8/03/18

Unelmien hotelli Meksikossa: Casa Velas

3 79

(Matkan sponsoroi Aurinkomatkat)

Aika rientää täällä Puerto Vallartassa vauhdilla ja nyt on jo päästy matkan puoliväliin. Tuntuu silti, että ehkä osittain jetlagista johtuen täällä on ehtinyt tehdä vaikka mitä, sillä itse olen aikaeron riivaamana herännyt joka aamu jo joskus ennen viittä aamulla. Tänään oli ensimmäinen aamu, kun heräsin vasta hiukan ennen seitsemää.

Aurinkomatkat oli buukannut meille ihastuttavan Casa Velas -hotellin, joka on ihan täydellinen paikka nautiskeluun: all inclusive -hotellissa on aivan uskomaton palvelu, ihana uima-allas-alue, todella kauniit puitteet sekä hyvin rauhallinen tunnelma. 5 tähden boutique-hotelli ei ole maailman mittakaavassa mitään ökytasoa, mutta se on ihastuttavan autenttisen ja kotoisan oloinen ja jotenkin kivalla tavalla pieni kaikkien jättiläismäisten hotellikompleksien rinnalla, joita näkyy paljon rantaviivan tuntumassa.

Meillä on täällä hotellissa oma sviitti-tason huone, johon kuuluu myös oma pieni piha, terassi ja uima-allas. Siellä ei tosin ole tullut kovin paljon vietettyä aikaa, sillä hotellin varsinainen allasalue on niin upea, että olemme aina aurinkoa kaivatessamme hakeutuneet sinne. Koko hotellialue on ihan uskomattoman kaunis ja todella hyvin hoidettu. Hauskana kuriositeettina hotellin alueella asustelee melkoinen parvi riikinkukkoja, jotka saattavat toisinaan vaikkapa kesken illallisen tepastella terassin läpi.

Casa Velas -hotelli on todella lähellä lentokenttää (matka kentältä hotellille kestää autolla vain noin 5-10 minuuttia), mutta hieman kauempana itse Puerto Vallartan kaupungista. Noin 8 kilometrin mittaisen matkan kaupunkiin pääsee näppärästi taksilla suunnilleen 20 minuutissa eikä hinta ole kuin 130 pesoa eli noin 5,50 euroa.

Hotellimme ei sijaitse ihan meren äärellä, mutta rannalle on matkaa vain noin 5-10 minuutin kävelyn verran ja lisäksi hotelli järjestää vieraiden niin halutessa kyydin rannalle. Me tosin mieluusti olemme joka kerta taittaneet lyhyen matkan jalkaisin. Casa Velas -hotellilla on rannalla myös rantaklubi ja ravintola, jotka ovat vieraiden käytössä sekä jonkun matkan päässä myös toinen hotelli, jossa voi halutessaan käydä vaihtelun vuoksi illallisella all inclusive -paketin puitteissa.

Aallokko on hotellimme lähellä sijaitsevan rannan tuntumassa aika voimakasta ja merivesi ei ole mitenkään erityisen lämmintä, joten mereen ei ole tullut pulahdettua uimaan, mutta olen kyllä nähnyt muutamia rohkeita vedessäkin. Hiukan pohjoisempana Puerto Vallartasta on varsin suosittuja surffirantoja, joiden lisäksi lähistöllä on myös rauhallisempia rantoja, joilla on mahdollisuuksia esimerkiksi snorklailuun.

En ole koskaan aiemmin elämässäni yöpynyt all inclusive -hotellissa tai ylipäänsä ollut tällaisella ”etelänlomalla” hotellissa, jossa olisi hulppea allas-alue, joten tuntuu tosi kivalta luksukselta, että täällä sitä voi paistatella päivää tähän tapaan ”omalla takapihalla” ja joku rientää välittömästi kyselemään, saisiko neidille olla drinkki, haha! Hauska allasbaari sijaitsee aivan uima-altaan reunalla niin, että juomansa voi käydä tilaamassa vaikka suoraan altaaseen. Tosin palvelu täällä pelaa niin, että henkilökunta ei meinaa malttaa antaa asiakkaiden tehdä itse yhtään mitään. Ei voi valittaa!

Palvelualttius on hotellissamme sitä luokkaa, että tuoli työnnetään ravintolan pöytään istuessa alle joka kerta hetkeksikin ylös noustessa ja buffet-pöydästä ruokaa hakevan lautanen tarjoudutaan kantamaan asiakkaan puolesta pöytään. Olen muutaman kerran joutunut ihan tosissani vakuuttelemaan innokkaille tarjoilijoille, että siitä ei tosiaankaan ole minulle mitään vaivaa, että kannan itse lautaseni pöytään samalla, kun olen kävelemässä sinne muutenkin. Jokaiseen toiveeseen, pyyntöön ja kiitokseen vastataan ylenpalttisen ystävällisesti ja hymyn kera sanoilla ”with pleasure”. Ja mikä parasta, tuo ystävällisyys ja huomaavaisuus tuntuu oikeasti olevan ihan aitoa ja vilpitöntä.

Olen kaikkialla täällä Puerto Vallartassa ollut ihan häkeltynyt siitä, miten suunnattoman mukavilta ja avuliailta kaikki paikalliset vaikuttavat. Turismi on selkeästi täällä todella merkittävä elinkeino ja muualta tulevista matkaajista halutaan pitää hyvää huolta.

