20/06/17

Juhannuspako Portugaliin – ihan yksin

38 126

Kaupallinen yhteistyö: Visa

Kaverini heitti minulle joskus kuukausi sitten haasteen heittäytyä oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ja tehdä jotakin, mitä en ole koskaan aiemmin tehnyt. Olen aika kokeilullinen ja heittäytyväinen ihminen noin yleensäkin, joten jouduin hieman pohdiskelemaan, mikä voisi olla minulle sellainen uudenlainen haaste. Ei mennyt kauaakaan, kun sellainen tupsahti syliin kuin tilauksesta…

Vaikka viihdyn erinomaisen hyvin omassa seurassani ja jonkin sortin introverttinä tarvitsen paljon aikaa itsekseni, olen silti monesti miettinyt, että voisin tehdä enemmänkin asioita rohkeasti ihan yksin. Eräs pitkäaikainen haaveeni on ollut lähteä joskus matkalle itsekseni. Ja vaikka olen työn merkeissä matkustanut paljon yksinkin, yleensä vähintäänkin määränpäässä on ollut jotakin työhön liittyvää ohjelmaa tai tuttu, jonka kanssa on sovittu yhteistä tekemistä. Suunnitelmissani on pitkään ollut matka, jonka tekisin ihan puhtaasti yksin, mutta jostain syystä en ole vielä päässyt suunnitelmista toteutukseen asti.

En tiedä, mikä siinä yksin matkustamisessa jännittää, mutta jokin siinä jännittää. Kaipa siinä pelottaa ajatus olla niin yksin omien mietteidensä kanssa, halusi tai ei. Vieraassa maassa tuntemattomien ihmisten keskellä ei välttämättä ole mahdollisuutta valita, onko muiden seurassa vai yksin. Yksinolo on terapeuttista, kun se on itse valittua, mutta se voi olla ahdistavaakin, jos se muuttuu yksinäisyyden tunteeksi.

Tuntuu hassulta, että oman itsensä kanssa oleminen jossakin vieraassa ympäristössä voisi sillä tavoin jännittää – minähän viihdyn erinomaisesti yksin. Mutta jostain syystä se on silti vähän jännittänyt. Se tuntuu hölmöltä ja vähän naurettavaltakin ottaen huomioon, että yksi ystäväni lähti viime syksynä moneksi kuukaudeksi itsekseen reissuun ja muutama kaverini on peräti muuttanut ulkomaille ja hypännyt vain rohkeasti ihan tuntemattomaan. Minun tapauksessani kyseessä on kuitenkin ihan lyhyt matka, joten mitä oikein ujostelen? Olen varmaankin odotellut jotakin sellaista sopivaa hetkeä ja kypsää mielentilaa, että olisin viimein valmis tekemään tällaisen reissun. Tai jotakin sellaista sopivaa matalan kynnyksen tilaisuutta, johon tarttua.

No nyt sellainen mahdollisuus tipahti kuin tilauksesta ihan nenän eteen, sillä blogiyhteistyön tiimoilta Visa haluaa lähettää minut yksin viikoksi reissaamaan Eurooppaan. Sain itse valita kohteen ja pitkällisten pohdintojen jälkeen päätin, että ensimmäiselle yksin tekemälleni reissulle täydellinen kohde on Portugali. Niinpä olen nyt huomenna keskiviikkona ottamassa nokan kohti Portugalia ja olen tosi innoissani tästä ihan ikiomasta seikkailustani. Ja matkan ajankohtakin osuu täydellisesti juuri juhannukseen, jonka fani en yleisesti ottaen erityisemmin ole. Itsenäisen reissunaisen juhannuspako ja -seikkailu tiedossa siis!

Ihastuin pari vuotta sitten Portugaliin täysin pienellä talvireissullani ja siitä jäi kytemään tunne, että haluaisin mennä sinne uudelleen. Edellisellä matkalla tuli katsastettua Ericeira ja Lissabon, mutta esimerkiksi kovasti ylistetty Porto jäi tuolloin vielä näkemättä. Niinpä matkasuunnitelmani on nyt sellainen, että lennän ensin Lissaboniin vietän puolet viikon reissustani siellä ja sen jälkeen otan junan alle ja puksuttelen loppureissuksi pohjoisemmaksi Portoon, mistä lennän sitten lopulta takaisin Suomeen. Suoria lentoja kun ei tähän hätään löytynyt kummastakaan kaupungista, niin matka taittuu aikalailla yhtä näppärästi yhdellä vaihdolla kummastakin kaupungista.

