17/11/17

Glitter-harakka vauhdissa taas

19 79

Kyllä se vain taitaa olla tämä paljetinhohtoinen pikkujoulukausi, joka houkuttaa glitterin pariin. Istahdin nimittäin tällä viikolla taas kynsistudion tuoliin ja oli aika päättää kynsien seuraava look. Päätin tällä kertaa kokeilla hopeanhohtoista glitteriä niin, että sen alle on laitetty yksi kerros sellaista hologrammin lailla hiukan vaaleanpunaisena hohtelevaa sävyä. Väri ei ihan kuvissa pääse oikeuksiinsa, mutta nyt kynnet ovat siis hopeisen kimaltavat, mutta valon osuessa niihin sopivassa kulmassa, ne hohtelevat kauniisti hiukan vaaleanpunaisina. Ihan täydellinen kimaltava piristys tähän juhlasesonkiin!

Onneksi minulla on heti tänä viikonloppuna muutamat kimmeltävät kekkeritkin tiedossa, kun tänään juhlitaan ystävän syntymäpäiviä ja huomenna puolestaan on tiedossa pikkujoulukemut, joissa teemana on glitter. Mitäs tykkäätte pikkujoulukynsistäni?

Piti muuten vielä vinkata, että jos jouluinen arvonta kiinnostaa, niin kynsistudiollani on Facebookissa meneillään kisa, josta voi voittaa kuumakivihieronnan itselle ja ystävälle. Käy siis siellä ihmeessä osallistumassa, jos hemmotteluhetki houkuttaa! kisa on voimassa 26.11.2017 asti.

Geelikynnet minulle sponsoroi Bio Sculpture

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Kauneus

19 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sara

  Aivan ihanat kynnet. ❤️ Tuollaiset ottaisin itsellenikin hetkeäkään miettimättä! Oikein hauskoja juhlia!

  • Kiitos! Tällaiset on onneksi tosi helppo tehdä ihan kynsilakallakin. :) Eli siitä vain kynsilakkaostoksille ja kimaltamaan!

 • Henni

  Hei Jenni, tätä kommenttia ei tarvitse julkaista. Tee palvelus kaikille ja älä pliis lähde mukaan tuohon myötähäpeälliseen kommenttirinkiin. Todistat silä jälleen kerran arvosi Suomen tyylikkäimpänä bloggaajana. Ihanaa joulun odotusta ja kaikkea hyvää. :)

  • Heippa Henni! Minula ei ole mitään ongelmaa julkaista tätä kommenttia. :) Voit lukea omat ajatukseni asiasta tuosta alta vastauksestani toiselle kommentoijalle. Ja kiitos kauniista palautteestasi blogiani kohtaan. Mukavaa joulun odotusta myös sinulle ja samoin kaikkea hyvää!

 • Peikko

  Täällä lukija, joka on keikkunut blogisi (ja muiden vanhempien blogien) matkassa vuodesta 2010. Nyt taitaa kuitenkin olla aika sanoa jäähyväiset alkuaikojen muotiblogeille, sillä viimeinenkin aitouden rippunen on tämän Instagram-kikkailun vuoksi kadonnut.

  Ymmärrän, että osa bloggaajista on kavereita keskenään ja kommentointi on tällöin hyvinkin luontevaa. Nyt on kuitenkin kyse laajamittaisemmasta toiminnasta, ja seuraajana ei voi olla huomaamatta tätä äkillistä muutosta, kun koko muotiblogimaailman ydinjoukko on muutamassa päivässä innostunut kommentoimaan toisilleen oikein urakalla. Jollain tapaa myös ymmärrän sen ”yhteisöllisyyden kaipuun” ja ”positiivisen palautteen antamisen”, jolla tätä kommentointivyöryä on selitelty. Olisi vain hieman uskottavampaa, jos kommenteissa olisi oikeasti jotain sisältöä, sillä nyt ne vaikuttavat aivan turhanpäiväisiltä, ainoastaan kommentoinnin vuoksi tehdyiltä. Hymiöiden spämmäys, hengetön hehkutus (kuka uskoo, että esimerkiksi rokahtava bloggaaja kommentoi kollegalleen ”Ihku!”) ja tämä tikusta asiaa -meininki vain tökkii ja pahasti. Etenkin, kun moni bloggaajista on vuosikausia jättänyt vastaamatta lukijoiden kommentteihin niin blogissa kuin instassa. Sinä onneksi olet ollut esimerkillisen aktiivinen vastailija, kiitos siitä.

