21/10/17

Ihanat, kamalat valkoiset asunnot

31 163

”Valkoista, valkoista ja aina vain valkoista? Näyttää kylmältä ja ankealta – kuin sairaalassa olisi!”

”Missä ovat värit ja persoonallisuus? Jokainen myytävä asunto näyttää ihan samalta valkoisine seinineen ja tylsine kalusteineen!”

”Järkyttävän kallista! En ostaisi millään hinnalla. Täältä meidän kyliltä tuolla hinnalla saisi kolme omakotitaloa!”

Näyttääkö tutulta? Oma Facebookin newsfeedini on viimekeväisen asuntoprojektin jälkeen täyttynyt välitysfirmojen asuntoilmoituksista. Vaikka kämppä löytyi jo enkä ole nyt heti tässä samantien kiinnostunut ostamaan uutta, on minusta silti mielenkiintoista seurailla puolivillaisesti, miten asuntomarkkinat kehittyvät ja mitä siellä on tarjolla. Lisäksi myynti-ilmoituksista saa aina silloin tällöin hauskoja ideoita myös sisustusta ja remontointia ajatellen.

Välillä turhauttaa silti lukea FB:ssa jaettujen ilmoitusten kommentteja, jotka ovat liki identtisiä joka ikisessä ilmoituksessa. Joka ainoan kauniin, trendikkään ja valkoisen asunnon myynti-ilmoitus kerää sen saman valitusvirren valkoisista seinistä, tylsästä sisustuksesta ja liian korkeasta hinnasta. Ymmärrän, että joitakuita valkoinen ja skandinaavisen pelkistetty sisustustyyli kyllästyttää ja makuasiat ovat makuasioita. Sitä puolestaan en tajua, miksi samaa pitää jauhaa jokaisen asuntoilmoituksen kommenteissa paristakaan syystä…

Ensinnäkin asunnon ostaja saa maalata tai tapetoida oman kotinsa seinät ihan juuri niillä väreillä ja kuoseilla kuin itse haluaa. Toisekseen, valkoiset asunnot ovat neutraaliudessaan ja valoisuudessaan todennäköisesti kaikkein helpoimpia myytäviä ja valkoisen päälle on helppo maalata ihan millä värillä tahansa. Värit ovat makuasioita ja jakavat mielipiteitä, joten vaikka juuri sinä tykkäisit kirkkaankeltaisista seinistä tai kukkatapetista, niin värikäs asunto on heti haastavampi saada kaupaksi. Toki värejä ja tapetteja voi käyttää kauniisti tehokeinona maustamassa sisustusta, mutta varsinkin tosi voimakkaat värit ja sisustustrendien valtavirrasta isosti poikkeavat ratkaisut vaikeuttavat asunnon myyntiä. Tai rempataan piiloon välittömästi uuden asukkaan saadessa avaimet käteen.

Toinen jatkuvan valituksen aihe on asuntojen sisustus ja stailaus. Okei, välillä asuntoilmoituksissa on tarpeettomasti yksityiskohtakuvia sisustuksesta, joka harvoin kuitenkaan tulee ostettavan asunnon mukana kaupassa, mutta en silti ymmärrä myöskään valitusta muiden sisustusratkaisuista, koska edelleenkään ne huonekalut eivät yleensä tule ostettavan asunnon mukana kaupassa. Asuntoja myydään useimmiten edellisen asukkaan vielä siellä asuessa, joten kuvia on vaikea ottaa ilman kalusteita. Toisekseen on tyypillistä, että vaikka asunto olisikin tyhjä, välitysfirma stailaa sen tilapäisesti lainakalusteilla, koska huonekalut auttavat hahmottamaan asunnon kokoa ja mittasuhteita.

