24/06/17

Suloinen hotelli Lissabonissa – 262 Authentic Suites

2 89

Kukkuu ja terkkuja Portosta, jonne hurautin tänään junalla Lissabonista. Matka taittui todella näpsäkästi noin kolmessa tunnissa rautateitä pitkin ja nyt löhöilen täällä hotellin sängyllä naputtelemassa läppäriä. Hotellin varaaminen kaupungista, jota ei oikein tunne, on aina vähän arpapeliä, kun ei tiedä, mikä on ihanteellinen sijainti ja täällä Portossa kävi nyt niin, että vaikka hotelli on siisti ja ihan kiva, se on jonkinmoisen matkan päässä ihan kaupungin keskustasta. Onneksi melkein heti etuoven kynnykseltä kulkee raitiovaunu.

Lissabonissa hotellivalinta meni puolestaan täysin nappiin. Siellä olin toki käynyt ennenkin, joten hahmotin kaupunkia vähän paremmin enkä ostanut ihan sikaa säkissä sijainnin suhteen hotellia varaillessani. Itse asiassa, kuten eilisessä postauksessa mainitsinkin, niin sijainti ei oikeastaan olisi voinut olla parempi. 262 Authentic Suites -niminen hotelli, jossa ehdin kolme yötä majailla, sijaitsee nimittäin täydellisen keskellä kaikkea. Se on kivenheiton päässä merenrannasta, korttelin etäisyydellä metro- ja juna-asemasta, aivan nurkan takana Time Out -ruokamarketista ja 10 minuutin kävelyetäisyydellä Bairro Alton baareista ja ravintoloista, ja tosiaankin sillä kuuluisalla vaaleanpunaisella kadulla.

262 Authentic Suites näytti jo kuvissa todella viehättävältä ja sellaiseksi se osoittautui myös paikan päällä. Kaikki huoneet ovat ilmeisesti keskenään vähän erilaisia ja hotelli on rakennettu vanhaan taloon huone kerrallaan rempaten. Rakennusprojekti on edelleen joiltakin osin kesken, mutta ei häirinnyt asustelua. Tykkäsin omasta sinikeltaisesta huoneestani ihan valtavasti. Huoneessa oli monia pieniä kivoja yksityiskohtia, kuten portugalilaista kuviolaattaa muistuttava tapetti, elämää nähnyt nahkainen nojatuli sekä rekvisiittana pari ikivanhaa matkalaukkua. Mukavaa oli myös se, että huoneessa on säästetty talon alkuperäisiä vanhoja puurakenteita ja hyödynnetty niitä sisustuksessa.

En tiedä, miten kylppäritilat on muissa huoneissa järjestetty, mutta tässä yhden hengen huoneessani vessa ja suihku olivat hauskana (joskaan eivät minkäänlaista yksityisyyttä tarjoavana) ratkaisuna betonista ja lasista tehdyssä kopperossa huoneen reunassa. Yksin asuvalle vieraalle tämä on ihan kiva ja toimiva systeemi, mutta en tiedä, haluaisinko istua pöntöllä matkaseuralaisen kuullessa ja nähdessä kaiken lasioven läpi. :D

Minulla on siis nyt jo kaksi ihan erinomaisen positiivista hotellikokemusta Lissabonista. Viime kerralla yövyin Internacional Design Hotelissa, joka oli ihan hurjan viehättävä ja sekin todella keskeisellä sijainnilla. Olisin mennyt sinne uudelleen, ellei se olisi ollut täyteen varattu, mutta nyt olen ihan iloinen, että tuli kokeiltua jotain muutakin. Aamupalassa viime reissun hotelli pyyhki lattioita tällä tämänkertaisella, mutta sijainti oli tosiaan tällä tuoreimmalla vieläkin kivempi.

On mukavaa, että hotellissa tarjotaan aamiaista, mutta 262 Authentic Suitesin aamupalan varaan en kamalasti laskisi – varsinkaan jos on kasvissyöjä tai vegaani. Tarjolla oli vaaleaa sämpylää, minikipollinen muroja maidon kera, munakasta ja pekonia, juustoa, leikkeleitä ja hilloa sekä kahvia, teetä ja mehua. Kyllä sillä mahansa sai täyteen, mutta jätti silti hieman toivomisen varaa, kun muistissa oli vielä se edellisen hotellin ihania herkkuja notkuva noutopöytä.

Koska hotelli sijaitsee bilekadun varrella, musiikki ja yöelämän äänet raikaavat pikkutunneille asti, mutta ikkunoiden äänieristys oli varsin hyvä, joten herkkäuninenkin sai nukuttua ongelmitta. Muutoin hotellin äänieristys ei ole parhaasta päästä, mutta onneksi käytävillä tai naapurihuoneissa ei kukaan kummemmin mekastanut.

Hotellissa on monia pikkujuttuja, jotka voisivat ärsyttää tai tuntua hankalilta, kuten tuo äänieristyksen ja vessayksityisyyden puute, vaatimaton aamupala ja portaikko ilman hissiä (matkalaukun kanssa vähän tympeä), mutta siitä huolimatta hotellikokemus jäi vahvasti plussan puolelle. Huone oli todella viehättävä, henkilökunta ystävällistä ja sijainti loistava, joten pienistä kehityskohteista huolimatta suosittelisin silti lämmöllä muillekin ja menisin ehdottomasti myös uudelleen. :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Matkat

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Karoliina

    Hei, teitkö varauksen tuohon 262-hotelliin tuon antamasi linkin kautta? Innostuin hotellista ja tein varauksen elokuulle. Sain heti varauksen tehtyäni omituisen luottokorttinumeroiden kalasteluviestin ja mietin, että voisiko sivusto olla feikki. Sivulla oleva puhelinnumero ei vastaa…

    • Itse tein varauksen Hotels.com-sivuston kautta, joten en osaa nyt sanoa ollenkaan. Sähköpostiin hotellista ainakin vastattiin tosi ripeästi, joten ehkä voisit kokeilla ottaa yhteyttä sitä kautta?

Related posts