  On kuitenkin lukijoiden aliarviointia kieltää, etteikö taustalla olisi kaupalliset intressit. Tuntuu myös aika epäeettiseltä, että tällaisella manipuloinnilla koitetaan saada omia julkaisuja suositummiksi ja saada näkyvyyttä suositelluissa sisällöissä. Olisiko aihetta miettiä, että jos se oma julkaisu ei ilman keplotteluja saa huomiota, että sisältö ei välttämättä herätä aidoissa seuraajissa sen kummempaa reaktiota? Kannattaisiko miettiä, millaisiin julkaisuihin on saanut lukijoilta viestejä ja panostaa jatkossa niihin, jos suosio on noin tärkeätä? Nyt on menty sieltä missä aita on matalin ja lopputulos haiskahtaa hyvinkin feikiltä.

  Moni bloggaaja (muistaakseni sinäkin?) on haikaillut alkuaikojen mutkattomuuden ja aitouden perään. Se olisikin toivottava kehityssuunta, mutta tämä vie pohjan aivan kaikelta. Vaikea ajatella bloggaajaa henkilönä, joka kertoo elämästään ja mielenkiinnon kohteistaan, jos Instagramkin on valjastettu lähinnä tulojen maksimointiin. Jotenkin tämä jupakka oli viimeinen niitti, ja nyt näen bloggaajat vain yrityksinä ja mietin, onko mikään enää aitoa. Tiesithän, että tuollainen kommenttirinki on myös käyttäjäsääntöjen vastainen?

  Onneksi muutama bloggaaja ei ole tähän lähtenyt niin ei tarvitse aivan kokonaan muuttaa lukutottumuksiaan. Nyt olisi ollut hyvä paikka erottua positiivisesti massasta, mutta näillä mennään ja kiitos näistä vuosista. Harmi vain, että blogisi sattui olemaan suosikkini.

  • Kiitos viestistäsi ja palautteestasi. Tuntuu harmilliselta, jos koet, että kommentointiaktiivisuuden lisääntyminen on mielestäsi vienyt aitouden minulta ja blogiltani. Itse en pysty allekirjoittamaan tätä näkemystä, koska kommentoin muille vain sellaisia asioita, joita aidosti tarkoitan. Olen aiemminkin kommentoinut bloggaajakavereiden kuvia silloin, kun niistä on ollut jotakin sanottavaa, samalla tavoin kuin kommentoin satunnaisesti myös muiden blogeja silloin, kun ne herättävät minussa jonkun ajatuksen.

   Omasta mielestäni en syyllisty tällä tavoin toimimalla mihinkään väärään eikä omalta osaltani himpun verran lisääntyneessä kommentointiaktiivuudessa voida puhua mistään kommenttipommituksesta. Olen viime päivinä jättänyt Instagramissa kommentteja ehkä 2-4 kuvaan päivässä, siinä missä aiemmin niitä on ollut ehkä 1-2. Eli en voi omalta osaltani allekirjoittaa olevani osa sellaista ”laajamittaista” toimintaa, mitä kommentissasi kuvailet. Muiden bloggaajien tai heidän jättämiensä kommenttien puolesta en tietenkään voi puhua – kukin toimii itse kuten parhaaksi katsoo. En toki voi kieltääkään muita kommentoimasta kuviani, jos he niin haluavat tehdä. Olen samaa mieltä siitä, että joidenkin bloggaajien yhtäkkinen kommentointi-into on ehkä näyttäytynyt hieman erikoisena, jos aiemmin muiden kuvia ei ole kommentoitu koskaan tai kommentteihin ei yleisesti ottaen ole aiemmin vastailtu. Mutta kuten sanottua, minä en voi ottaa vastuuta muiden kirjoittamista kommenteista, vaan vain omistani. Tietenkin muiden jättämät kommentit itselle tuntuvat silti ensisijaisesti mukavalta.

   Jokainen tekee kuten itse kokee itselleen oikeaksi, mutta tietenkin tuntuu ikävältä, jos päätät lopettaa myös minun blogini/Instagramini seuraamisen siksi, että joidenkin muiden kirjoittamat kommentit tuntuvat epäaidoilta. Toki osa omistakin kommenteistani Instagramissa on tuollaisia kuvailemasi kaltaisia lyhyitä kehuja, mutta samalla tavoin kommentoin monesti myös ei-bloggaavien ystävieni kuvia eli siinä mielessä tässä ei ole mitään poikkeavaa. Usein kommentit omille ystävilleni saattavat olla pelkkiä emojeitakin.

