21/09/17

Afterwork-podcast: Vauvauteluita ja biologisen kellon tikitystä?

6 94

Terkkuja toiselta puolen palloa, liki vastakkaiselta aikavyöhykkeeltä ja hyvin heikkojen yhteyksien päästä Orcas-saarelta! On taas se aika viikosta, kun uusi podcast-jakso on ilmestynyt. Uusi jakso ilmestyy siis aina keskiviikkoisin, mutta vinkkailen asiasta täällä blogin puolella viimeistään torstaisin. Tällä kertaa jutellaan kolmekymppisille naisille tutusta aiheesta: vauvahaaveista ja biologisen kellon tikityksestä. Joko AW-porukalla on paineita tai haaveita ilmassa? Entä ne iänikuiset kyselyt lisääntymishaluista – onko vauva-asioista uteleminen koskaan sopivaa?

Olen kirjoittanut tästä teemasta joitakin vuosia sitten täällä bloginkin puolella ja teema herätti tuolloin kovasti keskustelua. Tuon postauksen voi lukea täältä ja Afterwork-jengin mietteet asiasta puolestaan voi kuunnella tästä alta. :)

Aiemmin julkaistut AW-jaksot puolestaan löydät tämän linkin takaa.

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Kristina

  Hei Jenni & co, harvemmin kommentoin vaan luen ja kuuntelen täällä taka-alalla mutta halusin sanoa että olen tykännyt näistä podcasteista tosi paljon! Nyökyttelin vauvajuttujen osalta mukana jakson läpi – tää aihe saa mun niskakarvat pystyyn jatkuvasti ihmisten tahdittomuuden takia! Loistavaa että epäkohdat ja epätasa-arvoisuus näiden vauvauteluiden ja lisääntymispaineiden osalta nostetaan valokeilaan. Hienoa tytöt!

 • Henna

  Moi Jenni! Wecastin sivuilla ei jostain syystä näy kuin tuo eka jakso – onko vika täällä päässä vai Wecastissa? :)

  • Onpas kummaa! Laitoin asiasta eteenpäin viestiä ja toivottavasti ongelma ratkeaa. Sitä odotellessa pystyt helposti kuuntelemaan minun blogini kautta nuo kaikki jaksot. :)

 • Kristiina

  Kuten edellinen kommentoija, myös itse olen erittäin laiska kommentoija, mutta nyt oli aivan pakko. Lähinnä aloin kuuntelemaankin jo sen vuoksi, tuodaanko tuo itsekkyys teema esille ja erityisesti maailman näkökulmasta, ei vain Suomen. Kuulun itse näihin henkilöihin, jotka eivät halua lapsia, koska se ei ole maailman kantokyvyn kannalta järjkevää. Pidän kyllä lapsista ja oikeastaan haluaisinkin lapsen, mutta koen juuri lapsen hankkimisen erittäin itsekkäänä. En tietenkään halua sanoa, että lapsia ei saisi kukaan hankkia tai niiden hankkijat olisivat itsekkäitä. En todellakaan. Itse en vain pystyisi elämään asian kanssa. Asian kohdalla keskustelusta jäi kuitenkin mieleeni kommentti ”erikoinen näkökulma Suomen mittakaavassa”. Tätä en ihan ymmärrä,minusta näkökulma on niin selkeä. Suurin osa kuluttamistamme luonnonvaroista tuodaan kehitysmaista joissa väestönkasvu ja elinolot ovat surkeat. Juuri sen vuoksi meidän elämämme on ”hyvää”, saamme raaka-aineita halvalla palkkatasoon nähden. Vaikkei tuotteita tuotaisikaan, niin energia ja raaka-aineet tuodaan. Ruoka ja vesi ei tule riittämään kaikille saatika muut elämän perusedellytykset. Globaalisti hyvinvointi tulee tutkitusti keskittymään entistä pienemmälle ihmisjoukolle. Tekisin siis yhden ihmisen lisää viemään elämän edellytyksiä kolmannen maailman ihmisiltä. Adoptio ehkä olisi ainoa mahdollinen vaihtoehto, mutta siihenkin sisältyy omat ongelmansa.

 • Mielestäni Johnny ja Vanessa kyllä oli paras pari. :D

Related posts