29/06/17

Matkalaukkuelämää

4 87

Ja taas mennään… Kotiinpaluuni jäi tällä erää hyvin lyhyeksi, sillä en ehtinyt nukkua omassa sängyssä kuin yhden onnellisen yön, soitella noin miljoona työpuhelua ja kunnioittaa kotimaani maaperää vain alle 24 tunnin ajan, ennen kuin oli taas aika lähteä. Tällä kertaa kohteena on Espanjan Alicante ja matkan tarkoitus varsin mielenkiintoinen…

Sain joskus aikaa sitten hyvin mielenkiintoisen kutsun sähköpostiini. EUIPO eli European Union Intellectual Property Office kutsui minut Alicanteen osallistumaan parin päivän mittaiseen workshopiin teeman ympäriltä. Viesti tuli suoraan Espanjasta ja englanniksi, enkä suoraan sanottuna tiedä yhtään, mistä he keksivät minut tuonne kutsua, mutta olin utelias ja ryhdyin googlailemaan. Piti aloittaa siitä, että mitä se intellectual property oikeastaan tarkoittaakaan…

Intellectual property merkitsee siis käytännössä esimerkiksi keksintöihin ja luovien alojen teoksiin liittyviä tekijänoikeuksia ja patentteja. Kuulosti kiinnostavalta, joten ilmoittauduin halukkaaksi lähtemään mukaan, vaikka en oikein tiennytkään, mihin olin päätäni pistämässä. Rehellisesti sanottuna en tiedä ihan vieläkään, mutta eiköhän se täällä paikan päällä selviä!

*

Tänne Espanjaan on siis kutsuttu minun lisäkseni noin 60 nuorta vaikuttajaa ympäri EU-maita keskustelemaan ja oppimaan aiheesta. Olen siis kaiketi reissun jälkeen monessa mielessä viisaampi. Teema joka tapauksessa on internetin ja avoimen tiedonjaon aikakaudella hyvin kiinnostava.

En todennäköisesti ehdi muutaman päivän matkallani nähdä Alicantesta juuri muuta kuin jonkun kongressikeskuksen sisäseinät, mutta jos tulee mieleen joitakin helppoja täsmävinkkejä, mitä täällä kannattaa katsastaa, jos lyhyitä vapaita hetkiä sattuu löytymään, niin huikkailkaa ihmeessä kommenttiboksin puolella. :)

Tags: , ,

Categorised in: Kulttuuri, Matkat

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Katri

    Alicantessa Santa Barbaran linnasta on hienot näkymät kaupunkiin. Linnaan voi kiivetä kävelytietä pitkin kaupungista tai mennä maksullisella hissillä rannan puolelta. Vanha kaupunki linnan juurella on kiva myös. Alicante on mukavan kokoinen kaupunki, kaikkialle voi kävellä. Tosin nyt voi jo olla aika paljon turisteja.

    • Kiitos vinkistä. :) Näinkin linnan eilen ohimennen, kun kävimme illalla rannalla katsomassa ilotulituskilpailua. Huomenna ainakin on ennen paluulentoa vähän vapaa-aikaa, joten mahdollisesti silloin on sitten mahdollisuus pienelle turistikierrokselle!

  • Karkkinen

    EUIPO:ssa hoidetaan lähinnä mallioikeuksiin ja tavaramerkkeihin liittyviä asioita, joista kummatkin on tekijänoikeuden ohella luovan toiminnan tärkeimpiä suojaamismuotoja. Tavaramerkki suojaa tuotteen alkuperää ja siihen kohdistuvaa goodwill-arvoa, mallioikeus puolestaan suojaa tuotteen tai sen osan ulkoasua eli muotoilua. Toki seminaarissa käsitellään muitakin suojamuotoja! Intellectual property rights (=IPR) muuten kääntyy suomeksi joko aineettomiksi oikeuksiksi tai immateriaalioikeuksiksi. Toivottavasti saat seminaarista paljon irti :) Mielenkiintoista, että EUIPO on järjestänyt tällaisen seminaarin…

    • Kiitos tarkennuksista. :) Täällä seminaarissa käsitellään ihan kaikkia näitä suojaamismuotoja, joista ehkä keskeisimmässä roolissa monien mukana olijoiden kannalta ovat juuri tekijänoikeudet ja tavaramerkkiasiat.

Related posts