   Ja kuten itse totesitkin, keskustelen aktiivisesti myös muiden seuraajieni kanssa ja vastailen kommentteihin niin blogissa kuin Instagramissakin. Tietysti aina kaikkia kommentteja ei viestitulvassa valitettavasti huomaa ja joskus vastaaminen unohtuu, jos ei juuri lukemisen hetkellä ehdi naputella vastausta, mutta se lienee inhimillistä. Siksi tuntuu hiukan oudolta, että periaatteessa kritisoit tässä minua asiasta, johon seuraavassa hengenvedossa myönnät, etten oikeastaan ole edes syyllistynyt?

   Vaikuttaa, että joidenkin seuraajien silmissä tämä kommentoinnin suhteen aktivoituminen on nyt nähty jotenkin suorastaan rikollisena toimena, mikä tuntuu aika hassulta. Koko blogiskene esimerkiksi perustuu vuorovaikutukseen ja aiemmin bloggaajat ovat kommentoineet toistensa blogeja hyvinkin aktiivisesti. Omalta osaltani kommentoinnin vähenemiseen on vaikuttanut ihan vain se, että opiskeluiden parista työelämään siirryttyäni aikaa yksinkertaisesti on vähemmän ja toisaalta, kun blogien lueskelu on siirtynyt tietokoneiden ääreltä paljolti mobiiliympäristöön, luetaan postauksia usein jossain tien päällä lennossa. Itse puolestaan inhoan kirjoitella pidempiä kommentteja tai tekstejä kosketusnäytöllä, joten kynnys kommentoimiseen blogeissa on kännykällä korkeampi. Samasta syystä myös muissa somekanavissa pidän kännykällä naputellut kommentit yleensä hyvin napakoina ja ytimekkäinä.

   Ymmärrän ilman muuta, että yksittäisen seuraajan silmään yhtäkkinen kommentointi-innokkuus saattaa näyttäytyä epäilyttävänä ja jotenkin epäaitona, mutta rehellisesti sanottuna näkemyksesi siitä, että intressit tämän taustalla olisivat puhtaasti kaupalliset, ei pidä paikkaansa. Tottakai blogi on minulle myös bisnestä ja IG-profiili on osa tätä, joten tekemisiäni näissä kanavissa ohjailevat joiltakin osin myös kaupalliset intressit, joilla ylläpidän omaa elinkeinoani. Totuus kuitenkin on, että minun Instagram-seuraajieni määrä on ollut ihan valtavassa nosteessa ja kasvussa viime aikoina ilman minkäänlaista kikkailua ja kuvat keräävät varsin mukavasti tykkäyksiä ihan itsekseenkin. Näin ollen tulkitsen, että seuraajani pääasiassa pitävät julkaisemastani sisällöstä. Siksi minun ei tarvitse käyttää mitään kepulikonsteja tilini ylläpitoon tai kasvattamiseen. :)

   Tämä ”kommenttirinki”, johon nyt keskustelupalstoilla sekä kommentissasi on viitattu… Käytännössä sellaista ei oikeastaan ole olemassakaan. Keskustelemme bloggaajien yhteisessä FB-ryhmässä monenlaisista bloggaamiseen liittyvistä teemoista ja viime aikoina keskustelua on yleisesti ollut myös siitä, että harmittaa, kuinka vähän bloggaajat enää keskenään kommentoivat ja osallistuvat keskusteluun, vaikka se on aiemmin ollut koko bloggaamisen suola. Tähän osittain viittasin siinä taannoisessa postauksessanikin ja sen kommenttiosiossa käydyssä keskustelussa. Näin ollen olemme miettineet, että voitaisiin joukolla aktivoitua taas keskusteluun toistemme kanssa rohkeammin, niin Instagramissa kuin blogeissakin. Keskustelu lisää keskustelua ja olen huomannut jo nyt muutaman päivän jälkeen, että myös ihan tavallisilta seuraajilta on Instagramissa tullut keskimääräistä enemmän kommentteja kenties bloggaajien näyttämän esimerkin innoittamana. Sehän on kaikille positiivista, että kommentointikulttuuri elää vilkkaana.

