19/05/17

Pupulandia 10 vuotta!

28 167

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Mionetto

Vihjasin pari päivää sitten, että olen tässä viime aikoina hajamielisyyksissäni unohtanut jotakin… No arvatkaapa vain, mitä unohtui? Blogini 10-vuotissynttärit! Tarkistelin viime viikolla, että mikäs päivä se taas olikaan, kun blogini täyttää vuosia. Muistan, että se on toukokuun puolivälin paikkeilla, mutta en koskaan muista tarkkaa päivämäärää. Tarkistin asian ja hoksasin, että merkkipäivään oli vain muutama päivä aikaa. Sitten kun synttärit sunnuntaina 14.5. koittivat, unohtui asia tyystin äitienpäivän ja Madridista paluun takia.

Alkuviikko puolestaan oli niin kiirettä täynnä, etten oikein ehtinyt edes pysähtyä asian äärelle, joten päätin suosiolla odottaa pahimman hässäkän ohi ja juhlistaa blogisynttäreitä lähempänä loppuviikkoa. Eipä tuo juhlan syy tuosta mihinkään karkaa. Ajattelin sitten kunnioittaa blogisynttäreitä ihan korkkaamalla pullon kuohuvaa, kun Mionetto oli sopivasti juuri toimittanut minulle maisteltavaksi Gran Rosé Extra Dry -kuohuviiniään. Mekko päälle, pinkki pullo kainaloon ja lasiin justiinsa sopivan kuivaa kuohujuomaa ja meikäläinen oli valmis virittäytymään  juhlatunnelmiin kiireisen arkipäivän lomassa.

Olisihan tässä monenlaistakin syytä poksautella kuten vaikkapa tämä uusi koti, mutta kilistellään tätä sitten, kun kämppä alkaa olla vähän valmiimpi! Keskitytään siis ensin hurraamaan tätä kymmenvuotista blogitaivalta. Mutta siis hetkinen… 10 vuotta? Mihin tämä aika oikein on hurahtanut?

Totta puhuen, kun nyt mietin asiaa, niin kyllä siitä tosiaan tuntuukin olevan pieni ikuisuus aikaa, kun opiskelijatyttönä Brysselissä aikanaan perustin Pupulandian. Voin luvata teille, etten koskaan suunnitellut, että blogi olisi jonakin päivänä työni. En varmaankaan ajatellut, että se olisi edes olemassa 10 vuotta myöhemmin. Mutta tässä sitä vain ollaan 10 vuotta myöhemmin ja päähänpisto aikanaan ryhtyä kirjoittelemaan mietteitäni blogimuotoon on lopulta ollut elämäni tärkein ura-askel. Hassua, kuinka yllättäviin suuntiin elämä voikaan viedä.

Voin kertoa, että 10 vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon. Kun minä aikanaan aloitin bloggaamisen, muotiblogeissa ei juuri paljastettu nimiä tai kasvoja. Suurin osa kirjoitteli nimimerkin takaa ja asukuvista rajattiin kasvot pois. Minulla ei käynyt mielessänikään, että voisin hyötyä blogista koskaan muilla tavoin kuin vain uusia ystäviä ja hengenheimolaisia löytämällä. En ole koskaan kaivannut julkisuutta tai järin paljon huomiotakaan ja nuoruudessani vihasin valokuvattavana olemista yli kaiken. Nämä asiat huomioiden tuntuu jokseenkin omituiselta, että olen nyt tässä. Mutta tässä sitä nyt silti ollaan enkä päivääkään vaihtaisi pois.

Olen päässyt blogini kautta sellaisiin seikkailuihin, joista en olisi osannut ikinä edes haaveilla. Olen siitä syvästi kiitollinen. Ja ennen kaikkea olen kiitollinen teille kaikille jotka olette vuosien varrella jaksaneet pysytellä matkassa pidemmän tai lyhyemmän tovin. Ilman teitä tässä hommassa ei toden totta olisi mitään mieltä – ainakaan 10 vuoden vertaa.

