4/08/17

Kulmat kuntoon – kokeilussa microblading

6 149 microblading

Microblading-kokeilu saatu blogin kautta

Minua on syntymässä siunattu melko komeilla kulmakarvoilla, jotka ovat vaaleasta tukasta huolimatta tummat ja suht paksut. Kiitän luojaani, etten teinivuosina tuhonnut kulmiani nyppimällä niitä ohuiksi viivoiksi, kuten 90-luvun nuorisolla oli tapana. Jotain pientä vahinkoa kaiketi minäkin onnistuin osaamattomana trimmaajana saamaan aikaan, mutta pahemmilta tuhoilta onneksi vältyttiin.

Vaikka luonnostaan vahvat kulmat eivät sinänsä ole kaivanneet kamalasti meikkiä, hoksasin silti joitakin vuosia sitten, miten pienellä ehostuksella lopputuloksesta tuli huomattavasti viimeistellymmän ja skarpimman näköinen. Löydettyäni kulmakynän ilot, en osannut enää elää ilman. Hyvät ennen ja jälkeen -kuvat kulmistani luonnontilassa ja meikillä löydät tästä aiemmin tekemästäni postauksesta. Ja tästä vanhasta postauksesta puolestaan voi kurkata, miten jo pelkästään se vaikuttaa kulmakarva-lookiin, millaista tuotetta niiden meikkaamiseen käyttää. Arkikäytössä oma suosikkini on ollut kyllä ihan perinteinen kulmakynä, koska olen niin tottunut sitä käyttämään, mutta erilaisilla tuotteilla saa tosiaan hieman erilaista jälkeä.

microblading

Kulmakynän mukaan ottaminen arkimeikkiini muutti oikeastaan koko meikkirutiinini. Yhtäkkiä siitä tuli nimittäin meikkipussini kulmakivi (pun intended, haha). Meikkipohjan lisäksi koen, että voisin oikeastaan luopua mistä tahansa meikkituotteesta paitsi kulmakynästä ja poskipunasta – niillä loihditaan kasvoille terve hehku ja raamit.

Siitä huolimatta, että minulla on käynyt kulmakarvageenien kanssa hyvä tuuri, olen ihastellut pitkään Instagramissa ja Facebookissa entisenä Miss Suomenakin tunnetun ja jo pitkän uran meikkaajana tehneen Suvi Tiilikaisen työnjälkeä kulmakarvojen kestopigmentoinnissa ja microbladingissa. Uskomattoman kaunista, tarkkaa ja luonnollisen näköistä! En voi käsittää, miten joku pystyy keinotekoisesti loihtimaan niin aidon näköistä jälkeä, että kuvien perusteella olisi liki mahdotonta kertoa, ovatko karvat aitoja vaiko vain tatuointipiirtoja iholla.

microblading
Mitä on microblading? Entä mitä kestopigmentointi?

Olen aiemmin mieltänyt kulmien kestopigmentoinnin ja nyt sen rinnalle rantautuneen microbladingin olevan suunnattu lähinnä heille, joilla omat kulmakarvat ovat syystä tai toisesta olemattomat tai harvat. Kuitenkin myös vahvoja kulmia voi huolitella microbladingin avulla, jos niissä on koloja tai epäsymmetriaa. Ja sattuipa niin, että Suvi otti minuun viime vuoden alkupuolella yhteyttä kuin ajatuksiani lukien, sillä olen todellakin seurannut hiljaa taustalla hänen työtään jo pidempään. Suvi kysyi, olisinko kiinnostunut kokeilemaan microbladingia. Laiskana meikkaajana tuumin tuolloin, että olisihan se mahtavaa, jos kulmat näyttäisivät aina huolitelluilta aamusta iltaan ja illasta aamuun ilman meikkiä, ja päätin mennä kokeilemaan.

Kestopigmentointi on terminä ehkä useimmille tutumpi ja tarkoittaa siis käytännössä sitä, että kulmakarvat tatuoidaan ihoon ja microblading on periaatteessa aikalailla sama asia, mutta tekniikka vain on erilainen. Tatuointineulan sijaan microbladingissa kulmat piirretään iholle ohuella terällä, jolla rikotaan ihon pinta ja sitten pigmentti hierotaan ihon pintaan sormella. Jos näiden kahden tekniikan erot ja tuo teknisempi puoli kiinnostavat, suosittelen tsekkaamaan lisätietoa Suvin nettisivuilta, joilta löytyy erittäin kattava tietopaketti molemmista menetelmistä. On melko henkilökohtaista, kumpaa menetelmää kannattaa suosia, mutta asiantunteva tekijä osaa kyllä neuvoa siinä asiassa, kumpi sopii mihinkin tarpeeseen paremmin.

