5/01/18

Ajatuksia viikon varrelta ja ihana mekko

19 109

Toivottavasti teillä kaikilla on uusi vuosi lähtenyt mukavasti käyntiin! Minulla se on rehellisesti sanottuna alkanut aika tahmeasti ja hieman samoissa tunnelmissa päättyi tuo edellinenkin. Minulla on ollut tässä vuoden viimeisinä ja ensimmäisinä päivinä aikamoisia vaikeuksia löytää motivaatiota tehdä juuri mitään muuta kuin tuijottaa tv-sarjoja sipsipussi kainalossa. Koska juuri nyt ajatuksia tuntuu olevan vaikea koota kokonaiseksi postaukseksi asti, voisi olla hyvä hetki viikon sekalaisille mietteille.

♥ Piipahdin viime viikolla Pariisissa pienen miniloman verran ja tuolta reissun varrelta ovat nämä postauksen kuvatkin. Teki todella hyvää päästä rakkausmurheiden keskellä vähän uusiin maisemiin ja saada muuta ajateltavaa. Pariisi oli pääpiirteittäin ihan yhtä harmaa ja sateinen kuin Helsinkikin, mutta silti siinä kaupungissa on vain jotain sellaista charmia, että sateellakin kaikki näyttää jotenkin vähän kauniimmalta. Ehkä se on se arkkitehtuuri…

♥ Löysin joululomalla vanhempieni luona käydessäni uuden kiinnostavan tv-sarjan. Tai ei se varsinaisesti mikään uusi ole, sillä ensimmäinen tuotantokausi ilmestyi jo vuonna 2014, mutta itse bongasin sen vasta nyt. Ovelasti nimetty Transparent kertoo perheestä, jonka isä tulee 70 ikävuoden kynnyksellä ulos kaapista ja paljastaa perhelleen olevansa transsukupuolinen ja tuntevansa itsensä todellisuudessa naiseksi. Siinä on kolmekymppisellä lapsikatraalla sulattelemista ja yhden salaisuuden tullessa julki muutkin rohkaistuvat paljastamaan omiaan sekä kyseenalaistamaan omia tapojaan elää ja olla. Sarja on ihan supermielenkiintoinen ja jäin siihen heti kättelyssä niin koukkuun, että katselin parissa viikossa kaikki neljä julkaistua tuotantokautta. Transparent on Suomessa katsottavissa ainakin Viaplayn kautta. Vahva suositus!

♥ Minun on myönnettävä, että olen kovasta tsemppauksestani huolimatta onnistunut tappamaan pari uusista viherkasveistani. Toista kastelin liian vähän ja toista liikaa – tyypillistä. On silti pakko sanoa, että hitsi vie, tämä Suomen talvi on haastavaa aikaa joidenkin kasvien osalta. Vaikka kukkaset olisivat kämpän valoisimmalla ikkunalla, silti voi olla, että valoa ei näy viikkokausiin juuri lainkaan. Kasvivalot tietysti auttaisivat asiaan, mutta en ole toistaiseksi ollut valmis pistämään kukkien takia koko sisustusta sentään uusiksi. Mutta jos siellä on viherkasvitietäjiä, niin osaatteko neuvoa, mikä mahtaa olla vikana, kun koriste-ananaksen (ananas corona) ja käpypalmun lehdet vain kellastuvat? Kastelenko liikaa tai liian vähän? Vai onko valoa vain yksinkertaisesti liian vähän? Jos joku tietäjä osuu linjoille, niin neuvot olisivat tarpeen!

♥ Hävettää tunnustaa, mutta käytin viime vuonna museokorttiani ihan todella vähän. No tulipahan tuettua silti suomalaisia museoita sen vuosimaksun verran, vaikka kortti jäikin vähälle käytölle. Tämän vuoden tavoitteeksi otan löytää kiireenkin keskellä aikaa piipahtaa näyttelyissä – se on aina sen käytetyn ajan arvoista. Parastahan tuossa museokortissa on juuri se, ettei tarvitse mennä kerrallaan näyttelyyn tuntikausiksi pönöttämään, vaan voi oikeasti käväistä sisällä vaikkapa vain 15 minuutin verran ja palata takaisin myöhemmin. Ihan mahtava keksintö, mutta nyt pitää tänä vuonna skarpata ja etsiä kalenterista enemmän hetkiä näille kulttuurielämyksille.

♥ Yhtälailla tajusin tuossa vuoden tullessa päätökseensä, että olen viime vuonna käynyt konserteissa ja keikoilla ihan ennätysvähän. Siihenkin voisi tulla tänä vuonna muutos. Mitä ihmettä sitten olen oikein touhunnut koko vuoden? Tehnyt töitä, kai. Ja reissannut.

