17/08/17

Black & white

18 84

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & NIVEA

Musta ja valkoinen – vaatekaapin klassikot, joihin on helppo turvautua tilanteessa kuin tilanteessa. Valitettavasti tämä kaksikko on myös juuri se, jossa kaikenlaiset tahrat, karvat ja muut sotkut näkyvät erityisen helposti. Yksi eniten vihaamistani asioista mustassa vaatteessa ovat vaaleat deodoranttitahrat, jotka raidoittavat tummaa paidanhelmaa, kun puseron on saanut ähellettyä ylleen. Ne pirulaiset eivät edes tunnu lähtevän pois ilman kunnollista pesua. Puhumattakaan niistä kellertävistä läiskistä, joita pinttyy puolestaan valkoisten paitojen kainaloihin.

Toinen asia, jota vihaan, ovat kesken päivän pettävät deodorantit. Olen paljon liikkeellä ja päivät saattavat venyä joskus tosi pitkiksikin. Harva asia ärsyttää yhtä paljon kuin se, jos deodorantti pettää kaiken kiireen ja touhuamisen keskellä. Kadehdin todella ihmisiä, jotka eivät deodoranttia tarvitse tai joilla toimii dödö kuin dödö, mutta voin luvata, että minä en todellakaan kuulu heihin. Haluan siis deodorantin, joka pitää kainalot kuivina ja raikkana kaikissa tilanteissa: kiireen, stressin ja jännityksenkin keskellä.

Ärsyttävintä hikoilussa ja hienhajussa ei ole vain se nolo fiilis, kun tajuaa tuoksahtavansa tai kainaloissa on märät läikät, vaan myös se, että hienhaju pinttyy tosi inhottavasti vaatteisiin eikä välttämättä oikein lähde kunnolla pesussakaan. Etikalla voi koettaa päästä pinttyneestä tuoksusta eroon, mutta tavalliset pesuaineet eivät usein tepsi pinttyneisiin hikitahroihin. Parasta tietysti on, jos niitä tahroja ei alun alkaenkaan edes synny sopivan deodorantin ansiosta. Vaikka sitä ei ehkä heti tulisikaan ajatelleeksi, niin hyvä dödö on tärkeä juttu myös vaatehuollon näkökulmasta, koska lempivaatteet pysyvät kauniina, hyväkuntoisina ja raikkana pidempään, kun deodorantin kemikaalit tai hiki eivät pilaa materiaaleja.

Olen kokeillut vuosien varrella jos jonkinlaista deodoranttia ja sopivan löytäminen on ollut yllättävän haastavaa. Käyttämäni deodorantin tulee olla tehokas mutta silti iholle hellävarainen, sillä herkkähipiäisenä en voisi kuvitellakaan käyttäväni mitään hikoilun kokonaan estäviä tuotteita – ihoni ei yksinkertaisesti kestä niin vahvoja aineita. Toisaalta ne kaikkein hellävaraisimmat ja tuoksuttomat tuotteet eivät puolestaan pidä fiilistä raikkaana päivän loppuun asti.

Edellä mainituista syistä ja lukemattomien kokeilujen jälkeen en ole enää vuosikausiin käyttänyt mitään muuta kuin NIVEA Black&White -deodoranttia, joka lupaa pitää mustan mustana ja valkoisen valkoisena sekä kainalot raikkaina jopa 48 tunnin ajan. Ja niin se on minun kokemani mukaan kiitettävästi tehnytkin.

Oli iloinen yllätys, kun suosikkituotteesta ilmestyi uusi versio NIVEA Black&White Fresh, jonka sitrusta häivähtävä tuoksu on minulle vielä entistäkin mieluisampi. Tosin mainittakoon, että tästä tuotteesta on edelleen olemassa myös se alkuperäinen Clear-versio.

Itse olen pitkään jo suosinut spray-deodoranttia, johon vaihdoin roll-onista jossain vaiheessa jonkun sattuman kautta. Huomasin, että spray toimii minulla paljon paremmin, koska olen malttamaton ja aina aamuisin kiireessä – spray nimittäin kuivuu paljon nopeammin kuin roll-on. Olen myös ollut huomaavinani, että itsellä spray tuntuu pitävän hien kurissa paremmin. Mutta nämä ovat yksilöllisiä juttuja ja makuasioita: joku tykkää spraysta, toinen roll-onista ja kolmas stickistä. Tätä uutta NIVEA Black&White Fresh -deodoranttia saa roll-onina (n. 2,50€) ja sprayna (3,25€) sekä Black&White-sarjan Clear-versiota myös stickinä.