   On ehkä naiivia edes odottaa, että IG:n kaltaisen foorumin kommenteissa käytäisiin syvällisiä keskusteluita: ainahan IG-kommentointi on ollut enemmän sellaista lyhyttä ja ytimekästä, emojeita ja positiivisia huikkauksia. Nyt vain päätimme, että sanotaan useampi niistä ajatuksista ääneen, jotka päähän kuvia selatessa juolahtavat. En edelleenkään ryhdy väkisin keksimään sanottavaa kuvasta, josta mitään sanottavaa ei ole enkä anna tykkäystäni kuvalle, joka ei visuaalisesti tai sisällöllisesti minua miellytä. Mutta jos joku näyttää kuvassaan kauniilta tai maisema herättää reissuhaaveet, niin miksi en sanoisi näitä ajatuksia myös ääneen ja ilahduttaisi sillä toisen päivää? Jokainen meistä tietää, miten kivalta tuntuu saada positiivista palautetta. Eikä tämä aktiivisuus koske vain bloggaajia keskenään. Olen itse samalla aktivoitunut kommentoimaan ja tykkäilemään aktiivisemmin myös muiden seuraamieni tilien kuvia ja innostunut pitkästä aikaa kurkistelemaan hiukan useammin myös seuraajieni profiileja nimimerkkien takana. Minulle tämä aktivoituminen on siis kaikella tapaa ollut pelkästään positiivinen asia.

   Samanaikaisesti bloggaajien yhteisessä FB-ryhmässä on ollut keskustelua siitä, että Instagramin nykyinen algoritmi aiheuttaa sen, että joidenkin bloggaajien postaukset eivät välttämättä nouse lainkaan feediin tai näy Shadowban-toiminnon takia esimerkiksi edes hakutuloksissa. Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, tykkäävätkö ”aidot seuraajat” kuvista oikeasti vai eivät, sillä IG käytänössä blokkaa osan sisällöstä niin, ettei se edes näy seuraajille. On vaikea tykätä sisällöistä, vaikka haluaisikin, jos niitä ei koskaan näe.

   Ilmeisesti ongelma liittyy ainakin joiltakin osin siihen, että IG kohtelee yrtitystilejä ja suuria seuraajamääriä kerääviä tilejä hiukan eri tavoin kuin yksityisiä, pieniä tilejä. Tavoitteena heillä tietenkin on tehdä tällä bisnestä ja saada yritykset ostamaan postauksilleen näkyvyyttä – olet varmasti nähnyt feedissäsi niitä ”sponsored”-merkittyjä kuvia. Tästä shadowbannistakin huolimatta oma Instagram-tilini on ollut hyvässä nosteessa, joten en ole ollut asiasta kovin huolissani. Jos saisin itse päättää, toivoisin silti, etä IG palaisi takaisin siihen entiseen kronologiseen feediin, koska nykyisellään missaan paljon omien ystävienikin kuvista, kun ne eivät koskaan nouse feediini (ehkä koska seuraajia puolestaan on vähän ja tykkäysmäärät pieniä, mikä ilmeisesti myös vaikuttaa negatiivisesti näkyvyyteen?).

   Kukaan ei tarkalleen tiedä, miten tuo algoritmi toimii, mutta netissä näkee monenlaisia analyyseja siitä, miten shadowbannin uhriksi joutuneet voivat yrittää parantaa postaustensa näkyvyyttä. Yksi keino on osallistua aktiivisemmin keskusteluun. Näiden kahden bloggaajien kesken edellä mainituista aiheista käydyn keskustelun yhteentulemana päätimme, että aktivoidutaan taas kommentoimaan aktiivisemmin, kuten blogien alkuaikoina. Kyse ei ole siitä, että kenenkään ”pitäisi” kommentoida muiden jokaista kuvaa tai että muille raportoitaisiin jokaisesta uudesta postatusta kuvasta. Hyvä luoja, silloinhan en muuta ehtisi päivässä tehdäkään kuin selamaan näitä ilmoituksia. Jostain syystä tämä kommentointiaktiivisuus on nyt nähty vääränä, laskelmoivana ja jotenkin ”kierona” ja bloggaajat, jotka ovat vilpittömästi yrittäneet selittää asian taustoja, on välittömästi leimattu valehtelijoiksi ja huijareiksi. Olen hyvin hämmentynyt, ja niin ovat kaikki muutkin bloggaajat. Miten näin kiva ja positiivinen asia onkin voinut kääntyä joidenkin silmissä niin pahaksi ja negatiiviseksi? Todellisuudessa emme edes tiedä, vaikuttaako kommentointi kuvien näkyvyyteen ja tykkäysmääräthän edelleen kertovat selkeimmin, mistä kuvista seuraajat ovat eniten pitäneet, ainakin silloin, jos kuvat ylipäänsä ovat heille näkyneet. Joskushan tykkäysmäärä voi toki jäädä pieneksi myös siksi, jos kuva shadowbannin takia ei käytännössä näy kenellekään.