♥ Olisikohan paha, jos jättäisi joulutähden ikkunaan vielä loppiaisen jälkeenkin, kun siitä tulee niin kaunis valo? Toisaalta sitten noista kukkivista joulutähdistä olisin jo valmis luopumaan, mutta ne vain kukkivat kukkimistaan. Ehkä tarjoan jossain FB-ryhmässä, että joku voi tulla hakemaan rakastavaan kotiin, jos haluaa nauttia joulufiiliksestä ympäri vuoden. :D

♥ Vaikka tuossa vuoden lopulla tuli vietettyä joulua käytyä pikaisesti siellä Pariisissakin, en silti koe päässeeni vielä oikeasti siihen lomamoodiin, jota olen kaivannut. Onneksi tähän asiaan tulee ensi viikolla muutos, sillä karkaan vähän kauemmas reissuun vajaaksi pariksi viikoksi. Kerron reissusta lähipäivinä lisää ja odotan sitä kyllä todella innolla. Tuntuu, että pieni maisemanvaihdos on tässä talven keskellä ja omassa mielentilassa ihan täsmälleen sitä, mitä tarvitsen.

♥ Näissä kuvissa näkyvä mekko on suomalaisen Hálo-merkin, josta kirjoittelinkin joskus aiemmin jo juttua täällä blogin puolella. Lapin luonnosta inspiraationsa ammentava merkki panostaa laatuun sekä kestävään kehitykseen ja on ollut tosi suuri ilo seurata tuoreen brändin hienoa nousujohteista taivalta tuolta viime kevään lanseerauksesta tähän päivään. Muutama Hálon mekko nähtiin tuossa taannoin linnanjuhlissakin. Sain itse tämän kauniin vaaleansinisen Kajo-mekon Hálolta joululahjaksi ja piti heti päästä ulkoiluttamaan sitä Pariisin kaduilla. :)

♥ Kiinnostuneille muuten tiedoksi, että Hálolla on nyt vielä tammikuun loppuun asti pop up -putiikki Helsingissä Galleria Esplanadin toisessa kerroksessa, mikäli haluat päästä sovittelemaan ja hypistelemään vaatteita ihan livenä. Putiikki on hieman piilossa siellä käytävällä, joka jää Aleksanterinkadun puolelle suunnilleen Nilson-liikkeen yläpuolelle. Muut Hálon jälleenmyyjät löytyvät nettisivujen kautta, mutta pop up -putiikissa on siis esillä koko mallisto.

Koska tuntuu, että kaiken tämän oman henkisen mylleryksen keskellä on vaikea löytää mitään järkevää sanottavaa täällä blogissakaan, annan taas vaihteeksi puheenvuoron teille muille. Millaisissa tunnelmissa teidän muiden vuosi on lähtenyt käyntiin? Mitä kuuluu tähän vuoden ensimmäiseen viikkoon?

takki // coat Acne Studios

mekko // dress Hálo*

kengät // shoes A Pair

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat, Muoti

19 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Karkkinen

  Itselläni on kolme vaikeaa vuotta takana. Niihin mahtuu parisuhdeongelmia, uupumusta ja läheisten ihmisten vakavaa sairastumista. Toivoisin, että tämä vuosi muuttaisi elämän suuntaa, mutta jotenkin on vaikea löytää positiivista virettä tai energiaa tehdä oman hyvinvointini kannalta oikeita ratkaisuja, olivat ne kuinka vaikeita tahansa. Nyt olen jotenkin täysin tottunut onnettomaan tilanteeseen, enkä osaa päästää siitä irtikään. Tarvitsisin siis uskallusta tulevaan vuoteen.

  • Kuulostaapa raskaalta ja haastavalta tilanteelta. Voimia sinulle kaiken tuon keskelle! Kokemuksen äänellä haluan kuitenkin kannustaa ottamaan askeleita vaikeasta tilanteesta eteenpäin, jos asiat ovat jo pitkään jatkuneet tuollaisina, koska takaan sinulle, että kun vain uskaltaa, niin sitten on pian jo helpompi hengittää. Oletko harkinnut avun hakemista terapiasta? Minulle se on ollut suuri tuki ja turva menneinä vuosina kaikenlaisten elämäntilanteiden keskellä. Kaikkea hyvää tulevaan vuoteesi! <3

   • Karkkinen

    Kiva kun vastasit! Olen käynyt pari kertaa terapeutilla juttelemassa ja olen harkinnut sitä viime aikoina jälleen. Sanoistasi rohkaistuneena taidan varata ajan!

