23/05/17

Uusia tuulia Kansallismuseossa (+ kisa)

40 125

Kaupallinen yhteistyö: Kansallismuseo

Olen kävellyt Helsingissä Kansallismuseon ohi varmasti tuhansia kertoja. Entisen kotini lähellä sijaitseva museo oli ennen usein päivittäisten reittieni varrella, mutta jostain syystä en silti koskaan tullut poikenneeksi sisään. Niinhän se tuppaa usein omassa kotikaupungissa vähän menemään. Turistina vieraassa kaupungissa sitä tulee käytyä vaikka missä, mutta monesti ne oman kotikaupungin nähtävyydet jäävät usein paitsioon. Olen toisinaan kauhistellut, että turistit tuntuvat joskus tietävän kotikaupunkini nähtävyyksistä enemmän kuin minä itse.

Sain nyt hyvän kimmokkeen lähteä tutustumaan Kansallismuseoon, kun yhteistyön tiimoilta pääsin tutustumaan uuteen kiinnostavaan projektiin, jossa Kansallismuseo on ollut mukana. Viisi suomalaissuunnittelijaa on nimittäin suunnitellut Kansallismuseolle oman pienen tuotemalliston, jossa on museosta ja historiasta inspiroituneita tuotteita, jotka ovat vähän kuin uudelleentulintoja historiallisista esineistä. Pääsin kurkkaamaan mallistoa viime viikolla paikan päälle ja oli tosi kiinnostavaa nähdä Kansallismuseo Collectionin lisäksi myös itse museo sisältä käsin. En ollut esimerkiksi ollenkaan tiennyt, että museossa on upea kattoikkuna, jonka ympärillä on Akseli Gallen-Kallelan maalaamia freskoja.

Suunnittelijoiden, Kansalismuseon, Helsinki New -hankkeen ja Juni Communication & Produtionin yhteistyönä syntynyt Kansallismuseo Collection on esillä designtoimisto Koko3:n suunnitteleman museokaupan yhteydessä olevassa mahtavassa pop up -tilassa, joka on näyttely jo itsessään. Ja mikä parasta, museokaupassa pääsee vierailemaan ihan vain vaikka ohikulkiessaan ilman museon pääsymaksua. Hyvä tietää, jos siis kiinnostaa käydä poikkeamassa vaikka vain kurkistamassa mallistoa! Ensæmblen mallistolle koostama oma näyttely ”Inspiration is here” on esillä 12.5.-27.8.2017.

Mukana mallistoa suunnittelemassa on ollut viisi suomalaista suunnittelijaa: Johanna Gullichsen, Mari Isopahkala, Kristiina Nuutinen, Julia Männistö sekä Alisa Närväsen ja Elina Peltosen muodostama suunnittelijaduo ensæmble. Suunnittelijoiden käsissä museon esihistorialliset esineet ovat muuttuneet huivin printeiksi ja suomalais-ugrilaiset kansantraditiot muistikirjaksi. Perinteinen tuohikontti nähdään uudelleentulkintana korkista valmistettuna ja hopeasormuksessa komeilee timantin paikalla palanen poron turkkia.

Kansallismuseo halusi ilahduttaa teitä pienellä arvonnalla ja saan siis arpoa teille tuosta ihanasta mallistosta kolme tuotetta: Johanna Gullichsenin kauniin Ahti-kukkaron sekä kaksi ensæmblen muistikirjaa. Osallistu kisaan seuraavasti: kerro tämän jutun kommenteissa, oletko koskaan käynyt Kansallismuseossa ja mitä mietteitä tämä projekti sinussa herättää? Onko joku mukana olevista suunnittelijoista entuudestaan tuttu? Syttyikö inspiraatio lähteä kurkkaaman Kansallismuseota myös sisältä? Jätä kommenttisi 30.5.2017 mennessä ja muista liittää mukaan toimiva sähköpostiosoite. Ja oikeasti, käykää kurkkaamassa sitä näyttelyä – se on hieno. :)

Jos kiinnostaa lukea tuotteista ja suunnittelijoista niiden takana vähän enemmän, niin tästä alta löytyy vielä pieni tietopaketti. :)

Kirmukarmu-huivi

Mannisto

Kirmukarmu-huivin nimi on peräisin Vesilahdella sijaitsevasta muinaislöytöpaikasta, josta löytyneet kyyristelevää eläintä esittävät miekan kahvat ovat myös yksi huivin kuva-aiheista. Kirmukarmu oli myös myyttinen hämäläinen sotapäällikkö jonka kerrotaan eläneen 1200-luvulla. Muita huivin aiheita ovat erilaiset koruaiheet sekä Suomen tunnetuin kiviesine, hirvenpäänuija. “Kaikki valitut esineet edustavat aikansa muotokieltä, mielestäni suomalainen muotoilu oli jo tuolloin pelkistettyä ja omaleimaista” sanoo Männistö. Huivit on painettu silkkipainotekniikalla joka sopii hyvin esihistorialliseen tunnelmaan käsityömäisen ja uniikin painojäljen ansiosta.