   Suoranaista kaupallista hyötyä tällaisesta kommentointiaktiivisuudesta ei siis mitenkään ole, enkä tiedä onko siitä mitään hyötyä edes sen näkyvyyden kannalta. Mutta ei sillä minulle ole mitään merkitystä, koska se ei missään vaiheessa ole ollut oma motivaattorini entistä aktiivisempaan kommentointiin. Kuten sanottua, niin kaupallisessa mielessä blogillani ja IG-profiilillani menee sen verran hyvin ilman mitään kikkailuakin, ettei minulla ole tarvetta sellaiseen. Eikä se sopisi omaan etiikkaani ja moraaliini muutenkaan. Toivottavasti tämä avasi omaa ajatteluani ilmiön taustalla ja selkiytti hieman faktoja nyt aika villinä vellovan huhumyllyn keskellä.

   • Lisään tähän edelliseen vielä, että aika suuri osa seuraajieni kanssa käydyistä keskusteluista tapahtuu Instagramissa Storyn puolella, jolloin nämä keskustelut ja viestit eivät tietenkään näy ulkopuolisille. Mutta uskoisin aika useiden seuraajieni kokevan, että olen hyvinkin aktiivinen keskustelija, mikäli ovat itse minua kontaktoineet. Ja mainittakoon myös, että tuolla Storyn puolella käydyt keskustelut eivät millään tavalla vaikuta blogin kaupallisuuteen tai lukuihin.

   • Peikko

    Hei, kiitos asiallisesta ja kattavasta vastauksesta! On hienoa huomata, että tästä aiheesta voidaan keskustella.

    Pistin kyllä merkille, ettet ole itse ollut ihan niin täydellä teholla tykittämässä kommentteja kuin jotkut toiset, pisteet siitä. Jätin vastaavanlaisen kommentin toiseenkin blogiin, jonka pitäjän koen sortuneen melko räikeään yli-innokkuuteen Instagram-kirjoittelussa. Sinulle puolestaan kirjoitin siksi, että jotenkin hätkähdytti nähdä oma suosikkibloggaaja mukana tällaisessa toiminnassa, vaikka kirjoittelusi lievimmästä päästä onkin.

    Ja pahoittelen, jos aloitusviestini sävy oli liian syyttävä. Monet mainitsemistani asioista liittyivät blogiskeneen ylipäätään ja siihen, millaiseksi bloggaaminen (ja siihen liittyvä muu toiminta sosiaalisessa mediassa) on aikojen kuluessa mennyt – ei ollut siis tarkoitus osoittaa sormella juuri sinun blogiisi tai käytökseesi. Osittain kirjoitinkin juuri sinulle siksi, että uskoin saavani täältä vastauksen moniin askarruttaneisiin kysymyksiin ja niin onneksi sainkin.

    Tämä kommentointitouhu on vain ilmiönä niin äkillinen, että lukijana on vaikea suhtautua asiaan. Ymmärrän, että tuo nykyinen algoritmi hankaloittaa asioita – ihan tavallistenkin käyttäjien kohdalla. Mutta silti… Kun muutaman päivän sisällä bloggaajien kommentit koostuvat lähinnä vain toisten bloggaajien kirjoituksista, on vaikea olla pistämättä tätä merkille. Ja kun useassa tapauksessa samat henkilöt kommentoivat samankaltaista sisältöä ties kuinka moneen eri kuvaan, väkisinkin herää epäilys, onko touhu jotenkin järjestäytynyttä ja mikä tämän ilmiön taustalla on. Ehkä karvat nousevat pystyyn juurikin tämän yhtäkkisen aktiivisuuden ja kommenttien laadun vuoksi. Totta, että Instagramin kommentit ovat lähtökohtaisesti tiiviitä ja jutunaiheet kevyitä. Eikä toisten kannustamisessa ja positiivisen ilmapiirin luomisessa ole mitään väärää. Mutta ihan rehellisesti sanottuna jotkin näkemäni kommentit ovat aikamoista höttöä – tämä toki vain oma mielipiteeni. Enkä tarkoita tällä sitä, että kehut olisivat aina turhia tai että tarvitsisi keskustella jotenkin merkityksellisemmistä/syvällisemmistä asioista. Mutta äh, jos joukko bloggaajia hehkuttaa esimerkiksi voileipägrilliä tai kahvikuppia sydänhymiöin niin onhan se vähän teennäistä. Toisaalta myös ihmetyttää, miksei kommentointi ole siirtynyt blogeihin, jos yhteisöllisyydestä on kyse – blogihan se pääalusta on. Mutta ymmärrän hyvin, että Instagramissa kommentointi on vaivattomampaa ja onhan se tietynlainen win-win-tilanne, jos kommentointi mahdollisesti lisääkin näkyvyyttä.