On annettava nimenomaan Visaan liittyen teille muille reissaajille yksi erinomaisen hyvä vinkki, jonka äitini on minulle aikanaan opastanut. Kannattaa AINA maksaa lennot Visa-kortilla netistä varatessa eikä esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla suoraan tililtä, sillä Visalla tekemäsi ostokset ovat turvattuja maailmanlaajuisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että jos esimerkiksi lentoyhtiö menee kohtalokkaasti konkurssiin juuri ennen reissuasi tai tapahtuu jotakin muuta sinusta riippumatonta hässäkkää matkanjärjestäjän toimesta, voit saada rahat takaisin pankkisi kautta. Visa-kortti myös suojaa petoksilta lentoja, hotelleja ja vuokra-autoja varatessasi, sillä mikäli korttisi tietoja käytetään väärin tai kortti katoaa tai varastetaan matkan aikana, rahojen menetys ja kortti korvataan.

Mutta nyt siis odottelen jännityksellä tulevaa reissuani ja mietin lähinnä, että mitäköhän kaikkea hauskaa tekemistä sitä itsekseen keksisi Lissabonissa ja Portossa. Eli nyt on loistava hetki laittaa jakoon matkavinkkejä, jos takataskusta löytyy hyviä suosituksia jompaan kumpaan kaupunkiin. Kiitän lämpimästi jo etukäteen kaikista kivoista suosituksista! Oletteko muuten muut koskaan reissanneet yksin ja miten se poikkesi muiden kanssa matkustamisesta?

Translation: The plan for tomorrow: good bye Helsinki, hello Portugal! :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat

38 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mä sain ensipuraisun yksin matkailusta ollessani viime viikonlopun yksin Berliinissä. Lensin sinne Nykistä, jossa olin tapaamassa ystävää. Varsinkin Nykin kohinan sekä sitä edeltäneiden työkiireiden jälkeen yksinolo oli todella paikallaan. Viivyin Berliinissä vain kaksi yötä, mutta stoppi oli rentouttava ja ihana. Aloitin perjantai- ja lauantai-illat yksityisillä etkoilla hotellin kylpyammeessa viinilasin kera ja musiikkia kuunnellen. Sitten lähdin katsomaan yöelämään ja tutustuin molempina iltoina hauskoihin tyyppeihin. Ehdottomasti suosittelen ja aion itsekin lähteä vielä uudelleen (ehkä myös pidemmälle) matkalle yksin :)

  • Minä sain sellaisen ensipuraisun viime kesänä Milanossa, kun olin viikon verran reissussa yksinään. En kuitenkaan siinä mielessä ollut yksin, että hyvä ystäväni Eeva oli Milanossa samaan aikaan, joten vietimme siellä paljon aikaa yhdessä ja reissua oli osin suunniteltukin yhdessä. Silloin jäi kytemään sellainen olo, että olisipa kivaa joskus lähteä ihan kunnolla yksin. Nyt sitten otetaan ensikosketus tähän yksin matkaamiseen vähän konkreettisemmin. :) Jännää! On aina mietityttänyt, että onko yksin matkatessa helppo tutustua ihmisiin, mutta kaikkien kuulemieni tarinoiden perusteella selvästikin. :)

 • Kuulostaa ihanalta! :)

  Mie oon reissannut yksin vain täällä kotimaassa (oon vähän outo(?) siinä mielessä, että ulkomaat ei kamalasti kiinnosta kun Suomessakin on niin paljon nähtävää) ja se on kyllä ihanan rentoa. Ei tarvitse miettiä, että mitä se matkakumppani nyt mahtaisi haluta syödä/nähdä/tehdä/jne., kun voi vain mennä täysin niiden omien mielitekojen perässä. Suosittelisinkin vahvasti ihan kaikille joskus yksin matkustamista, siinä oppii hyvin paljon itsestään. :)

