13/10/17

Unelmien matto

22 87

Tiedättekö sen tunteen, kun saa vain joskus auttamattoman pakkomielteen jostakin eikä sen jälkeen mikään muu vaihtoehto tunnu oikein miltään? Minulle tapahtui aikanaan niin sohvani kanssa. Nyt niin kävi olohuoneen mattohaaveiden suhteen – unelmieni matto on täydellinen.  Siinä on kohdallaan jokseenkin kaikki: värit, kuviointi, koko… Ainoa ongelma vain on, että haaveitteni matto on Pinterestistä bongattu uniikki vintage-aarre, joka on ilmeisesti myyty verkkokaupan sivuilta jo aikapäiviä sitten. Pinnattu kuva vain on jäänyt tiedon valtavirtaan haikailuttamaan ja inspiroimaan muita mattometsästäjiä.

Voin siis unohtaa haaveeni tuosta nimenomaisesta matosta, mutta sen bongattuani olen epätoivoissani kahlannut läpi kaikki mahdolliset netin marokkolaisia vintage-mattoja myyvät putiikit, josko jotakin samankaltaista tai vieläkin ihanampaa olisi osunut tielle, mutta ei… Vielä toistaiseksi ei ole löytynyt tälle unelmien yksilölle korvaajaa. Kraah, kun ei oikein mikään näytä miltään sen rinnalla. Mutta kaipa tämä on nyt yksi niistä hankinnoista, mille pitää vain antaa aikansa. Täytyy vain luottaa siihen, että jonakin päivänä se täydellinen yksilö tupsahtaa jossakin kohdalle ja siihen asti olen ihan tyytyväinen ilman mattoa. Mieluummin kertaheitolla mieluisa kuin jotakin vähän sinne päin. Onneksi on kaunis lattia, jolla on ilo tassutella ihan sellaisenaankin.

Ymmärrättekö matto-tuskani? Herättääkö sydämen sykähdyksiä tuo samainen yksilö teissä muissakin? Jos sattuu tulemaan mieleen hyviä vinkkejä ihan lyömättömistä mattokaupoista (varsinkin vintage), niin saa huikkailla! :)

Kuva on lainattu Pinterestistä, mutta kuuluu siis alun perin Etsy-putiikki Loom+Fieldille, jossa on myynnissä ihan mielettömän ihania vintage-mattoja Marokosta. Jos ei ole näin pakkomielteinen mattovisio mielessä ja etsinnässä on kaunis marokkolaismatto, niin kannattaa ehdottomasti tsekata putiikin valikoima.

Photo: Loom+Field

Tags: ,

Categorised in: Koti

22 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Paula

  Katsoitko jo Foreign Objectsin? Mulla on samanlainen visio :). Mitä kauppoja olet löytänyt?

  • En ole vielä tsekannut! Kiitos vinkistä. :) Olen lähinnä Etsystä tutkaillut sekä kolunnut muutamien huutokauppojen katalogit läpi. Ja huomasin tänään, että Kahvila Kuumassa Helsingissä on myös marokkolaisia mattoja.

 • Norppu

  Mä ostin oman vintage boucherouiteni Marrakechista nyt keväällä satasella (joo!!). Kyseessä on sellainen 160×330 kokoinen yksilö, eli ei ihan pieni, mutta nätisti myyjä sai sen nippuun ja minä tungettua rinkkaani =) Eli melkein tulee halvemmaksi uusi reissu kuin nettikauppaostot Jenkeistä.

  • Hmm, olisi selvästi pitänyt olla mattoshoppailumielellä siellä Marokossa, mutta kun en ollut yhtään! Ehkä pitää lähteä uudelleen. :D

 • Ihanan värikäs matto – vaikka en sinua henkilökohtaisesti tunne, niin sanoisin, että kovin on ’jennimäinen’.

  Meilläkin on matto hakusessa. Jotain paksua, pitkänukkaista, joka on sen verran painava, että pysyy parkettien päällä paikoillaan. Tila vaan asettaa sen ongelman, että maton pitäisi olla kokoluokkaa 200x300cm, eli hinta on sen kokoisissa matoissa aika rapsakka – mutta ehkä sen ei ole niin väliä, kun se oikea tulee vastaan!

