, joka taas kokoonsa ja hintaansa nähden on aivan supertasoa. Jos olet valmis panostamaan rahallisesti, niin ostaisin ehdottomasti tuon 25-millisen pro-objektiivin. Mutta jos haluat esimerkiksi ottaa kauniita lähikuvia ja ikuistaa detaljeja, 45mm olisi mielestäni siihen tarkoitukseen parempi. Sanoisin, että ota molemmat, jos voit. Mutta jos pitäisi valita vain yksi, niin siinä tapauksessa tuo 25mm f1.2. Toivottavasti tästä oli apua! :)

 • Tanten Kaija

  Tuo vaaleansinen pliseerattuhelmainen mekko on tosi nätti ja sopii sulle hyvin.

Related posts