3/11/17

Väri-inspiraatiota kotiin ja maalausprojektin suunnittelua

35 115

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Tikkurila

Siitä lähtien, kun muutin tähän uuteen kotiin, olen mietiskellyt, että pitäisiköhän täällä tapetoida tai maalata joku seinä. Kotini on ihanan valoisa valkoinen valtakunta, mutta kun lattialankutkin ovat valkoiset, olen tuumaillut, että jossain seinässä voisi olla vähän väriäkin. Olen pohdiskellut asiaa jo pidempään ja jotkut tarkkasilmäiset ovatkin saattaneet huomata aiemmista kotikuvistani keittiön hyllyjen päällä keikkuvat värimallit.

Kävin eilen piipahtamassa Tikkurilan tilaisuudessa, jossa julkistettiin uusi Color Now 2018 -sisustuslehti. Sen sivuilla esitellään Tikkurilan uusi herkullinen Minerals-värikokoelma, jonka murretut värisävyt henkivät sisustusmaailman ajankohtaisia trendejä. Skandinaavisen pelkistetyssä sisustuksessa otetaan harmaiden ja valkoisten sijaan tällä värikartalla askeleita eurooppalaista, vähän maanläheisempää värimaailmaa kohti. Kauniiseen kokoelmaan kuuluu rauhallisia luonnonvaaleita sävyjä, murrettuja ruskeaan taittavia punaisia, hiekanvaaleita sävyjä, tummaa harmaata sekä syvää sinistä. Kaikki sävyt sopivat saumattomasti yhteen ja niillä on helppo sisustaa yhdessä tai erikseen. Uudet väritrendit lienevät valkoista sisustusta inhoaville mieleen!

Tikkurilan uusia sävyjä esiteltiin ihan oikeassa helsinkiläiskodissa, jonne saimme kunnian kurkistaa sisälle asti. Ihastelin paikan päällä asukkaiden rohkeutta tuoda näin vahvoja ja erilaisia värejä osaksi sisustusta. Asunnossa näky myös hyvin konkreettisella tavalla sen, miten maalisävy herää eloon suurella pinnalla pieneen värilastuun verrattuna. Monet sävyt näyttävät pienessä lappusessa paljon vaaleammalta tai tummemmalta kuin kokonaisella seinällä. Muutamia värilastuja piti ihan matchailla seinän vierellä, että voiko tämä todella olla sama sävy.

Asunnon seinillä näkyivät Minerals-sarjan maalisävyt Etruski ja Ajopuu ja pienempiä huonekalujen ja kodin esineiden pintoja oli puolestaan maalattu tehosteeksi Tikkurilan vuoden 2018 väriksi valitsemalla Ruukku-sävyllä, joka näkyy myös tuon uuden Color Now 2018 -lehden kannessa. On pakko muuten hehkuttaa tuota lehteä: ihan uskomattoman laadukas julkaisu, joka pärjää erinomaisesti mille tahansa sisustuslehdelle. Lehden sivuilta näkee kivalla tavalla käytännön esimerkkejä Minerals-värikokoelman sävyistä suuremmilla ja pienemmillä pinnoilla. Ja mikä parasta: sen voi tilata kotiin ilmaiseksi Tikkurilan nettisivuilta – suosittelen!

Minäkin päätin valita omaa maalausprojektiani varten sävyn tästä ajankohtaisesta Minerals-kokoelmasta, sillä sen värimaailma istuu melkeinpä pelottavan hyvin omaan makuuni. Nauratti eilen, kun huomasin, että uudet kyntenikin ovat kuin suoraan Tikkurilan värikartalta. Myös Lumenella on selvästi oltu samassa mielentilassa Tikkurilan tiimin kanssa, kun Harmonia-sarjan pakkauksia on suunniteltu: pakkausten värit ovat identtiset Minerals-sarjan Ajopuu- ja Serpentiini-sävyjen kanssa. Jouduin pari kertaa hieraisemaan silmiäni, kun vertailin värimalleja purnukoiden sävyihin.

