25/08/17

Tyyli-inspiraatiota syksyyn & 3 silmälasit (+ kilpailu)

39 152

Kaupallinen yhteistyö: Specsavers

On ihan hullua, miten paljon silmälasivalinnalla voi vaikuttaa omaan ulkonäköön ja tyyliin. Olen tullut elämäni varrella sovitelleeksi ties millaisia kehyksiä ja tajunnut jossain vaiheessa aika kiitollisena, että minulle sopivat aika monen malliset rillit. Olenkin ottanut siitä ilon irti ja minulla on kaapissani muutamat eri tyyliset silmälasit: on kulmikasta, pyöreää ja pilottimalliakin.

Olen itse siinä mielessä (ainakin toistaiseksi) vielä kivassa tilanteessa, että tarvitsen laseja vain satunnaisesti, joten en ole niistä riippuvainen ihan koko aikaa. Ihailen kuitenkin sellaisia kavereitani, jotka ovat uskaltaneet valita rohkeita ja vahvoja kehyksiä siitäkin huolimatta, että silmälasit ovat mukana arjessa käytännössä koko ajan. Kehykset voivat olla myös tyyli-statement ja esimerkiksi ystäväni Riikka on valinnut itselleen muutamat ihanan näyttävät kehykset, joilla voi sitten antaa kunkin päivän tyylille viimeisen loppusilauksen. Ymmärrän kyllä heitäkin, jotka kokevat lasit lähinnä pakolliseksi pahaksi ja valitsevat mieluummin mahdollisimman keveät ja huomaamattomat kehykset.

Yhteistyöni Specsaversin kanssa on jatkunut jo pitkään ja tuumin, että tässä syyssesongin kynnyksellä olisi hyvä hetki kurkistaa myös syksyn silmälasiuutuuksiin. Specsaversin mielenkiintoinen brändivalikoima laajenee pian jälleen, sillä syyskuussa myymälöihin rantautuvat myös Dieselin kehykset.

4.9. lanseerattava mallisto koostuu klassisen tyylikkäistä, vahvasankaisista peruskehyksistä, joista moni malli sopii niin naisille kuin miehillekin. Kaikkien Diesel-kehysten hinta on 199€, mutta Specsaversille tuttuun tapaan yksien hinnalla saa aina kahdet (hintaan sisältyvät kehykset sekä muoviset 1-teholinssit perusominaisuuksilla). Jos siis on vaikeuksia valita muutaman mallin välillä, voi ottaa molemmat. :)

Dieselin kehykset siis tosiaan saapuvat Specsavers-liikkeisiin vasta 1,5 viikon päästä, mutta pääsin testailemaan niitä jo vähän ennakkoon ja valikoimaan mallistosta omia suosikkejani. Vaikka minulle sopivatkin monenlaiset silmälasit, niin harvoin on silti sellaista tilannetta, että voisin oikeasti tuikata nenälle melkein mitkä tahansa malliston kehykset. Niin kävi kuitenkin Dieselin kohdalla, sillä sovittamistani 8 parista olisin oikeastaan voinut valita melkeinpä mitkä tahansa. Juttua ja stailauksia varten yritin kuitenkin poimia joukosta vähän eri muotoja ja värejä, koska vaihtelu virkistää.

Stailasin kehysten ympärille kolme simppeliä tyyliä, joista kaikki sopisivat esimerkiksi rentoon työpäivään. Tykkäsin kaikista kehyksistä, mutta yhdet nousivat silti yli muiden. Arvaatteko, mitkä näistä sovittamistani olivat omat lempparini: mustat, hieman pehmeämmällä muodolla varustetut kehykset, tummanvihreät kulmikkaat vai harmaanruskeat läpikuultavat? Entä mitkä niistä teidän mielestänne sopivat minulle parhaiten? Tuntuu muuten, että lähitienoo on tällä hetkellä yhtä rakennustyömaata, joten kuvissakin näkyy nyt sitten tämä urbaani rempparomantiikka. :D

Huikkaan tässä yhteydessä myös siitä, että Gloria Fashion Show järjestetään viikon päästä Helsingissä Kaapelitehtaalla. Syksyn suurin muotinäytös Suomessa esittelee kauden uusimmat trendit ja tyylit ja myös Specsavers on mukana menossa. Tänä vuonna rakastettu ja perinteikäs tapahtuma viettää samalla 30-vuotissynttäreitään, joten muotinäytöksen ohella luvassa on entistäkin upeampi show täynnä huippuesiintyjiä ja kiinnostavaa ohjelmaa. Esimakua shown esiintyjistä ja ohjelmasta voi jo kurkata tapahtuman nettisivuilta. Näytöksiä järjestetään lauantaina 2.9. kolme: klo 15, 17 ja 19 ja lippuja paikan päälle voi ostaa netitse. Päivän ensimmäinen näytös on jo loppuun varattu, mutta kahteen myöhempään näyttäisi vielä olevan lippuja jäljellä.

