27/06/17

Tupladenimiä ja muutama vinkki farkkuostoksille

6 95

Olen ymmärtänyt, että tämän reissuni aikana siellä Suomessa ei ole sää varsinaisesti hellinyt. Täällä Portugalissa säät ovat olleet aika täydelliset: päivisin sellaiset +25-+30 astetta ja illlallakin vielä parinkymmenen asteen tuntumassa. Helteessä ei ole pitkiä housuja juuri tarvinnut, mutta ehdin napata nämä asukuvat juuri ennen reissua, kun sää oli harmaa ja vettä tuli taivaan täydeltä. Laitetaan siis helletyylien sijaan tänään jakoon jotakin, mikä toimii siellä Helsingin keleissäkin.

Tupladenim toimii aina ja sattuipa niin hyvin, että tämän parivaljakon värit vielä toimivat yhteen ihan täydellisesti. Kuulen monesti, että täydellisten farkkujen löytäminen on monelle työn ja tuskan takana. Olen itse farkkutyttö henkeen ja vereen, mutta en jotenkin samaistu yhtään tähän farkkusovittelun tuskallisuuteen. Siksipä haluankin antaa omat lempparivinkkini farkkuostoksille, josko se vaikkapa helpottaisi jonkun muun tuskaa sovituskopissa. :)

Farkkujen ostaminen on toki ilman muuta ensisijaisesti makuasia ja jokaisella on oma lempparimerkkinsä. Olen kuitenkin itse huomannut, että kaikkein tuskaisimpia sovitteluhetkiä olen kokenut nimenomaan kaikkein kalleimpia merkkifarkkuja sovitellessani.

Merkkejä mainitsematta olen huomannut, että kaikkein huonoimmin minulle tuntuvat istuvan ne kaikkein hintavimmat ja perinteisesti arvostetuimmat merkit. Sopivia malleja ei oikein tunnu löytyvän ja aina joudun tekemään vähän kompromisseja vyötärön korkeuden tai lahkeen leveyden suhteen. Yksittäisiä poikkeuksiakin toki on, mutta keskimäärin kaikkein sopivimmat housut ovat löytyneet huomattavasti edullisemmilta merkeiltä. Ja tiesittekö, että usein ne sekä kalliimmat että halvemmat denim-vaatteet tulevat ihan samoilta tehtailta – tästä on muutaman merkin osalta ihan faktatietoa erään kalliimman merkin työntekijältä.

Oma ylivoimainen lempparini farkkuostoksilla on ollut Monki, jolla on malleja ja pesuja vähän joka lähtöön – ja rohkeutta myydä vähän erikoisempiakin vaihtoehtoja. On varmasti kalliimmilta merkeiltä myös strateginen valinta pitäytyä perinteisemmissä ja klassisemmissa malleissa – ihmiset ovat ehkä valmiita maksamaan niistä hieman enemmän? Olen viime vuodet suosinut pääasiassa täyttä puuvillaa olevia housuja, joissa elastaania ei ole ollenkaan japarhaat stretchittömät farkut olen löytänyt sovittelemistani vaihtoehdoista Monkilta, Topshopilta, COSilta ja & Other Storiesilta. Jos taas kaipaa strech-farkkuja, suosikkini on ollut BikBokissa myytävä Never Denim. Ja hinta näillä kaikilla farkuilla on maksimissaan noin puolet kalliiden klassikkomerkkien hintatasosta.

Osa kalliimmista merkkifarkuista on toki viimeistellymmin valmistettu ja kun aletaan puhua oikein tosi kalliista housuista, niissä on usein jo sellaisia ompeluteknisiä juttuja, joiden ansiosta on ihan perusteltuakin pyytää kalliimpaa hintaa. Minua ei kuitenkaan lohduta se, että farkut on loputtoman hyvin ommeltu, jos malli ei ole omaan makuun ja housut eivät istu omalle kropalle.

Olisi hauska kuulla, mistä itse olette löytäneet parhaat farkkunne? Ja jos tulee mieleen joitakin muita hyviä tärppejä näiden jo mainittujen lisäksi, niin laittakaahan jakoon.

farkut // jeans Monki*

farkkupaita // denim shirt Levi’s (Zalando)*

kengät // shoes Fiorentini & Baker

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Marta Valtovirta

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • hanna

  Moikka!
  Voitin aiemmin Yotuelin kisassa tuotepaketin ja kyselisin vain, että onkohan paketti jo tulossa? Olen antanut osoitetietoni ja ihmettelen, kun tästä on kulunut jo kaksi viikkoa, eikä pakettia näy.
  t. malttamaton :)

  • Hyvä, kun kyselit! Kysäisen, mikä on pakettien tilanne – ymmärtääkseni ne on kyllä laitettu jo postiin aikapäiviä sitten, mutta tsekkaan!

 • Itse löydän parhaimmat farkkuni aina jostain syystä Vero Modasta.

 • Kerttu

  Yleensä housujen löytäminen on minulle ongelmallista. Käytin ensin vuosia Dr. Denim -merkkisiä stretch-farkkuja. Sitten kaipasin vielä korkeampaa vyötäröä ja siirryin Bik Bokin vastaaviin pillihousuihin. Jokin aika sitten aloin himoita kunnon puuvilla-farkkuja, mutta mistään ei tuntunut löytyvän mutsifarkkuja tarpeeksi pitkän lahkeen kanssa (esim. Monkin tämän kevään/kesän farkut olivat järjestään liian lyhyet). Lopulta muistin vuosien takaisen suosikin Pullo&Bearin. Sieltä löytyi farkut ja vieläpä halpaan hintaan. Olen tyytyväinen, mutta katsotaan parin vuoden päästä, että miten kestivät käyttöä.

 • millaaa

  Hauskaa, kun satuin alunperin lukemaan tämän tekstin juuri vaatekaupasta farkkuostoksilta ulos asteltuani! Voin ehdottomasti yhtyä suositukseesi Bik Bokin Never Denim -stretch-farkuista, ja nyt löysin omieni rinnalle myös merkin väljemmät puuvillafarkut, joista ainakin ensikokemukset ovat hyviä. Itselläni suurin ongelma housujen sovittelussa ylipäätään on oikeastaan se, että isojalkaisena kantapäät eivät minulla usein mahdu kapeiksi ommelluista housujen lahkeensuista…

Related posts