    Ehkä tähän tottuu, kun vähän sulattelee asiaa. Tai ehkä kommentointi-innokkuus laantuu ajan kuluessa tai muuttuu muuten vain luontevammaksi. Kiitos kuitenkin, että selvensit monia käsityksiä ja epäilyksiä. En usko, että olen ainoa joka miettii näitä asioita.

    • Kiitos, kun palasit vielä kommentoimaan! Ja itse asiassa olen tosi iloinen, että kysyit suoraan ja herättelit aiheesta keskustelua täällä, koska avaan tosi mielelläni tätä omalta osaltani. Enemmän harmittavat ne aivan omaa elämäänsä elävät nettikeskustelut, joissa totuudella ja faktoilla ei tunnu olevan minkäänlaista arvoa tai sijaa. Uskon, että olet ihan oikeassa, että moni miettii näitä juttuja ja siksi olikin hyvä, että sain kommenttisi innoittamana avata omaa ajatusmaailmaani ilmiön taustalla. :)

     • Peikko

      Pahoittelut vielä, että noin hanakasti julistin pysyväni poissa blogistasi. Koitin kyllä välttää liian kärkkäältä kuulostamista, mutta kaiketi olin törmännyt liian moneen tyhjänpäiväiseen apinaemojiin, että jo valmiiksi ärsytti koko aihe. Ei kuitenkaan olisi pitänyt purkaa sitä sinuun, kun oma kommentointisi ei kuitenkaan ole ollut mitenkään räikeää. Mutta hyvä, että saatiin keskustelua aikaiseksi. :)

      Ja kiitos vielä, että kohtaat lukijan näinkin kunnioittavasti, vaikka viesti sisältäisikin kritiikkiä. Toisaalla sain vastaavaan viestiini kehotuksen pysyä suosiolla poissa, joten arvostan asiallista vastaustasi suuresti. Ehkä siis perun puheeni boikotista, vaikka pieni skeptisyys elääkin edelleen. Ja tuohon toiseen kommenttiisi liittyen: en tietenkään toivo, että tämän vuoksi ketään ilmiannetaan syyttä tai muuten vaikeutetaan asioita. Rehellinen keskustelu on mielestäni paljon rakentavampi vaihtoehto.

     • Juuri tällaista avointa, rakentavaa, kriittistä ja ystävällistä keskustelua kaipaan blogeihin enemmän eli kiitos, että omalta osaltasi toit sitä tänne meikäläisen tontille ja annoit samalla mahdollisuuden avata tätä asiaa omalta osaltani. Mutta toivon keskustelijoilta kykyä tarkastella kriittisesti myös omaa ajatteluaan ja kommunikointiaan, kuten olet tässä tehnytkin. :)

  • ”Tiesithän, että tuollainen kommenttirinki on myös käyttäjäsääntöjen vastainen?”

   Lisään vielä senkin, että sääntöjen vastaista se olisi, jos meillä olisi jokin rinki, jonka osallistujat kävisivät systemaattisesti kommentoimassa jokaisen ringissä olevan jokaista kuvaa. Tällaista rinkiä ei kuitenkaan ole eikä tällaista toimintaakaan, joten kukaan ei näillä satunnaisilla kommenteilla riko Instagramin sääntöjä. Ikävää, että meitä nyt täysin perusteetta ja virheellisesti sellaisesta syytetään ja jopa ylläpidolle ilmiannetaan.

   Pidän vähän hassuna, että olet jo tehnyt päätöksesi lukemisen lopettamisesta ennen kuin olet edes kuullut oman vastaukseni asiaan. Mutta toivottavasti löydät internetin ihmeellisestä maailmasta muuta sinulle sopivampaa ja mieluisampaa seurattavaa. :)

   • Olen todella aktiivinen Instagramissa, en ehkä kommentoinnissa, mutta luen muiden kommentteja. En silti ymmärrä, mistä tässä oikein on kyse. Ehkä minun ei silti tarvitsekaan…

    Kaikki bloggaajat, joita Instagramissa seuraan, ovat aina vastanneet sekä minun että muiden kommentoijien viesteihin asiallisesti ja tasapuolisesti.

    • Kiva kuulla Erika, että sinun kokemuksesi on ollut myönteinen bloggaajien kommentointiaktiivisuudesta Instagramissa jo ennen tätä kohua. :) Itse koen, että olen aina vastaillut tasapuolisesti ihan kaikkien kommentteihin ja tykkäillyt kuvista – riippumatta siitä, onko toinen bloggaaja tai ei.