Specsaversin kehykset ovat tietysti mukana itse muotinäytöksessä catwalkilla, mutta sen lisäksi heillä on tapahtumassa oma osasto, missä on mahdollisuus päästä kokeilemaan syksyn uutuuskehyksiä sekä saada stailausapua ja makutuomarointia aina yhtä tyylikkäältä Karita Tykältä.

KILPAILU: Kivana pikkuyllätyksenä Specsavers antoi minulle blogissa arvottavaksi kahden hengen lippupaketin la 2.9.2017 klo 17 näytökseen eli jos kiinnostaa päästä mukaan nauttimaan muodin juhlasta, niin kommentoi tähän postaukseen, mitä tykkäsit näistä jutun kehyksistä sekä kenet nappaisit mukaasi juhlimaan, jos arpaonni on myötä. :) Kisa on voimassa ti 29.8. asti ja muistathan jättää kommenttisi yhteyteen toimivan sähköpostiosoiteen, josta sinut saa kiinni, sillä voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostitse.

Luottoklassikot

Valkoinen kauluspaita ja siniset farkut – sen luotettavampaa klassikkoparia ei vaatekaapissa taida ollakaan. Pellavaisen kauluspaidan fiilis on ihanan rento ja materiaali miellyttävä. Perusfarkut puolestaan saavat vähän kiinnostavamman ilmeen erikoisemmasta leikkauksesta ja lahkeensuiden epäsymmetriasta. Hillityllä korolla varustetut klassiset korkkarit tukevalla korolla sopivat myös töihin ja niissä jaksaa seisoa ja kävellä. Valitsin tähän tyyliin rauhallisen sävyiset harmaanruskeat, hieman läpikuultavat kehykset, jotka näyttävät kivan lempeiltä kasvoja vasten.

pellavapaita // linen shirt Lindex

farkut // jeans Monki

korkokengät // shoes KMB (Zalando)

silmälasit // glasses Diesel (Specsavers)

Rento toimistotyyli

Viime päivien koleampi sää on saanut kaivelemaan pehmoisia ja lämpimiä neuleita taas kaapista. Klassinen kashmirneule on täydellinen viileiden syyspäivien pelastus – se yllä arkimaanantaikin tuntuu vähän pehmeämmältä. Alkusyksyn päiviin sopivat vielä ihanasti vähän vajaamittaiset culottes-housut, kun nilkat tarkenevat yhä paljaina. Väljät housut ovat mukavat päällä, mutta siisti materiaali tekee niistä toimistokelpoiset. Tällä kertaa puin housujen pariksi rennot loaferit, mutta korkkareihin yhdistettynä rentoilutyyli olisikin yhtäkkiä aika chic. Silmälaseiksi tähän kokonaisuuteen valitsin hieman pehmeämmällä muodolla varustetut mustasankaiset lasit. Arkailen usein mustia kehyksiä, koska ne näyttävät helposti vaaleaa ihoa vasten niin kovilta, mutta näihin tykästyin kovasti.

neulepusero // sweater Samsøe & Samsøe

housut // pants Marks & Spencer

kengät // shoes & Other Stories

silmälasit // glasses Diesel (Specsavers)

Naisellinen kokomusta

Olen kesällä käyttänyt ihan valtavan paljon mekkoja ja hameita, ja liehuvat midihelmat toimivat mainiosti myös toimisto-lookissa. Tällä kertaa puin midihameen mustan neulepoolon kanssa ja kokonaisuudesta tuli kivalla tavalla tyylikäs ja monikäyttöinen – tässä asussa voisi hyvin hilpaista työpäivän jälkeen myös iltaa istumaan. Yhdistin kokomustaan tyyliin tummanvihreät, mattaiset kehykset ja vihreä sävy erottuukin kivalla tavalla mustaa vasten. Tykkään näissä kehyksissä erityisesti tuosta hienostuneesta sävystä.

poolopusero // sweater J. Crew

hame // skirt Monki

korkokengät // shoes KMB (Zalando)

silmälasit // glasses Diesel (Specsavers)

Photos: Johanna Piispa

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

39 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sandi Österlund

  Olen silmälasikreisi joten tykkäsin taas kaikista, mutta jos on pakko yhdet valita niin ne läpikuultavat harmaat on ylitse muiden:)kivoja asukokonaisuuksia postauksessasi taas:)ottaisin mukaan Merjan

 • Anna

  Kaikki tyylit on Super kivoja, ehkä ensimmäisenä pisti silmään koko musta, joten valitsen sen laseineen päivineen :)
  Varmaankin ystävän kanssa menisin muotia katsomaan Kaapelille :)

 • Camilla

  Sopivan pelkistettyjä pokia. Eniten tykkäsin mustista laseista, mutta jos itselleni valitsisin, niin luultavasti päötyisin Luottoklassikot-asukokonaisuuden laseihin, koska ne varmaan istuisivat vaaleisiin piirteisiini parhaiten. Tosi kiva stailaus muutenkin tuo Luottokklassikot!