Julia Männistö valmistui 2014 Lontoossa Central Saint Martins -yliopistossa maisteriksi. Pian valmistumisensa jälkeen hän perusti Mannisto-vaatemerkin. Nuoresta iästä huolimatta omaperäinen brändi on ollut kovassa nosteessa ja menestynyt monissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Muistikirja

ensæmble

ensæmblen muistikirjassa kuljetaan aikamatka suomalais-venäläisen duon töistä suomalais- ugrilaisiin kansanmenoihin, kokoontumisiin, arjen ja juhlan toimiin. Kirja on kokoelma vanhoja historiallisia arkistokuvia ja ensæmblen omia kuvia. “Löysimme yllätykseksemme paljon samankaltaisia tilanteita, asioita ja paikkoja historiallisista kuvista kuin mitä omissa töissämme oli ollut.” kertoo suunnittelija Alisa Närvänen. Närvänen toivoo, että ihmiset käyttäisivät rohkeasti kirjaa ja täyttäisivät sen omilla muistiinpanoilla tai luonnoksillaan luoden siihen kolmannen ulottuvuuden.

ensæmble on tunnettu kokeellisuudestaan ja monialaisuudestaan muodin alalla ja sen toiminta on alusta alkaen sijoittunut taiteen ja muodin rajapinnalle. Työskentelyä on määrittänyt kiinnostus vaatteen ja pukeutumisen esittämisen tapoihin, joissa totuttujen ideaalien sijaan esitetään vaatteisiin liittyviä pohdintoja ja luodaan kehollisuudesta nousevia kokemuksia erityisesti performanssin keinoin.

Aarni-reppu

Katriina Nuutinen

Aarni-reppu on on moderni tulkinta suomalaisesta tuohikontista. Vaikka se on tehty korkista se on käytettävyydeltään ja ominaisuudeltaan samantyyppinen kuin tuohi, luonnostaan vettä ja likaa hylkivä sekä kevyt kantaa. Suunnittelija Katriina Nuutinen toivoo että reppu kulkisi arkikäytössä, vaikka  käsilaukun sijaan. Jokaisen Aarni-repun myynnistä menee pohjoiskarjalaisten nuorten mielenterveystyölle viisi euroa.

Katriina Nuutinen on sukupolvensa kiinnostavimpia suomalaisia suunnittelijoita. Lasimuotoilun lisäksi Nuutinen tunnetaan hyvin myös valaisimistaan. Joensuussa asuva, palkittu muotoilija on tähdännyt alusta alkaen kansainvälisyyteen. Nykyään hän tekee yhteistyötä mm. Ligne Rosetin ja Klongin kanssa. Vahva materiaalintaju yhdistää Katriina Nuutisesta tuotantoa. Hänen suunnittelemansa tuotteet ovat samanaikaisesti herkkiä ja voimakkaita.

Ahti-kukkaro

Johanna Gullichsen

Johanna Gullichsenin suunnitteleman kukkaron Nereus kuosi on tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan juhlivasta Normandie mallistosta. Metsänvihreä väri on valittu erityisesti Kansallismuseota varten ja nahka ja metallisomisteet tekevät siitä sopivan vaikka kesän juhliin. “Vetoketjussa on jotain samaa kuin saamelaisten koruissa, joista pidän kovasti.” Gullichsen kertoo.

Johanna Gullichsen on uudistanut kudottujen kankaiden maailman ja tuonut skandinaavisen tekstiiliperinteen tähän päivään. Gullichsenin kankaita myydään yli 20 maassa. Ne on suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön, ja valmistettu huolella parhaista materiaaleista.