 • Maria

  Moikka,

  En tiedä kertooko jotain tämän ”kohun” tasosta mutta hieman tuntuu jopa lapselliselta ottaa osaa tähän keskusteluun mutta otanpa nyt kuitenkin :-D
  Jos olet aiheen tiimoilta saanut muutaman kommentin niin en usko, että mikään yleinen mielipide on, että sun tai kenenkään muunkaan bloggaajan kommentointeja sentään huijaamisena tai rikollisena pidetään.

  En viittaa ylläolevaan kommentoijaan, joka kertoikin ylireagoineensa sun kohdalla. Mutta, jos joku muu seuraajasi nyt on tuohtunut siitä, että olet jättänyt muutaman kommentin aiempaa enemmän tutuille bloggaajille niin ei se kuitenkaan kerro siitä, että olisit jotakin väärää tehnyt, vaan se kertoo kenties vain kyseisen seuraajan virhearvioinnista.

  Varmasti blogipiirit ovat pienet ja sitä kautta tiiviit mutta samalla myös seuraajien kannalta, monet varmasti seurailevat useampaa teistä. Siksi ehkä tällainen yhtäkkinen kommentointi-intoilu on ollut silmiinpistävää, kun huomattu että samat henkilöt käyvät yhtäkkiä kommentoimassa lähes jokaista toistensa kuvaa. Sitten kun aiheesta on kysytty niin kaikenlaisten ”kommenttirinkien” olemassaolo on kielletty. Vedottu vain yhteisöllisyyteen ja siihen, että haluttu taas vanhojen aikojen tapaan aktivoitua kommentoinnissa toisilleen, ja kommentoida vain ns. fiilispohjalta.
  Silti joidenkin kohdalla mitään aikaisempaa kommentointia ei kuitenkaan juurikaan ole ollut. Siksi yhtäkkiset kymmenet kommentoinnit samoille bloggajille melkein jokaiseen kuvaan näyttäytyy seuraajille enemmänkin systemaattisena, sovittuna toimintana kuin että kyseessä olisi jotenkin filispohjalta syntyneitä yhteisöllisyyttä nostattavia kommentteja vanhojen aikojen tapaan.
  Näiden pohjalta ehkä syntynyt se ristiriita. Ei kai mikään instakommentointi sentään kiellettyä ole. Siksi ehkä hieman ihmeellistä, että aiheesta kysyttäessä on vastattu epäasiallisesti tai (bloggaajan itsensä mukaan) jätetty kommentteja julkaisematta.

  Pahoittelut siis, että tämä viesti tulee nyt sulle, koska ei kai tällä oman toimintasi kanssa ole tekemistä. Pointtina oli vain vastata omaan viestiisi ja kenties joillekin muillekin siitä, että ei kai tässä syyttävä sormi sua tai ketään muutakaan osoita. :)Arvostan sitä, että vastaat täällä asiallisesti ja perusteellisesti, vaikka mielestäni aihe ei sinällään sua edes kosketa mutta kenties ihmiset tulevat tänne kommentoimaan, kun tahoja joita aihe koskee, eivät kuitenkaan itse ota vastuuta. Näin dramaattisesti ilmaistuna. :-D

  • Hyvää pohdintaa, kiitos Maria. On ihan ymmärrettävää, että väärinkäsityksiä somemaailmassa syntyy ja ihmiset sortuvat välillä omien kanaviensa ja tekemistensä markkinoinnissa myös ylilyönteihin. Tämä kyseinen kohu lähti vain vähän lapasesta ja syyllisti mielestäni paikoin ihan vääriä ihmisiä aika väärin perustein. Uskon, että suurimmalla osalla bloggaajista, jotka ovat nyt innostuneet kommentoimaan aktiivisemmin, on ollut ihan vilpitön halu tehdä somemaailmasta jälleen vuorovaikutuksellisempaa, mutta ymmärrän myös sen, että jos oma toiminta on muuttunut yhdessä yössä kuin yöstä päivään, se saattaa herättää ulkopuolisissa kummastusta. Osa kommenteista on myös ehkä ollut vähän sisällöllisesti tyhjiä tai kirjoittajansa normaalista kommunikointityylistä poikkeavia, joten tämä ehkä on näyttäytynyt joillekin ulkopuolisille epäaitona.

