15/10/17

Mysteeribändi ja ihanaa sunnuntaimusiikkia

2 72

Joskus sitä suorastaan hämmentää, miten täydellisesti joku onnistuu piileksimään internetissä aikakaudella, jolloin mikään ei käytännössä pysy salassa. Etenkin, jos kyseessä on vaikkapa artisti, jonka kuitenkin voisi kuvitella haluavan tulla löydetyksi. Lambic-niminen artisti tai bändi on onnistunut tekemään itsestään mahdottoman löydettävän internetissä. On varmaan musapostausteni historian ensimmäinen kerta, kun en löytänyt artistista Soundcloud-sivun lisäksi yhtään mitään tietoa, en artikkelia, en FB-sivuja enkä edes levynkansikuvia lukuunottamatta tuota heidän itse lisäämäänsä pikkuruista Soundcloud-kuvaa.

Osin kyse saattaa olla epäonnisesta nimivalinnasta, sillä Lambic-sanalla googlatessa hakutuloksissa jyräävät oluet sellaisella voimalla, että muuta ei tuloksiin juuri mahdu. Edes levy-yhtiön nettisivuja en onnistunut löytämään, mikä on jo aikamoista… Tässä muuten kullanarvoinen vinkki ihan kaikille yrityksen, bändin tai vaikkapa tuotteen nimeä miettiville: kannattaa yrittää keksiä jokin sen verran erityinen nimi, että asiastasi kiinnostuneet löytävät sinut netissä eivätkä huku tuhansien mielenkiintosi kohteen kannalta täysin toisarvoisten linkkien, kuvien ja artikkeleiden keskelle. Mysteeri-imago voi sekin olla tietoinen valinta, mutta mielestäni silloin on jossain määrin epäonnistuttu oman asian eteenpäin viestimisessä, jos edes kiinnostuneet ja yritteliäät eivät löydä perille. Terkkuja vain Lambicille!

No, vaikka en mitään onnistunut artistista löytämään, niin Spotify silti tietää kertoa, että Lambic on julkaissut kolme albumia. Bongasin tällä viikolla vuonna 2010 Nocturnes-albumilla julkaistun Clear Skies -biisin ja ihastuin jo ensikuulemalla ikihyviksi. Jos tykkäät esimerkiksi Bonobosta ja Cinematic Orchestrasta, uskoisin, että tykkäät tästä. Aivan todella kaunis biisi ja koko levy on ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen!

EDIT: Tarvitsen näköjään vahvemmat rillit. :D Sivuuttakaa kaksi ensimmäistä kappaletta ja lukekaa vain viimeinen. Artistin nimihän on siis Iambic, ei Lambic. Sokea myyrä kuittaa!

Translation: Such incredibly beautiful music! If you like Bonobo or Cinematic Orchestra, you will probably like Iambic.

Tags:

Categorised in: Musiikki

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • neitim

    Moi Jenni,

    En tiedä haittasiko kirjoitusasu Google-etsintöjä, mutta nimi on kaiketi siis iambic, Guy Andrewsin perustama proggis vuodelta 2004. :)

    • EIKÄ! Juuri luin omaa postaustani uudelleen ja yhtäkkiä havahduin, että se nimi on Iambic eikä Lambic! Ja sitten tulin lukemaan kommenttisi, mikä vahvisti epäilykseni… :D Vahvaa sunnuntaiaamun suorittamista tänään ilmassa. Mietinkin, että miten voi olla, ettei koko artistista löydy kertakaikkiaan MITÄÄN tietoa. No selvisihän se syy! Hämmentävää silti, että löytyi silti tuo Soundcloud eivätkä levy-yhtiön sivut toimineet. Mutta lahopää kiittää. :D

Related posts