6/03/18

Ensimmäinen päivä Puerto Vallartassa: aurinkoa, palmupuita ja tacoja

6 77

(Matkan sponsoroi Aurinkomatkat)

Ensimmäinen päivä Puerto Vallartan rannikkokaupungissa Meksikossa on nyt takana ja heräilen täällä uuteen päivään! Saavuimme kohteeseen sunnuntaina illalla ja oikeastaan pääsin näkemään maisemia vasta eilen aamulla, kun aurinko oli taas noussut. Ja oi, millaisia maisemia ne olivatkaan! Juuri sellaisia kuin kaikissa lomahaaveissa voi kuvitellakin: aurinkoa, uima-altaita, merenrantaa, palmupuita… Ja kädessä värikäs drinkki, kuinkas muuten!

Hotellimme Casa Velas sijaitsee lähellä lentokenttää ja merenrantaa, mutta noin 20 minuutin ajomatkan päässä itse Puerto Vallartan kaupungista. Esittelen ihanaa hotellia myöhemmin vielä vähän paremmin, mutta ajattelin, että nyt voisin vain jakaa vähän ensitunnelmia reissun päältä. Ehdimme ensimmäisen päivän aikana virittäytyä lomatunnelmiin hotellin uima-altaalla rentoutuen, käydä tutkimusretkellä läheisellä rannalla sekä osallistua paikallisen kokin järjestämälle taco-maistelukierrokselle Puerto Vallartan kaupungissa ja saada siinä samalla vähän ensimmäistä vilkaisua itse kaupunkiin.

Tulin ulos omalle pikku-terassillemme naputtelemaan postausta auringonnousun aikaan ja voin kertoa, että kyllä työt maistuvat palmujen katveessa auringonnousun kajossa aivan erilaiselta kuin kotitoimistolta käsin, vaikka kotitoimistoanikin rakastan. Ymmärrän täällä ollessani todella hyvin, miksi Puerto Vallarta on niin suosittu matkakohde. Suurin osa täällä näkyvistä turisteista on Yhdysvalloista tai Kanadasta, ja sijainti onkin niihin nähden todella näpsäkkä: lentäen tänne pääsee USA:sta parhaimmillaan muutamassa tunnissa.

Törmäsimme eilen hotellilla myös ruotsalaiseen vähän vanhempaan pariskuntaan, joka kertoi tulleensa tänne jo 5 kertaa takaisin ihastuttuaan kaupunkiin niin kovasti. Ja voin kyllä jo ensimmäisen päivän jälkeen ymmärtää, miksi Puerto Vallarta voi viedä sydämen. Ihmiset ovat täällä ihan suunnattoman ystävällisiä, ruoka on tuoretta ja hyvää, ilmasto kutakuinkin täydellinen läpi vuoden ja samalla kertaa saa niin rantaloman kuin sympaattista pikkukaupungin tunnelmaakin. Tosin meksikolaisittain pikkuruisen kaupungin väkiluku on silti Suomen näkökulmasta aika suuri, sillä Puerto Vallartassa on noin saman verran väkeä kuin Tampereella.

Vaikka ensimmäisen päivän olisi saanut kokonaisuudessaan helposti kulumaan hotellin uima-altaalla nenä kirjaan upotettuna ja rannalla vaellellessa, halusimme heti päästä tutustumaan myös itse kaupunkiin, koska viikon mittaisella reissulla aika kuluu kuin siivillä. Osallistuimme siis ensimmäisenä iltana taco-kierrokselle, niin saimme näppärästi samalla paikallisoppaan avulla vähän käsitystä itse kaupungista, niin on tulevina päivinä helpompi lähteä sitten itsekseenkin seikkailemaan Puerto Vallartan kujille.

Itse asiassa voin lämmöllä suositella tällaista taco-kierrosta, sillä saimme eilen illalla todella herkullisen katsauksen kaupunkiin ja parhaisiin katuruokakojuihin. Monenlaisten tacojen lisäksi pääsin maistamaan elämäni ensimmäistä kertaa myös churroja, jotka ovat siis vähän kuin meksikolainen versio munkeista: pitkulaisia sisältä pehmeitä ja ulkoa rapeita upporasvassa paistettuja taikinapötkylöitä, jotka pyöritellään sokeri-kaneli-seoksessa paistamisensa jälkeen. Nam!