  Jos voittaisin, ottaisin mukaan jonkun viiden hengen naiskaveriporukastamme.

 • Enna

  Mieluisimmat olisivat mustaan asuun yhdistetyt kehykset. Ottaisin mukaan kaapelille jonkun ihanista ystävistäni. ❤️

 • Oia

  Aika vaikea sanoo. Oisko vihreät olleet parhaat ja olisitko ne valinnut?

 • Hanna

  Noi ekat mustasankaiset on mun ehdoton suosikki!!! Ja tyyli siinä muutenkin ihanan minimalistinen, mutta ripauksella syksyn sävyä. En ole aiemmin tyyliäsi kommentoinut, mutta se on ihana Kaapelille ottaisin mukaani ystäväni Sannan.

 • markku

  rento toimistotyyli oli paras vaikkakin kaikki mallit olivat upeita. tuli rillihimo. systeri lähtisi mukaan tapahtumaan

 • Oona V

  Tummat kehykset näyttivät mahtavalta rennon toimistolookin kanssa. Ottaisin parhaan ystäväni mulasn juhlintaan!

 • Miia Korvenoja

  Ihanat noi mustat lasit, sopii sulle tosi hyvin! :) Ihana postaus, tykkäisin kans et olis useita kehyksiä, joista voisi aamuisin valita lookiin sopivat ;) Ottaisin Gloria fashion show’hun mukaan äitini :) Olis niin kiva voittaa, rrrrakastan muotia ja muotinäytöksiä ;)

 • Oon hävittäny ties minne kivoimmmat lasini, juuri tuollaiset samantyyliset kuin nuo mustat. Ehkä siksi, ne iskevät parhaiten. Kaikki tyylit on ihania, mutta suosikkini naisellinen kokomusta. Fashion showhun ottaisin mukaan siskoni.

 • Anna

  Olet ihan mielettömän kaunis jokaisessa näissä kuvassa! Päivän inspiraatiomittari tikuttaa täysiä, kiitos!

 • Essi

  Kaikki kehykset oli kivan näkösiä, vaikka itsellä ei edes ole tarvetta laseille. :)
  Jos voitan liput, niin mukaan lähtee sisko!

 • Laura

  Olen käyttänyt viimeiset 20 vuotta pelkkiä mustia kehyksiä, mutta kuvistasi sain inspiraation kokeilla jotain muutakin väriä. Kaikki asukokonaisuudet oli omalla tavallaan hyviä, mutta kiinnostavin oli kuitenkin kakkonen. Ottaisin showhun mukaan 15-vuotiaan tyttäreni, joka on toistaiseksi ollut kiinnostunut vain hiphop-muodista .

 • Lauriena

  Nuo Dieselin lasit on juuri minun makuun! Tykkäsin etenkin noista, joissa on täysmustat kehykset :) Ottaisin ystäväni ja kaimani Lauran mukaan muotinäytökseen.

 • Thomakos

  Nuo oliivinvihreät sopinevat tähän kauteen parhaiten vaikkakin tuo kokonaisuus nyt hävisi muille. Ihan tosta Lauttasaaren kupeesta joku lähtee mukaan.

 • CarkkiK

  Kehykset näyttävät tosi kivoilta ja samalla aikaa kestäviltä klassikoilta :) Mukaan ottaisin mieheni, babysitter on jo buukattu! :D

 • Johanna

  Ihania, tyylikkäitä kokonaisuuksia! Itse pidin neule + culottes-yhdistelmästä, raflaavat värit ja materiaalit sekä särmät pokat. Ystävän kanssa menisin show’hun – voi kun pääsisin :)!

 • Jonna

  Koko musta setti oli paras ja vihertävät lasit aivan upeat!!:) Muutkin setit todella tyylikkäitä.

  Jos voittaisin ottaisin pomoni mukaan,koska työskentelemme muodin parissa ja tämä olisi niiin loistava reissu meille!

 • Angie

  Omaksi yllätyksekseni eniten kolahtavat vaaleanruskeat tai vihreät pokat. Upeita kehyksiä, toki upean naisen esittelemänä!

 • Leija

  Itse en silmälaseja vielä näön takia tarvitse, mutta ikkunalaseja olenkin pelkän tyylin takia hommaillut asusteeksi, näytökseen kanssani lähtisi ystäväni.

 • Outi

  Ihana syysinspiraatio! Toi harmaa neule ja Dieselin pokat täytyy laittaa mieleen! Näytökseen veisin äitini joka aktiivisesti seuraa muotia yli 70-kymppisenä !