Viima sormus

Mari Isopahkala

Mari Isopahkalan hopeasormuksessa on timantin paikalla kappale poron karvaa. “Halusin nostaa tämän uskomattoman hienon materiaalin arvostusta ja kunnioitusta. Poro on myyttinen olento joka kestää kovia sääolosuhteita ja mahdollisti saamelaisten asumisen ja elämisen Lapissa. Se on merkittävä osa suomalaista ja saamelaista kulttuuria” Isopahkala toteaa. Vaikka koipikarva on nahan kestävimpiä osia se jää usein ylijäämätuotteeksi porontaljojen jalostuksessa. Sormuksen hopeaosa valmistetaan sarjatuotantona, mutta jokainen turkinpala valitaan ja työstetään käsin tehden jokaisesta sormuksesta uniikin.

Mari Isopahkala on palkittu muotoilija, joka on viimeaikoina työskennellyt paljon lasin, puun ja valaisimien parissa. Isopahkalan tunnetuimmat työt kansainvälisesti ovat “Winter Pearl” ja “Suma” korumallistot Lapponialle sekä “Konkkaronkka” sarja Marimekolle.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Muoti

40 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Pirjo

  Hei, nyt täytyy sanoa että pitäisi minunkin päivittää mielikuvani Kansallismuseosta tähän päivään! Viimeksi olen käynyt siellä ehkä 30 vuotta sitten. Helsingissä käydessäni se ei ole kiinnostanut, muut museot ovat aina vieneet voiton. Ei siis näin vieraspaikkakuntalaisenkaan tie ole sinne vienyt. Jatkossa on toisin. KIitos infosta.

 • HM

  Olen käynyt Kansallismuseossa muutaman kerran pääkaupunkiseudulla asuessani. Nyt ajattelin ensi viikolla piipahtaa siellä pitkästä aikaa, kun olen käymässä Helsingissä.
  Mallisto vaikuttaa todella mielenkiintoiselta.
  Hieno idea sormuksessa.

 • millaaa

  Täytyy tunnustaa, että vaikka kävin viime vuonna katsomassa Kansallismuseon Venetsia-aiheisen näyttelyn, en kerta kaikkiaan muista, olenko koskaan tutustunut museon perusnäyttelyyn. Jos olen Kansallismuseossa käynyt aiemmin, olen ollut silloin vasta aivan lapsi. Esittelemäsi projekti kuulostaa mielenkiintoiselta ja uudenlaiselta – onpa mahtavaa, että uskalletaan ikään kuin rikkoa eri kultturikenttien rajoja.

  Hei vielä, osallistun arvontaan mielelläni muuten, mutta jos Ahti-kukkaron voitto sattuisi osumaan minulle, sen voi siirtää seuraavalle koska itse en käytä nahkaa. :)

 • Jessii

  Olen viimeksi käynyt Kansallismuseossa lapsena noin 25 vuotta sitten vaikka asun Helsingissä. Usein menen vielä museon ohikin. Huivi vaikutti mielenkiintoiselta, koska mökki on Vesilahdella. Kalliomaalaukset ovat myöskin tuttuja lapsuudesta.

 • Emsems

  Viimeisin Kansallismuseo-visiitti oli varmaan joskus yläasteella koulun kanssa, eli onhan siitä jo vierähtänyt tovi ja olisi varmaan ajankohtaista mennä päivittämään omaa näkemystä museosta.
  Mainitsemistasi suunnittelijoista minulle ennestään tuttu on Johanna Gullichsen. Kotoani löytyykin sohvatyyni Gullichsenin kankaasta! :)

 • Katri K

  Olen käynyt Kansallismuseossa valokuvanäyttelyssä, mutta muuten museo on jäänyt tutkimatta. Kunnon tutustumiskäynti on kyllä ollut suunnitelmissa jo pitkään, mutta aina unohtuu akuutimpien menojen tieltä. Minusta on todella hyvä juttu, että Kansallismuseokin avaa ja laajentaa visiotaan siitä, mitä museon näyttelytoiminta voi olla – vaikkapa sitten nykydesignia. Se tekee museon houkuttelevammaksi ja ehkäpä myös helpommin lähestyttäväksi vierailupaikaksi.

 • Sariska

  Kävin ensimmäistä kertaa kansallismuseossa osana käsityön opettajakoulutuksen kurssia, kulttuurinen käsityö. Vuosi tais olla 2012. Aivan mahtava paikka. Käyntini siellä toimi kurssin monissa tehtävissä yhtenä tietolähteistä. Myöhemmin olen käynyt tsekkaamassa siellä renesanssi.nyt sekä come to finland -näyttelyt! Miljöö, museokauppa ja vessat Kansallismuseossa <3 Jenni, suosittelen museokortin hankkimista, näet varmasti kotikaupunkisi museot sen jälkeen aivan uusin silmin.