Esimerkiksi naapurimaassamme Ruotsissa, jossa brändäys ja markkinointi tuntuu olevan ihmisillä verissä, on ymmärretty jo aikapäiviä sitten, että asuntokaupoilla myydään itse kämpän lisäksi myös unelmia, ideoita ja mielikuvia. Siellä on tajuttu, että hyvällä maulla sisustettu tyylikäs asunto ja sisustuslehtitason valokuvat tekevät asunnosta välittömästi kiinnostavamman kohteen potentiaalisille ostajille. Välillä suorastaan ihmettelen, miten surkeilla valokuvilla asuntokauppoja yritetään hieroa täällä koto-Suomessa. Jos asunnon hinta on satoja tuhansia euroja, ehkä kokonaisuudessa voisi olla budjettia maksaa muutama satanen myös osaavalle valokuvaajalle, joka osaisi tuoda asunnon parhaat puolet kuvissa esiin?

Mitä tulee sisustukseen ja asuntojen stailaamiseen… Sisustus on toki makuasia, mutta sisustustrenditkään eivät tule tyhjästä: skandinaavisen neutraali ja pelkistetty tyyli vain sattuu tällä hetkellä puremaan isompiin massoihin ja myy kuin häkä. Stailaus käytännössä siis edistää myyntiä merkittävästi ja vaikka se ehkä maksaa välitysfirmalle jonkin verran ekstraa, todennäköisesti stailatusta asunnosta voi myös pyytää siinä määrin korkeampaa hintaa, että voitot kattavat moninkertaisesti kulut.

Miinuksena stailatuissa asunnoissa on tietysti se, että niiden hinnoissa on usein vähän normaaliakin enemmän ilmaa. Mutta mielikuvat tekevät kauppansa. Suomeenkin on ilmestynyt Alvhemin ja Stadshemin tyyppisiä toimijoita kuten Bo lkv sekä Blok, jotka panostavat sisustukseen ja valokuviin – ja myyvät ymmärtääkseni erinomaisen hyvin. Hinnat toki ovat hieman ehkä keskitasoa kalliimmat, mutta itse surffailen edellämainittujen sivuilla ihan vain kauniita kuvia fiilistelläkseni ja sisustusinspiraatiota ammentaakseni, vaikka en edes ole ostoaikeissa.

Oma lukunsa ovat sitten ne Helsingin hintatasosta rutisijat. Kyllä, ihan varmasti sieltä maalta saisi omakotitalon helsinkiläisen yksiön hinnalla, mutta siihenkin on syynsä, miksi niitä omakotitaloja on nyt juuri siellä maaseudulla tyhjillään. Useimmat ihmiset haluavat asua kaupungeissa ja lähellä töitä sekä palveluita ja kaupungistumista on melkoisen mahdoton estää. Ja mitä useampi ihminen haluaa asua Helsingin keskustassa, sitä halutumpia asunnot ovat ja sitä kalliimpaa hintaa niistä voidaan pyytää. Valitettavasti. Niin, että vaikka saisin kolme omakotitaloa yksiöni hinnalla jostain pikkukylästä metsän keskeltä, en todennäköisesti silti vaihtaisi kämppääni niihin, koska elämäni ja elämänpiirini nyt sattuu olemaan täällä. Ja kukaan ei pakota sinuakaan muuttamaan tänne ylikalliiseen kämppään, jos mieluummin viihdyt siellä omakotitalossasi luonnon äärellä. :)

Ehkä tämä oli tarpeeton avautuminen ja tuskinpa kukaan näistä asuntoilmoituksiin ärisevistä tyypeistä edes päätyy lukemaan postaustani, mutta piti vain päästellä vähän höyryjä, kun olen nyt puoli vuotta lukenut joka ikisestä kämppäilmoituksesta nuo samat kommentit noin kymmeneen kertaan. Ja kyllä, minä viihdyn erinomaisen hyvin täällä valkoisessa, valoisassa, kliseisesti sisustetussa ja kalliissa kalliolaisyksiössäni. Over & out. :D