Mainittakoon vielä, että microbladingin jälki ei ole siinä mielessä kuitenkaan varsinaisen tatuoinnin kaltainen, että se ei kestä loppuelämää, vaan tuloksista saa nauttia ehkä noin vuoden-parin verran ja vähitellen väri haalistuu pois.

microblading
Miten microblading-prosessi etenee? Sattuuko se?

Menin itse paikan päälle ilman kulmameikkiä, mutta minulla oli mukanani lukuisia kuvia siitä, miten normaalisti kulmani meikkaan eli millainen olisi se haluttu lopputulos. Ensin suvi hahmotteli meikkikynällä kulmien toivotun muodon ja sitten ryhdyttiin työstämään kulmia microblading-terällä. Ensimmäinen kierros väriä laitetaan aina ilman puudutetta, koska silloin kasvojen ilme ja kulmien asento on kaikkein luonnollisin. Loppuosa prosessista toteutaan puudutteen kanssa.

On hyvin henkilökohtaista, miten paljon microblading sattuu. Joillekin kipu tuntuu vastaavalta kuin kulmakarvoja nypittäessä ja toisia sattuu huomattavasti enemmän. Minulla on melko herkkä kipukynnys ja myönnän, että toimenpide sattui kyllä. Puudute helpotti hiukan, mutta ei vienyt kipua täysin pois. Mistään sietämättömästä tuskasta ei onneksi ollut kyse, mutta hetkittäin otti kyllä melko kipeää.

Kulmat ennen microbladingia (yllä) ja heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen (alla)

Toimenpiteen kesto riippuu hieman siitä, miten paljon karvoja joudutaan iholle piirtämään, mutta useampi tunti siinä vierähtää joka tapauksessa. Itselläni taisi mennä 2-3 tuntia. Yleensä Suvi tekee vielä muutaman viikon päästä ensimmäisestä hoitokerrasta jäljen parannuttua tarkistuskierroksen, jolloin katsotaan, miten väri on pysynyt ja tarvitseeko vielä jotakin kohtaa täydentää tai vahvistaa. Minun tapauksessani toinen kierros venähti muutaman kuukauden päähän, kun ensin oli muuttohässäkkää ja sitten sairastuminen ja kaikenlaista säätöä, mutta alkukesästä kävin läpi vielä tuon toisenkin kierroksen.

Ero ennen- ja jälkeen-kuvissa on loppujen lopuksi hyvin hienovarainen, mutta silti muutoksen huomaa erityisesti meikatessa. Yllä näkyvä kuvapari on napattu ensimmäisellä käsittelykerralla ja tämän postauksen muissa kuvissa näkyvät kulmat tämänhetkisessä tilassaan, kun molemmat käsittelykierrokset on käyty läpi ja kulmat ovat valmiit.

microblading
Microbladingin jälkeen: hoito ja lopputulos

Microbladingin jälkeen ihoa hoidetaan samalla tavoin kuin tatuoinninkin eli sitä rasvataan kolmisen kertaa päivässä. Ei kannata säikähtää, vaikka kulmat saattavat heti microbladingin jälkeen näyttää kovin tummilta. Väri haalistuu aina parissa viikossa sellaiseksi, miltä lopputulos sitten oikeasti tulee näyttämään. Kulmien aluetta ei myöskään luonnollisesti saa meikata tulehdusvaaran vuoksi silloin, kun pigmentointi on vielä tuore.

Paranemisessa kestää yleensä pigmentoinnin jälkeen viikosta puoleentoista. Sain Suvilta mukaani hoitogeelin, jota levittelin tuona aikana kulmille kolmisen kertaa päivässä. Tatuoinnin tapaan myös pigmentointijäljen päälle saattaa tulla rupea, joka vielä tummentaa jälkeä entisestään, joten kannattaa henkisesti varautua siihen, että ihan hetken aikaa kulmat näyttävät aika vahvoilta. Ensimmäisellä hoitokerralla rupea tuli jonkin verran, toisella ei niinkään.

microblading

On hyvin yksilöllistä, miten hyvin pigmentointiväri pysyy iholla ja sitä on oikeastaan mahdotonta ennustaa etukäteen. Se riippuu ihon yksilöllisistä ominaisuuksista. Olen itse ollut ihan todella tyytyväinen lopputulokseen, joka näyttää käytännössä siltä kuin mitään ei olisi tehtykään, mutta kulmat ovat silti vähän tuuheammat, kauniimman muotoiset ja symmetrisemmät. Väri on haalistunut kuukausien kuluessa hieman heti hoidon jälkeisestä tilanteesta, mutta koen saaneeni juuri sitä mitä toivoinkin: luonnollisen mutta huolitellun näköiset kulmat ilman meikkiä.

