4/03/18

Reissuun: matkakohteena Meksiko ja Puerto Vallarta

11 64

(Matkan sponsoroi Aurinkomatkat)

Vihjasin eilen, että olen lähdössä tänään reissuun ja nyt on aika paljastaa, että tällä kertaa matkakohteenani on Meksiko! Olen elämäni aikana käynyt vain muutaman kerran kaukomailla ja Etelä- tai Väli-Amerikkaan en ole reissannut vielä koskaan ennen, joten olen todella innoissani siitä, että pääsen matkaamaan itselleni ihan uuteen ja ennalta tuntemattomaan kohteeseen. Tarkemmin suuntaan Puerto Vallarta -nimiseen kaupunkiin Meksikon länsirannikolla, joka näyttää kuvissa ihan paratiisilta. Sääennusteetkin lupaavat auringonpaistetta ja noin +30 asteen hellettä, joten luvassa on ihana pieni paussi tästä pakkassäästä.

Onnistuin juuri sopivasti tässä parin viime päivän sisällä ja reissun alla saamaan jonkun orastavan flunssan, joten matkatavaroihin on pakattu nenäsuihketta, sinkkitablettia, sinkkisuihketta ja jos jonkinmoista flunssalääkettä. Toivotaan, että saan torpattua taudin heti alkumetreille, niin ei mene matka mönkään sairastelun takia. Ainakin tänään on aikaa levätä, sillä mitäpä muutakaan sitä 12 tunnin lentomatkan aikana voisi tehdä… Ja mikä mahtavinta, Puerto Vallartaan pääsee nykyään suorilla lennoilla, se on yksi Finnairin uusista kohteista.

Finnairin suorien lentojen myötä Puerto Vallarta on myös yksi Aurinkomatkojen uutuuskohteista ja Aurinkomatkoilta kysäistiin, haluaisinkö lähteä ensimmäisten joukossa testaamaan heidän uutta Aikuiseen makuun -lomateemaansa tuonne uutuuskohteeseen. Ja eihän tällaisesta mahdollisuudesta voi kieltäytyä!

Rehellisesti sanottuna en ole koskaan ennen ollut ns. ”pakettimatkalla” ja mielikuvat niistä on ollut ehkä vähän vähemmän mairitteleva. Mielessä pyörivät suomalaisten kansoittamat turistibussit ja uima-altaalla kiljuvat lapset, mutta pakettimatka voi nykypäivänä olla jotain ihan muutakin. Tuntuu, että suurimmaksi osaksi nuoret ihmiset ostavat matkansa omatoimisesti ja mielikuvani pakettimatkoista ovat juuri vähän sellaisia eläkeläisseurueiden juttuja, mutta nyt lähdetään siis kokeilemaan, pitävätkö mielikuvat paikkansa! Kiljuvia lapsia ei tämän kohteen ja hotellin uima-altailla ainakaan nähdä, sillä hotelli Casa Velas on tarkoitettu vain aikuisille. Minun testaamani lomateema Aikuiseen makuun on siis suunniteltu nimenomaan aikuisten toiveita silmällä pitäen ja kaikki sen alla myytävien lomapakettien hotellit esimerkiksi ovat vain aikuisille suunnattuja.

On todella kiinnostavaa päästä matkaamaan itselle ihan uuteen maanosaan ja paikkaan. Jotenkin täällä kaukana Suomessa ei välttämättä ihan tule hahmottaneeksi, miten valtavan kokoinen maa Meksiko on, mutta se on siis koko maailman mittakaavassa pinta-alaltaan top 15 joukossa ja väkiluvultaan sijalla 11. Esimerkiksi suositut Meksikon itärannikolla sijaitsevat matkakohteet Tulum ja Cancún sijaitsevat liki 2500 kilometrin päässä Puerto Vallartasta. Se on suunnilleen yhtä kaukana kuin Barcelona Helsingistä – antaa hieman perspektiiviä Meksikon kokoon.

