Maailman paras juustokakku ja pari muuta
10 78
Kaupallinen yhteistyö: Gateau
Meksikon kuulumisten välissä on aika piipahtaa hetki myös siellä kotoisassa Helsingissä sekä Gateau-leipomon myymälässä. Osa teistä onkin saattanut huomata katukuvaan ilmestyneet Gateau-artesaanileipomot ja -myymälät, joissa tarjolla on toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia ja tuoretta leipää.
Jos ollaan ihan rehellisiä, niin minusta ei ikinä voisi tulla karppaajaa. Rakastan hyvää leipää, pullaa, pastaa, perunaa, leivonnaisia, pizzaa – toisin sanoen hiilareita. Onneksi ne eivät aiheuta minulle vatsavaivoja, joten voin huoletta herkutella. Olen siitä huolimatta vähentänyt omaa leivänsyöntiäni minimiin, sillä minulle uhkaa aina käydä niin, että jos ostan yhden hengen talouteeni kokonaisen leivän, syön puolet ihan vain herkuttelumielessä, koska se on niin hyvää ja toisen puoliskon ahmin sitten nälkääni myöhemmin, ja korvaan sillä kaiken kunnollisen ruoan. Niinpä olen joutunut vähän rajoittamaan leipäostoksiani, jotta en eläisi pelkästään sillä.

On kuitenkin aivan ihanaa arjen luksusta ostaa silloin tällöin hemmotella itseään jollakin pienellä herkulla, oli se sitten leipää tai leivonnaisia. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että elämä on elämistä ja nautiskelua varten – ei fanaattisesti kalorilukemia tai ravintoaineita vahtaamista.
Olen itse suoraan sanottuna melkoinen pullahiiri ja syömäni pullan määrä on kasvanut eksponentiaalisesti sen jälkeen, kun ystävystyin mummokaverini kanssa – teet ja pullat kuuluvat jokaviikkoiseen arkirutiiniimme. On vaarallista kaveerata toisen pullansyöjän kanssa… Mutta toisaalta ajattelen niin, että jos syö arjessa perusterveellisesti ja satunnainen pulla tai kakkupala tekee onnelliseksi, niin pitää antaa vain mennä! Kunhan herkuttelee kohtuudella, voi mielestäni tehdä sitä aika huoletta. Olen ehtinyt jo jonkin verran maistella Gateaun antimia ja tässä kohtaa on mainittava, että tämän leipomon juustokakku on Maailman Parasta – ja se on kuulkaa paljon sanottu monenlaisia juustokakkuja maistelleelta ja rakastaneelta herkuttelijalta.

Artesaanileipomo Gateau tuli jokin aika sitten ryminällä Helsingin katukuvaan ja se on siis peräisin Ruotsista vuodelta 1937. Perinteikäs artesaanileipomo on tunnettu naapurimaassa käsityönä tehdyistä leivonnaisistaan, puhtaista raaka-aineistaan, korkeasta laadustaan ja tuotteidensa tuoreudesta. Gateaun leivät tehdään taikinajuureen, kohotetaan pitkään ja paistetaan arinauunissa ja kaikki kakut sekä leivokset leivotaan samaten korkealaatuisista raaka-aineista ja aina aitoon voihin. Suomen päässä myytävät leivät tehdään kaikki suomalaisista raaka-aineista Helsingin Sörnäisissä, missä minä piipahdin kyläilemässä ennen reissuun lähtöäni.
Nappasin visiitilläni matkaan aamiaista, sillä en ollut ehtinyt vielä aamun palaveriin kiitäessäni syödä mitään. Leipien ja leivonnaisten lisäksi Gateaun valikoimaan kuuluu kaikenlaisia suolaisia herkkuja, valmiita eväsleipiä, foccaccioita ja muita pieniä naposteltavia, joita on kätevää napata matkaan, jos nälkä yllättää vaikkapa kesken päivän kaupungilla kiitäessä. Oman epäsäännöllisen arkirytmini keskellä ei ole ollenkaan tavatonta, että nälkä yllättää tai kiireessä ei ehdi istahtaa kunnolliselle aterialle, joten tällaiset mukaan napattavat eväät ovat tosi näppäriä tuollaisia tilanteita ajatellen. Muuten, vaikka Gateaun tuotteet pääosin on tehty kaikki voihin, niin tämä leipomossa aamiaiseksi haukkaamani leipä on täysin vegaaninen. Eli myös vegaani löytää Gateaun hyllyltä evästä. Kaikkien Helsingin ja pääkaupunkiseudun Gateau-leipomoiden ja -myymälöiden tiedot löydät nettisivuilta.
Jokos te olette ehtineet testata tätä uutukaista? Annan todella painokkaan suosituksen sille juustokakulle – maistakaa! Ja psst, Sörnäisten leipomossa saattaa törmätä tiskin takana ihanaan, blogosfääristäkin tuttuun Joannaan!







Photos: Jenni Rotonen & Joanna Tzortzis
Tags: Helsinki, höpötyksiä, I love food, yhteistyö
Categorised in: Elämä