Olen täällä reissun päällä testailemassa Aurinkomatkojen Aikuiseen makuun -matkapakettia, joka on suunniteltu nimenomaan aikuisten toiveita silmällä pitäen. Esimerkiksi tämä meidän hotellimme on hyvin rauhallinen ja ymmärtääkseni hotelli on ensisijaisesti tarkoitettu aikuisille vieraille. Aivan hotellialueen vieressä on golf-kenttä, joten täällä on paljon nimenomaan golfaamisesta kiinnostuneita vieraita.

Casa Velas -hotelli järjestää paljon myös kaikenlaista omaa ohjelmaa ja täällä on joka päivälle jotakin hauskaa aktiviteettia. Tällä viikolla on ollut drinkkientekokurssia, viininmaistelua, kuubalaista ruokateemailtaa, aamujoogaa, taidemaalauskurssia, tacomaistelua sekä vaikka mitä. Lisäksi täällä on joka ilta live-musiikkia tarjolla: ensimmäisenä iltana ravintolavieraita viihdytti saksofonisti ja eilen kuulimme aivan ihastuttavaa mariachi-kokoonpanoa. Lisäksi aulabaarissa on laulanut jo useampana iltana ihan mielettömän upea naislaulaja, jonka laulua voisi mennä kuulemaan ihan maksua vastaankin. Hotellilla on myös oma spa sekä kuntosali.

On kyllä sellainen olo, että meitä hemmotellaan piloille täällä. Saapa nähdä, pääsenkö koskaan myöhemmin elämässäni nauttimaan näin ihanasta hotellielämyksestä kuin tämä on ollut. Jotain sekä Puerto Vallartasta että Casa Velas -hotellista kertoo se, että eräs eilen illalla tapaamamme rouva kertoi, että hän on käynyt tässä kaupungissa ja hotellissa jo 12 vuotta.

Ihan edullisimmasta päästä tällainen 5 tähden all inclusive -hotelli ei ole, mutta jos haluaa kokeilla todellista hemmottelua, niin voin suositella. Aurinkomatkojen yhteistyöhotellien joukossa on kuitenkin todella monenlaisia vaihtoehtoja monessa eri hintaluokassa.

Täältä reissun päältä on paljon kerrottavaa, joten Puerto Vallartasta on tulossa vielä useampikin matkajuttu. Ja tosiaan, matka on vasta puolivälissä, joten vielähän tässä ehtii kokeakin vaikka mitä!

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Matkat

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Lena

  Voih, kyl sun kelpaa ☺️

 • Sara

  Oi, näyttää kyllä ihanalta. En antaisi ehkä ”taivasosuuttani” siitä, että pääsisin tuonne, mutta aika lähelle menisi. On niin ikävä kesäaurinkoa ja lämpöä!

  Nautihan olostasi siellä lämmössä!

 • Hanna

  Ihanan näköinen paikka! Matkustamisessa pätee se, että sitä saa mistä maksaa :) En ole vielä koskaan sisällyttänyt all inclusivea matkoihini, mutta eri tasoisissa hotelleissa olen yöpynyt ja kyllä se vain joskus on ihanaa ottaa se 5-tähden luksushotelli ja vain nauttia!

  Itse olin vuosi sitten Kanariansaarilla (jonne olin vannonut etten lähde ennen kuin eläkeläisenä – auringonkaipuu vain kävi liian kovaksi keskellä talvea ja kovin kauas ei ollut mahdollisuutta lähteä). Asuimme 5-tähden hotellissa, ja vaikka ei otettu edes all inclusivea niin palvelu oli aamupalalla juuri tuollaista kuin kuvailet. Meidät saatettiin pöytään, lautanen kannettiin pöytään joka kerta kun hait jotain buffetista, kahvi/tee tuotiin suoraan pöytään (henkilökunta otti juomatilauksen heti kun olivat saattaneet pöytään), ja tarjolla oli tietysti shampanjaa todella valtavan aamiaisbuffeen lisäksi.

  Suomalaisena hieman nolostutti tuo että sitä lautastakin kanneltiin, mutta annoin kantaa koska ajattelin että se on osa heidän työtehtäviään. Niitä tarjoilijoita oli ihan valtava määrä siellä salissa aamupalan aikaan, ja he olivat siellä ihan juuri palvelutarkoituksessa. Mietin että jos kaikki olisivat kieltäytyneet avusta ei heille olisi ollut mitään tekemistä, ja ehkä he olisivat saaneet potkut. Eli anna Jenni henkilökunnan kantaa se lautanen ;)

  Meille jotka tulemme maista joissa automatisoidaan yhä enemmän (hae kahvi automaatista, palauta käyttämäsi astiat ettei henkilökunnan tarvitse siivota niitä pöydästä) ei aina tule mieleen että Suomessakin on aikoinaan joku tarjoillut sen kahvin suoraan pöytään ja jopa kantanut sen lautasen puolestasi – vaikka niistä ajoista onkin varmaan jo aika kauan :) Henkilökuntaa on yksinkertaisesti ollut paljon enemmän. Minusta on mielenkiintoista ulkomailla nähdä miten paljon erilaisia työtehtäviä ihmiset suorittavat ja kuinka paljon enemmän kontaktia ihmisten kanssa saa ulkomailla osittain juuri tästä syystä. Yleiseen vessaankaan ei monissa maissa pääsee asioimatta siinä vessan ovella seisovan henkilön kanssa jolle maksetaan siitä vessakäynnistä…

  Hyvää loppumatkaa ja nauti siitä hyvästä palvelusta :)

Related posts