Odotan reissua tosi innolla ja matkan varrelle on suunniteltu jos jonkinmoista aktiviteettia, joista kertoilen sitten seikkailun edetessä lisää. Haaveissa ja suunnitelmissa olisi myös vierailla Puerto Vallartan ohella lähellä sijaitsevassa Sayulitan surffikaupungissa sekä San Panchossa, joka on myös surffareiden suosiossa. Nyt vain pidetään sormet ja varpaat ristissä, että tämä orastava flunssa ei äidy yhtään pahemmaksi! Ja hei, jos joku teistä on reissannut tuolla Puerto Vallartan suunnalla aiemmin, niin mieluusti saa huikkailla kommenttiboksin puolella vinkkejä kivoista ravintoloista, rannoista, kulttuurielämyksistä sekä kaikista muistakin mieleen juolahtavista suosituksista. :)

Translation: I am traveling to Puerto Vallarta in Mexico today, can’t wait!!!

Photos: Vinicius Souza / Tribeguys.co

Tags: , , ,

Categorised in: Matkat

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • X

  Meksiko sijaitsee Pohjois-Amerikassa…

 • Stunning!! astounding wonderland, you are looking so lovely in this post, red dress truly looks so charming.

 • Stunning!! astounding wonderland, you are looking so lovely in this post.

 • Tatu

  Juuri nyt täällä. Viikko takana ja toinen edessä. Ravintoloista on hankala vinkata parasta, sillä ruoka on tähän mennessä ollut erinomaista joka paikassa. Tässä pari ravintolaa, jotka ovat jääneet mieleen kokemuksena: El Barracuda (rannalla meren antimia), Gabys restaurant (tunnelmallinen ja tasokas paikka). Muista tilata jossain ravintolassa annos Cinco se Mayo. Useita ruokalajeja sisältävä lautanen.

  Bussiliikenne on kätevä ja tunnelmallinen liikkumistapa kun käveleminen alkaa kyllästyttämään. 7 pesoa (32 senttiä) lippu. Yksinkertaisen reittikartan saa hotellilta.

  Kattoo nyt mitä jännää täällä vielä keksii. Eilen löytyi Mismaloyan hiekkarannalta mainio snorklauspaikka.

  9.-11.3 lintumessuille tms kasvitieteelliseen puutarhaan.

 • Janette

  Moi, millainen hintataso tuolla on?:) Paljonko maksaa perus ruokapaikkassa syöminen?

  • Suomalaisittain hintataso on varsin edullinen ainakin ruokapaikoissa. Ei mitään Aasian tasoa, mutta Suomi-hintoja reilusti edullisempaa. Toisaalta täältä löytyy myös kalliimpia paikkoja, kun turistien suosimasta alueesta on kyse. Mutta etenkin paikallisten suosimat ravintolat ovat edullisia. Tarkempia hintoja en valitettavasti muista.

   • Janette

    Moi,

    Kiitos tiedosta. Viihtyykö tuolla 2 viikkoa? Onko lähellä jotain saaria tms. Mihin kannattaa mennä jos pitkästyttää?:) Netissä vähän huonosti tietoa.

    • Ehdottomasti! Tuolla suunnalla on paljon kaikenlaisia pieniä surffikaupunkeja ja tutkailtavaa – emme viikossa ehtineet läheskään kaikkialle, mihin olisi ollut kiva päästä käymään, joten aivan varmasti saa aikansa kulumaan parinkin viikon ajan. :) Lisäksi on mahdollista juuri käydä tutkailemassa lähisaaria, valassafarilla sekä muuta mukavaa.

 • Sanna

  Moikka!

  Mä tarviin apua! :D Oon yrittäny pitkin nettiä kaivaa tietoa rahanvaihdosta Meksikon reissuuni liittyen, mutten löydä mistään mitään järkevää ja selvää tietoa.

  Eli siis kannattaako vaihtaa vain tarpeellinen määrä pesoja Suomessa ja ottaa loput euroina mukaan Meksikoon ja vaihtaa pesoiksi siellä?

Related posts