Mieluisia sävyjä Minerals-kokoelmasta löytyy useitakin ja olisin voinut lähteä sisustuksessa moneenkin suuntaan, mutta päätin, etten halua seinästä liian tummaa, jotta huoneen valoisuus ei kärsi. Lempivaihtoehtojani ovat olleet harmahtava vaaleanvihreä Serpentiini sekä tuolla Tikkurilan värein maalatussa kodissakin nähdyt maitosuklaan ruskea Etruski ja hiekkainen Ajopuu. Etruskin hylkäsin vaihtoehdoistani jo aiemmin, koska epäilen, että kyllästyisin  noin suurena pintana rusehtavaan sävyyn nopeasti, joten nyt teen valintaani vihreän Serpentiinin ja hiekkaisen Ajopuun välillä.

Tällä hetkellä olen vihreän rakastajana hieman enemmän kallellaan tuohon harmahtavan minttuiseen Serpentiini-sävyyn, koska se tuntuu ihanan raikkaalta ja voin jo sieluni silmin kuvitella, miten kauniin harmonisen ja rauhallisen värimaailman se muodostaisi yhdessä tummien mattojen ja vaaleiden puupintojen kanssa. Hiekkaisen vaalea Ajopuu on myös todella kaunis sävy, mutta se ei sovi ihan yhtä saumattomasti noiden vaaleiden puukalusteiden kanssa.

Eilisen asuntokatsastuksen lisäksi olen innolla selaillut tuota Color Now 2018 -lehteä ja tutkaillut, miltä nuo finaalikaksikkoon kelpuuttamani sävyt näyttävät erilaisissa sisustuksissa. Olen myös googlaillut sävyjen nimillä sisustuskuvia ja löytänytkin yllättävän havainnollistavia otoksia. On häkellyttävää huomata, miten paljon värit muuttuvat eri valossa ja valaistuksessa. Esimerkiksi Serpentiini näyttää joissakin kuvissa ihan harmaalta ja Ajopuu puolestaan valaistuksesta riippuen vaikka miltä hailakan beigestä vaalean harmahtavaan lilaan. Esimerkkinä voitte kurkata noita lehden sivuilta napattuja kuvia, joissa näkyvät seinillä juuri nuo värilastujen sävyt pienten värimallien vierellä.

Tarkoituksena on siis ihan tässä lähiaikoina tarttua maalisutiin ja elävöittää keittiötä hiukan. Olen siis ajatellut maalata tuon seinän, jolla nuo puiset hyllyt nököttävät sekä tuon tikashyllykön takana näkyvän pienen viiston seinäpätkän. Kumpi noista lempisävyistäni on teidän suosikkinne? Ajopuu vai Serpentiini? Vai antaisitteko äänenne jollekin ihan muulle värikokoelman sävylle?

Tässä lehden sivulla näkyy Serpentiini-sävyllä maalattu seinä, vaikka seinällä se näyttääkin enemmän harmaalta.

Tämän lehtikuvan seinä puolestaan on liilahtavasta sävystään huolimatta maalattu hiekan sävyisellä Ajopuu-maalilla – valaistus voi muuttaa värejä paljonkin.

Kaikki Color Now 2018 -kokoelman värisävyt näkyvät tässä, mutta vielä paremman käsityksen väreistä saat Tikkurilan nettisivuilta.

Ajopuu-sävy näyttää seinällä todella kauniilta, mutta osuu ehkä väriltään vähän liian lähelle keittiön vaaleita puupintoja.

Olen tällä hetkellä enemmän kallellaan vaaleanvihreään Serpentiini-sävyyn, joka näyttää harmoniselta keittiön muita värejä vasten.