  • Se on kyllä ihan totta, että Suomessa on vaikka kuinka paljon nähtävää, jos vain lähtee tutkailemaan. :) Pitäisi enemmän harrastaa kotimaan matkailua. Täällä vain ovat monessa paikassa etäisyydet niin pitkiä, että ilman autoa ei oikein helposti pääse liikkumaan – ja minulla taas ei ole autoa, saati ajokorttia. Haaveissani onkin jo pitkään ollut rodatrip täällä kotimaassa jonkun autoilevan seuralaisen kanssa. Yksin houkuttelee ennemmin lähteä jonnekin vähän kauemmas, mutta olen ehdottomasti samaa mieltä, että yksin tehtävä reissu todennäköisesti on nimenomaan ensisijaisesti matka omaan sisimpään. :)

 • Sara

  Juhannus on minullekin sellainen ”pakkojuhla”, jolloin olen matkoilla. Aiempina vuosina olen ollut perheeni kanssa jossain Välimeren aurinkolomalla. Tänä vuonna suunnataan Lappiin sukuloimaan.

  Aivan ihanaa, että sinulle tarjoutui mahdollisuus kokeilla yksin matkustamista. Odotan innolla kokemuksiasi reissun päältä. Oikein hyvää reissua!

  • Olen kokenut juhannuksesta juuri samoin ja sellaisen yhden ison kaveriporukan puuttuessa juhannus tuntuu heposti väliinputoajalle vähän turhauttavalta, kun kaikki katoavat omien seurueidensa kanssa mökeille tai sukuloimaan. Olen kyllä tosi innoissani tästä mahdollisuudesta. Veikkaan, että ilman tätä tilaisuutta en olisi tullut vieläkään ryhtyneeksi tuumasta toimeen, joten oli kivaa, että tällainen kiva sysäys ihan omalle reissulle tuli jostakin ulkopuolelta. :)

  • Mansku

   Mulla on käynyt juurikin niin, että lentoyhtiö menee konkurssiin ennen lentoja. Kyseessä oli edesmennyt unkarilaisyhtiö Malev ja kahden ihmisen Ateenan lennot. Sinne meni liput, ja olisi mennyt rahatkin, mutta koska lennot oli ostettu luottokortilla, niin luottoyhtiöltä saimme rahat onneksi takaisin. Ja tähän ei tarvi nimenomaan Visaa, vaan sama juttu on monilla yleisimmillä luottoyhtiöillä.

 • Aika mahtava tilaisuus. Matkustelu yksin on aina sellainen.. Hieman jännittävä tilanne, mutta toisaalta hyvin mukava. Saa tehdä mitä haluaa, käydä missä haluaa ja fiilistellä niin kauan kuin haluaa. Kuitenkin lähtisin ehkä mielummin reissuun jonkun kanssa. Kun koet jotain mahtavaa, näet jotain uutta ja upeaa niin mieluusti sen hetken jakaisi jonkun kanssa eikä vaan päätyisi nappaamaan kuvia ja fiilistelemään yksin. Joku siinä on että haluaa mielummin sen onnen jakaa jonkun muun kanssa.

  Mutta jos nyt käy niin ettei vaan saa seuraa (lomat tai suunnitelmat ei natsaa) niin mielummin lähen yksin reissuun kun jättäisin reissun tekemättä.

  • Olen samaa mieltä, että helposti sitä tulee ennemmin sitten kuitenkin aina lähdettyä reissuun seurassa, koska minä myös tykkään fiilistellä kokemuksia ja elämyksiä jonkun toisen kanssa yhdessä. Olen kuitenkin tuuminut, että yksin matkalla on varmasti aika eri tunnelma kuin kaverin kanssa ja pääsee ihan uudella tavalla kosketuksiin itsensä ja omien ajatustensa kanssa, joten sitä odottelen uteliaana. :)

 • Riiri

  Olen juuri junassa matkalla Portosta takaisin Lissaboniin. Portossa suosittelen ehdottomasti Serralvesin upeaa nykytaiteen museota ja sitä ympäröivää puistoaluetta. Rua de Miguel Bombarda kadulta löytyy gallerioita ja pieniä putiikkeja. Kadun toisessa päässä on Bugo Art Burgers-ravintola, jonka kikhernehamppari oli tosi maistuva ja edullinen. Lissabonin LX Factory tuo mieleen Tallinnan Telliskiven alueen ja Alfaman kujat upeita. Varaudu hyvillä kengillä ja kevyillä vaatteilla!