Mitäs muuten tykkäätte näistä kokovalkoisesta ja kokomustasta lookista? Pitäisi enemmänkin pukeutua varsinkin kokovalkoiseen – näyttää niin ihanan raikkaalta!

Photos: Annika Ollila

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus, Muoti

18 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Laura K.

  Kokovalkoinen asu on kyllä upea :)!Ei toimisi itsellä :D

  • Kiitos! :) Kokovalkoista voi kokeilla monenlaisillakin yhdistelmillä – rohkeasti vaan testailemaan!

 • Taru

  Hei!
  Ihastuin tuohon mustaan paitamekkoon. Mistä se mahtaa olla?

  • Musta ihana paitamekko on The Lab -merkin, joka on tanskalaisen SANDin sisarmerkki ja sitä myydään SANDin omassa liikkeessä sekä jälleenmyyjillä. :) Tämä mekko tosin on jo viime kevään mallistoa, mutta ehkä jostain alesta voisi vielä tuurilla löytää!

 • Iia

  Upeat kuvat ja sun postauksessa ole mitään vikaa, mut mulle Nivea ei kyllä enää tämänaamuisen ärsytyksen jälkeen enää uppoa. Somessa silmille hyppäsi Nivean mainos, jossa kysytään: ”Mihin tarvitaan kirjaa, kun voi keskittyä ihailemaan kaunista ihoa?”
  Ja tietenkin kuvassa oli riippumatossa loikoilevan naisen sääret. Joo, pikkujuttu ehkä, mut mulle on tärkeää, että naisia ei aliarvioida millään tapaa. Eikä ole ensimmäinen kerta, kun Nivealta tulee arveluttava mainoskampanja.

  • Minna

   Just meinasin kommentoida samaa. Olipa tosiaankin epäonnistunut ja naisia alentava mainos. Ja jotenkin masentavaa, et edelleen v. 2017 tällasia juttuja tehdään.

   (Viittaan siis tohon samaan mainokseen kuin Iia, tää sun postaus on ihan hieno.)

   • Kiva, että tykkäsit postauksesta, vaikka tuo mainoskampanja ei uponnutkaan. En ole itse vielä onnistunut bongaamaan kyseistä mainosta – oliko se TV:ssä? Joka tapauksessa harmillista, että viesti ei ole siinä mennyt ihan nappiin, kun tuotteet kuitenkin ovat mainioita.

  • Kiitos palautteestasi! Äh, itse en ole tuota mainosta nähnyt, mutta ehkä tuo viesti ei nyt tosiaan mennyt ihan nappiin. Ainakin tämä deodorantti on kuitenkin tuotteena oikeasti toimiva ja hyvä. Harmi, jos mainoskampanjoissa ei ole onnistuttu välittämään puhuttelevaa viestiä. Itse missaan näistä suurimman osan, kun en omista telkkaria. :/

   • Iia

    Mullakaa ei ole televisiota, mut Facebookin feedissä se pompas silmille. Kyseinen video on esim. Nivean FB-sivuilla videoissa.

    • En yrityksistä huolimatta onnistunut löytämään tätä videota, edes sieltä FB-sivulta. Mutta kuulostaa vähän kömpelöltä kieltämättä. Minusta nimenomaan pitäisi kannustaa tarttumaan kirjaan ja sivistämään itseään ennemmin kuin toisinpäin – hyvin outo mainoslause, pakko todeta.

 • Maija

  Toi musta mekko on upea, kokomusta olisi ehdottomasti mun juttu, valkoinen pukee kauniisti sinua.

  Kehottaisin lukaisemaan mitä deodorantti tai antiperspirantti sisältää: niissä on usein alumiinia, jolla on tutkimuksissa havaittu yhteys rintasyöpään

  • Kiitos! :) Haluaisin rohkaista muitakin testaamaan kokovalkoista. Arkailin sitä itse alkuun tosi paljon, mutta nyt kun olen vähän totutellut, niin tuntuu tosi raikkaalta ja toimivalta!

   Mitä tulee deodoranttien ja antiperspiranttien yhteyteen rintasyövän kanssa, niin ymmärtääkseni tutkimustulokset eivät ole ollenkaan ihan niin yksiselitteisiä. Nopealla googlauksella selvittelin, että itse asiassa tällaista yhteyttä ei juuri tutkimusten mukaan ole tai se on liki olematon. Toki varmasti hieman eri lähteistä riippuen tutkimukset ja esiin nostetut tulokset voivat olla erilaisia, mutta käsittääkseni mitään kovin pitävää tutkimustulosta deodoranttien ja rintasyövän välisestä yhteydestä ei ole tai linkkiä ei ainakaan ole pystytty kovin selkeästi osoittamaan.

