9/09/17

Pientä viilausta unelmien keittiössä

10 113

Kaupallinen yhteistyö: Grohe

Kun etsiskelin kotia viime keväänä, olin valmistautunut siihen, että asunnossa voisi joutua tekemään pientä remonttiakin. Silti, kun oma koti lopulta löytyi, olin aika helpottunut siitä, että asunto ei vaatinut oikeastaan minkäänlaisia muutostöitä. Edellinen asukas oli tehnyt tosi hyvää duunia remontin kanssa neljä vuotta takaperin ja tyylillisesti ratkaisut istuivat omaan makuuni hurjan hyvin. Tietysti remontoimalla saa aina ihan täydellisesti oman visionsa mukaista jälkeä, mutta onhan se tuhannesti helpompaa muuttaa valmiiseen kotiin.

Kämppä oli siis sellaisenaan hurjan mieluisa, vaikka toki aina voi löytää joitakin pikkuruisia tuunattavia juttuja, joilla asunnosta tulisi vieläkin enemmän oman näköinen. Olen miettinyt, että esimerkiksi kylppäriä voisin hieman remontoida jossain vaiheessa omaan tyyliini sopivammaksi, maalata muutaman seinän, vaihtaa kaappien nuppeja sekä muuta sellaista pientä viilausta.

Yksi asia, joka ei varsinaisesti ole missään vaiheessa suunnattomasti häirinnyt minua mutta jonka vaihtaminen on silti käväissyt mielessäni, on ollut keittiön vesihana. Se on ollut sellainen tosi perusmalli, joka ei pistä silmään mitenkään erityisen rumana, mutta voisi toki olla kauniimpikin, kun hanoissa nykyään on kuitenkin saatavilla myös tosi tyylikkäitä malleja. Asia pyörähti ajatuksen tasolta toteutukseen aika paljon suunniteltua nopeammin, kun sattumalta Grohen suunnalta kyseltiin, olisiko minulla kiinnostusta päivittää keittiöhanaa uudessa kodissa. No olihan minulla!

Minun on itse asiassa myönnettävä, että Grohe ei minulle merkkinä ollut entuudestaan tuttu, mutta toisaalta, kuinkapa monta hanabrändiä sitä keskimäärin tuntee, elleivät keittiö- ja kylppäriremontit ole olleet työn alla? Tuskinpa kovin montaa. Pienellä selvittelyllä kuitenkin selvisi, että Grohe tekee paitsi hurjan tyylikkäitä hanoja, kehittelee myös aika innovatiivisia keittiö- ja kylppäriratkaisuja.  Näistä hanoista on muun muassa mahdollista laskea lasiin suoraan hiilihapotettua tai valmiiksi keitettyä, kiehuvan kuumaa vettä. Merkillä on myös olemassa esimerkiksi Grohe Sense -järjestelmä, joka ennaltaehkäisee vesivahinkoja.

Erikoisempien innovaatioiden lisäksi Grohella on toki olemassa ihan tavallisiakin hanoja, mutta minun keittiööni valikoitui uusi Minta Touch -hana, jonka tekniikka mahdollistaa veden laskemisen hanan vipuun koskematta. Automaattisesti käynnistyvät hanat ovat toki tuttuja julkisista tiloista, mutta Minta Touch toimii vähän eri logiikalla. Ideana on, että veden tulon voi käynnistää myös kevyellä käsivarren tai kämmenselän kosketuksella, vääntämättä vipua lainkaan. Ominaisuus ei tietenkään ole useimmissa keittiöissä mitenkään välttämätön, mutta se on yllättävän näppärä, jos kädet vaikkapa ovat leipomisesta tai kokkaamisesta likaiset, eikä tee mieli koskea tahmaisilla käsillä hanan vipuun.

Putkimies kävi muutama viikko sitten asentamassa uuden hanan keittiööni ja olen sen jälkeen ihastellut paitsi uutta kaunista muotoilua, myös testaillut tuota kosketusominaisuutta. Toiminto on sen verran nopea ja näpsäkkä käyttää, että huomaan monesti käyttäväni hanaa kosketuksella, vaikka kädet eivät olisikaan likaiset. Tykkään myös siitä, että uudessa hanssa on tuollainen käsisuihkupää, joka helpottaa sekä tiskausta, että itse altaan puhtaanapitoa. Oma suuri ja kulmikas tiskialtaani on kivan näköinen ja tilava, mutta huomaan, että altaan teräviin nurkkiin jää helposti likaa ja ruoantähteitä likaisista astioista, joten siivoamisen kannalta tuo käsisuihku on aika kätevä.