 • tiitu

  Onpa mielenkiintoinen yhteistyö, koska kaikki tuotteet näyttävät todella edustavilta! Kävin Kansallismuseossa ekan kerran viime vuonna, vaikka olen asunut Helsingissä 26 vuotta. Johanna Gullichsenin töitä olen aikaisemminkin ihaillut.

 • Sara

  Itseäni vaivaa sama juttu, josta sinäkin puhuit, Jenni. Eli asun Espoossa, mutta käyn hirveän harvoin missään näissä ”nähtävyyksissä”. Äitienpäivänä sentään käytiin perheen kanssa Ateneumissa. Kansallismuseo on ehdottomasti seuraavana ohjelmassa – kiitos tämän postauksen!

 • Pörhelö

  En ole koskaan käynyt Kansallismuseossa (ja totta puhuakseni tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun edes kuulen kyseisestä museosta…), mutta surfattuani hetken heidän nettisivuillaan lisäsin kohteen Helsinki-loman käy täällä -listaan. En tiedä milloin tämä loma mahtaa toteutua, mutta jos tuo poronkarvasormus on vielä silloin saatavilla uskon vahvasti että sellainen lähtee sieltä mukaani :D

 • Mari Koivula

  Erityisesti Viima-sormus osui ja upposi, sillä sitä olisi varmasti sekä kantajan että muiden silitellä! Enpä ole ennen törmännyt siliteltävään sormukseen, tämä out-of-the-box todella, tällaisen haluaisin!

 • Jaana

  Kansallismuseossa on tullut vuosien varrella käytyä kymmenisen kertaa, ja aina sieltä on löytynyt jokin uusi yksityiskohta tai näkökulma ihailtavaksi. Seuraavalla kerralla menen katsomaan uudistunutta esihistorian näyttelyä. Myös nämä uudet tuotteet vaikuttavat oikein kiinnostavilta, ja saattaa joku niistä tulla mukaan kotiinkin. Kauniita tarinan omaavia (käyttö)esineitä, niistä minä pidän :)

 • Aki

  Olen käynyt kansallismuseossa, mutten nyt kovin tuoreeltaan. Täytyy ehdottomasti poiketa, kun ensikerran siellä päin liikun. Nämä esitellyt esineet ovat jo itsessään käymisen arvoisia. Varainkin tuossa nyörirepussa on hienosti tuotu vanhaa tuotantoa nykyaikaan!

 • HJ

  En ole koskaan käynyt Kansallismuseossa. Jotenkin vaan en osaa lähteä käymään museoissa ylipäätään. Ehkä kesälomalla voisi ottaa ja lähteä käymään museokierrokselle.

 • Silja

  Asuin viime kesän Helsingissä, mutta en ehtinyt pyörähtämään Kansallismuseossa kuin eteisessä! Hain sieltä vanhempani, jotka tulivat lomamatkalle Helsinkiin, mikä on HARVINAISTA. Heitä ei saa kauaksi kotoa helpolla :) Nauttivat kyllä museokierroksesta. Hieno projekti! Heti, kun saumaa -> museoooon!

 • Eeva

  Kansallismuseossa on tullut käytyä pari kertaa katsomassa vaihtuvia näyttelyitä, mutta museon omat kokoelmat ovat jääneet katsomatta.
  Uusi tuotemallisto ja sen idea kuulostaa ihan loistavalta. On kivaa, että uusia moderneja tuotteita tehdään ottamalla huomioon historia ja luomalla uutta sen pohjalta.

 • Iitu

  Olen kierrellyt paljon eri museoissa, mutta Kansallismuseossa en jostain syystä vielä kertaakaan. Tämä uusi projekti vaikuttaa sen verran kiinnostavalta, että voisin ihan vaan sen tiimoilta ottaa suunnan kohti Helsinkiä :)

 • JennaOu

  En ole vielä koskaan käynyt Kansallismuseossa. Vaikka rakastankin vierailla museoissa, tulee niissä silti käytyä turhan harvoin. Tämä kuulostaa todella mielenkiintoiselta kokoelmalta. Täytyy ensi viikon vapailla napata bussi alle ja suunnata Helsinkiin!