 • KatriHo

  Mustat kehykset ovat suosikkini. Fashion show’hun lähtisin muotia rakastavan ystäväni Katan kanssa.

 • Vipellys

  Vitsi kuinka tosiaan kaikki lasit istuvat kauniisti ja sopivat sun kasvoille!

  Mulla onkin tämän syksyn proggiksena hommata jostain uudet lasit, jo vaan siksi että jos nämä luottolasit (joka päivä päässä loikoilevat Raybanit) hajoaa joskus. Häpeäkseni mun on myönnettävä että olen ajatellut Specsaversin olevan laadultaan huonompi kuin esim. markkinajätti instru. Mutta näitä sun postauksia lukiessa olen joutunut myöntämään että olen ollut väärässä ja taidan suunnata kulkuni kurkkimaan Specsaversin kehyksiä!

  Kaapelimatkalla yllättäisin parhaan ystäväni, joka ansaitsee hieman iloisia yllätyksiä ja kivaa tekemistä tähän hätään.

 • Mari

  Todella kivoja kehyksiä kaikki ja itselle ajankohtainen aihe kun tarvitsen uudet lasit!Ottaisin mukaan näytökseen äidin tai ystäväni :)

 • Inkku

  Ensimmäiset mustasankaiset lasit on upeat. Jos arpaonni sattuisi kohdalle, ottaisin siskon mukaan muotinäytökseen.

 • millaaa

  Kulmikkaat vihreät kehykset eivät ehkä ole aivan minun makuuni, tai voi olla, että ne vain näyttävät tavattoman kovilta jutun pehmeämpien mallien rinnalla. Niistä pidänkin kovasti! Mallit ovat ihanan vaatimattomia näyttämättä kuitenkaan tylsiltä. En muuten osaa tällä kertaa heittää edes veikkausta siitä, mitkä jäivät omiksi suosikeiksesi!

  Olisipa hauska joskus käydä seuraamassa ihan oikeaa muotinäytöstä! Jos onni sattuisi suosimaan tässä kilpailussa, pyytäisin mukaan varmasti jonkun toisen perhepiirin naisista. :D

 • Marianne

  Hauska lukea optikko-opiskelijana tällainen juttu, ja ehdottomasti haluaisin myös siitä näkökulmasta mukaan muotinäytökseen! Yhdistyisi hyöty ja huvi! Opiskelijakaveri lähtisi mukaan. :)

 • Henkilökohtaisesti minulla on vaikeuksia kokomustien asukokonaisuuksien kanssa (yhdistän ne helposti suruun), joten pidän enemmän kahdesta ensimmäisestä tyylistä. Vihreät silmälasikehykset ovat kuitenkin todella hienot, itse kuitenkin yhdistäisin ne tummanvihreään tyyliin!
  Olen menossa ystävän hääjuhlaan 2.9. joten tällä kertaa en osallistu kilpailuun.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Jenni E

  Minäkään en tarvitse laseja koko ajan, mutta töissä niitä on ihan hyvä käyttää. Noi tummat paksusankaiset voisivat toimia jopa meikän päässä!

 • Henna

  Kaikki kehykset ovat kivannäköisiä, mutta suosikit ovat ekan kuvan harmaat! Sopivan erilaiset nykyisiin omiini verrattuna :) Ottaisin GFS:hun mukaan siskoni Annan!

 • Eija

  Todella hienoja silmälaseja. Harmaat ovat minun valinta. Jos voitan liput lähtee vanha ystäväni mukaan.

 • Maijai

  Kivalta näyttävät kaikki =) Kaveri matkaan mukaan…!

 • Lellu

  Kaikki kehykset oli ihania ja ihanat asut myös stailasit niiden pariksi. Eniten pidin rennosta toimistotyylistä, värit aivan ihanat! :) Ottaisin mukaan yhden kaverini Jonnan.

 • Hanna

  Kehykset ovat ihanan keveitä ja freesejä! Tapahtumaan ottaisin mukaan äitini viettämään tyttöjen iltaa :–)

 • Verna

  Tykkäsin eniten Luottoklassikot -asun silmälaseista, kauniit. :) muotinäytökseen ottaisin mukaan äitini!

 • Irkku O.

  Harmaanruskeat kehykset ponkaisivat lemppariksi. Muutkin ovat kivat, mutta näissä on eniten ilmettä. Näytökseen mukaan lähtisi kosmetologini/ystäväni Marja.

 • Katja

  Rento toimistotyyli -asukokonaisuuteen kuuluvat lasit oli kivoimmat :) Muotinäytökseen ottaisin mukaan isosiskoni Maijun!

 • Lissu

  Pidin kaikista kehyksistä, sinullehan sopii vaikka mikä!:)

  Ottaisin muotinäytökseen mukaan rakkaan tyttäreni :)

Related posts