Kymmenen vuotta todella tuntuu melkoiselta ajalta. Se on melkein kolmasosa koko elämästäni ja suurin osa aikuisiästäni. Blogi on kasvanut tässä ajassa niin kiinteäksi osaksi minua ja arkeani, että mietin toisinaan, mitä muuta elämä voisi olla, jos vaihtaisikin täysin suuntaa. Siitä huolimatta, ja niin uskomatonta kuin se ehkä onkin, en ole koskaan oikeastaan edes harkinnut Pupulandian lopettamista. Olen tehnyt päätöksen, että Pupulandia saa jatkua niin kauan, kun tämä tuntuu minusta itsestäni kivalta ja kiinnostavalta, ja vaikuttaa olevan sitä myös muille.

Vasta muutaman viime vuoden aikana olen uskaltanut tuntea jo vähän ylpeyttäkin tästä omasta projektistani, josta olen onnistunut tekemään itselleni elannon. Tuntuu aika hienolta, että olen onnistunut tekemään harrastuksesta työn ja luomaan tyhjästä itselleni ammatin. En olisi koskaan arvannut olevani yrittäjäluonne, mutta tässä sitä vain porskutellaan yrittäjänä menemään jo kuudetta vuotta. Joskus ehkä kaipaan tavallisen palkkatyön työaikoja ja lomia, sitä että työt voi jättää työpaikalle ja sitä, että vapaa-aika on yksiselitteisesti omistettu itselle. Bloggaaminen on maailman kivoin työ, mutta on päiviä, jolloin mietin, että voisi sitä leipänsä helpomminkin ansaita. Silti suurimman osan ajasta saan edelleen vähän nipistellä itseäni, että ihanko oikeasti olen näin onnekas. :)

Suorastaan olen tässä kohtaa aika sanaton… Ja mieluummin kuulisin teiltä muistoja vuosien varrelta. :) Olisi ihanaa, jos jaksaisitte jakaa isoja tai pieniä mietteitä ja muistoja näiden 10 vuoden ajalta. Mitä on jäänyt mieleen? Mikä postaus on pohdituttanut tai ilahduttanut? Ihan mitkä tahansa terveiset ja muistot ovat paras lahja, mitä voisitte minule tässä 10-vuotispäivän kynnyksellä antaa. Kiitos jokaiselle, joka on täällä piipahtanut ja lämmin halaus kaikille teille, jotka jaksatte käyttää tovin aikaanne ja jättää jonkun ajatuksen ilokseni. Olette ihan parhaita ja ilman teitä Pupulandiaa tuskin enää olisi!

PS. Niin ja se skumppa on oikein hyvää, mutta muistuttelen vielä, että Valviran ohjeiden mukaan alkoholia ei saa kommentoida eli keskitytään kommenttiboksissa kymmenvuotismuisteloihin! :)

Translation: As incredible as it may sound, Pupulandia is already 10 years old! Thank you for everyone who has been on this crazy journey with me! :)

Photos: Jonna Leppänen / Jonnamaista

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä

28 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Onnea kymmenvuotiaalle! ❤

  Ihan noin montaa vuotta ei ole tullut mukana roikuttua, mutta aikamoinen tovi kuitenkin. Tänne on aina ollut mukava itsensä klikata, sillä tietää täällä olevan positiivinen ilmapiiri – oli aihe mikä tahansa.

  Erittäin paljon olen pitänyt myös siitä, ettet pelkää ottaa kantaa tai kertoa myös vaikeista asioista, kuten masennuksesta tai uupumuksesta. Kuvat ovat laadukkaita ja yhteistyöpostauksistakin huokuu sinun tekemisesi, eikä mainostettavan asian mainoslauseet. Blogisi postaukset peilaavat toisiaan eikä persoonallisuutesi jää piiloon, kuten monella muulla työkseen bloggaavalla.

  Kiitos siis upeasta blogista! Toivottavasti koet tämän tekemisen mielekkääksi vielä monen vuoden ajan, että saamme nauttia teksteistäsi mahdollisimman pitkään. :)

 • Huikea suoritus! Onnea kymmenvuotiaalle :)
  http://westendmum.fi

 • Onnea 10-vuotiaalle! Huikea saavutus :)

 • Onnea 10-vuotiaalle! Huikea saavutus :)

 • Laura

  Onnittelut 10v juhlasta Jenni! Olen seuraillut blogiasi yläasteajoiltani lähtien eli ainakin kuuden vuoden ajan. Olen aina pitänyt Pupulandian tyylistä ja meiningistä. Vuosien varrelta mieleen on jäänyt muun muassa hiusinspiraatiojutut, reissujutut ja musiikkivinkkaukset. Aina olen palannut blogisi pariin uudestaan, vaikka joskus olisi taukoa ollutkin. Kiitos!