 • Enjoy the travels!! Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 • millaaa

  Vaikka matkustelisin mielelläni enemmän miten vain, nimenomaan yksin matkaan lähteminen on ehdottomasti minunkin haavelistallani! Itse asiassa vasta tätä kommenttia kirjoittaessani hoksasin, että olen kyllä matkustanut ilman etukäteen tuttua seuraa kerran, kun pääsin lukiossa stipendillä viikon kielikurssille Ruotsiin, mutta matkan tarkoitus ja ehkä läheinen kohdekin tekivät siitä aivan omanlaisensa.

  Portugalista minulla ei mitään kokemusta, mutta täytyy sanoa, että tuollaiset yhdistelmälomat ovat usein aika täydellisiä! Ihanaa juhannuspakoa, Jenni. :)

  • Tavallaan minäkin olen matkustanut yksin, kun lähdin yliopistoaikoina opiskelijavaihtoon. Siinähän sitä oli puolen vuoden seikkailu ihan yksinään oudossa maassa. Ja totta puhuen se oli hyvin kasvattava kokemus, jonka seurauksena varmasti tapahtui se lopullinen itsenäistyminen vanhempien helmoista aikuiseksi. Nyt tuosta opiskelijavaihdosta on vierähtänyt jo 10 vuotta ja taas yksin lähteminen vähän jännittää. :) Odotan innolla, miltä tuntuu reissata itsekseen ja mitä matkalla ehkä oppii itsestään.

 • Siirirosmariini

  Jos aikaa riittää, käy Sintrassa. Ei ehkä se kylä, mutta maurienmuuri ja palacio pena kyllä ihastuttivat. Lissabon on ihana kaupunki vain chillailla (ja kuvailla niitä raitiovaunuja :D)!

 • Mahtavaa reissua! :)

 • Puppe

  Reissasimme muutama vuosi sitten autolla eri puolilla Portugalia ja olimme juuri juhannuksen aikaan Portossa. Pyhää Johannesta juhlitaan suurilla karnevaaleilla, väki vauvasta vaariin juhlii rennosti kaduilla yhdessä yön pikkutunneille saakka ja perinteenä on kopauttaa vastaantulijoita vinkuvalla kumivasaralla päähän. Myös Lissabonissa kuulemma juhlitaan Johannesta, mutta Porto on kaupungeista kuuluisin juhannusjuhlistaan. Itsekin lukeudun pakollisten juhlapyhien vierastajiin, mutta Porton juhannus oli todella tervetullut ja erilainen juhlakokemus. En ollut koskaan ennen osallistunut mihinkään katukarnevaaleihin. :)

 • Heli

  Jee, kuulostaapa kivalta! Lissabon on ihana ja varmasti hyvä kohde yksin matkeilevalle! Lissabonissa suosittelisin käymään Time Out Marketissa. Isossa hallissa paljon pieniä kojuja, joista voi ostaa erilaisia pieniä ja vähän isompiakin ruoka-annoksia. Me tykättiin kaverin kanssa niin paljon, että syötiin täällä viikon matkan aikana kahdesti. On ihan kävelyetäisyydellä ydinkeskustasta.

  Joku edellä suositteli Sintraa. Minulta myös ääni sille. Jos tuntuu, että jää aikaa, niin Lissabonista on helppo tehdä päiväretki sinne junalla. Vaikka riittää siellä Lissabonissakin varmasti nähtävää. :) Me käytiin Sintrassa Palacio de Penassa (linna kuin suoraan Disney-elokuvasta) ja Quinta da Regaleirassa (salaperäinen iso puisto). Paljon olisi muitakin linnoja ja linnoituksia ollut, mutta näihin kahteen + ruokailuun ja lyhyeen tutustumiseen Sintran kapunkiin saatiin kulumaan koko päivä.

  Hyvää matkaa!

 • Porto

  Tiedätkö, että Festa de São João do Porto on perjantaina? Vasarat (muoviset) ja valkosipulit heiluu.. ja tuhansia ihmisiä tanssii kaduilla. Tsekkaas googlesta lisää ;) Voit myös laittaa mulle mailia jos kaipaat lisää vinkkejä Portoon. Hauskaa reissua!!