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Koti

31 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Heidi

  Mä oon sun kanssa niin samaa mieltä ja oon ihmetelly samanlaisia kommentteja. Eikö pitäis olla ok et ihmiset ei vaan tykkää samoista asioista ja asunnoista. Me asutaan mieheni kanssa kahdestaan 30 neliön yksiössä Helsingissä, ihan vapaaehtoisesti ja me vielä tykätään siitä. Vaatiihan se aika paljon sietokykyä, kun aina ollaan ”lähekkäin”. Tavaraa karsimalla kuitenkin onnistuu, eikä montaa vierasta voi pyytää yhtä aikaa kylään, toisaalta tavataan niitä kavereita kaupungilla ja kahviloissa. Enemmän tulee muutenkin liikuttua kaupungilla, käytyä ulkona syömässä, elokuvissa jne kun keskustaan on ”kaksi askelta” . En silti vaihtaisi isoon omakotitaloon jonnekin perähikiälle. Keskustassa en tarvitse edes bussikorttia, kävelen töihin ja suurimpaan osaan paikoista, ehkä 2 matkaa/kk tulee mentyä bussilla.

  • No juuri tämä. Miksei voitaisi vain hyväksyä, että makuja on monia eikä kaikkien tarvitse tykätä samoista asioista. Ei minullekaan tulisi mieleen mennä haukkumaan toisenlaisen maun omaavien koteja ilmoitusten kommentteihin. Ihmisiltä tuntuvat unohtuvan käytöstavat netissä täysin.

   Hatunnosto teille tuosta asumismuodosta, itse en usko, että pystyisin kuin pakon edessä. :D

 • Juurikin näin! Kiitos tästä postauksesta, sen lukeminenkin auttoi päästelemään ulos samoja höyryjä. Tää jengi joka jaksaa öyhöttää kaikenlaista sontaa milloin mihinkin kuviin ja aiheisiin FB:ssä… huoh. Aurinkoista viikonloppua!

  • Veikkaan, että aika moni miettii samoja juttuja noita kommentteja lukiessaan. Lohdullista, etten ole yksin! Aurinkoa sinnekin sunnuntaipäivään! :)

 • Miina

  Olen törmännyt samaan ilmiöön. Kaiken lisäksi esimerkiksi Oikotie Asunnot ei edes ole myymässä mitään, vaan he nimenomaan tarjoavat sisustusinspiraatiota fb:ssä (houkutellen siten asiakkaita sivuilleen) ja silti ihmiset itkevät oikotie asuntojen päivityksiin juuri noita mainitsemasi kommentteja ei-myynnissä olevasta sisustuksesta :D Esittelyssä pitäisi olla ilmeisesti vain värikkäitä hirsiseinäisiä mummonmökkejä pitsiverhoineen…

  • Niinpä. Oikotie Asunnot taitaa olla enemmän sisustusinspiksiä varten, joskin tietysti siinä sivussa päästään näpsäkästi myös mainostamaan niitä heidän kauttaa myynissä olevia asuntoja. :) Ymmärrän hyvin, että kaikki eivät lämpene valkoiselle ja pelkistetylle skandityylille, mutta maalit on keksitty ja jokainen voi sisustaa kämppänsä ihan itse juuri siihen tyyliin kuin itsestä tuntuu sopivalta – miksi siis valittaa muiden sisustustyylistä?

 • Entinen kaupunkilainen

  Minäkään en pidä FB:ssä turhaan vikisevistä ihmisistä, mutta petyin Jenni tuohon tekstisi loppuosaan missä kirjoitat että ”perähikiällä” ei kukaan halua asua vaan kaupungistuminen on väistämätöntä.

  Ensinnäkin on sinunlaiseltasi avoimena pitämältäni ihmiseltä aika rasistista puhua perähikiästä. Ja minä tunnen ihmisiä jotka haluaisivat asua maalla jos siihen vain olisi mahdollisuus, mutta kun palvelut ja työpaikat kaikki keskitetään kaupunkeihin on se unelma monille mahdoton.

  Minä olen korkeasti koulutettu, suurissa kaupungeissa lapsuuteni sekä osan aikuisikäänikin elänyt, mutta asun nykyään pienessä kylässä ihan omasta tahdosta. Onnistuin onneksi löytämään koulutustani vastaavaa työtä pienestä kylästä, minkä lisäksi minulla on mahdollisuus tehdä töitä kotoa käsin tietokoneella.