 • JennaOu

  En ole vielä koskaan käynyt Kansallismuseossa. Vaikka rakastankin vierailla museoissa, tulee niissä silti käytyä turhan harvoin. Tämä kuulostaa todella mielenkiintoiselta kokoelmalta. Täytyy ensi viikon vapailla napata bussi alle ja suunnata Helsinkiin! :)

 • mju

  Kiitos muistutuksesta. Aikomuksena on ollut käydä katsomassa julistenäyttely ja sehän loppuu ihan kohta. Tulee kiire…

 • Viivi

  Kansallismuseossa käytiin useammankin kerran lapsena koulun kanssa, muistan ainakin yhden oppaan kanssa suoritetun seikkailun museoon siirretyssä vanhassa maalaistorpassa jossa kiikutettiin ”lasta” puisessa kehdossa ja tutkailtiin leivinuunia.

  Olen aina viihtynyt museoissa, niissä tosin tulee vierailtua aivan liian harvoin! Tää näyttely olis kyllä oiva syy palata Kansallismuseoon, vaikuttaa ihan huipulta projektilta! Kaikki, mikä tuo historiaa nykypäivään ja saa ihmiset kiinnostumaan omasta historiastaan on aina plussaa. Ja kun ovat vielä niin kauniitakin, ai että!

 • Sirkku

  Voi olipa mukava juttu, on todella kauan kun olen museossa käynyt, mutta kyllä täytyy suunnata kesäretki sinne. Myls ihania tuotteita oli ja en ole ennen kuullut niistä.

 • Ilona

  En oo aikaisemmin käynyt Kansallismuseossa mut tää juttu sai kyllä mielenkiinnon heräämään!

 • Maija

  Onpa kivan oloinen mallisto! Museokortilla pääsee melkein kaikkialle, mutta vielä en ole Kansallismuseoon asti suunnannut. Varmaan pitäisi :) olen ollut siellä moneen kertaan kiertämässä lasten kanssa (olen lastentarhanopettaja), mutta olisi kiva mennä seuraavan kerran ihan omaan tahtiin vaikka poikaystävän kanssa.

 • Sancho

  Kiva postaus! Eipä ole tullut koskaan käytyä Kansallismuseossa. Ulkomaisten museoiden museokaupat ovat ihania ja jos tällaisia tuotteita löytyy Kansallismuseosta, sinne täytyisi kipin kapin kiiruhtaa.
  Suunnittelijat eivät ole entuudestaan tuttuja, mutta tutustumisen arvoisia! Aarni-reppu oli kuvien perusteella suosikki.

 • Miima

  On tullut käytyä useamman kerran kansallismuseossa, sillä tykkään käydä katsomassa asioita.
  Täytyykin käydä tämäkin näyttely katsomassa. Eivät olleet suunnittelijat tuttuja, mutta jos ja kun paikalle pääsen, niin sittenpähän ovat.

 • eevahnkn

  Moi, en ole käynyt Kansallismuseossa, nolottaa!
  Ja varsinkin siksi, että kuvisopettajana mainitsen monesti oppilaille nuo Gallen-Kallelan freskot.
  Kiitos tästä kirjoituksesta, herätti mielenkiinnon myös muilla tavoin. Mahtava idea tuo sormus!

 • Tanja

  Olen käynytkanssllismuseossa monta kertaa. On hienoa tuoda muotia ja designia tällä tavalka esille. Upeita esimerkkejä postauksessa. Taidanpa poiketa kurkkaamassa.

 • Inka

  En ole aiemmin käynyt Kansalaismuseossa, mutta jossain vaiheessa siellä pitäisi käydä. Kiinnostavan oloinen näyttely!

 • Mii

  Helsingissä varttuneena on Kansallismuseossa tullut käytyä useitakin kertoja, joko koulun kanssa tai äidin. Jo edesmennyt äitini yritti varmasti sivistää meitä nuoria, joten hänen kanssaan tuli käytyä niin museoissa kuin teattereissakin jo pikkulikkana. Ehkäpä juuri siksi viihdyn lomamatkoillakin paremmin museoissa kuin rannalla, heh. :)

  Elävästi muistan, kun olin pienenä juurikin äidin kanssa Kansallismuseossa, kuinka pelkäsin AGK:n freskon Louhi-noitaa. Hieman vanhemmalta iältä on jäänyt mieleen hieno nukketalonäyttely samaisessa museossa. Museot ylipäänsä on mielestäni ihania, varsinkin kesähelteillä. :)

  Uusi kokoelma vaikuttaa ihanan hillityltä ja suomalaiselta. Tykkään! Erityisesti Aarni-reppu ja Ahti-kukkaro on mieleeni. Ensimmäinen ehkä hieman liian hintava näin opiskelijalle, mutta Ahti-kukkaron voisin hyvin nappaista matkaan.

