21/11/17

Punainen arkistojen aarre kaapien kätköistä

24 100

Joitakin vuosia sitten äiti antoi minulle kasan vanhoja vaatteitaan pengottavaksi, josko sieltä löytyisi minulle jotakin mielenkiintoista. Kaappeja siivoillessaan hän oli päättänyt laittaa pois sellaisia vaatteita, joita ei ollut tullut enää vuosiin (tai jopa vuosikymmeniin) käytettyä. Ilokseni minä ja äitini olemme tismalleen samankokoisia, joten on helppo lainailla ja lahjoittaa vaatteita toisillemme tarpeen vaatiessa. Makumme ei välttämättä aina osu pukeutumisasioissa ihan yksiin, mutta varsinkin nuorempana äidilläni on ollut useitakin sellaisia aarteita, jotka muodin kiertokulun pyörähdettyä ympäri ovat jälleen kiinnostavia ja ajankohtaisia.

Ihastuin hiljattain Marimekon kanssa toteutetun yhteistyön yhteydessä punaiseen mekkoon ja muistin, että minulla itselläni on hiukan samahenkinen olemassa myös valmiina jo omassa kaapissa. Itse asiassa en ole käyttänyt tätä äitini arkistoista löytynyttä mekkoaarretta vielä koskaan, mutta nyt viime viikolla otin sen innokkaasti uudelleen käyttöön varmaankin vuosikymmenien tauon jälkeen – epäilen nimittäin, että äitini on käyttänyt tätä viimeksi joskus 80-90-luvulla.

Kun löysin mekon äitini arkistoista, tiesin heti, että sille tulisi vielä käyttöä. Malli on kaunis, villaneulosmateriaali lämmin ja helman pituuskin tyylikkäästi midimittainen. Jotenkin juuri sillä hetkellä en vain kokenut vielä olevani mekolle ihan valmis. Nyt olen tässä kypsynyt muutaman vuoden (tai useammankin, koska kolttu on tainnut lymyillä omassa kaapissani jo liki 10 vuotta), mutta tiesin aina, että vielä koittaisi se hetki, kun ottaisin sen käyttöön.

Karsastin punaista väriä pitkän aikaa teini-iässä ja parikymppisenä saamani yliannostuksen jälkeen, mutta tänä vuonna punainen on tullut huulipunien lisäksi ryminällä takaisin myös vaatekaappiini. Joka ikinen kerta, kun minulla on ollut punaista nyt jälleen ylläni, olen saanut useita kommentteja, että “Sinun pitäisi kyllä käyttää punaista enemmän!” Viimein nämä kehotukset ovat menneet kaaliin ja olen oikeasti alkanut pukeutua punaiseen. Ja kylläpä muuten onkin piristävää tämän harmauden (ja tänään hetkellisesti myös vähän valkeuden) keskellä pukea ylleen väriä.

Kävin viikonloppuna piipahtamassa vanhempieni luona kylässä ja kerroin samalla äidille, että olen alkanut käyttää tätä hänen vanhaa mekkoaan. Koska siinä ei ole mitään tuotelappuja näkyvissä, kysäisin samalla äidiltä, että mistä mekko oikein mahtaa olla peräisin. Ja äiti kertoi tehneensä sen ITSE! Ei voi kuin ihailla, miten näppärä hän on käsistään ja nyt olen vieläkin onnellisempi, että olen säilyttänyt tämän, enkä antanut äidin viedä sitä minnekään kirpputorille.

Mitäs tykkäätte tästä sähäkän punaisesta vintage-mekosta? Harmi, ettei kahta tämän hetken lempiväriäni, eli punaista ja vihreää, oikein voi käyttää yhdessä ilman, että tulee automaattisesti sellainen joulukuusi-fiilis. :D

PS. Muistutan muuten vielä, että jos haluat hyödyntää 15% alennuksen Pupulandian lukijoille pikkuputiikki Gaudetessa, niin etu on voimassa torstaihin asti koodilla “Pupulandia”.

takki // coat The Lab*

mekko // dress vintage

laukku // bag Topshop (Zalando)*

kengät // shoes Zara

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Vesa Silver

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

24 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related posts