1/10/17

Uutta kotona ja ennakkokurkistus HAY & IKEA -yhteistyömallistoon

17 110

Kaupallinen yhteistyö: IKEA

Nyt kun pääsin taas maailmalta kotiin, on sellainen olo, että on ihana jatkaa tätä pesänrakennusprojektia. Syksy on sellaista kotoilun aikaa, kun on oikeastaan aika mukavaa vain nysvätä sohvannurkassa – ja silloin on kivaa, että ympärillä on kotoisaa. Kuten olen aiemminkin todennut, niin tämä koti on jotenkin niin rakas ja ihana, että kotoisaa on keskeneräisenkin sisustuksen keskellä. Jotenkin silti tämä syksy ja kotiinpaluu ovat laittaneet vähän vauhtia tähän pesänrakennus- ja sisustuspuuhaan.

Kamalasti en uutta tänne kotikolooni kaipaa, mutta ainahan sitä uuteen kotiin on joitakin hankintoja tehtävä. Edelleen etsinnässä on olohuoneeseen matto ja sen lisäksi olen etsiskellyt jotakin sopivaa, pientä ja kevyttä sohvapöytää sekä muutamaa kaunista jakkaraa. Keittiön tuolit menevät varmasti jossain vaiheessa vaihtoon, sillä noilla väliaikaisiksi aiotuilla tuoleilla on nyt istuttu viimeiset 12 vuotta. :D

Varsinaisten hankintojen lisäksi edelleen pitäisi saada viriteltyä ne taulut seinille… Miten tuntuukin niin isolta sitoumukselta päättää taulujen paikat! Ja siihen hommaan pitäisi jostain lainata porakone ja osaava poraaja, koska itseeni en siinä hommassa ihan luota. Vaikka periaatteessa kaikki on ”melkein valmista”, aina sitä löytyy kaikenlaista pientä laittamista ja hankittavaa, puhumattakaan tavaroista, jotka yhä etsivät paikkaansa ja epämääräisistä kasoista ja pussukoista, joita (uskomatonta kyllä) edelleen pyörii nurkissa. Ja olenpa myös miettinyt, että olisi ihanaa verhoilla nojatuolivanhukseni jollain kauniilla kankaalla uudelleen ja maalata pari seinää jollakin muulla kuin valkoisella.

Mutta olen todennut, että maltti on valttia näissä sisustushommissa. Kun on hetken katsellut uusia nurkkia ja totutellut maisemaan, tavarat alkavat löytää paikkojaan kuin itsestään. Uskon siihen, että sisustus on sellainen asia, minkä kanssa ei kannata hötkyillä. Joskus sopivien kalusteiden ja ratkaisujen löytyminen ottaa aikansa ja juuri rauhakseen katselemalla ja aikaa antamalla syntyy usein se omannäköinen koti. Niinpä olen luvan kanssa antanut itselleni aikaa tuumailla rauhassa.

Olen aina tykännyt sellaisesta skandinaavisen pelkistetystä ja tyylikkäästä designista, vaikka en voisikaan ajatella asuvani sellaisessa liian kliinisessä sisustuslehtikodissa. Onneksi minun boheemilla siisteyskäsitykselläni ja rönsyilevällä sisustusmaullani ei taida olla pelkoa, että kodista tulisi liian sliipattu – joskin keskeneräisenä sitä tuppaa usein näyttämään vähän liiankin pelkistetyltä. Vaikka pidän designista ja pohjoismaisen vaaleasta sisustustyylistä, minulle on tärkeää, että kotona tuntuu kodikkaalta.

Vaikka on mukavaa katsella sisustusjuttuja kaikessa rauhassa, on silti mukavaa, kun löytyy niitä puuttuvia palasia ja asiat loksahtelevat pikkuhiljaa kohdalleen. Tykkään itse eniten siitä, että oma koti on sellainen kokoelma uutta ja vanhaa, itsetehtyä, käsintehtyä ja viimeistellympää, designia ja kirpputorilöytöjä. Seuraan mielenkiinnolla sisustuslehtiä ja sisustusmaailman uutuuksia, kiinnostavia designtulokkaita ja tuttujen sisustusbrändien uusia tuulia. Niistä on kiva ammentaa inspiraatiota, tutkailla erilaisia vaihtoehtoja ja joskus bongailla ihan konkreettisia ideoita hankintoihinkin.

Yksi pohjoismainen designsuosikkini on pitkään ollut tanskalainen HAY, jonka leikkisä muotokieli ja funktionaalinen tyyli on aina vedonnut omaan sisustusmakuuni. Olikin ehdottomasti yksi vuoden kiinnostavimmista uutisista sisustusrintamalla, kun viime keväänä kantautui korviin huhuja, että IKEA ja HAY olisivat lyömässä hynttyyt yhteen yhteisen malliston merkeissä. IKEA on ansioitunut minun silmissäni todella onnistuneesti erilaisten yhteistyöprojektien ja erikoismallistojen lanseerauksissa, joten jäin todella suurella mielenkiinnolla odottamaan maistiaispaloja tulevasta yhteistyöstä.