  • No hitto vie, olen menossa Portoon vasta lauantaina! Missaan siis kekkerit, mutta laitan mahdollisesti sähköpostia, koska Porto-vinkit kiinnostavat! :)

 • eejo

  En ollut uskoa lukemaani Täällä myös suuntana Portugal ja Porto juuri samanaikaisesti, yksinmatkaajana mukavuusalueita testaten ja pelkkä menolippu! Suunnitelmissa kävellä camino portugues tulevien viikkojen aikana. Jännittävää ja vapauttavaa! Ihanaa matkaa Ü

 • Ananas

  Yksin lomalle lähdössä on kyllä jotakin kutkuttavaa, kivaa reissua! ( teetkö muuten joskus vielä juttua Rauman visiitistäsi? Olisi hauska kuulla siitä lisää :D) Muistatkohan vielä postausta, jonka teit noin kolme vuotta sitten kesällä; sinulla oli päälläsi monkista ostettu kimallusmekko, johon rakastuin jo silloin. En kuitenkaan kerinnyt saamaan sitä, kun se oli jo loppu! Ihana kimallusasia on jäänyt nakuttamaan takaraivoon, mutten ole löytänyt itselleni samantyylistä omaa. Nyt kysyn röyhkeän ja hyvin epätoivoisen kysymyksen ( itkunauruemoji tähän) Vieläkö sinulla on omasi tallella, ja jos on, malttaisitko myydä sen eteenpäin?! Tekisit yhden tytön todella onnelliseksi :D :D

  • Kääk! Se Rauma-postaus on täysin unohtunut! Pitää ehdottomasti tehdä se vielä. :) Ja hitsi vie, mikäköhän tuo Monkin kimallusmekko on mahtanut oikein olla? Vai tarkoitatko sitä diskopallo-vekkihametta? Se on edelleen vaatekaapin lemppareita, joten en malta vielä myydä kyllä eteenpäin. :D

   • Ananas

    Juuri se diskopallo! Voi harmi, se on kyllä upea hame, ymmärrän ettet malta luopua. :)

 • Annanen

  Tässä pari vinkkiä alkukesän vierailulta:

  Lissabon
  – Nannarella – italialaista gelatoa ja kadun varrella viehättävä pieni puisto Jardim Fialho de Almeida, jossa on mukava istuskella jäätelöä syöden
  – Iltapäivä/iltaretki Almadaan – vähän kuin ottaisi lautan Suomenlinnaan, niin hetkessä pääsee pakoon Lissabonin ihmisvilinää (menopaluu vihreällä kortilla pari euroa). Kiipeäisin/vaeltelisin aluksi Almadan läpi ja pysähtyisin Miradouro Boca do Ventolle ottamaan kuvat kun Lissabon näyttäytyy ”joen” toisella puolella. Jatkaisin alas rannalle joko hissillä tai tietä pitkin ja nauttisin illallisen auringolaskua seuratessa, joko Ponte Finalissa (keltaiset tuolit) tai viereisessä Atira-Te ravintolassa (turkoosit tuolit). Itse pidin enemmän Atira-Te ravintolasta, jossa myytiin viiniä laseittain ja tarjoilijapojat olivat mukavia!
  – Jo aiemmin mainittu LX Factory on hauska ”hipsteri”-alue, jossa ravintoloita, kahviloita ja pikkuputiikkeja. Rio Maravilhassa ehkä parhaimmat terassinäkymät ja samalla ehkä kallein viinilasi Lissabonissa (4€). Village Underground myös kannattaa tsekata jos auki/tai esim. jonkinlainen tapahtuma menossa! Terassivaihtoehtona myös kuuluisa Park bar (Chiado, parkkihallin katolla), mutta omaan makuun se oli liian hypetetty.
  – Miradouro Santa Catarina oli lemppari paikka aloitella iltaa porukalla ja omilla ”eväillä” auringon laskiessa (kun yksin matkustaa, niin olen löytänyt muita reissaajia Couchsurfing appsin kautta Hang out-toiminnolla, joko iltaa viettämään, syömään tai kiertämään nähtävyyksiä/kaupunkia). Täältä yleensä jatketaan Bairro Alton kapeille kujille ja baarehin, kunnes porukka siirtyy alas Pink streetille yökerhoihin.
  – bonuksena vielä kiva pieni puisto istuskeluun/piknikille: Jardim do Príncipe Real tai triplasti isompi: Jardim da Estrela