   Tämä koko kohu on saanut kuitenkin myös miettimään, että vaikka joku bloggaaja aktivoituisikin kommentoimaan somessa vain oman profiilinsa näkyvyyttä buustatakseen, niin onko sekään nyt jotenkin niin hirvittävän väärin? Jos some on työ ja oma elinkeino, niin eikö se ole ihan luonnollista, että omaa kanavaa silloin halutaan nostaa esiin sillä tavoin kuin se lain ja palvelun sääntöjen puitteissa on maksutta mahdollista. Siitä voi toki olla montaa mieltä, mikä on hyvää oman tekemisen markkinointia ja mikä ei ja jokainen tekee omaa kanavaansa koskevat valinnat itse, mutta jäin vain miettimään tätä, miksi koko asia on joissakin herättänyt niin suunnatonta raivoa, että käyttäjätilejä on jopa joukolla ilmiannettu ylläpidolle, kun koetaan lisääntynyt kommentointiaktiivisuus niin suurena vääryytenä. Vaikka asia ei nyt suoranaisesti minua edes kosketa (vaikkakin myös minun tilini on näiden ihmisten toimesta kaiketi ilmiannettu), niin sitä en vain ymmärrä, että mistä sellainen katkeruus ja raivo oikein kumpuaa.

   Oli miten oli, niin minusta myös tällaisesta asiasta pitää pystyä keskustelemaan. Ymmärrän kyllä myös bloggaajien turhautumisen, kun tuntuu, että ihan joka asiasta joku onnistuu pahoittamaan mielensä ja luomaan ”kohun”, ettei montaa päivää kulu, etteikö olisi aina pakko oikoa ja selvittää jotakin. Jossakin vaiheessa sellaiseen vain väsyy, varsinkin jos väitteet ovat aivan tuulesta temmattuja vailla minkäänlaista totuuspohjaa. Keskustelu on myös usein aika epätasa-arvoista, kun toinen osapuoli voi huudella syytöksiään nimimerkin suojista anonyymisti ja toinen vastaa niihin omalla nimellään ja kasvoillaan. Silti ajattelen, että kysymysten välttely ja kommenttien poistelu tai julkaisematta jättäminen pahimmillaan vain lisää vettä myllyyn. Tietenkään haukkumista, asiattomuuksia tai ihan valheellisia väitteitä ei kenenkään tarvitse suvaita, mutta olen kuitenkin itse ihan tyytyväinen, että olen saanut täällä omalta osaltani avata näkemyksiäni ja oikaista väärinkäsityksiä. :)

   • Maria

    Ei siinä tietysti itsessään mitään väärää ole, vaikka yhdessä yössä bloggaaja aktivoituisi kommentoimaan omaa somenäkyvyyttään parantaakseen. :) Tarkoitin vain aiemmassa viestissäni tätä ristiriitaa käytöksen ja selitysten välillä joidenkin kohdalla. Tosin ei tässäkään mitään väärää vielä ole mutta toki varmasti herättää mielipiteitä näillä, jotka muutenkin seuraavat aktiivisesti kyseisiä blogeja ja ovat kiinnostuneita näiden tuottamasta sisällöstä. Mielipiteitä saa olla. Kunhan ei sorruta asiattomuuksiin, syyllistämisiin tai perättömien levittelyyn. Näköjään sitten sorruttu ylilyönteihin, jos käyttäjätilejä ilmiannettu ja syyllistetty ylipäätään. Mutta kai ylläpito kuitenkin sen verran on perillä ettei mihinkään toimiin ryhdytä pelkistä ilmiannoista, vaikka varmasti harmillista silti. :(

    En myöskään tiedä millaisia nämä julkaisemattomat kommentit ovat olleet. Voi olla, että niissä on syyllistetty mutta voi myös olla, että vastapuoli on kokenut ne syyllistävinä.
    Mitä tulee nimimerkin takaa kommentointiin, niin uskon myös, että joissakin blogeissa on hieman korkeampi kynnys lähteä kommentoimaan omalla nimellä, jos riskinä on joutua julkisesti bloggaajan toimesta nolatuksi tai vääristellyksi. Tosin tällaista varmasti tapahtuu teille bloggaajillekin, siksi lähtökohtana kai pitäisikin olla, että asioista voisi keskustella asiallisesti. Voi myös miettiä, jos näkee kohuja siellä sun täällä ja ottaa asiat hyvin henkilökohtaisesti niin ehkä joidenkin blogien lukeminen voi silloin tuntua liian raskaalta ja ehkä parempi tällöin etsiä itselle soveltuvampaa luettavaa. :) Kiitos sulle vastauksesta! :)

 • Pertti

  Peukuttavat, ja komentoivat toistensa kuvia instassa moni muukin, varmaan voisi mainita urheilijat, näyttelijät, joten miksi siis bloggaritkin eivät voisi tehdä niin. Toki sopivuuden sallimissa rajoissa.

Related posts