Aurinkomatkat tarjoaa mahtavan kattauksen erilaisia järjestettyjä retkiä, joista olemme tällä viikolla osallistumassa yhdelle, mutta tämän taco-kierroksen järjesti paikallinen taho. Jos tällainen kiinnostaa, niin linkin takaa löytyy lisätietoa. Kierroksen meille pitänyt Manuel on siis itse kokki ja valikoi meille omat lempparinsa kaupungin legendaarisista taco-standeista ja -ravintoloista, joita kiertelimme pienen ryhmän kanssa noin 4 tunnin ajan, maistelimme paikallisia herkkuja ja saimme samalla mukavan opastetun kierroksen kaupungissa.

Manuel antoi myös pari erinomaista vinkkiä omiin herkkuhetkiin ja kuinka tunnistaa laadukas taco-koju. Kannattaa aina pitää silmällä sitä, kuinka monta henkilöä kojussa on töissä. Jos työntekijöitä on useampi kuin yksi, se on aina hyvä merkki. Se kertoo siitä, että kojulla pyyhkii hyvin, sillä on ollut varaa palkata useampi henkilö. Tällöin yksi voi keskittyä rahastamaan ja toinen kokkaamaan. Toinen hyvä vinkki oli se, että kannattaa aina valita koju, missä näet höyryä tai avotulta ja pääset näkemään, kuinka liha tai kala sekä leikataan että valmistetaan edessäsi. Tällöin voit olla varma siitä, että se on tuoretta ja vältät mahdolliset ei-toivotut vatsavaivat.

Tänään luvassa on rantakierros paikallisoppaan kanssa veneellä ja odotan jo innolla, että pääsen näkemään ihania rantoja vähän näiden suosituimpien turistikohteiden reunamilta. :)

Monin paikoin täällä näyttää ihan Kalifornialta. Jos en tietäisi, mihin minut on tuikattu, saattaisin hyvin sijoittaa itseni kartalla hieman ylemmäs.

Eilisellä taco-kierroksellamme ehdimme onnekkaasti nähdä, kuinka kaupunki kylpi auringonlaskun lämpimässä valossa.

Kannattaa ennen taco-maistelua kysyä kokilta, minkä vahvuisia eri soossit ovat, jotta ei tule hiuksia nostattavaa yllätystä.

     

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Matkat

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Voi Puerto Vallarta sentään kuinka hurmaava tunnelma välittyi kuvista ja teksteistä! Näitä luen mielenkiinnolla, sillä juurikin tämä kaupunki on keikkunut lomasuunnitelmiemme kärkilistoilla jo pitkään, mutta toistaiseksi jo menneet ja taas pari tulevaakin matkaa ovat suuntautumassa muualle. Voisin kuitenkin niin kuvitella meidän perheen tuonne vielä jonain päivänä…
  Täydellistä loman jatkoa!❤️

  • Ihana kuulla, että tunnelma välittyy myös kuvista, koska ihana tunnelma täällä totta tosiaan on! :) Ihmiset ovat aivan uskomattoman ystävällisiä ja sää hellii. Voin suositella! :)

 • Riinis

  Churrot ovat kyllä herkullisia! Ne ovat muuten kotoisin Espanjasta eikä Meksikosta :)

  • Ahaa! :) Jotenkin tuntuu, että täällä niitä näkyy paljon enemmän kuin Espanjassa. Onpa hassua siis, että ei ole tullut koskaan siellä synnyinsijoilla maisteltua, vaikka olen käynyt Espanjassa monta kertaa. Mutta herkkua ovat!

 • Johanna

  Ihana Puerto Vallarta. Suosittelen surffaamista paikallisten opettajien toimesta. Me opeteteltiin Davidin koulussa http://www.surfnsayulita.mx/ Mahtava tyyppi ja puhuu loistavaa englantia. Samoin voin suositella Danielin https://vallartasurfndive.com/ Danielkin siis niin ihana ihminen. Paikallisille turistit on tärkeitä.
  Meillä oli hotelli Zona Romanticalla,jossa kaikki ruokapaikat oli lähellä ja rantaankin oli vain 20metriä. Uskomaton paikka ja ihmiset ovat äärettömän mukavia ja ruoka oli taivaallista. Laukunkin voi jättää ihan huoletta rannalle tai rantatuolille.

  • Hei kiitos vinkistä! :) Minulla on myös ihan sama mielikuva tästä paikasta, että ihmiset ovat aivan uskomattoman ihania täällä ja ei ole yhtään sellainen olo, että yritettäisiin huijata turistia tai tarvitsisi pelätä mitään. Se on jotenkin virkistävää, kun ei tarvitse vängätä hinnoista tai olla koko ajan varomassa jotakin. Tosin monessa muussa paikassa Meksikossa on todennäköisesti ihan toisin, mutta täällä on sellainen ihanan auvoisa lintukoto-meininki.

Related posts