   Viime aikoina mediassa on ollut paljon keskustelua myös tutkimustulosten uutisoinnista ja tulkinnoista: kun poimitaan yksittäisistä tutkimuksista yksittäisiä palasia, saatetaan usein välitettyä aika harhaanjohtavaakin tietoa. Myös samoja tutkimustuloksia voidaan tulkita hyvin monella tapaa ja usein tulokset jopa vääristyvät, jos tarkastellaan yksipuolisesti vain jotakin pientä osaa kokonaisuudesta. Kritiikkiä on kohdistunut nimenomaan ei-asiantuntijoiden kykyyn tulkita tieteellisiä tutkimustuloksia.

   On hyvä, että tutkitaan ja kriittisesti tarkastellaan, mutta vaaditaan aika paljon tutkimusdataa, jotta jokin tällainen asia voidaan varmuudella todeta, ja nyt vaikuttaisi siltä, että riittävää näyttöä ei ole. Liittymättä suoranaisesti tähän, monesti myös näkee tapauksia, että jopa virheellisiksi julistettujen tutkimusten tulokset jäävät kummittelemaan internetiin ja ihmisten puheisiin, vaikka ne olisi tiedeyhteisön toimesta jo kumottukin. Itseäni huolestuttavat enemmän kaikenlaiset ”vaihtoehtoiset faktat”, joita ilman kunnollista tutkimusta levitellään ympäri internetiä. Tällaisia ovat esimerkiksi rokotuskriittiset kannanotot ja muut enimmäkseen uskomuksiin perustuvat näkemykset, joilla ei tieteen kanssa ole paljoakaan tekemistä.

   Näin ollen en itse ole kamalan huolissani. Tuntuu, että nykypäivänä uutisotsikoiden perusteella syövän voi saada ihan kaikesta, joten niin kauan, kun vedenpitävää ja pätevää näyttöä tästä yhteydestä ei ole, panostan mieluummin hygieniaan ja omaan arkimukavuuteeni.

   • Kysäisin vielä Nivealta itseltään asiasta ja sain tällaisen vastauksen:

    ”Kyseiset NIVEA Invisbile For Black & White Fresh -antiperspiranttimme sisältävät alumiinisuoloja. Nämä antiperspiranteissa käytetyt alumiinisuolat on todistettu turvallisiksi toistuvissa ja laajoissa tutkimuksissa. Kosmetiikkatuotteissa käytettävät ainesosat on säädelty tiukasti EU:n kosmetiikkadirektiivissä, ja ne ovat jatkuvasti tiukkojen kansallisten ja eurooppalaisten turvallisuustarkastusten sekä tieteellisten tutkimusten alaisuudessa. Ei siis syytä huoleen :) Jos kuitenkin haluaa mieluummin käyttää alumiinisuolatonta deodoranttia, meillä on myös sellainen valikoimissamme, siinä tapauksessa suosittelemme kokeilemaan NIVEA Fresh Natural -deodoranttia.

    T: NIVEA-tiimi”

   • Kiitos Jenni!

    Käytän itse luonnonkosmetiikkaa, ja olen testannut alumiinittomia dödöjä pariinkin otteeseen, mutta ne eivät ainakaan minulla toimi pitkässä juoksussa. Enkä _voi sietää_ jos dödö/ap pettää, se on suoraan sanottuna perseestä.

    Tiedän ettei tämä ole varsinaisesti uskon asia, mutta en usko, että noin pääasiassa erittäin terveellisesti elävä ihminen saa vanhemmalla iällä rintasyövän siksi, että on käyttänyt alumiinipitoista dödöä pienen ikänsä. On toki erittäin mielenkiintoista, miten elintarvikkeiden, kosmetiikan, yms. kemikaalit vaikuttavat etenkin yhdistettyinä terveyteemme ja elämänkaareen, mutta joku raja hössötykselle – tuskin meistä kukaan (haluaa) elää ikuisesti.

    • Olen itse testannut myös luonnonkosmetiikkadödöjä ja havaintoni ovat samanlaiset kuin sinun. Parista niistä olen saanut todella pahaa ihottumaa (herkkäihoiselle luonnonkosmetiikka ei automaattisesti ole mikään taivaan lahja) ja yhdenkään teho ei ole riittänyt päivän loppuun asti. Kuulun itse samaan ihmistyyppiin sinun kanssasi eli en voi sietää, jos dödö pettää kesken päivän.