  • Hauskaa kuulla, että tämä on muidenkin mielestä minun näköiseni matto. Sääli vain, että tämä nimenomainen on saavuttamaton haave. MInulla myös on sen kokoinen tila tässä olohuoneessa, että matolla saa kokoa olla aika paljon ja se todella näkyy myös hinnassa, mutta olen samaa mieltä, että hinta ei ole ykköskriteeri, kun se oikea löytyy. Onnea sen oman täydellisen maton etsintään!

 • Riikka

  Ihana matto! Ja tiedän tuskan! Oma pakkomielle löysi loppunsa, kun tilasin juurikin Loom and Fieldistä marokkolaismaton viime kesänä. (En onneksi tuota kaipaamasi yksilöä) Matto on ihana ja palvelu pelasi. MUTTA kalliiksi tuli Jenkeistä tilaaminen. Ensi kerralla ostan lennot sinne Marokkoon!

  • Kääk, voin kuvitella, että kuljetusmaksut ja tullit nousevat pilviin, jos tilaa Jenkeistä. Puhumattakaan siitä, että noista varmasti osataan jo lähtökohtaisesti pyytää aika kovaa hintaa siihen nähden, mitä Marokossa maksaisi. Ehkä pitää lähteä uudelleen Marokkoon. :D

 • Tiinatuulia

  Onpa kaunis, niin suloinen noissa herkkuväreissä! Toivottavasti löydät vastaavan, tuo tuntuu jotenkin niin Pupulandiaan sopivalta tyyliltä :)

  • No sanopa muuta! Olen ottanut tämän mattoprojektin sillä tavalla rauhallisesti, että se on ihan ok, jos se täydellinen matto ottaa aikansa. :) Uskon, että tiedän, kun se osuu kohdalle.

 • -Karoliina

  Olin tulossa laittamaan viestiä, että näin saman tyyppisen maton mainoslehdessä avotakan välissä, mutta piti lähteä synnyttämään välillä Ja niin tuttua tuo tuska kun löytää jotakin ja mistään sitä ei saa. Nyt haluaisin keittiön pöydän alle pinkin ison maton.

  • Apua! Siis kävit synnyttämässä välissä, mutta muistit silti vielä tulla vinkkaamaan matosta?! Nyt on omistautunut meininki, KIITOS. :D Ja siis ONNEKSI OLKOON! <3

 • Fanny

  Moi Jenni!

  Ihailin aiemmassa mattopostauksessasi tuota Finarten tummanvihreää mattoa. Ajattelinkin nyt kokeilla onneani ja kysäistä, että oletko ajatellut myydä sen jos se ei istunutkaan kotiisi?

  Täällä nimittäin toinen vihreän rakastaja. Olohuoneessa on ollut vuosia tummanharmaa simppeli matto, joka on ajanut asiansa ihan hyvin – nähtyäni kuitenkin tuon Finarten postauksesi en ole saanut sitä tummanvihreää mattoa pois mielestäni. Unissani juon aamukahvini paljaat varpaat juuri tuon maton tupsuja tunnustellen. Se vissiin tunkeutui alitajuntaani samalla tavalla, kuin tuo värikäs marokkolaismatto sinun tajuntaasi. :D ja pakko kompata aiempaa kommentoijaa – se on todella sinun näköisesi! Toivottavasti löydät vielä toisen, joka sykähdyttää samalla tavalla.

 • Mju

  Paljonkohan maton teettäminen maksaisi? Jos jotain saman henkistä toivoisi…

  • Veikkaan, että maksaisi kyllä maltaita, mutta voihan sitä aina tietysti tiedustella. :) Kiitos vinkistä!

 • Sofia

  Hei moi, ootko sattunut huomaamaan Kolmannella Linjalla, siinä Sandron korttelissa, sellasta pientä mattokauppaa? On siellä muutakin, mut kannattaa joskus kurkata niiden mattotarjonta. Ovat nättejä. :)

 • Susanna

  Urban outfittersillä on jotain samanhenkistä. Selailin vaaleenpunasia samettisohvia, päädyin matto-osastolle ja tuli tää postaus mieleen.

 • Omma

  Tulit mieleen, kun tuli vastaan tällainen Etsy-saitti:
  https://www.etsy.com/fr/shop/leslosanges

Related posts