8/07/17

Mitä nettikiusaamiselle voi tehdä?

2 102

Julkaisin viime viikolla muutaman videon liittyen mielenterveyden puolesta puhuvaan Veikkauksen Mahdollisuuksia-kampanjaan, jossa olen ollut mukana. Videoita tehtiin todellisuudessa enemmänkin ja vaikka yhteistyö osaltani saatiin jo maaliin, haluan julkaista nämä loputkin, koska niissä on niin tärkeää sanomaa.

Juttelin projektin tiimoilta eri mielenterveysjärjestöjen edustajien kanssa videokameran edessä erilaisista mielenterveyteen liittyvistä ilmiöistä sekä siitä, miten näitä ongelmia voisi ratkoa ja ennaltaehkäistä. Viime kerralla käsittelyssä oli yksinäisyys ja kerroin lisäksi omaa tarinaani masennuksesta. Näissä tämän kertaisissa videoissa puhutaan siitä, miten tunnistaa masennus sekä siitä, mitä kiusaaminen on some-aikana ja mitä sille voi tehdä. Harmi, että videoille ei saatu mukaan keskusteluita ihan koko pituudessaan, mutta näissä Veikkauksen sivuilla olevissa artikkeleissa on vähän lisää asiaa keskusteluistamme.

Mediakumppanina kampanjassa on ollut Bassoradio, jonka videolle myös rap-artisti Kube on jutellut kiusaamiseen liittyen videolle omia mietteitään ja liitin tuonkin videon mukaan tähän juttuun, koska Kubella on hyviä ajatuksia aiheesta. Ja tosiaan ne aiemmin julkaistut videot pääsette kurkkaamaan tuosta viime viikolla tekemästäni postauksesta.

Photo: Joni Luomanen

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Minni

    Hei Jenni! Kiitos kun olet ottanut esille näitä mielenterveysasioita. Blogisi on ihan huippu muutenkin, mutta nämä ovat antaneet sille uutta syvyyttä. Moni (tai ainakin minä) helposti haksahtaa ajattelemaan somen/blogin perusteella toisten elämän olevan täydellistä. Sulla on tosi ihana balanssi kauneutta ja hyvää mieltä mutta myös vakavempaa asiaa, ja sekin toteutettu positiivisen kautta. Tulee sellainen ajatus, että voi olla välillä sekaisin ja masentunut, mutta se ei määritä koko elämää ja sitä kuka on nyt ja tulevaisuudessa. Mediassa vaikka masennusta käsitellään usein aika yksipuolisesti ja ajatellaan että masentunut on jotenkin tietynlainen ja avun hakeminen voi olla sen takia tosi vaikeaa.

Related posts