 • millaaa

  Oi, onneksi olkoon! Itse olen mielessäni kiitellyt Pupulahdiaa aina siitä, että näin tunnettujen blogien takana itse tekijä tuntuu ikään kuin häivyttyvän näkymättömiin, ainakin ihmisyydessään. Sinun blogistasi kuitenkin jotenkin kuvastuu se, että nämä tekstit on kirjoittanut aivan tavallinen ihminen, iloineen ja suruineen, ansioineen ja puutteineen. Kaikkien supersmoothieiden ja juhlien keskellä harva esimerkiksi julkisesti kertoo pitävänsä enemmän puurosta ja koti-illoista, ja äitini taas matkanvarausmokailunsa jälkeen oli autuaan helpottunut kun linkitin hänelle postauksesi lentolippuihin, päivämääriin ja muuhunkin liittyvistä sotkuista.

  Itse muistan vielä senkin sen kun viimeksi törmäsimme toissajoulun alla. Olisin varmaan jonottanut Matkahuollossa tapaninpäivään asti jos et olisi rohkaissut pyytämään apua jonon ohi. :D

 • veerala

  Onnittelut 10-vuotiaalle blogille ja sen bloggaajalle! Aikamoinen matka…

  Löysin blogisi pariin vuonna 2010 kun olin juuri muuttanut Brysseliin ja etsin kirpputoreja/second hand -liikkeitä.

  Todella harvoin kommentoin, mutta olen melko aktiivisesti seurannut blogiasi kaikki nämä vuodet :) Takapiruna siis jatketaan edelleen ;) Terveiset Brysselistä!

 • Nita

  Minulle on jäänyt mieleen joku juoksuhaastesarja, jota aikanaan kirjoitit, ehkä viitisen vuotta sitten. En muista kirjoititko sitä täällä vai yhteistyössä jonkun lehden/portaalin kanssa, mutta muistan sen mainiosti juuri siksi että itsekin innostuin sen myötä juoksemaan. Jostain syystä muistan myös ripsikatosi :D Melko kauan olen seurannut blogiasi, välillä vähemmän aktiivisesti ja välillä taas useammin. Olet yksi harvoista bloggaajisya nykyisin, jonka blogi ei täyty pelkistä asukuvista ja yhteistyöpostauksista vaan tärkeitä ja vaikeitakin asioita käsitellään silloin tällöin.

 • Paljon onnea kymmenevuotiaalle <3 Olen lueskellut blogiasi ja ihastellut kauniita kuvia ainakin viimeiset viisi vuotta. Kiitos ihanasta, aidosta blogista, jonka pariin on aina mukava palata!

 • Tua

  Onnea kymmenvuotiaalle! Ihan kymmentä vuotta en ole vielä mukana pyörinyt, mutta aika monta kuitenkin. Pupulandia on mielestäni aivan ehdottomasti Suomen blogiston parhaimmistoa ja minun lempiblogini. :)

 • Lora

  Lämpimät onnittelut pyöreiden vuosien kunniaksi! Itse olen ollut tämän blogin matkassa noin 9 vuotta joten on ollut upeaa seurata sen kehitystä kaikkien näiden vuosien aikana. Todella inspiroivaa miten olen luonut kivasta harrastuksesta itsellesi upean uran. Mihin kaikkeen tämä vielä tulevaisuudessa johtaakaan, sitä jään mielenkiinnolla seuraamaan :)

  Itselläni on jäänyt mieleen järjestämäsi lukijatapahtuma johon osallistuin; Hot jooga tunti Esportissa muutama vuosi takaperin. Löysin myös aikoinaan Cindyn kauneushoitolan kauttasi ja meidän perheen naiset mukaan lukien molemmat siskoni ja äitini kävivät hänen hemmotteluhoidoissaan, silloin kun hän piti vielä ihanaa kauneus- ja hyvinvointihoitolaansa :)

  Niistä bloggaajista keitä ole vuosien aikana kohdannut sinun lämminhenkisyytesi ja jalat maassa asenne on jäänyt mieleen. Sinusta oikein huokuu se miten rakastat ja arvostat työtäsi. Olet juuri sillä oikealla polulla.