Valittavana Minta Touch -hanoista oli U-kirjaimen mallinen sekä L-kirjaimen mallinen hana sekä materiaaleissa perinteinen teräs tai himmeämpi kromi. Pähkäilin valintaani pitkään, mutta päädyin lopulta perinteiseen teräkseen sekä L-malliin, jossa tosiaan on mukana myös tuo irroitettava käsisuihku. Totta puhuen en edes hoksannut valintaa tehdessäni tuota suihku-ominaisuutta ja tajusin vasta asennuksen jälkeen, että hanassani on sellainenkin.  Suihku tuli vähän kuin bonuksena ja yllätyksenä kaupan päälle.

Keittiö alkaa nyt siis vähitellen olla aika hyvällä mallilla: on uusi kaunis hana ja matot lattialla. Nyt enää tarvitsee siirtyä suunnitelmista toteutukseen tuon seinän suhteen, jonka olen ajatellut maalata. Sitten alkaa jo oikeasti näyttää aika oman näköiseltä. Mutta on ihan kiva laitella kotia kaikessa rauhassa ratkaisuja ajan kanssa puntaroiden. Tähän kotiin on ihana aina reissuilta palata. <3

Ennen vs. jälkeen

Ennen vs. jälkeen

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Koti

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Katri

  Nätti hana! Mua huvittaa toi ennen-kuvan kuollut yrtti vs. jälkeen-kuvan kukoistus :’) Varmaankin tahaton sattuma, mut niin hauskan kliseinen!

  Sulla on hyvä silmä sisustuksessa ja pukeutumisessa. Toivoisin itsekin jaksavani panostaa pukeutumiseen enemmän. Aina päätän aloittaa, mut sit liu’un takaisin farkkuihin, tennareihin ja käytännölliseen mut epätyylikkääseen vedenkestävään takkiin. Lisää asukuvia siis kaipailisin inspiraatioksi. Ehkä joku ”vaatekaapin kulmakivet” tms. Tai jos innostut stailaamaan lukijoitasi, ilmoittaudun ekaksi vapaaehtoiseksi! :)

  • Hahaha, itse asiassa ”kuollut yrtti” on lepovaiheessa oleva orkidea. :D Se siirtyi toiseen paikkaan, kun kokkailuja varten ostin persiljaa. Mutta totta, tuli hieman tahaton stailaus tuohon, haha.

   Älä piiskaa itseäsi noissa tyyliasioissa – kyllä se minäkin arkena aika usein huitelen ihan vain farkuissa ja t-paidassa. Mutta toisaalta blogi on siitä kiva harrastus/työ, että se myös itsessään motivoi panostamaan tyyliin, koska olisi jokseenkin tylsää kuvata aina niitä samoja farkkuja kerta toisensa jälkeen. :D Pitää miettiä näitä vaatekaapin kulmakiviä, josko keksisin jonkun sellaisen postauksen tehdä. Välillä sellaisia on ollutkin asujuttujen lomassa. Oikeastaan kauniiseen arkipukeutumiseen ei tarvita kovin kummoisia juttuja, joten ehkä tästä tosiaan pitäisi tehdä vielä ihan erikseen juttu taikka joku pieni juttusarja. Kiitos ideasta!

   • Katri

    Kappas, niinpä onkin! :D Oon sen verran kärsimätön ja huoleton kasvien kanssa, että oon ainoat joskus lahjaksi saadut orkideat heittänyt biojätteeseen kun enimmät kukat on pudonneet. Liian haastava tai ainakin herkän oloinen kasvi mulle.

    Kiva kun innostuit, jään odottelemaan mahdollista postausta :)

    • Ymmärrän kärsimättömyyden! Orkidea on tosi tylsän näköinen lepovaiheessa ja olen kuullut, että moni on tietämättömyyttään tai kärsimättömyyttään heittänyt kasvin roskiin kukkien pudottua. Se on kuitenkin aika helppo saada kukkimaan uudelleen kotioloissakin, vaikka ei olisi kummoinen viherpeukalo. Jos minä olen onnistunut, niin kuka tahansa voi onnistua. :D Ja itse asiassa vastoin yleistä luuloa, orkidea ei ole kovin vaikea hoitaa – päinvastoin! En ole saanut orkideojani kuolemaan, vaikka olen välillä unohtanut kastelun jopa kuukausiksi (I know, kukkaparat!).

