9/12/17

Musiikkivuoden 2017 suosikit

2 51

Kaverini vinkkasi tällä viikolla, että Spotifyn vuosikooste on taas ladattavissa, jos kiinnostaa tutkia vähän omia musiikin kuuntelutottumuksiaan menneen vuoden varrelta. Minusta on ollut aina ihan superkiinnostavaa tsekata vuoden päätteeksi, mitkä biisit ja artistit ovat yltäneet top-listalle omilta soittolistoiltani, puhumattakaan siitä, kuinka paljon musiikkia on vuoden aikana tullut kuunnelleeksi! Oma lukemani oli tänä vuonna kunnioitettava 73 256 minuuttia sillä hetkellä, kun tein tuon koonnin.

Muistan, että aiempina vuosina ykkössuosikin asemaan nousseita biisejä ovat listoillani olleet muun muassa Wye Oakin Civilian ja Liiman Amerika. Lempibändien joukkoon puolestaan ovat yltäneet esimerkiksi Bon Iver ja The National. Ja joka vuosi listoille mahtuu yllättäjiä – biisejä tai bändejä, joita ei ole edes hoksannut kuunnelleensa jotenkin muita enemmän. Kiinnostavaa on myös se, että esimerkiksi vasta loppuvuoden puolella tehokuunteluun eksynyt kappale voi silti hyvinkin nousta koko vuoden kuunnelluimmaksi, kunhan sitä vain luukuttaa tarpeeksi suurella innolla. :DTänä vuonna ykkösartisteiksi nousivat aina yhtä ihana Years & Years, johon en vain tunnu kyllästyvän ikinä, kesästä lähtien tehosoittoon ponkaissut Tame Impalaikisuosikkini Bonobosielua aina vain hivelevä Nils Frahm sekä vuoden uusi löytö Still Parade. Näistä olen tainnut jakaa blogissa kaikkien muiden kappaleita, paitsi juuri tuon ykköseksi yltäneen Yearsin & Yearsin (jonka epäilen yltäneen top 5:een kahtena viime vuonnakin). Niinpä on nyt korkea aika laittaa pari biisiä jakoon tuolta muutama vuosi sitten ilmestyneeltä Communion-levyltä, johon en vain tunnu kyllästyvän.

Koko albumi on vain aivan loistava – kevyttä, tarttuvaa, tanssittavaa ja sisuskaluissa hyrisyttävää pop-musiikkia. Kevyesti yksi koko vuosikymmenen yksi parhaista pop-albumeista, puhumattakaan siitä, miten sydäntäsärkevän valloittava tuo bändin laulaja Olly on. Tiesittekö, että tyyppi löytyi bändin solistiksi oikeasti suihkusta? :D Pahaa aavistamaton Olly lauleli suihkussa kaverinsa luona, kun Years & Yearsin kitaristi sattui kylään ja scouttasi ystävänsä laulutaitoisen kaverin suoraan suihkusta mukaan bändiin.

Biisien top 5:een sen sijaan yltäneiden biisien joukossa oli itse asiassa peräti kolme yllättäjää. Tame Impala ei yllättänyt, eikä oikeastaan Hugh Direction-biiseineen, mutta AKASEn Rust, Massive Attackin Ritual Spirit sekä Solomon Greyn ja Jody Wisternoffin yhteisbiisi Miradors olivat sellaisia, joiden en välttämättä olisi arvannut päätyvän noin korkealle kuunteluissani. Huvittavaa kyllä sinänsä, että olen jakanut noista vuoden lempparibiiseistäni täällä blogissa jokaisen. Kuvittelin siis, että voisin jakaa tässä postauksessa tämän listaksen myötä jotain uutta, mutta turha toivo. :D Laitetaan sen sijaan jakoon uusin biisi-ihastukseni Bonobon alkuvuodesta ilmestyneeltä levyltä. Suosittelen kuitenkin tsekkaamaan myös tuon aiemmin jakamani Kerala-biisin.

Olisipa hauska kuulla, mitkä ylsivät teidän listojenne kärkeen! Testin pääsee siis tekemään täällä. :)


Tags:

Categorised in: Musiikki

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Mäkin odotan aina innolla Spotifyn vuosikoosteita. Vuoden 2016 lista oli minulla monipuolisempi ja musiikillisesti kunnianhimoisempi kuin vuoden 2017 lista. Tämän vuoden listalla näkyy se, että töissä on tullut kuunneltua paljon soundtrackkejä keskittymiseen ja että kotona on tullut kuunneltua suomalaista poppia mukana laulamisen tai soittamisen vuoksi. Just pari viikkoa sitten ajattelin olevani kyllästynyt kaikkeen viime aikoina kuuntelemaani, joten ehkä vuoden 2018 lista on taas monipuolisempi.

    Mun eniten soitettu biisi oli muuten Game of Thronesin tunnari, koska se oli mun aamuinen työmatkarutiini :D Muuten listalle mahtui Lorde, Caribou, Parov Stelar ja Nick Cave & the Bad Seeds. Tarkempi erittely löytyy täältä: https://kohtisuora.com/2017/12/09/musiikkivuosi-2017-kertoo-mista-mina-puhun-treffeilla/

Related posts