  Porto
  – Base – hauska ”puisto” keskustassa, jonne kannattaa ottaa mukaan kirja ja omat eväät tai sitten nautiskella baarin antimista. Tien toisella puolella olevasta Torre dos Clérigosta avautuvat hienot 360° näkymät kaupunkiin (suosittelen vierailua, joko aamulla tai juuri ennen auringonlaskua)
  – Bop Cafe – mielettömän kiva ja edullinen kahvila/baari, viini kylmää, ruoka edullista ja seinä täynnä LP-levyjä, joten musiikki 10/10
  – Bolhão Market oli myös ihmettelemisen arvoinen
  – Muutama paikallisten suositus vielä, joita itse en testannut, koska pyhien takia kaikki paikat olivat kiinni. Eli paikallinen herkku ”francesinha” on kuulemma parasta Bufete fase-ravintolassa ja toinen ”amazing” rafla olisi Tapa Bento (São bento juna-aseman vieressä)

  Hauskaa reissua! Lissabon on juuri mahtava kaupunki yksin vaeltamiseen (ja Porto myös)!

 • Karkkinen

  Olin itse ensimmäistä kertaa pidemmällä reissulla nimenomaan Lissabonissa. Teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Erinomainen paikka matkata yksin – turvallinen, ystävällisiä ihmisiä, edullinen, paljon erilaisia mielenkiintoisia kaupunginosia, hyvää ruokaa..

 • myy

  Yksin matkustaminen on ihanaa, vaikkakin siihen liittyy enemmän jännitystä kuin matkakumppanin kanssa reissaamiseen. Pitää selvittää kaikki asiat itse ja selvitä yllättävistäkin tilanteista ominpäin. Olen ratkaissut asian niin, että olen aloittanut ”turvallisita” matkakohteista eli sellaisita, joissa olen ehkä käynyt jo aikaisemmin jonkun kanssa tai muuten helpoista kohteista, joissa on helppo liikkua ja tietää, että selviää kyllä. Mahdollista yksinäisyyttä helpottaa myös se, että päivittää kuulumisia ahkerasti vaikkapa instaan ja lähettelee kuvia kavereille whatsappissa, jolloin kokemusta pääsee tavallaan jakamaan toisten kanssa.

  Toisaalta on ihanaa, kun saa tehdä juuri sitä, mitä itse haluaa! Jotenkin sitä myös näkee enemmän, kun saa keskittyä vain siihen, mitä milloinkin tekee ja näkee itsekseen. Tsemppiä matkaan!

 • myohmy

  Tuli kipinä lähteä itsekseen reissuun ja kohteeksi valitsin Barcelonan, jossa en ollut käynyt aikaisemmin ja ajattelin sen olevan hyvä kohde yksin matkustavalle. Niin se olikin ja muistelen edelleen sitä matkaa suurella lämmöllä. Olen matkustanut jonkin verran, mutta kun menin kentälle laukkuni kanssa, kirjaimellisesti tärisin. Tuntui, etten ikinä ennen ole ollut kentällä enkä tiennyt yhtään mitä pitää tehdä. Vähitellen sain laukun jätettyä ja odotin lentoa. Lento oli mahtava. Kirkas päivä ja Ranskan Alpit näkyi upeasti. Ajattelin, että vau! Kaupungissa parasta oli katsella nähtävyyksiä ihan omaan tahtiin tai pitää taukoa. Toki välillä tuli yksinäisiä hetkiä, mutta silloin laitoin viestiä miehelle kotiin. Olimme menossa naimisiin siitä matkasta viikon päästä. Minulla ei ollut polttareita, mutta tuo reissu ikään kuin toimi siirtymäriittinä. Sain elämänmittaisen kumppanin ja kokea myös miten mahtavaa on reissata yksin. Kun se on oma valinta eikä pakko. Tällä hetkellä kiinnostaa Kolumbia ja mies ei suostu sinne lähtemään mukaan. Enkä myöskään rohkene vielä lähteä yksin… katsotaan… kun aika on kypsä. Mahtavaa reissua ja tule kertomaan vinkkejä! Portugali on yksi kohde, jota olen miettinyt juurikin itsenäiseen matkailuun!