     Orkidea kannattaa kastella muutaman viikon välein upottamalla ruukku kokonaan veteen ja antaa purujen ja juurten imeä itseensä kosteutta. Mutta kukka ei tosiaankaan vähästä hätkähdä, vaan olen välillä kastellut orkideaani vain parin kuukauden välein ja silti se on jaksanut porskuttaa hengissä ja kukkia vielä uudelleenkin. Itse asiassa kuulin teorian, että orkidea on sellainen kasvi, että joskus pieni ”rääkkääminen” saattaa jopa vauhdittaa kukkimista, kun raukkaparka luulee loppunsa tulleen ja puskee viimeisillä voimillaan vielä uudet nuput, jotta saisi jatkettua eloaan. :D Mutta siis pari kertaa sen saa vuodessa kukkimaan aika pienellä vaivalla. Kukintojen aikaan kastelun kanssa kannattaa olla vähän huolellisempi, jotta eivät putoa ennen aikojaan.

 • millaaa

  Hassua, aiempia kommentteja lukiessani tajusin, etten itse pannut nukkuvaa orkideaa ollenkaan merkille. Sen sijaan huomio kiinnittyi kuvien pieneen irtaimistoon: muovinen saippuapullo katosi tiskialtaan reunalta ja sen tilalle ilmestyi tyylikäs, vähän ehkä nostalgishenkinenkin kannu. :D Hienolta näyttää joka tapauksessa kokonaisuudessaan!

  Jenni, kerropa muuten, mitä lajia keittiösi viherkasvit ovat. Itse pohdin parhaillaan uuden kotini vihersisustusta, joskin kissallisena minulla on tietysti vähän rajatummin vaihtoehtoja. Olisi kiinnostavaa lukea kotisi kasvivalinnoista enemmänkin, jos innostut taas joskus niistä kirjoittamaan. :)

  Toivotan vielä ihania päiviä sinne New Yorkiin täältä sateisen harmaasta Suomesta!

  • Kuvien ottohetkellä on luonnollisesti eroa, kun hanan asennus on tapahtunut välissä ja omassa kodissa tavarat eivät ole staattisesti aina samoilla paikoilla, vaan vaeltavat milloin missäkin (varsinkin tässä vaiheessa, kun sisustus vielä hakee uomiaan). Kuvat on siis otettu parin viikon erotuksella toisistaan, enkä edes muistanut, mitä on ollut milläkin paikalla sitä ennen-kuvaa ottaessa. :D

   Keittiössä tuo pienilehtinen, vähän bonsaita muistuttava kasvi on varjoviikuna. Tuon tummanvihreän kasvin lajista minulla ei ole tarkempaa tietoa kuin että sekin on jokin viikunalajike. Myöskään kaktuksen tarkempaa lajiketta en valitettavasti tiedä. Mutta tuossa lokakuun puolella on tulossa ihan kunnon juttua vihersisustuksesta, joten silloin lisää inspistä luvassa! :)

 • Kaunis on kyllä! Meillä keittiöremontti edessä n. viiden vuoden sisällä, joten aihe kiinnostaa. Kuvista en ymmärtänyt, että onko sinulla tiskikonetta keittiössä? Jos on, onko sekin Boschin kuten uuni?
  Meillä on ruokailupöytä olohuoneen puolella, mutta keittiöön mahtuu kyllä sivupöytä (tällä hetkellä meillä on kampauspöytä, joka sopi tilaan vaikka ei alunperin ollut tarkoitettu keittiöön). Ruokapöydän tuolien istuintyynyjä olenkin miettinyt, meillä on tällä hetkellä kahdenlaisia. Istuintyyny-postaus olisi siis myös mieluinen!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  • Minulla on tiskikone, mutta se on integroitu tuonne kaapistoon. Tiskikoneen vesihana puolestaan on tuo nuppi tuossa hanan vasemmalla puolen tiskipöydällä. Nyt en valitettavasti muista, minkä merkkinen tiskikone on, kun en ole sitä itse hankkinut enkä nyt pääse tarkistamaan täältä New Yorkista käsin. Mutta saattaisi olla, koska muistaakseni jääkaappikin on Boschin.

   Itsellä ei keittiöön ole suunnitteilla istuintyynyjä, mutta pidetään toive mielessä! :)

 • Helmi

  hei, mistä nuo keittiönpöydän yläpuolella olevat seinähyllyt ovat? todella kivannäköiset!

  • Ne ovat kyllä ihanat, kiitos! :) Moni niistä kyselee ja harmikseni en osaa oikein tuohon vastata, koska edellinen asukas jätti ne lähtiessään. Epäilen, että on vain jostain vanhoista viinilaatikoista, tms. tuunattu. Kaiketi aika helppo toteuttaa itsekin!

Related posts