25/05/17

Sneak peek uuteen kotiin

17 142

Terkkuja Düsseldorfin lentokentältä! Olemme parhaillaan matkalla Barcelonasta koto-Suomeen ja myönnän, että paluuta tehdään haikein mielin ja uutta reissua jo suunnitellen. On ihana palata omaan rakkaaseen kotiin, mutta myönnettävä on, että koti on vielä muuton jäljiltä melkoisessa vaiheessa… Ja keskellä yötä ennen reissua pakkaaminen ei ainakaan edesauttanut asiaa. Onneksi viikonloppuna on aikaa siivoilla.

Koti ei missään nimessä ole vielä esittelykelpoinen, mutta nappasin viime viikolla ennen reissuun lähtöä muutaman kuvan nurkista, jotka ovat jo kutakuinkin siistejä. Tavarat hakevat vielä paikkojaan eikä moni asia ole vielä välttämättä siinä, mihin sitten lopulta asettuu, mutta saattepa tästä jo pikkuruisen pilkahduksen uudesta kodistani.

Se on muuten jännä, kuinka aina ennen muuttoa suunnittelee, miten asuntoa sitten muuton jälkeen aikoo sisustaa, mitä uutta hankkia ja miten huonekaluja sijoitella. Ja kun kotiin lopulta pääsee oikeasti, suunnitelmat ehtivät muuttua monen monta kertaa. Mitä olit pääsi sisällä suunnitellut ja mittojen mukaan ajatuksissasi mallaillut, ei vain tunnukaan toimivalta oikeassa elämässä ja feng shui tuntuu osuvan paremmin kohdalleen ihan toisenlaisessa järjestyksessä.

Omalla kohdallani kävi tämän asunnon kanssa joiltakin osin juuri niin. Vaikka olin ottanut mittoja ja suunnitellut etukäteen ties mitä, olen onnellinen, etten hankkinut sänkyä lukuunottamatta uuteen kotiin etukäteen mitään, sillä lopulta huonekalut löysivät osin paikkansa ihan eri kohdista, kun olin päässäni etukäteen kuvitellut. Ja samanaikaisesti olen saanut iloita siitä, että ne ovat solahtaneet uudessa kämpässä omille paikoilleen jotenkin hurjan saumattomasti. Vielä on hankittavana muutama matto ja eteisen kalusteita sekä paljon järjestelemistä sekä erinäisten nurkissa pyörivien kasojen setvimistä, mutta kyllä siellä jo kodilta tuntuu. :)

Translation: A sneak peek to my new home. It is still a complete mess, but here are some details of the few corners that are already approaching presentable. :D

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Koti

17 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Oi, Ihana ja kaunis koti!

 • Oi, ihana Kallio-koti! Upeat ikkunat ja lattia!
  Ajattelin kysyä, mistä palikat ruokapöytälaatikoiden päällä? Onko ne palikoita, ruskeissa bokseissa? Muuten samanhenkistä on kuin meillä Kotimainen Sirkus-purkki ja italialainen Moka-espressokannu on meilläkin esillä
  Sitten ajattelin vielä vinkata, että huomenna on Siivouspäivä ja sieltä voi löytyä uusia aarteita kotiin! Itse olen Ruttopuistossa myymässä

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi

  • Puulaatikot ovat perintöä asunnon edelliseltä omistajalta, joten en itse asiassa tiedä, mistä ne ovat, mutta näyttävät siltä, että saattaisivat olla esimerkiksi jotain viinilaatikoita, tms.

 • Monika

  Oi utelen heti mistä nuo henkarit ja seinällä olevat ”puulaatikot” ovat?

 • Mia

  Sisustustikkaat on kivat. Mistä ne on, jos voi udella?

  • Sisustustikkaat löytyivät aikanaan Ellokselta. Ihan samanlaisia ei varmaankaan enää löydy, mutta tsekkailin hiljattain, että samantyyppisiä siellä on myynnissä silti tälläkin hetkellä. :)

 • Annika

  Ihanan kodikasta. Onnea uuteen kotiin! Tuolla viihtyy varmasti, niin on nättiä ja ”sinun näköistä”.

 • anumatilda

  Äh, miten tylsän näköinen asunto! Ei mitään persoonallista ja oikeasti noi kirjat kirjahyllyssä? Selkeesti et ikinä lue mitään.

  • Kiitos mielipiteestäsi, joskin tällaiset varmaan moni pitää omanaan, mikäli käytöstavat kuuluvat repertuaariin. :) Tiedoksesi, että minulla on toinen suuri kirjahylly täynnä kirjoja – ja kaikkea ei tarvitse itse omistaakaan, kun kirjasto on vieressä. Kannattaa muistaa, että muutaman blogikuvan tai -postauksen perusteella ei ihmisestä tiedä vielä paljoakaan, joten suosittelen käyttämään harkintaa, ennen kuin näitä tuomioitaan täräyttää julki. Mutta mukavaa viikkoa ja positiivisempia mietteitä sinulle!

   • Sara

    Hei! Selailin inspiraation nälässä kotipostauksiasi. Olin hieman pettynyt, kun olit täällä kommenttiboksissa vastannut ainoastaan ”heitterin” kommenttiin, kun taas useampi vilpitön kysymys (joihin itsekin olisin halunnut vastauksen) jätettiin täysin huomiotta. Tämän näpäytysviestin kirjoittamiseen kuluvassa ajassa olisit vastannut moneen kertaan muihin kommentteihin. Kannattaa miettiä, millaista arvomaailmaa tämä viestii.

    • Pahoitteluni Sara, että en ole vastannut kaikkiin kommentteihin. Olet oikeassa, että olisi pitänyt olla aktiivisempi kommentteihin vastailija. Kuten postauksesta voi lukea, niin olen ollut jutun julkaisun aikaan reissussa ja tuolloin yleensä on harmillisen huonosti mahdollisuuksia päivystää koneen äärellä. Näköjään tuo ”heitteri-kommentti” on tullut joskus vähän myöhemmin, joten kun seuraan saapuvia kommentteja admin-paneelista, olen todennäköisesti lukenut sen hetkenä, jolloin on ollut aikaa vastata saman tien. Joskus kommentteihin vastaaminen yksinkertaisesti unohtuu, jos sitä ei ehdi tehdä ihan saman tien.

     Viime kevät oli muuttoineen todella kiireistä ja stressaavaa aikaa ja valitettavasti kommentteihin vastailu on tuolloin kärsinyt. Jouduin tuolloin ajanpuutteen ja infernaalisen stressin sekä oman hyvinvoinnin takia priorisoimaan, mihin aikani riitti ja tällöin se ei aina riittänyt kommentteihin reagoimiseen. Pyydän tätä anteeksi, mutta pyydän myös ymmärrystä, että bloggaajallakaan ei aina valitettavasti ole esimerkiksi reissun päältä mahdollisuutta reagoida kaikkeen ja kaiken hässäkän keskellä tällaiset asiat saavat odottamaan jäädessään unohtua.

     • Sara

      Hei! Kiitos, että jaksoit vastata a) tähän kommenttiini b) loppuihin kysymyksiin, arvostan tätä kovasti! En ollut itsekään tajunnut katsoa, että nämä kommentit olivat tulleet eri aikoihin, joten tuo selitys on ihan järkeenkäypä. Varmasti välillä pitää priorisoida – eiköhän meillä ole kaikilla ollut töissä joskus vastaavaa, valitettavasti :D

Related posts