21/11/17

Punainen arkistojen aarre kaapien kätköistä

24 122

Joitakin vuosia sitten äiti antoi minulle kasan vanhoja vaatteitaan pengottavaksi, josko sieltä löytyisi minulle jotakin mielenkiintoista. Kaappeja siivoillessaan hän oli päättänyt laittaa pois sellaisia vaatteita, joita ei ollut tullut enää vuosiin (tai jopa vuosikymmeniin) käytettyä. Ilokseni minä ja äitini olemme tismalleen samankokoisia, joten on helppo lainailla ja lahjoittaa vaatteita toisillemme tarpeen vaatiessa. Makumme ei välttämättä aina osu pukeutumisasioissa ihan yksiin, mutta varsinkin nuorempana äidilläni on ollut useitakin sellaisia aarteita, jotka muodin kiertokulun pyörähdettyä ympäri ovat jälleen kiinnostavia ja ajankohtaisia.

Ihastuin hiljattain Marimekon kanssa toteutetun yhteistyön yhteydessä punaiseen mekkoon ja muistin, että minulla itselläni on hiukan samahenkinen olemassa myös valmiina jo omassa kaapissa. Itse asiassa en ole käyttänyt tätä äitini arkistoista löytynyttä mekkoaarretta vielä koskaan, mutta nyt viime viikolla otin sen innokkaasti uudelleen käyttöön varmaankin vuosikymmenien tauon jälkeen – epäilen nimittäin, että äitini on käyttänyt tätä viimeksi joskus 80-90-luvulla.

Kun löysin mekon äitini arkistoista, tiesin heti, että sille tulisi vielä käyttöä. Malli on kaunis, villaneulosmateriaali lämmin ja helman pituuskin tyylikkäästi midimittainen. Jotenkin juuri sillä hetkellä en vain kokenut vielä olevani mekolle ihan valmis. Nyt olen tässä kypsynyt muutaman vuoden (tai useammankin, koska kolttu on tainnut lymyillä omassa kaapissani jo liki 10 vuotta), mutta tiesin aina, että vielä koittaisi se hetki, kun ottaisin sen käyttöön.

Karsastin punaista väriä pitkän aikaa teini-iässä ja parikymppisenä saamani yliannostuksen jälkeen, mutta tänä vuonna punainen on tullut huulipunien lisäksi ryminällä takaisin myös vaatekaappiini. Joka ikinen kerta, kun minulla on ollut punaista nyt jälleen ylläni, olen saanut useita kommentteja, että ”Sinun pitäisi kyllä käyttää punaista enemmän!” Viimein nämä kehotukset ovat menneet kaaliin ja olen oikeasti alkanut pukeutua punaiseen. Ja kylläpä muuten onkin piristävää tämän harmauden (ja tänään hetkellisesti myös vähän valkeuden) keskellä pukea ylleen väriä.

Kävin viikonloppuna piipahtamassa vanhempieni luona kylässä ja kerroin samalla äidille, että olen alkanut käyttää tätä hänen vanhaa mekkoaan. Koska siinä ei ole mitään tuotelappuja näkyvissä, kysäisin samalla äidiltä, että mistä mekko oikein mahtaa olla peräisin. Ja äiti kertoi tehneensä sen ITSE! Ei voi kuin ihailla, miten näppärä hän on käsistään ja nyt olen vieläkin onnellisempi, että olen säilyttänyt tämän, enkä antanut äidin viedä sitä minnekään kirpputorille.