 • Riiri

  Time Out-ruokamaailma on todellakin must! Unohdin sen vinkeistäni, mutta onneksi joku sitä suositteli. Molemmat kaupungit ovat sopivan kokoisia ja kaupungin näkee parhaiten vain kävellen ympäriinsä.

 • Mari

  Matkustin ensimmäisen matkani yksin viime syksynä ja kohteeksi valitsin Tokion :D aika hurjaa lähteä niinkin kauas ja sellaiseen maahan, jossa ei hirveästi englannin kielelle ole käyttöä. Ja täytyy tunnustaa, että lentokentällä ennen koneeseen menoa jännitti ihan kauheasti. Että pärjäänkö. Meneekö kaikki hyvin. Nämä asiat pyöri silloin päässä. Mutta toisaalta tuli myös mietittyä sitä, että olenpas rohkea, kun uskallan yksin lähteä Japaniin. Ja matkasta tuli yksi parhaimmista. Vaikka olin yksin, en tuntenut yksinäisyyttä kertaakaan 9 päivän reissun aikana. Oli ihana mennä minne haluaa ilman, että joutuu tekemään kompromisseja. Olen ennen tätä yksinmatkaa matkustanut yleensä perheeni kanssa ja huomannut sen, kuinka olen hermoillut paljon enemmän ja joskus on tullut riitoja sisarusten tai äitini kanssa. Ei kiitos enää perhematkoille. Yksin on paljon mukavampaa. Jatkoin yksinmatkaamista Japanin jälkeen Berliinissä talvella ja nyt on varattu taas lentoliput Tokioon, jonne matkaan alkutalvesta :)

 • Pin

  Matkasi kuulostaa upealta! Onko sinulla sähköpostia, johon voisin lähettää tekemäni pienen matkaopaskoosteen Lissabonin kohteista? Tein sen toissavuonna häävieraille, kun häitämme juhlittiin miehen kotimaassa :)

  • Oiii! Ehdottomasti saa laittaa vinkkejä, kiitos. :) Huomaavaista sinulta! Sähköpostini on jenni.pupulandia @ gmail.com (ilman välejä).

 • Cucu

  Reissu menee varmasti hyvin, Lissabon on tosi helppo kohde yksin matkaavalle. Englantia puhutaan hyvin ja kävellen pääseen moneen paikkaan. Itsekin olin viikon viime syksynä Lissabonissa eikä tylsää ollut hetkeäkään! Sintraa kehun myös, siellä kävisin ehkä Penan palatsilla ja Quinta da Regaleirassa. Sintrasta pääsee myös bussilla manner-Euroopan läntisimpään pisteeseen Cabo de Rocaan, tykkäsin paikasta maisemien takia.

  Oma pisin sooloreissuni venähti 15:n kuukauden mittaiseksi, parempaa en tiedä kun yksinmatkailu. Enkä ole ikinä ollut mikään erityisen rohkea tai sosiaalinen ihminen, mutta niin vain kaikki on mennyt hyvin ja olen tavannut matkoilla huiman määrän ihania ihmisiä. Muutaman päivän reissussa harvemmin ehtii edes tuntemaan oloaan yksinäiseksi, mutta niiden fiilisten hyväksyminen on osa matkan opettavaisuutta. ;)

 • Sarkku

  Tulipa hyvään saumaan tämä kirjoitus! Olen lähdössä heinäkuun alussa viikoksi yksin Portugaliin. 4 päivää kuluu joogatessa ja loppupäivät Lissabonissa. Tai jossain muualla. Mielenkiinnolla luen kokemuksistasi. Hyvää matkaa!

 • Ai sinäkin olit noihin aikoihin Portugalissa ja nimenomaan Portossa? Samoilla hoodeilla olin minäkin samaan aikaan. Ja hei, yksinmatkailu on välillä aivan parasta. Jos haluaa seuraa, sitä yleensä löytää ja jos kaipaa tilaa omille ajatuksille, sekin onnistuu. :)

Related posts