2/08/17

Suoraa puhetta sinkkuudesta, seurustelusta ja yksinäisyydestä

5 101

Voiko parisuhteessa oleva tuntea yksinäisyyttä? Yksinäisyydestä keskustellessa nousee usein esiin tämä ikuisuuskysymys. Sinkkuna sitä saattaa uiskennella välillä syvissäkin yksinäisyyden aallokoissa, mutta onko yksinäisyys välttämättä parisuhdestatuksesta kiinni? Kumppani rinnalla on enemmän kuin monella yksinäisellä, mutta tyttö- tai poikaystävä harvoin kykenee korvaamaan kavereiden puutetta.

YLE Kioskistakin tuttu Jonna Joutsen pyysi minut vieraakseen Rakkauden nallekarkit -podcastiin, jossa käsitellään yksinäisyyttä nimenomaan sinkkuuden ja parisuhteen näkökulmasta. Mukana keskustelemassa on myös syrjäytyneitä nuoria netissä auttava Sami Kieksi. Saimme aikaiseksi aika mielenkiintoisen keskustelun aiheesta ja podcast-jaksomme on nyt viimein julkaistu, joten jos teema kiinnostaa, niin käykäähän kuuntelemassa noin vartin mittainen keskustelu Suplan nettisivuilla.

*

En osannut aikanaan arvata yksinäisyys-teemaan tarttuessani, miten valtavasti huomiota tuo kirjoitukseni saisi. Aihe on sittemmin ollut blogissani esillä muutamaan otteeseen ja päädyinpä sen alkuperäisen kirjoitukseni myötä viime syksynä YLEN A2-iltaankin keskustelemaan yksinäisyydestä. Ehkä tämä on sellaisia aiheita, minkä tiimoilta kovin moni ei ole tullut julkisesti ”kaapista” ja avoimesti puhunut omalla nimellään kärsineensä yksinäisyydestä.

Avaamalla suuni aiheesta, tein itsestäni tahattomasti yksinäisyys-teeman vakiokommentaattorin, eikä minulla mitään sitä roolia vastaan ole. Puhun mielelläni ajatuksistani ja menneistä kokemuksistani, etenkin jos voin sitä kautta jollain tapaa auttaa muita samasta kärsiviä. Tällä kertaa tulokulma aiheeseen on taas vähän toisenlainen, kun keskustelun keskiössä ovat nimenomaan parisuhde ja sinkkuus. Olisi kiva kuulla, millaisia mietteitä tuo keskustelumme teissä herättää!

 

Tags: , ,

Categorised in: Elämä

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Todella hyvä, että kirjoitat tästä aiheesta. Parisuhteessa oleva voi todellakin tuntea yksinäisyyttä. Itse olin yksinäinen monta vuotta edellisessä parisuhteessani. Nyt kaikki on kuitenkin hyvin, mulla on uusi ihana poikaystävä, jonka kautta olen tutustunut uusiin tyyppeihin! :)

    http://www.iinas.fi

  • Christa

    Hei Jenni. Esiintymisesi MTV:n kesäterassissa oli miellyttävä. Pidin myös mekostasi. Voitko kertoa, minkä merkkinen se oli. Kiitos ja mukavaa kesää.

  • Keko

    Itse en ole nyt sinkkuna (3v) ollessa ollut ollenkaan yksinäinen, kun taas 9v parisuhteessa olin todella yksinäinen lähes kaiken aikaa. Se suhde vaan rajoitti ja määritteli ja masensi mua.

Related posts