Mitäs tykkäätte tästä sähäkän punaisesta vintage-mekosta? Harmi, ettei kahta tämän hetken lempiväriäni, eli punaista ja vihreää, oikein voi käyttää yhdessä ilman, että tulee automaattisesti sellainen joulukuusi-fiilis. :D

PS. Muistutan muuten vielä, että jos haluat hyödyntää 15% alennuksen Pupulandian lukijoille pikkuputiikki Gaudetessa, niin etu on voimassa torstaihin asti koodilla ”Pupulandia”.

takki // coat The Lab*

mekko // dress vintage

laukku // bag Topshop (Zalando)*

kengät // shoes Zara

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Vesa Silver

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

24 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Wau, upea mekko! Olisipa itsekin yhtä kätevä käsistään. :D

  • Kiitos! Ja sanopa muuta! Kai sitä kädentaitojakin voisi oppia, kun vain ryhtyisi tekemään. :) Vähän harmittaa, että oma innokas käsityöharrastus jäi ala-asteen jälkeen… Mutta äidillä ovat kyllä taidot hallussa!

 • Anni N

  Aivan upea käsin tehty vintage mekko! Ihan huokaisin ihastuksesta kun näyttää niin kauniilta sun päällä!Ja tuo punainen huulipuna kyllä sopii sulle uskomattoman hyvin <3

  • Voi kiitos! :) Punainen huulipuna tekee kyllä ihmeitä. Tämä puna on & Other Storiesin puikosta ja sävy on nimeltään Farandine Red.

 • O

  Nyt täytyy kyllä kommentoida, että näyttää upealta, laadukkaalta ja malli siltä, että mekon sisällä on varmaan ihana olla. Istuu kauniisti, on väljä mutta siro silti! Ja värikin hirmukaunis!

  • Eikä vain näytä, vaan myös on! <3 Mahtavaa, että se välittyy ihan päällepäin myös. Olen kyllä iloinen, että pelastin tämän! Ja että punainen on taas tullut osaksi vaatekaappiani. :)

 • Annemarie

  Upea mekko!

 • Emilia K

  Vau mikä mimmi! Hiustyyli on myös upea ja sopii kokonaisuuteen.

  • Kiitos! Pidän harmillisen harvoin tukkaa auki, kun en oikein osaa laittaa sitä niin, että pysyisi kauniisti. Ja talvella menee tolkuttomaan takkuun kaulahuivien ja kaulusten alla, mutta tällä tavalla poolokauluksen sisällä kyllä tykkään pitää joskus. :)

 • Anne-Marie

  Perfect!

 • Qjs

  On kyllä upea ja pakko arvostaa käsityötä! <3

 • Kaunis mekko:)

 • Aivan käsittämättömän upea mekko ja tyyli! Tuollainen aarre kannattaa kyllä säilyttää, ja arvoa lisää vielä se, että sen on tärkeä ihminen tehnyt käsin. Vau!

  • Oli kyllä mahtava yllätys, että tämä oli vielä äidin itse tekemäkin kaiken muun upeuden lisäksi! <3

 • Helmia

  Aivan super hieno ja sulle sopii punainen niiiin hyvin!:)

  • Kiitos! On jotenkin hassua, etten oikeasti käyttänyt punaista varmaan yli 10 vuoteen, mutta nyt se tuntuu taas omalta. :)

 • Onpa kaunis mekko ja ihanan pirteän värinen. Todellakin – sopii sinulle!

 • Todella ihana ja tyylikäs löytö, joka sopii sinulle upeasti! Mahtavia aarreaittoja ovat äitien vanhat varastot.

  Jutustasi inspiroituneena panin heti veljelleni viestiä asiasta, joka on ollut minulla pitkään mielessäni: voisiko hän etsiä äitini nuoruuden jakkupukuja ja leninkejä minulle. Sellaisia hihattomia villapukuja ja jakkuja joissa on vajaamittaiset hihat. Niiden uutta tulemista olen odotellut vuosia. Klassiset ikuisuusvaatteet ovat olleet käytössäni jo vuosikymmeniä, kuten tässä postauksessa pikaisesti kuvattu takki:

  https://eedenista-itamaille.blogspot.fi/2017/11/mustissa-aidin-muistoksi.html

 • sannamaija

  Kameli ja punainen ovat upeita yhdessä, upea persoonallinen kokonaisuus, sopii sinulle todella kuin nenä päähän!
  Ja ompelijalle terveiset toiselta (tosin laiskalta) kotiompelijalta!

Related posts