     Tämä on tosi kiehtova keskustelu kaiken kaikkiaan! On erittäin mielenkiintoista, että kemikaalien merkitystä ja vaikutusta tutkitaan nykyään laajemmin. Ja onhan menneisyydessä puuttellisen tutkimuksen ja päräyttävien uusien innovaatioiden seurauksena tapahtunut melkoisia virhearviointejakin siinä, millaisia tuotteita on päässyt markkinoille ja käyttöön. Kuitenkin tänä päivänä kemianteollisuus on todella säänneltyä ja kosmetiikka sekä elintarvikkeet varsin tutkittuja, joten luotan siihen, että mikäli tutkimukset osoittavat jonkin ainesosan oikeasti haitalliseksi ihmiselle, se myös varteenotettavien viranomaistahojen suunnalta tuodaan näkyvästi julki ja sisällytetään tuotteiden kemikaaleja koskevaan lainsäädäntöön.

     Nykypäivänä vallalla oleva asiantuntijuutta, tieteellistä tutkimusta ja median uutisointia koskeva kriittisyys tai välinpitämättömyys kertoo minusta huolestuttavaa viestiä sivistyksen, lukutaidon ja tieteen heikosta arvostuksesta. On toki hyvä olla terveellä tavalla kriittinen ja kyseenalaistaa vallalla olevia näkemyksiä, mutta tällöin kritiikin pitää minusta perustua johonkin muuhunkin kuin omaan mutu-tuntumaan. Faktaa, tieteellistä tutkimustietoa ja konkreettisia, todennettuja näyttöjä kehiin, niin keskustelussa on jotain mieltä. Muuten kritiikki jää usein turhan pelon lietsonnaksi, tunnepohjaiseksi huuteluksi, salaliittoteorioiden kehittelyksi ja foliohattujen horinaksi.

     Kukaan meistä ei elä täällä ikuisesti ja kuolema tulee päättämään jokaisen elämän jossain vaiheessa. Elämme jo nyt valtavan paljon pidempään ja terveempinä kuin vielä joitakin vuosikymmeniä sitten, kiitos nykyaikaisen lääketieteen ja yhteiskunnallisten olojen paranemisen. Tietenkin suurin osa meistä varmasti toivoo, että saisi viettää aikansa täällä pallon päällä terveenä ja mahdollisimman pitkään elämästä nauttien. Mutta minun silmissäni hyvään elämänlaatuun kuuluu järkevien ja jokseenkin terveellisten elämäntapojen lisäksi se, etten halua elää elämääni uhkia peläten ja mahdollisista riskeistä hermoillen. Uutisotsikot kirkuvat harva se viikko tutkimuksia, joiden mukaan mikä milloinkin aiheuttaa syöpää. Tietenkään en tieten tahtoen halua altistaa itselleni todistetusti vaarallisille kemikaaleille, mutta jotta olisin valmis esimerkiksi luopumaan jostakin elämänlaatuani merkittävästi parantavasta tuotteesta, pitäisi asiasta olla pätevää tieteellistä näyttöä. En perusta tällaisia päätöksiä huhupuheisiin, uskomuksiin tai ristiriitaisiin, tiedeyhteisön selkeää hyväksyntää vailla oleviin tutkimuksiin. Niinpä arvotan omassa arjessani pieniä käytännön asioita enemmän (kuten kuivia ja raikkaita kainaloita sekä vaatteita ilman pistävää hienhajua). Ja mikäli uutta vankkaa tieteellistä näyttöä jonkun minulle tutun tuotteen haitoista tulee julki, arvioin siinä tapauksessa tietysti kulutustottumuksiani uudelleen.

 • Mia

  Saanko kysyä mistä tuo valkoinen paita on? Se on ihana!:)

 • kirsi

  Ainoa deodorantti mikä oikeasti toimii hajuun ja pitää kokonaan kuivana kainalot, on apteekista saatava Absolut torr. Sitä laitetaan kerran pari viikossa ja toimii teinihikeen, mummohikeen…kaikkeen. Alumiinipitoiset antiperspirantit kellastuttaa kainalot vaatteista. Etikkaa kannattaa lorauttaa huuhteluainekoteloon joka pesuun, ei mikään haju jää edes urheiluvaatteisiin. Ja pysyy pesukonekin puhtaana.

Related posts