  Itse olen elämänkokemukseni perusteella sitä mieltä, että olisi jokaiselle aikuiselle hyvä olla pakollista asua maalla viisi vuotta elämästään, sekä viisi vuotta kaupungissa ja vielä viisi vuotta ulkomailla. Se avaa silmiä, vähentää rasismia (niin ulkomaalaisia kuin maalaisiakin kohtaan), sekä antaa oikeasti mahdollisuuden päättää mikä paikka tuntuu itselle oikealta. Minulle se paikka osottautui muutaman maalla (sekä ulkomailla) asutun vuoden jälkeen olevan juuri se maaseutu.

  Monet kaupunkilaiset eivät ole koskaan oikeasti asuneet maalla (ehkä käyneet jonkun hassun mökkiviikonlopun), ja sillä perusteella sanovat etteivät KOSKAAN voisi asua maalla. Niin minäkin sanoin nuorena ja tyhmänä. Nyt tiedän paremmin.

  Aiheen vierestä mutta koin että tämä pitää sanoa. ”Perähikiä”-sanan toivoisin ihmisten jo arkistoivan muiden rasististen sanojen kanssa jonnekin 50-luvulle.

  • Pahoitteluni sanavalinnasta, sen ei ollut tarkoitus loukata. Minä olen itse asunut maalla pienessä kaupungissa ja lapsena varsinkin viihdyin maalla tosi hyvin. Pyytäisin sinua vielä lukemaan tuon kohdan tekstistäni uudelleen, sillä missään nimessä en siinä sano, että ”kukaan” ei voisi viihtyä maalla. Totesin sen sijaan, että suuri osa ihmisistä haluaa asua kaupungissa, lähellä töitä ja palveluita. Varmasti moni joutuu muuttamaan lähemmäs kaupunkia töiden perässä myös vasten tahtoaan ja se on tietenkin ikävää. Kaupungistuminen johtaa väistämättä siihen, että moni työpaikka siirtyy kaupunkiin, vaikka ihmiset eivät haluaisikaan lähteä maalta. Sanavalintani ei missään nimessä ollut tarkoitus arvottaa kaupungissa asumista paremmaksi kuin maalla asumista, sillä en ajattele niin. Itse olen kuitenkin kasvanut pikkukaupungeissa ja vasta isossa kaupungissa tunsin olevani kotonani.

   Ihanaa, jos viihdyt maalla ja hienoa, jos olet pystynyt järjestämään elämäsi niin, että voit elää siellä, missä itsestä tuntuu mukavimmalta. Se, että nyt haluan asua kaupungissa, ei tietenkään tarkoita, että välttämättä haluaisin viettää siellä loppuelämäni. Mieli voi muuttua ja onneksi mielipiteet saavatkin elämän varrella muuttua. En arvannut, että sanavalinnastani pahastuttaisiin, mutta olet oikeassa, parempi olisi käyttää jotakin neutraalimpaa sanaa (kuten kautta linjan muualla tekstissä), joten korjaan tuon kohdan hienotunteisemmaksi, jotta en tahattomasti loukkaa ketään. Tunnen paljon ihmisiä, jotka elävät maalla, enkä arvota ihmisiä millään tavalla asuinpaikan mukaan.

  • Mee

   Niin samaa mieltä! Itsekin Helsingistä työn perässä pois muuttaneena on hauska huomata se ehdottomuus, jolla omaa 30 kalliolaisneliön asumistyyliä puolustellaan :D

   • Ei ole mitään tarvetta puolustella, koska viihdyn hirmuisen hyvin. Voidaanko vain hyväksyä, että eri ihmiset haluavat asumiselta ja elämältä eri asioita, eikä toisen valinta ole toista parempi? :) PS. Meikäläisen yksiö on 44 neliötä. ;)

  • Norppu

   Alkuun voi ainakin todeta, että rasismi on tässä aivan väärä ilmaus. Se kun viittaa nimenomaan ’rotuun’ tai etnisyyteen kohdistuvaan syrjintään. Tässä ei kuitenkaan varmaan siitä mielestäsi ole kyse. En haluaisin takertua pikkuseikkoihin mutta termin löperö käyttö vie siltä uskottavuutta ja voimaa tilanteissa, joissa rasismia oikeast esiintyy.

