7/11/17

Mitä minä luen: lempiblogit TOP 5

3 112

Muistatteko vielä niitä aikoja, kun Blogilista oli olemassa? Itse asiassa juuri Blogilistan kautta minä olen itsekin aikanaan päätynyt blogien pariin eli kaunis kiitos sinne suunnalle inspiraatiosta. RIP Blogilista. Kysestä palvelua on monet kerrat ollut myöhemmin ikävä, kun tuntuu, ettei oikein mikään uusista tulokkaista ole ihan kyennyt korvaamaan sen käytettävyyttä ja potentiaalia nimenomaan uusien blogien etsiskelyssä.

On tultu aika kauas niistä ajoista, kun luin päivittäisellä lukulistalla oli varmaankin noin 50 blogia. En tiedä, miten minulla on kuuna päivänä riittänyt aikaa moiseen. Olin niihin aikoihin opiskelija ja kuvittelin olevani kiireinen. Nyt naurattaa – se mimmi ei ollut kuulkaa kiirettä nähnytkään. Luen muiden blogeja nykyään vähemmän kuin tahtoisin, mutta yritän pysytellä kartalla mielenkiintoisimmista keskusteluista ja klikkailen itseäni blogeihin etenkin Facebookissa vastaan tulevista linkeistä, jos otsikko tai kuvat vaikuttavat kiinnostavilta. On silti muutama blogi, joihin huomaan klikkailevani vähän muita useammin ja joiden parissa viihdyn erityisen hyvin. Siksi ajattelin, että voisi olla aika laittaa hyvä kiertämään ja omat suomalaiset blogisuosikkini jakoon (ei järjestyksessä). :) Pääset surffaamaan blogeihin otsikkoa klikkaamalla!

MUA LEMMITKÖ VIELÄ, KUSTAA?

Olen tutustunut Tiiaan aikanaan entisen poikaystäväni kautta, koska he olivat samaa tamperelaista kaveriporukkaa. Löysin Tiian blogin siis vasta sen jälkeen, kun olin tutustunut häneen ensin naamatusten ja ai että mikä helmi se olikaan! Ja on, yhä. Tiia on virallisesti minun universumissani maailman hauskin nainen, enkä tajua, miten joku voi osata kääntää maailman hölmöimmätkin jutut niin viihdyttäviksi ja nauruhermoja kutkuttaviksi tarinoiksi. Tiian blogia lukiessa tulee aina fiilis, että olisipa minuakin siunattu tällaisella hauskuuden lahjalla. No, vaikka minua ei ole, niin onneksi Tiia jakaa mietteitään meidän muidenkin iloksi. Elämä olisi todella paljon tylsempää ja kuivempaa ilman tätä blogia.

MISSÄ OLET LAURA?

Oi Laura, Laura. Tämä nainen kirjoittaa verbaalisesti Suomen kauneinta blogia ja kyllä, blogigaaloissa pitäisi olla oma kategoria verbaalisimmalle. Ja sitten kun se päivä koittaa, niin olisi vääryys, jos tuota pystiä ei ojennettaisi Lauralle. Tämän blogin tekstit hymyilyttävät, itkettävät ja koskettavat ja sekä riveiltä että niiden välistä välittyy kuva aidosta, fiksusta ja vilpittömästä ihmisestä, johon haluaisi tutustua myös oikeassa elämässä. Lauran blogin kommenttiboksissa vallitsee myös ihana keskusteluilmapiiri eikä vähiten siksi, että moni muukin taitava sananiekka jättää sinne usein mietteitään.

VISUAL DIARY

Portugaliin pari vuotta sitten muuttanut Saara toimii monelle meistä inspiraationa, kuinka unelmista tehdään totta. Olen tutustunut Saaraan aikoinaan, kun istuimme samassa jaetussa toimistossa arkipäivisin ja sittemmin olen jäänyt blogiin vakkarilukijaksi. Graafisena suunnittelijana ja kuvittajana työskentelevä Saara tuottaa paitsi visuaalisesti kaunista ja konstailematonta sisältöä, on myös taitava kirjoittaja ja osaa tarttua mielenkiintoisiin näkökulmiin. Hän avaa omaa elämäänsä virkistävän avoimella ja rehellisellä mutta tyylikkäällä otteella omaa ajatteluaan jatkuvasti haastaen ja reflektoiden. Saaran blogista tuntuu löytyvän aina itsellekin jotakin uutta ajatusta tai samaistumispintaa.

JOHANNA PIISPA

Jos minun pitäisi nimetä suomalaisen blogiskenen tyylikkäin tyyppi ja blogi, niin titteli kuuluisi aivan ehdottomasti Johannalle. Olemme kulkeneet pitkän matkan blogimaailman alkuaikojen räpellyksistä tähän päivään. On ollut mieletöntä seurata Johannan matkaa opiskeluidensa kanssa painiskelevasta bloggaajasta varmaotteiseksi muotitoimittajaksi ja stylistiksi. Johannalla on taito poimia trendien joukosta ne kiinnostavimmat, hienostuneimmat ja parhaiten aikaa kestävät jutut ja muotilehtien toimituksissa istutut vuodet näkyvät kauniisti blogin visuaalisessa ulkoasussa. Johanna on miminalistisine tyyleineen suomalaisen muotiblogiskenen huippuja, enkä voi kuin ihailla, miten eleettömän tyylikkäänä hän edustaa tilanteessa kuin tilanteessa.

START LIVING YOUR BEST LIFE

Vielä pari vuotta sitten en tuntenut Elisaa tai hänen blogiaan ollenkaan, mutta tutustuimme puolivahingossa, kun satuimme olemaan samaan aikaan New Yorkissa. Pikkuhiljaa huomasin klikkailevani Elisan blogiin yhä useammin ja useammin, ja nykyään luen melkein jokaisen postauksen. Elisan blogissa on minusta kaikki, mitä viihteelliseltä muoti- ja lifestyle-blogilta odotan: kauniita kuvia, inspiroivaa persoonallista tyyliä ja mielenkiintoisia juttuaiheita. Ihailen Elisan kykyä poimia blogiin jatkuvasti kiinnostavia näkökulmia, hänen raikkaalla tavalla trendikästä mutta silti omannäköistä tyyliään sekä sitä huimaa visuaalista panostusta, jonka hän laittaa kuviinsa. Lisäksi Elisan yhdessä Saran ja Mariannan kanssa tekemä podcast on myös mielenkiintoista kuunneltavaa.

Oliko joukossa uusia tuttavuuksia? Mitkä ovat teidä blogisuosikkejanne?

Tags: , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri, Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • On tosiaan ikävää, ettei nykyisten Bloglovin’n ynnä muiden kautta oikein löydä pienempiä blogeja! Itse yritän aina hakea uusia kiinnostavia kirjoittajia, mutta tuntuu että aina vaan törmää samoihin isoihin blogeihin :O olisi kiva, jos saisin myös omaan pieneen blogiini enemmän kommentteja ja keskustelua – ihmisten mielipiteet kiinnostavat!

  • Pupulandia on yksi suosikeistani. :D Sen lisäksi luen mm. Laura Mitä luimme kerran -kirjablogia, Natan blogia ja Piian La La Lilja -blogia, joka on visuaalinen helmi!

Related posts