Omat suosikkisävyni Tikkurilan Color Now 2018 -kokoelmasta näkyvät tässä. Tummempia sävyjä voisi hyvin käyttää tehosteena esimerkiksi huonekaluissa tai pienissä esineissä.

Tikkurilan Color Now 2018 -sävyillä maalatussa asunnossa oli käytetty ihanalla tavalla värejä – toivottavasti nämä kuvat inspiroivat teitäkin!

Vuoden 2018 sävy Ruukku näkyi asunnon pienesineissä ja huonekaluissa.

Makuuhuoneen seinälle oli valittu kaunis maitokaakaon ruskea Etruski-sävy.

Hauska idea juhlia varten: maalipurkkien jämillä voi koristella pahviset mukit – ja vieraiden on helpompi tunnistaa omansa.

Keittiön ja ruokailutilan seinille oli valittu hiekkainen Ajopuu-sävy, joka on myös yksi minun suosikeistani.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Koti

35 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Rilli

  Ihan ehdottomasti tuo serpentiini ja sopii tuohon kohtaan todella hyvin. Ajopuu on kaunis mutta vetää kokonaisuuden liian ruskeaksi ja saattaa tulla vähän tunkkainen yhdistelmä. Serpentiinin sävy on kaunis ja aina sen voi maalata piiloon toisella värillä, jos sävy joskus tulee omissa mieltymyksissä tiensä päähän.

  • Jee! Onpa kivaa kuulla, että olet samoilla linjoilla. :) Ja se on juuri niin, että päälle voi aina maalata, jos sävyyn kyllästyy.

 • Minni

  Jostain syystä tuo serpentiini on mielessäni sellainen pupulandia-väri :D. Ehdottomasti se!

  • No eikö! :D Ja siis jotenkin kiva kuulla, että siellä ruudun toisella puolen ollaan värivalinnasta samaa mieltä.

 • Iidis

  Serpentiini on ihana ja sopisi kuvien perusteella hyvin kotisi sisustukseen.

 • Paulina

  Samaa mieltä kun muut Serpentiini!

 • Tiina

  Beige/ruskea = keski-ikäisten ja vanhojen ihmisten väri
  Valkoinen = tylsä

  Tässä on mielenkiintoinen puoti (en mainosta):
  https://www.houseofhackney.com/

  Enemmän rohkeutta ja vähemmän toisten matkimista!

  • huoh

   No jaa, beigeä ja ruskeaa on kuitenkin aika montaa eri sävyä ja niitä voidaan myös käyttää monilla eri tavoin. Makuja ja tyylejä on monia, itse pidän huomattavasti enemmän yksinkertaisesta, ”tylsästä” tyylistä kuin räikeästä ja runsaasta väri-iloittelusta. Mitäs jos vain annettaisiin kaikkien kukkien kukkia?

  • Kiitos mielenkiintoisesta putiikkivinkistä Tiina! Siellä onkin ihanan villejä tapetteja ja kuoseja rohkealle sisustajalle. :)

   Muistetaan silti, että kaikilla on omanlaisensa maku ja jokainen varmasti mieluiten sisustaa oman kotinsa omaan tyyliinsä, joten annetaan ihmisille rauha tehdä omat valintansa. Toiset tykkäävät räväkämmästä ja toiset hillitymmästä.

 • Serpentiini on mielestäni jotenkin kivempi, vaikka molemmat ihania ovatkin! :)

 • Pirjo

  Serpentiini näyttäisi sopivan sinun huusholliisi parhaiten.. Meillä on Ajopuun kaltaista väriä seinillä eri tummuusasteissa ja se sopii meille. Laitathan sitten kuvia uusista seinistäsi. :)

  • Mukava kuulla Pirjo! Kuvia lopputuloksesta on ehdottomasti luvassa, kunhan saan maalausprojektin valmiiksi!

 • virago

  Serpentiini ehdottomasti!

  • Kyllä tämä päätös alkaa olla pikkuhiljaa sinetöity, kun yleisön mielipidekin tuntuu olevan näin yhtenevä!

