14/01/18

Postikortti Gambiasta

8 121

Terveisiä Gambiasta! Takana on kaksi yötä täällä ja olen jo nyt aika myyty. Ensivaikutelmani Gambiasta: punainen hiekka pöllyää, kirkkaat värit hehkuvat auringonpaisteessa, ihmisillä on aivan mielettömän kauniita vaatteita, roskia on joka puolella, kaikki ovat valtavan ystävällisiä, ruoka on tolkuttoman hyvää ja turistialueiden ulkopuolella valkoihoinen on edelleenkin harvinainen kummajainen. Lapset huutelevat innoissaan ”tupap, tupap”, mikä tarkoittaa ”valkoinen, valkoinen”.

Ystäväni isä on täällä synnyinsijoillaan toteuttamassa parhaillaan rakennusprojektia ja asumme hänen luonaan ihanassa vuokrakämpässä, jossa meillä on oma piha ja uima-allas sekä eilen illalla löysimme talosta vielä kattoterassinkin. Kyllä kelpaa! Lämpöasteita on mittarissa reilut 30 päiväsaikaan ja illalla viilenee 20 asteen tuntumaan.

Ihan hurjan paljon en ole vielä ehtinyt valokuvata touhujemme lomassa, mutta onneksi vielä on reilusti aikaa, sillä tämä paikka on kuin valokuvaajan unelma. Tuo upea auringonvalo, sinistäkin sinisempi taivas ja joka puolella täydellisinä hehkuvat värit. Tekisi mieli vain säntäillä kameran kanssa ympäriinsä lapsen lailla.

Olemme onneksi ystäväni kanssa tosi samanlaisella mielellä reissussa ja molemmille loman pääajatus on ollut nimenomaan lomailla ja lepäillä ilman tarkkaan laadittuja suunnitelmia tai aikatauluja. Tuntuu todelliselta luksukselta voida vain uppoutua kirjaan aurinkohatun alla ilman kiireen tunnetta tai aavistustakaan siitä, mitä kello mahtaa olla. Leppoisat sunnuntaiterkut siis täältä sinne Suomeen!

Translation: A post card from The Gambia! 

Naapurin rouva valmistaa lounasta ja poseeraa ujona kameralle.

Täällä wunderbaumitkin ovat kuusipuiden sijaan palmuja. :D

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mahtava kuvauspaikka ehdottomasti! Olisipa täälläkin noin lämminta :p Noh, kesää odotellessa!

 • Voi että Afrikka on mun ihan unelmakohde! Vielä on vähän auki mikä maa, mutta kokonaisuutena Afrikka kulttuurineen kaikkineen houkuttelee. Itse en kyllä pystyisi olemaan kuvaamatta joka ikistä asiaa! :D

 • lisa

  Voi noita koiria.. :”(

  • Katariina

   Niinpä
   Vuokra-asuntomme ”talkkarille” talon omistaja toi pienen koiranpennun kasvattaakseen siitä vartiokoiran. Koira on sidottuna alle metrin pituiseen köyteen rappusille vuorokaudet ympäri. Koira saa vain kerran päivässä omistajan tuoman ruoan. Talkkari ei ohjeistuksesta I huolimatta vie pentua lenkille, koska tästä ei hänelle makseta. Mieheni kanssa viemme koiraa kävelylle muutaman päivän välein, mutta pyynnöstäni huolimatta en saa yksin esim. käydä lenkeillä tai leikittämässä koiraa muurein ympäröidyllä pihalla. Yritän saada ostettua koiran ja tuoda se Suomeen. Tunnen niin suunnatonta sääliä eläin parkaa kohtaan. Se vinkuu ja haukkuu kaiken aikaa, kunnes väsyy ja nukahtaa hetkeksi. Kukaan ei välitä, komentavat vaan istumaan ja olemaan hiljaa.
   Miesystäväni suuttui kerran kun menin illalla koiran seuraksi ja leikin sen kanssa. Naapuri, paikallinen mies kysyi, onko kakki hyvin? Eivät ole tottuneet siihen, että nainen yksin on ulkona, ilman miestään.

 • Niin kaunista! Olen kans vuoden päivät haaveillut Gambiasta, mutta matkaseurani ei oikein innostunut ajatuksesta. Onneksi Bali kävi molemmille ja viikon päästä matkaan. Nämä kuvat kyllä nostatti matkakuumetta entisestään!

  Mukavaa reissua teille!

 • Voi jestas! Nyt iski matkakuume!!!

 • Tant Kaija

  Ihanaa lomaa sinulle, Jenni!

 • Ihana Jenni! En juuri ikinä kommentoi mitään tänne, vaikka olen lukenut blogiasi jo vuosikausia, mutta nyt on pakko kehua kuinka kannustavaa, inspiroivaa ja ihanaa luettavaa nämä postaukset aina ovat! Kiitos niin paljon! Afrikasta tuli juuri minunkin unelmakohteeni. Aivan mahtavaa ja rentouttavaa lomaa!

Related posts