Kahden ikonisen pohjoismaisen sisustusbrändin YPPERLIG-nimeä kantavasta yhteistyömallistosta on saatu välähdyksiä netin ja somen syövereissä pitkin vuotta ja yhtenä hauskimmista osuuksista kollaboraatiossa on ollut uudistettu versio perinteisestä sinisestä IKEA-kassista. Muuttajien pelastus ja roudaajien aarre on saanut HAY-tiimin käsittelyssä monta uudenlaista ihanaa väritystä muun muassa murretuissa tummanvihreän ja tummanpunaisen sävyissä. Kukapa olisi arvannut, että käytännöllinen klassikko voisi vielä joskus näyttää niinkin tyylikkäältä!

Suorastaan hykertelin onnesta, kun pääsin tutustumaan IKEA-uutuusmallistoon etuajassa ennen sen virallista lanseerausta. Ja vielä enemmän hykertelin, kun sain kunnian päästä tekemään yhteistyötä malliston tiimoilta ja esitellä teille jo ennakkoon joitakin YPPERLIG-uutuuksia, jotka siis ilmestyvät viimein myyntiin ensi viikolla perjantaina 6.10.2017. Veikkaan, että tämä kokoelma tullaan viemään käsistä hetkessä, joten kannattanee olla ripeänä liikkeellä, mikäli mielii napata aarteista jotakin omakseen.

Mukana mallistossa on laaja kattaus yksinkertaisen kauniita huonekaluja sohvasta ruokapöytään ja tuoleista valaisimiin. Suurempien kalusteiden rinnalla YPPERLIG-kokoelmassa on tarjolla kodin piensisustusta kuten sisustustyynyjä, maljakoita, peilejä sekä kaikenlaisia näppäriä pikkuesineitä kodin säilytysratkaisuihin. Ja mallistoa nyt jo ihan omin näpein hypistelleenä on kiva voida sanoa, että jälleen kerran IKEA on tehnyt sen ja onnistunut! Mallistossa yhdistyy toimivalla tavalla yksinkertaisen kaunis, laadukas  ja ajaton muotoilu sekä korkeatasoiset ja kestävät materiaalit, mukaanlukien tietysti IKEA-tuotteille tyypillinen kuluttajaystävällinen hintataso.

Habitare-messujen kävijät ovat ehkä päässeet jo ennakkoon myös vähän tutkailemaan näitä YPPERLIG-uutuuksia ihan livenä, mutta mikäli et ole vielä päässyt tutkimaan mallistoa tarkemmin, näiden minun kuvieni lisäksi IKEA-verkkokaupasta löytyy jo vähän sneak peek -kuvia kokoelmasta. Mallisto on kokonaan esillä verkkosivuilla sitten 6.10.2017 alkaen, jolloin tuotteita pääsee myös shoppailemaan omaksi.

Koska oma kotini on jo isompien kalusteiden osalta aika valmis, olin erityisen kiinnostunut juuri noista piensisustuksen löydöistä sekä pienemmistä huonekaluista. Kuten mainitsinkin, niin etsinnässä ovat olleet jonkinlainen sohvapöytä sekä jotkut näpsäkät jakkarat ja tästä mallistostahan löytyivät sitten molemmat! Lisäksi valitsin omakseni myös tuollaisen pidemmän penkin, joka on samaa tyyliä jakkaroiden kanssa.

Mukavaa näissä pikkukalusteissa on se, että niitä voi tarpeen mukaan siirrellä paikasta toiseen, kun esimerkiksi tarvitsee kyläilijöille istumapaikkoja. Penkki voisi yhtä hyvin nököttää eteisessä tai keittiössä ikkunan edustalla ja pikkupöytä mahtuu tarvittaessa myös keittiöön nojatuolin rinnalle kahvipöydän virkaa toimittamaan. Vaikka tykkäsin kovasti edellisessä kodissani siitä, että oli ihan erillinen olohuone ja makuuhuone, niin myönnettävä on, että tilavassa yksiössä on ihan eri tavalla liikkumavaraa sisustamisen suhteen. Isommat kalusteet löysivät täällä luontevasti heti omat paikkansa, mutta avarassa ja väljässä tilassa on noiden pienempien esineiden ja kalusteiden kanssa kivalla tavalla mahdollisuuksia vaihtelulle.