 • Minna Rissanen

  No olen kyllä vieraillut kansallismuseossa monta monituista kertaa lapsuudessa ja aikuisena, viimeksi matkailujuliste näyttelyssä jossa osallistuin oman matkailujulisteen teko -pajaan.
  Et ilmeisesti ole syntyjään pääkaupunkiseudulta jos et vielä aikuisikään mennessä ollut kyseisessä museossa vieraillut
  Museokaupat ovat ihan parhaita shoppailupaikkoja tarjoten aina jotain kivaa ja erilaista, niissä on pakko käydä vähintään yhtä usein kuin museoissakin, Kiasman kaupassa käyn useamminkin.
  Viimeksi ostin kansallismuseosta ihanan Akseli Gallen-Kallelan ”Bil aktie bol”-teoksesta tehdyn sisustustyynyn päällisen.
  Ostan museokaupoista AINA jotain; näin myös museokäynti palaa mieleen aina kyseistä tuotetta katsellessa.
  Nyt esitellyistä tuotteista kiehtoi eniten poronnahka sormus; sen haluan ehdottomasti itselleni.

 • -Selma-

  Olen käynyt Kansallismuseossa muutaman kerran Helsingin reissujen yhteydessä. Viime kerrasta on vaan jo useampi vuosi aikaa. Pitää kyllä ottaa taas ohjelmaan mukaan, ehkä jo tänä kesänä. :)
  Mallisto vaikuttaa todella kivalta ja mielenkiintoiselta.

 • sirque

  Mari Isopahkalan Viima-sormus!!! Ihan käsittämättömän upea!!

 • Heikki Kotilainen

  Hei, olipas hyvänäköisiä tuotteita kaikki. Tunnen Johanna Gullichsenin tuotantoa oikein hyvin ja olenpa ollut hänen kanssaan samalla ranskan kurssillakin.

 • Heikki Kotilainen

  Hei, olipas hyvänäköisiä tuotteita kaikki. Tunnen Johanna Gullichsenin tuotantoa oikein hyvin ja olenpa ollut hänen kanssaan samalla ranskan kurssillakin. Ehdottomasti haluan nähdä näyttelyn.

 • Paula

  En ole koskaan käynyt Kansallismuseossa, vaikka rakastan museoita ja käyn niissä aika useinkin. Helsingissä käydessäni suuntaan kyllä poikkeuksetta Ateneumiin, mutta Kansallismuseo on jotenkin jäänyt aina väliin. Tänä kesänä menen sinne taatusti!

  Museokaupat ovat ihania ja ostan niistä melkein aina muistoksi joko jonkin taidekirjan tai julisteen tai vähintäänkin postikortteja. Tämä tuotemallisto on mielestäni aivan mahtava idea! Ihan eri sfääreissä kuin ne tavalliset tylsät museokauppatavarat, joissa on joku kuuluisa taideteos vain printattu kestokassiin tai jääkaappimagneettiin.

 • Helena

  Kansallismuseo on kyllä tuttu. Varsinkin kun hankin museokortin, niin siellä tulee piipahdettua katsomassa vaikka vain yksi näyttely tai perusnäyttelyn osa kerrallaan. Historiasta inspiroituminen on ihan huippua, ja sen vuoksi varsinkin muistikirja kiinnostaa minua, kun siitä voin itse inspiroitua edelleen.

 • Virpi

  Kyllä siellä aina silloin tällöin tulee käytyä ja tämä mallisto houkuttaa myös vierailemaan. Erityisesti tuo kaunis Kirmukarmu-huivi kiinnostaa, koska äitini oli kotoisin Vesilahdelta ja muutenkin Julia Männistö on ainoa ennestään tuttu nimi minulle. Otanpa tämän ohjelmaani heti ensi viikolla :)

 • Kattis

  Muutama vuosi sitten kävin lapsen kanssa Kansallismuseon vintillä, joka on todella kiva paikka leikki-ikäisille.
  Mallisto vaikuttaa mielenkiintoiselta ja varsinkin tuo Johanna Gullichsenin kukkaro :-)

 • mette

  Kerran vuodessa piipahdan Kansallismuseoon ja tutustun siellä pieneen palaan kerrallaan ja joskus osallistun johonkin tapahtumaan. Museoiden myyjäiset loppusyksystä on suosikkitapahtuma.
  Ja nämä uudet tuulet ovat mukavia ja toivottavasti houkuttelee uusia kävijöitä.

Related posts