  • Kaupunkilainen rasisminvastustaja

   Rasismista puhuminen tässä yhteydessä on täysin yliampuvaa. Rasismia on, kun ihmisiä kohdellaan eriarvoisesti tai syrjitään rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien perusteella. Oheisessa tekstissä ei puhuttu rodusta, etnisyydestä tai kenenkään fyysisistä ominaisuuksista vaan asuinpaikasta.

   Se, että puolustaa kaupunkia asuinpaikkana, ei ole rasismia millään kriteereillä. Se voi tuntua ikävältä ei- kaupunkilaisesta, mutta se ei ole rasismia. Joku raja uhriutumisella.

   Rasismi on ihan riittävän laaja ja yleinen ongelma suomalaisessakin yhteiskunnassa ilman tällaista käsitteiden vääristelyä. Rasismista tulee puhua silloin, kun on kyse rasismista. Esimerkiksi silloin, kun joutuu syrjityksi ihonvärinsä tai syntyperänsä perusteella. Ei silloin, kun muuten vain loukkaantuu jostain.

 • Eeva

  Hyvä Jenni, löytyihän sieltä vähän niitä hampaita! ;) Oon ihan samaa mieltä sun kanssa, voihan ne seinät sitten itse maalata jos valkoinen ei miellytä.

  • Hampaita löytyy, mutta tykkään pitää piilossa, kun ei jaksa aina väitellä tai tapella. :D Mutta kyllä, maalit on keksitty, jos valkoinen ei miellytä. Kuvittelisi, että värien ystävälle juuri valkoinen koti on suorastaan unelma, koska silloin on helppo maalata ja tapetoida juuri niillä väreillä, mitkä itselle ovat mieluisia. Vaikeampaa on tummanvioletteja seiniä tai räikeitä tapetteja ryhtyä muuttamaan toisenlaisiksi.

 • Hanna

  My thoughts exactly! Etenkin tuo valkoisten sisustusten kammoksuminen ja kommentointi. Eihän näiden kommentoijien tarvitse asua kokovalkoisessa kodissa, jos ei halua

  Ps. Mistä viimeisen kuvan penkki on?

 • U

  Joku aika sitten hassutettiin miehen kanssa itseämme sillä, että selailtiin Bo Lkv:n kuvia ja spottailtiin niistä pyyhkeitä. Silloisella stailaajalla oli hulvaton tapa laittaa pyyhkeitä joka paikkaan: keittiön pöydälle, uunin ripaan, sängyn päälle, jakkaran päälle jne. kylppäriä tietenkään unohtamatta :D

  Valkoisesta sisustustrendistä mutisen itsekin esim. Töölönlahden asuntojen kuvia nähdessäni. Uudet asunnot ovat ymmärrettävästi toistensa klooneja juuri niistä syistä, mitä itsekin sanot, eli se myy. Silti tuntuu oudolta, että lähes kahden miljoonan euron kämppää ei erota sisustukseltaan vantaalaisesta uudiskohteesta. Katso vaikka tämän kohteen keittiötä: https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/helsinki/8524203

  • Joo, kyllähän tuolla stailauksissa välillä osuu silmään hassujakin juttuja ja ihan ihmisten omiakin sisustusvirityksiä on joskus tullut kummasteltua, mutta on eri asia ihmetellä kahden kesken kotona tai oman pään sisällä kuin toitottaa tuomionsa netissä kaikkien kuullen. Varsinkin, kun saattaa olla kyse ihmisten rakkaudella rakentamista kodeista. Se tuntuu usein unohtuvan näiltä nettikommentoijilta, jotka tuntuvat mölisevän julki ihan jokaisen mietteensä sen kummemmin suodattamatta.