En ole microbladingin jälkeenkään kokonaan luopunut kulmakynästä, vaan etenkin enemmän meikatessa tykkään silti yhä hiukan vahvistaa kulmia. Allaolevasta kuvaparista näette, millainen ero on meikattujen ja meikkaamattomien kulmien välillä. Vahvistan yleensä meikillä hiukan kulmien sisänurkkia ja kulman kaarta, mutta viihdyn nykyisin hyvin myös ilman kulmameikkiä, etenkin jos meikkini on muutenkin luonnollinen. Tykkään lopputuloksesta ihan hurjasti. Ero omiin luonnollisiin kulmiini on kovin pieni, mutta silti havaittavissa – microblading antoi katseelle kuin sen kaivatun huolitellun loppusilauksen.

Microbladingilla käsitellyt kulmat ilman meikkiä (yllä) ja kulmakynän kanssa (alla)

Ihan halpaa lystiä kulmien pigmentoiminen ei ole ja toimenpiteestä kannattaa esimerkiksi Suvin taitavissa käsissä varautua pulittamaan 400-600 euroa, mutta etenkin jos omat kulmat ovat vaaleat tai olemattomat ja niitä tulee meikattua päivittäin, itse ehdottomasti harkitsisin tätä vaihtoehtoa. Suvin Facebook- ja Instagram-kuvat puhuvat puolestaan. Kannattaa myös varautua siihen, että Suvin ajat ovat todella suosittuja ja kalenteri on varsin buukattu, joten omaa aikaa saattaa joutua odottelemaan tovin. Mutta oman kokemukseni pohjalta voin kyllä lämmöllä suositella nimenomaan Suvia: raudanluja ammattilainen, äärettömän taitava tekijä ja kaiken lisäksi vielä maailman mukavin tyyppi. :)

Suvilla on itse asiassa juuri nyt meneillään FB-kisa, jossa yksi onnekas voittaa itselleen ilmaiseksi Suvin tekemät kestokulmat. Voittaja voi itse valita, haluaako mieluummin kestopigmentoinnin vai microbladingin. Kisa on voimassa sunnuntaihin klo 22 asti, joten kannattaa käydä osallistumassa, mikäli haaveilet kauniista kulmista. Pääset osallistumaan kilpailuun Brows by Suvi Tiilikainen -sivulla Facebookissa.

Olisi muuten kiva kuulla, mitä mieltä olette tästä lopputuloksesta? Itse tykkään valtavasti ja ilme on heti meikkaamattomanakin jotenkin ryhdikkäämpi, kun kulmat ovat kunnossa!

microblading

Kulmat yllä ilman kulmakynää ja alla kulmakynän kanssa.

microblading

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Kauneus

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Jaana Rantala

  Harmi että kisa on vain facebookissa, muuten osallistuisin HETI!!!
  Microblading kiinnostaa kovasti. =)

  • Kisa on siis Suvin itse järjestämä ja minä en ole mukana sen järkkäämisessä. Halusin vain vinkata mukavasta mahdollisuudesta, kun postauksen julkaisu osui sopivasti tähän ajankohtaan. :)

 • Helena

  Ihan huikeeta miten hyvältä näytät, kulmat todella luonnolliset
  Itse varasin Suville ajan keväällä ja sain sen marraskuulle! Luotan täysin Suvin lopputulokseen, kipu vaan pelottaa tosi paljon

  • Kiitos kovasti Helena! Minustakin lopputulos on ihan mielettömän luonnollinen ja onnistunut. Oikeastaan ei näytä siltä kuin mitään olisi tehtykään, mutta ennen-kuviin vertailemalla silti huomaa, että kulmien muoto on nyt kauniimpi. :) Ja ei sitä kipua kannata liikaa pelätä! Minulla on aika herkkä kipukynnys ja vaikka toimenpide sattuikin, niin puudutusta sai aina tarvittaessa lisää ja hommasta selvittiin. Toisella kerralla sattui mielestäni vähemmän kuin ensimmäisellä. Tsemppiä! Hyvin se menee. :)

 • pppa

  Hei mulla olis semmoinen kysymys että mitä kulmakynää oot käyttänyt microbladingin jälkeen sun kulmiin? :) Kävin itse myös microbladingissa, ja tekijä sanoi että jatkossa jos haluaa käyttää kulmakynää microbladingin jälkeen, tulisi kulmakynän olla metalliton? Onko sulla tietoa tästä/suositella jotakin kulmakynää mahdollisesti? Oon yrittänyt löytää metallitonta kulmakynää jo tovin ja alan luopua kohta toivosta :D

Related posts