24/11/17

Rauhallisesti riiteleviä värejä

4 82

(Juttu sisältää mainoslinkin ja alekoodin)

Tämä viikko mennään nyt tuosta surkeasta säästä huolimatta aika muotipainotteisella linjalla ja tänäänkin on luvassa tyylijuttuja. Tämän tyylin ehdin nimittäin ikuistaa ennen kuin keli oli noin kamala. Sää on hyvin pitkälti varustelukysymys, se on totta. En silti ihan vielä ole valmis yhtymään erään Instagram-seuraajani näkemykseen, kun hän eilen julisti, että tuolla ulkonahan on mitä mainioin ulkoilukeli, kun vain pukeutuu oikein. Juu, kyllä siellä tarkenee ja pärjää, kun on sopiva varustus, mutta ei tätä nyt hyvällä tahdollakaan voi miksikään unelmasääksi kutsua. Mutta hei, makunsa kullakin. :D

Omaan tämän hetken must-varustukseeni kuuluvat pipo, lämpimät kengät, riittävän paksu takki sekä villavuorilliset nahkahansikkaat – ja sateenvarjo. Kuvauspäivänä viimeksi mainittua ei onneksi tarvittu.

On muuten hassua, miten omaan päähän ovat iskostuneet tietyt pukeutumissäännöt etenkin värien osalta. Että tiettyjä värejä ei nyt vain sovi yhdistää samaan asuun. Jos kengät ovat mustat, niin ei silloin ruskeaa laukkua, jne. Olen itsekin aika orjallisesti noudattanut näitä neuvoja ja on niissä joissakin jotain perää myös, mutta loppujen lopuksi joillakin hitsin värisäännöillä ei ole mitään valtakunnan merkitystä. Jos itse tykkää, niin antaa mennä vain.

Koen, että minulla on aika hyvä värisilmä, joten uskallan välillä vähän kokeilla uusia juttuja ja leikitelläkin eri yhdistelmillä. Tietenkin värit ovat viime kädessä aina makuasioita, joten kukin tehköön kuten itse tykkää. Mutta tosiaan, tällä kertaa yhdistin nyt ihan surutta kahta eri ruskeaa sekä vielä ruskean laukun mustiin kenkiin. Silti minusta kokonaisuus ei riitele väriensä puolesta yhtään. Kaikki sävyt olivat tuollaisia aika maanläheisiä ja kun kaikki oli harkiten vähän eri väriä, tuli asusta kokonaisuutena yllättävän harmoninen. Muutenkin vähän kyseenalaistan sitä ajatusta, että kaiken pitäisi matchata täydellisesti yhteen. Jos minulta kysytään, niin ei tarvitse.

Kerroin taannoin olevani ihan toivoton vilukissa, joten hurraan aina mielessäni, kun bongaan esimerkiksi oikeasti lämpimät ja laadukkaat mutta silti tyylikkään näköiset talvikengät, joissa on kunnolliset pitävät pohjat. Sellaiset massiiviset möhkäleet eivät näin arkityylissä ja vaihtelevissa keleissä kiinnosta, mutta jotkut sirot ja nätit kylläkin.

Sain valita Terhi Pölkin syysmallistosta parin kenkiä omakseni ja sieltä löytyi juuri tällaiset kriteereihini sopivat talvijalkineet, joissa on mukavan pitävä raakakumipohja. Nämä ratsastuskengän malliset nilkkurit ovat kauniin klassiset ja sirot, mutta pinnan alle on piilotettu merinovillavuori! Ei arvaisi päältä katsottuna, että näiden minimalististen kenkien uumenissa on lämmittävä karvavuori. Olen käyttänyt uusia lämpimiä kenkiäni vähän jo ehkä liiankin innoissani, sillä muutamana päivänä varpailla on ollut peräti vähän hiki. Samaa kenkämallia on kyllä olemassa myös karvattomana versiona, mutta minä uskon vakaasti, että niitä pakkasiakin on vielä tulossa.

On pakko myös hehkuttaa vähän noita MOIMOI Accessoriesin laukkuja, joita laadukkaampia saa Suomen maasta hakea. Olen myös tämän laukun saanut blogin kautta, mutta MOIMOIn laukkujen hinta-laatu-suhde on ihan uskomaton. Näissä on vähän sama tuntuma kuin kotimaisen Väskan laukuissa. Molempien laukut valmistetaan Espanjassa ja nahka on ihan uskomattoman korkealaatuista, paksua ja jämäkkää – juuri sen tuntuista, että laukku kestää käytössä ikuisesti. Ja hinta on siihen nähden todella edullinen, jos miettii, mitä monista ei-niin-laadukkaistakin merkkilaukuista saa pulittaa. Pointsit myös siitä, että nykyään noita MOIMOIn laukkuja myydään Stockalla  eli sinne vain hypistelemään.

Terhi Pölkki halusi ilahduttaa teitä lukijoitakin pienellä edulla eli alekoodilla PUPULANDIA saa kuun loppuun eli 30.11.2017 asti -15% Terhi Pölkin omassa verkkokaupassa kaikista normaalihintaisista tuotteista.

takki // coat The Lab*

pooloneule // turtle neck sweater J. Crew

farkut // jeans Monki*

kengät // shoes Terhi Pölkki*

laukku // bag MOIMOI Accessories*

pipo // beanie KN Collection*

sormus // ring Marimekko

* saatu blogin kautta // gifted

Photos: Annika Ollila

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • laulau

  Aivan ihana asu! Tykkään tosi paljon ruskean eri sävyistä vaatteissa, mutta koen niiden yhdistelemisen hankalaksi. Pitää ottaa vähän mallia sinusta ja yhdistää ruskeankin eri sävyjä rohkeasti. :)

 • Selma Inkeri

  Tosi kaunis asu! Omasta mielestäni ruskean ja mustan nahan yhdistelmä toimii juuri tällaisissa asuissa, joissa on muutenkin mukana ruskeaa. Ja onhan noissa kengissäkin ruskeat pohjat. ;) Enemmänkin esimerkiksi miesten puvussa häiritsisi, jos vyö ja kengät olisivat musta ja ruskea, mutta tämäkin on tosiaan makukysymys.

  Mielenkiintoista myös tutustua Terhi Pölkin kenkiin ja MOIMOI accessoriesiin! Paljon mieluummin tuen juuri suomalaista muotoilua ja käsityötä, kuin noita maailman isoja merkkejä, jotka saavat muutenkin jo tarpeeksi huomiota.

 • Anna

  Tykkään sun tyylistä pukeutua älyttömästi. :) Tosi nätit kengät! Sirokroppaisena ihmisenä möhkäletalvikengät ei vaan miellytä omaa silmää.

Related posts