 • Jos en nyt ihan väärässä ole, niin taidat kastella kasvejasi liikaa. Voivat tarvita kyllä myös lisävaloa, kuka noista tietää. :D Mulla ei ole juuri kyseisiä kasveja ollut. Suosittelen fb:n Huonekasvit-ryhmää, jossa näihin kaikkiin kysymyksiin osataan vastata luotettavammin. :) Palmuvehkaa rupesin kastelemaan huomattavasti vähemmän (tyyliin 2-4 kertaa kuussa) ja nyt kellastus lehdistä on lähtenyt kokonaan. En oo mäkään ikinä ollut mikään superlahjakas pitämään kasvejani hengissä, niin siinä sitä on sitten vähän oppinutkin.

  Uusi vuosi on alkanut aika seesteisesti, kun on sairastellut. Onneksi nyt on jo normaali energinen olo. Jotenkin ristiriitaisesti on tosi hyvällä mielellä, kun ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Töitä on tiedossa vain toukokuun loppuun asti näillä näkymin ja ajattelin ehkä hakea uudestaan opiskelemaan. Viime vuosi oli melkoista pyöritystä, joten opettelin nyt poikaystäväni kauhuksi olemaan vähän ’zenimpi’.

  Toivottavasti sä kerkeät tänä vuonna tekemään kaikkea, mitä haluatkin. :)

  • No sepä se, kun en ole ollut varma, että kastelenko liikaa vai liian vähän. :D Jotenkin kuivuvat ja kellastuvat lehdet loogisesti ajateltuna viittaisivat siihen, että kasvia ei kastella riittävästi, mutta ilmeisesti maalaisjärki ei tässä tapauksessa toimi. Pitänee kysellä tuolta Huonekasvit-ryhmästä – se on kyllä monesti mahtava apu onnettomalle viherpeukalolle!

   Joskus tekee ihan hyvääkin olla kipeänä, kun joutuu vähän pakon edessä silloin rauhoittumaan. Tsemppiä tulevaan kevääseen ja uusiin kuvioihin, mitä ikinä ne sitten ovatkaan! :)

 • Joulutähti kukkii edelleen täälläkin, mikä on outoa! :D
  Harrastukset alkavat ensi viikolla joulutauon jälkeen, joten tulee jotain sisältöä tähän työttömän elämään. Tosin olen lupautunut menemään vaalitoimitsijaksi pressanvaalien ennakkovaaleihin. Ei ehkä mitään kovin hohdokas työ, mutta täyttyypähän tuon typerän eduskunnan hyväksymän aktiivilain ehdot… *huokaisu*
  Vaikka minun ja bestikseni ulkomaanmatkasta ei ole aikaa kuin muutama hassu kuukausi, aiomme huomenna jo varata uuden. :D Onpahan jotain, mitä odottaa tässä Suomen pimeydessä! :)

  • No niinpä. Ne kukkaset, joiden soisi pysyvän hengissä, kupsahtelevat minkä ehtivät. Ja ne taas, joista ei olisi niin väliksi, porskuttavat hyvinvoivina loputtomiin, kuin kiusallaan. :D

   Mihinkäs varasitte ystävän kanssa reissun? :)

 • Sara

  On ikävä kuulla, että vuotesi on vaihtunut tahmeissa tunnelmissa. Itselläni joulu ja vuodenvaihde pohjoisessa toivat kivaa vaihtelua tähän ankean harmaan ja sateiseen pääkaupunkiseudun säähän. Kaipaisin kipeästi aurinkoa. Toisaalta pieni toivonpilkahdus tulevasta keväästä piristää hetkittäin, samaten kuin kaverin kanssa juuri varattu huhtikuinen Lontoon-reissu. Voisin kuitenkin mennä talviunille ja herätä vasta maaliskuussa.

  Oikein hyvää reissua sinulle! Toivottavasti se tuo kaivattua piristystä! ❤️

  • Tähän vuodenvaihteeseen osui vähän sydänsuruja, niin ne aina vetävät mielialan hiukan matalaksi. Ja tuo loman tarve taas syö työmotivaatiota, mutta lähestyvä reissu ja tiedossa oleva lepo auttavat sinnittelemään! :) Mutta talviunetkaan eivät olisi hassumpi vaihtoehto…. :D

 • Hanna

  Välillä viherkasvit kuolee ihan vaan vedon takia. Kokemuksesta tiedän, että vaikka ikkunalauta on valon takia paras paikka kasveille, niin Suomen koloa ilma saattaa tehdä temput. Vaikka olis kuinka tiiviit ikkunat, niin silti saattaa viileetä ilmaa päästä kasvien kiusaksi. Haastavaa on…

  Joskus on ihan hyvä sallia itselleen sipsi+leffa maratoonin, vaikka viikonkin kestävän. Jos mieli ja fiilis on maassa, niin siihen ei auta väkisin pakottaminen ja tsemppaus. Oon oppinu kantapaan kautta, että välillä pitää oikeesti antaa armoa itselleen, ainaisen piiskauksen sijaan. Tsemppiä ja parempia tuulia Uuteen Vuoteen! ;)

  • Minulla on kyllä todella tiiviit ja aika uudet ikkunat, joten veikkailen, että tämä on enemmänkin valon puutetta. :/ Mutta juuri aiemmin tällä viikolla kyläilin kaverin luona, jonka ikkunasta kävi sellainen viima karmien reunoilta, että melkein tukka lepatti. :D Siinä ikkunalaudalla ei taitaisi monikaan viherkasvi pärjätä.