   Tuo linkkaamasi asunto on selvästi asumaton ja on sisustettu kuvia varten vain mittasuhteiden hahmottamista auttamaan, joten tässä tapauksessa en jotenkin tuohon sisustukseen kamalasti itse edes kiinnittäisi huomiota. Mutta siis on kyllä hyvin geneerinen ja rehellisesti sanoen tylsä, mutta kuten sanottua, eihän tässä sisustusta myydäkään, vaan sitä asuntoa. :D

   • U

    Tarkoitin siis lähinmä materiaalivalintoja kuten kaappeja, työtasoa, lattiaa… tms. Vaikka kieltämättä onhan se hassua, että huonekaluihinkaan ei kiinnitetty enempää huomiota! :)

    • Aaaa joo, niitä en itse hoksannutkaan edes katsoa! Itseäni harmittavat eniten ne asuntoilmoitukset, joista näkee, että lupaava kämppä on ostettu huonokuntoisena ja rempattu vain mahdollisimman halvalla näennäisen siistiksi uudelleen myyntiä varten. Kävin itse kämppää metsästäessäni katsomassa aikanaan muutamaa asuntoa, jotka olivat paikan päällä valtava pettymys, kun huomasi, että remontti oli tehty niin hutiloiden ja halpoja materiaaleja käyttäen, että melkeinpä olisi joutunut itse tekemään heti perään uudelleen. Mutta hinta tietysti oli ”remontoidussa” kämpässä huimasti remppakohdetta korkeampi.

     Samoin harmillisia tapauksia ovat ne, missä asunnossa olisi kovasti potentiaalia ja se on hiljattain remontoitu, mutta jollakin todella erikoisella tyylillä, joten hyväkuntoisetkin kaapistot ja pinnat joutuisi laittamaan uusiksi, kun eivät istu omaan makuun ollenkaan. Välillä näkee todella erikoisia värivalintoja, pintamateriaaleja ja muita virityksiä muutoin hyväkuntoisissa ja arvokkaissa asunnoissa. Mutta kaipa nämä sitten ovat juuri niitä makuasioita, joten valittamisen sijaan on parempi jättää nuo asunnot jollekulle muulle löydettäväksi, ellei sitten juuri etsi remppakohdetta. Mutta siis säälihän se on aina hyväkuntoista laittaa uusiksi!

 • Västis

  Mielestäni kauheimmat myynti-ilmoitusten kuvat ovat ehdottomasti niitä, joissa kämppä on oikeasti täynnä krääsää. Kaikki tasot pursuilevat jos jonkinlaista hilavitkutinta, ja seinäpinnatkin on täytetty sekalaisella taulukokoelmalla. Eiväthän ja kamppeet kauppojen mukana uudelle omistajalle siirry, mutta tällaisista kuvista on vaikea hahmottaa koko asuntoa ja miettiä, millainen se voisi omissa käsissä olla. Ja jos uudiskohteita rakennetaan, olen ehdottomasti esim. juuri valkoisten ja pelkistettyjen keittiöiden kannattaja. Joku voi pitää kliinisenä, mutta jakaa lopulta vähiten mielipiteitä.

  Mitä noihin asuntojen hintoihin tulee… isovanhempani pienestä muuttotappiokaupungista eivät koskaan lakkaa hämmästelemästä, että heidän omakotitalonsa hinnalla saisi Helsingistä ehkä autotallin tai siirtolapuutarhamökin. Ja ovathan ne hinnat todella aika tähtitieteellisiä. Vähän harmittaa, että Helsingissä asuessa joutuu tekemään niin paljon kompromisseja sijainnin ja asunnon koon suhteen, kun taloudelliset realiteetit iskevät vastaan. Varmaan voisin viihtyä muuallakin, mutta nyt mulla iskee joku FOMO pelkästä ajatuksestakin. Vähän hassua, mutta niin se vain on.

 • Riikka

  Jenni mua kiinnostaa siivoatko itse kotisi vai käytätkö yksityisiä siivouspalveluja? Kuvissa asuntosi näyttää aina niin puhtaan kiiltävältä – oletko aina yhtä siisti kämppäsi suhteen?