 • Mari

  Kiitos tästä! Olen miettinyt juuri samojen sävyjen välillä mutta en ole vielä osannut päättää. Serpentiini on vahva ehdokas. Onpa mielenkiintoista nähdä mihin päädyt ja miltä se näyttää asunnossasi. Nuo seinälläsi olevat puiset hyllyt ovat todella kauniit, mistä olet ne ostanut?

  • No kylläpä sattui hauskasti, jos sinulla ovat nämä ihan tismalleen samat sävyt olleet harkinnassa. Hyvä maku, selkeästi. ;) Kerro sitten, mihin väriin itse päädyit!

   Keittiön laatikkohyllyt ovat edellisen asukkaan jäljiltä, joten en valitettavasti tiedä, mistä ne ovat peräisin, mutta näyttävät minusta ihan vain vanerisilta viinilaatikoilta, tms. Veikkaan, ettei olisi vaikea tehdä itse, jos onnistuu löytämään sopivia laatikoita jostain. :)

 • Meillä on kotona olohuoneen ja keittiön yhtenäinen seinä maalattu juuri tuolla serpentiini-sävyllä ja olen ollut erittäin tyytyväinen siihen. Itsekin rakastan vihreitä sävyjä ja tämä maalisävy on ollut nappivalinta. Se on raikas ja mielenkiintoinen mutta antaa silti myös hyvin tilaa ja tukea muulle sisustuksella.

  • Kivaa kuulla, että teillä on oltu tyytyväisiä tuohon Serpentiini-sävyyn – taidan itse nyt kallistua samaan. :)

 • Meillä on kotona tuo ajopuu seinässä ja se on kaunis! Sun kotiisi sopii mielestäni tuo serpentiini, sopii hyvin just vaalean puun kanssa. :)

  • Ajopuu-sävy tosiaankin on ihan mielettömän kaunis – pääsin näkemään tuolla Tikkurilan värein maalatussa kodissa sen ihan livenä. Mutta samaa mieltä, että omaan kotiini tuo Serpentiini sopii paremmin.

 • Anne-Marie

  Ehdottomasti silmääni miellyttää enemmän serptentiini.

 • Hanna-Maria

  Serpentiini on just nappivalinta tohon seinään! Muutkin värisävyt on tosi kauniita, mut asunnon kuvien perusteella tuo sävy sopii ehdottomasti parhaiten.

  Kiitos muuten kauniista ja todella inspiroivasta blogista! Oon lukenut Pupulandiaa jo n. 9 vuotta ja yhä edelleen tykkään sun tyylistä ja meiningistä. (On muuten eka kerta ikinä kun kommentoin, voi kauhee :)) Sun blogi on ainoa blogi, jonka seurassa olen viihtynyt näin pitkään. Ihanaa syksyn jatkoa!

  • Hei kiitos Hanna-Maria sekä mielipiteestä että ihanasta palautteesta. Aivan mieletöntä, että olet pysynyt matkassa jo 9 vuotta! Tosi kivaa, että uskaltauduit viimein jättämään kommentin. :) Ihanaa syksyn jatkoa myös sinulle ja rohkeasti vain kommentoimaan jatkossakin!

 • lydiah

  Minultakin ääni serpentiinille:)

 • Sallis

  Serpentiinille ääni täältäkin. Ajopuu myös kiva, mutta voisi olla vähän liian tunkkainen tosiaan. Toi vihertävä on raikkaampi.

  Tää blogi on mullekin ainut, jota seuraan (vaihtelevasti). :) Sopivan monipuolinen ja mielenkiintoa herättävä.

  • Joo, samaa mieltä. Tähän tilaan ja näillä kalusteilla tuo vihreä sävy on raikkaampi. ja hei, onpa ihana kuulla, että viihdyt täällä Pupulandiassa. Kiitos kivasta palautteesta! :)

Related posts