   Ja olet ihan oikeassa. Välillä pitää sallia itselleen vähän lepoa ja laiskottelua. Siksi tällä viikolla olen pitänyt sosiaaliset menot minimissä, tehnyt töistä vain pakolliset hommat ja nautiskellut nimenomaan sen sipsipussin ja Netflixin äärellä. :) Ihanaa uutta vuotta myös sinne suunnalle!

 • Ai että mä niin tykkään tosta mekosta ja tosta takista!! sopivat sulle tosi hyvin! Itsellenikin kelpais loma mieluusti jossain etelässä, missä ois aurinkoista. Ihanaa Ja rentouttavaa matkaa sulle, minne menetkin <3

  Vuosi on lähtenyt käyntiin ihan mukavissa merkeissä. Luen tällä hetkellä kirjaa nimeltä Ibland mår jag inte så bra. Se on tosi hyvä kirja mielenterveydestä. Kiinnostaisko sua lukee se? :)

  • Onpa kiva kuulla, kiitos! :) Ja reissussa todellakin on luvassa aurinkoa ja lämpöä – en malta odottaa! Pian paljastan kohteenkin.

   Ja kirja kuulostaa tosi kiinnostavalta! Pitää ehdottomasti tsekata.

 • Kiva että joku muukin on bongannut Transparent- sarjan! Tosi koskettava minun mielestäni Ja aivan ihana mekko!

  • Joo aivan ihana sarja! Kyllä tuli sen äärellä vollotettua moneen otteeseen. Todella koskettavaa ja elämänmakuista kerrontaa. <3

 • Kaisa

  Minulla ei ole kyseisiä kasveja, mutta olen paininut saman ongelman kanssa jukkapalmun ja peikonlehden kanssa. Vähensin kastelua, mutta silti lehdet kellastuivat ja peikonlehdessä kuivuivat. Ostin kasvivalon (ihan vain normaaliin valaisimeen laitoin kasvivalon, en vielä ostanut mitään erillistä koko valaisinta) ja -tadaa- lehdet eivät ole enää kellastuneet ja kasvit näyttävät hyvinvoivilta. Kannattaisi varmasti kokeilla sitä valoa. :-) Harmittaa, etten ostanut jo aiemmin, sillä peikonlehdessä on jäljellä enää kolme lehteä ja se näyttää vähän reppanalta :-D

  • Luulen myös, että tämä on nimenomaan valon puutetta, mutta vielä en ole saanut ryhdyttyä selvittelemään asiaa. Ehkä pitää ottaa asiaksi. Kiitos vinkistä!

 • Milla

  Minua on tänä viikonloppuna lohduttanut valtavasti tarinasi Instagramissa! Olen oikeasti aina kuvitellut, että kaikki muut suorastaan riemastuvat lakanoiden vaihtamisesta, mutta ihana kuulla, että en olekaan yksin kammoamassa tuota kotityötä. Vaikka on vaikeaa keksiä, mikä olisi ihanampaa kuin nukahtaa puhtaissa lakanoissa, minä en vain löydä keinoa päästä työn epämiellyttävyyden yli. Niin kauan kuin asuin kotona, pyysin äitiäni hoitamaan asian puolestani (toisin kuin vuosia nuorempi siskoni) ja rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että on niin tainnut tapahtua pari kertaa sen jälkeenkin…

  Vertaistuki sattui nyt sikäli sopivaan hetkeen, että olin aikatauluttanut tuon askareen tälle viikonlopulle ja kaikesta huolimatta saan siis tänä yönä nauttia puhtaista lakanoista. :D

  • Haa, kohtalotoveri! :D Lakanoiden vaihtaminen on yksi raivostuttavimpia puuhia, mutta kyllä sen hoitaa, kun palkkio on niinkin ihana kuin se rapsakoihin ja puhtaisiin peittoihin pujahtaminen. Mutta mieluusti kyllä luovuttaisin tämän tehtävän jonkun toisen harteille… Yksin asuvana tällaista mahdollisuutta ei vain valitettavasti oikein ole, haha.

Related posts