  • Siivoan itse kotini, mutta voin taata, että ei täällä ihan aina näytä tältä. :D Tietenkin otan kuvia enimmäkseen silloin, kun kotona on siistiä – vähän sama kuin ennen vieraiden tuloa on tapana siivota, on myös ennen kuvauksia tapana siivota. Toisaalta tuntuu, että tällainen avara asunto on helpompi pitää siistinä kuin ahtaampi. Minulla on hyvin säilytystiloja ja se auttaa pitämään kotia siistinä. Edellisessä ahtaamassa kämpässä siivoaminen oli hankalampaa. Olen muutaman kerran kokeillut ammattisiivoojan palvelua ja tykkäsin kyllä kovasti – esimerkiksi ikkunoiden pesu ei ole lempihommaani, joten on aika luksusta, jos joku muu tekee sen puolestani. Myös esimerkiksi muuton loppusiivous hoitui viimeksi ammattilaisen avulla ja helpotti päivän kulkua ihan valtavasti. :)

   Lähtökohtaisesti en ole mitenkään erityisen siisti ja siisteyskäsitykseni on melko boheemi. Minulla on myös paljon tavaraa, jolloin sitä myös jää helposti pyörimään kiireessä pöydille, tasoille, tuoleille… Tässä uudessa kauniissa kodissa on kuitenkin ollut myös eri tavalla motivoitunut olo pitää paikkoja kunnossa. Ehkä se on eri asia, kun se kämppä on ihan OMA, niin tällaisiin pieniinkin asioihin haluaa panostaa enemmän. Mutta kyllä minulla edelleenkin sotkuja on, ne vain jätetään kuvien ulkopuolelle. :D

 • Pertti

  Sinällänsä valkoinen väri on sisustuksellisesti, hyvä väri. Talut, huonekalut, kasvit, jne tulevat paljon paremmin esiin, valkoista taustaa vasten, kuin jonkin muun väristä taustaa vasten. Toki seinien värilläkin voi sisustaa, mutta silloin tilan, ja sen käyttö tarkoituksen on sovittava seinien väriin.

 • Itse kuulun niihin ihmisiin, etten pidä täysin valkoisista asunnoista. :D En kuitenkaan sano sitä asunnonomistajalle, vaan mieluummin pidän mölyt mahassani.

  Tästä huolimatta omakin asuntoni on oikeastaan vaaleahko, mutta olen stailannut sen itseni näköiseksi. Toisaalta stailaukseni voi olla melko rajallinen, sillä asun vuokralla. Onneksi se ei koske esim. mattoja, verhoja ja päiväpeitteitä! ;)

 • Maria

  Valkoiset asunnot eivät yleisesti sytytä minua, mutta en näe mitään tarvetta huutaa sitä netissä. Siitä olen aivan samaa mieltä kanssasi, että valkoinen pohja on ideaali muutoksille. Itse tykkäsin asuntokaupoilla ollessa katsoa erityisen tarkkaan kylppäriä, keittiötä ja pohjapiirustusta, koska niistä näki parhaiten asunnon rungon ja kalleimmat muutoskohteet, jos remppaan päädyttäisiin.

  Olin itse asiassa aika varma, että joutuisimme tekemään ainakin kaapinovien vaihdon, ehkä isommankin rempan tulevaan keittiöömme, koska hyvin harvan potentiaalisen asunnon keittiö osui edes kokoonpanoltaan, saati sitten ulkonäöltään omaan makuprofiiliini. Onnekkaasti ihastuimme molemmat siihen asuntoon, jossa oli näkemistämme asunnoista kaunein ja toimivin keittiö. Lopulta ainoa tekemämme muutos olikin yhden seinän tapetointi, koska asunnon pohja oli yksinkertaisesti täydellinen. Seinän tapetoinnin syy oli valtavan valkoisen pinnan piilottaminen, koska meillä ei ollut eikä ole vieläkään tarpeeksi tauluja. :D

  Helsingin hintatason luulisi muuten olevan jo niin vanha juttu, että ihmettelen miksi siitä jaksetaan keuhkota joka ikisessä FB-ilmoituksessa, joten ei siitä sen enempää.

 • Reetta

  Hei pakko kysäistä, kun ruokapöytä vilahtaa tuolla taustalla. Mikähän pöytä mahtaa olla kyseessä?

  • Ruokapöytä on kuule ihan vain vuosia vanha edullinen Ikea-löytö, jonka olen saanut vanhemmiltani. :) Mutta minusta se on yksinkertaisuudessaan itse asiassa aika kaunis!

Related posts