Varsinaisten kalusteiden lisäksi nappasin kokoelmasta matkaani myös pari kaunista sisustustyynyä, säilytysrasiat sekä kaksi värikästä saviruukkua, jotka toimivat sisustuksessa niin sellaisenaankin kuin myös kukkamaljakoina. Mitäs pidätte näistä YPPERLIG-malliston uutuuksista? Ehtikö joku käydä Habitaressa tutkimassa näitä ihan paikan päällä? Onko jokin malliston aarteista jo herättänyt palavan halun sännätä heti perjantaina ostoksille? Jos ei muuta, niin veikkaan, että ainakin noita ihanan värisiä uusia IKEA YPPERLIG -kasseja himoitsee todella moni. :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Koti

17 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Maltti on valttia sisustuksessa, ihan samaa mieltä! Siitä syntyy juuri tällaista ihanaa kerroksellisuutta niin kuin sinun kodissa. :-)

 • Pertti

  Unohda jo porat, ja poraamiset taulujen kiinnitämiseksi. Kannattaa ostaa teräsnauloilla varustettuja taulukoukkuja, joita saa melko monesta liikkeestä. Taulujen kiinnitämiseen noilla koukuilla tarvitaan vasara.Koukuista ei jää edes mitään isoja jälkiä seinään, jos joskus haluaa vaihtaa taulujen paikkoja.Koukut myös kestävät isommankin taulun painon hyvin.

 • Lauraaa

  Onko viimeisessä kuvassa ikkunalla ilmankostutin? Jos on, niin minkä merkkinen mahtaa olla? :)

 • Kiitos inspiraatiosta Jenni! Olen odottanut tätä yhteistyötä kuin kuuta nousevaa, ja sain nyt sinulta uusia ideoita tuon jakkaran ja penkin sijoitteluun. Hirvittää kyllä, että onkohan perjantaina enää työpäivän jälkeen yhtään mitään jäljellä :D

  • Niin ja unohdin sanoa, että sun sisustustyyli on juuri sellainen, mistä itsekin haaveilen! Skandi mutta kodikas, tosi kaunis <3

  • Ihanaa kuulla, että postauseni inspiroi! Ja vinkiksi annettakoon, että ehkä kannattaa laittaa tilaus menemään verkkokaupan kautta, niin ei tarvitse odotella työpäivän loppuun asti? Ainahan tuotteet voi sitten palauttaa, jos jostain syystä eivät sovikaan! Ja lämmin kiitos myös kauniista kommentistasi – on aina ilo kuulla, että oma koti on muidenkin mieleen. Juuri tuota fiilistä olen kodissani tavoitellutkin: skandi-tyylinen mutta kodikas. :)

 • myy

  IKEA sössi todella pahasti keväällä lanseeratun Stockholm 2017 malliston. Stockholm 2017 kaappia ei ole ollut kevään jälkeen myynnissä (oliko sitä jossain vaiheessa keväällä?). Näin kaapin asuntomessuilla ja olisin ostanut, mutta ei ollut liikkeessä eikä netissä yhtään kappaletta. Sanottiin, että tulee loppukesästä. Nyt edes nettisivuilta ei enää löydy koko tuotetta ja viimeisin tieto on, että tulee syksyllä 2018. Noloa. Mitä tähän esittelemääsi mallistoon tulee niin puu on hieno materiaali aina vaan ja sopii monen kanssa. Toivottavasti ei tule samanlaisia toimistusongelmia tämän malliston kanssa…

  • Voihan harmi, että haaveiden kaappi jäi saamatta. On tainnut suosio yllättää. :/ Tuollaisista jää ymmärrettävästi aina harmistus ja pettymys, jos on toimitusvaikeuksia ja haluamaansa tuotetta ei saakaan. Tuo tosiaankin on aika kummallinen tapaus, etenkin jos toimitus näyttäisi menevän vasta ensi vuoden puolelle, mutta toivotaan, että tämän YPPERLIG-malliston kanssa on osattu paremmin varautua. Tämä tosin on erikoismallisto, joten on ehkä odotettavissakin, että tuotteita on saatavilla vain rajallisesti ja siitä syystä kannattaa olla ripeästi liikkeellä, jos mielii jotakin erityisesti omakseen. :)

 • Heidi

  Viherkasvihöperönä kiinnitin vain huomiota tuohon sinun ikkunalaudalla olevaan kasviisi. Uskomattoman kaunis! Muistatko minkä niminen se on tai mistä olet sellaisen aikanaan löytänyt? :)

  • Ihana viherkasvi on omakin lempparini. Kyseessä on lyyraviikuna, joten eikun metsästämään. :) Löysin omani luottokukkakaupastani Florannasta Töölössä. Ei taida olla siellä vakivalikoimassa, mutta varmaan pyynnöstä saa myyntiin uudelleenkin!

 • Marika

  Ootko kuullu taulunkiinnitystarroista? Tosi käteviä ja kannattelee yllättävän painaviakin tauluja yms. ja ei tarvii tehdä lopullisia päätöksiä taulujen paikkojen suhteen. :)

  • Joo! Itse asiassa ostinkin niitä nyt, mutta osa tauluistani on niin painavia, että tarrat eivät valitettavasti riitä kannattelemaan niitä. Kevyemmät pysynevät taulukoukuilla, mutta painavammille pitää viritellä kunnon proppu- ja ruuvisysteemit. :) Kiitos vinkistä!

Related posts