  Valoisia ja upeita hetkiä tulevaan! <3

 • Iida

  Eräs sinun eropostauksistasi valoi minuun toivoa oman suhteeni savuavien raunioiden äärellä muutama reilu kaksi vuotta sitten. Luin vanhaa postaustasi aamuyöllä, kun ei enää tullut edes itkua vaan jäljellä oli lamauttava ahdistus. Kirjoitin sinulle kiitoksena postauksesta sähköpostin, johon en odottanut edes vastausta. Vastasit silti.

  Kiitos vielä niin syväluotaavista tunnnepostauksista kuin päivänasuista ja ihanan kevyestä fiilistelystäkin. Kyllä näitä kelpaa seuraavat kymmenen vuottakin lukea!

 • Milla

  Onnittelut vuosikymmenestä, täällä on vaihtelevalla temmolla riiputtu mukana jostain vuodesta 2009 asti lempparimuistot tästä blogista on ehdottomasti se yksi rakkaustarinan alku (kun olit villahousuissa taidemuseossa, fiilasin sitä sillon niin sydänsilminä ) ja se yksi vuosien takanen flunssakuva missä oot peiton sisällä ja löyty samanlainen piirustus, se oli niin hullu juttu!

 • Pertti

  Onnea 10-vuotiaalle, ja monta hienoa elämän täytteistä vuotta lisäää

 • Onnea! :) Olen seurannut blogiasi Indiedays-ajoista asti, ja se on edelleen yksi lempiblogeistani. Vaikka Pupis (anteeksi lempinimi :D)keskittyy enimmäkseen muotiin, mukavaa vaihtelua tuovat esim. omat pohdiskelusi. Mulla ei ole koskaan ollut tylsää Pupiksen seurassa. :)

 • Vee

  Paljon onnea!! Olen ollut Pupulandian lukija melkein koko kymmenen vuoden ajan, mikä tuntuu näin lukijankin näkökulmasta ihan hurjalta! Olin 10 vuotta sitten yläasteella ja muistan, kun kukaan ei vielä tiennyt mitä muotiblogit olivat, joten en koskaan päässyt puimaan blogitekstejä kenenkään kanssa. Toisaalta blogisi toi ihanaa pakoa pikkupaikkakunnan piireistä, joista samanhenkistä seuraa ei aina tuntunut löytyvän :) Se oli tosi tärkeää silloin, eli kiitos siitä!

 • Annika

  Paljon onnea Jenni! Olen lukenut Pupulandiaa jo usean vuoden ajan, mutta tämä taitaa olla itseasiassa ensimmäinen kommenttini. Blogisi on ihana yhdistelmä estetiikkaa ja arjen piristystä sekä syvällistä pohdintaa. Arvostan tosi paljon sitä, miten tuot haastaviakin asioita ja omia kokemuksiasi rohkeasti esiin. Puhut asioista, joista on tärkeää puhua. Ehkä se on syy miksi nimenomaan sinun blogisi on suosikkini ja itseasiassa ainut blogi, jota olen seurannut pitkään hyvin aktiivisesti. Sen aitous ja elämänläheisyys. Vaikka en sinua tunnekaan muutoin kuin tekstiesi kautta, koen olevani tosi samalla aaltopituudella ja samaistun mietteisiisi :). Monta monituista musa- ja tyylivinkkiä olen myös sinulta bongannut. Kiitos! <3

 • sari

  Onnea ihan mahtavasta saavutuksesta! Olen seurannut blogiasi joitakin vuosia ja tykkään kovasti :)

  Olisi ihan huikeaa saavuttaa itse elämässä vastaavaa (ei bloggaajana, mutta yrittäjänä) ja toivon kovasti, että musta on siihen!

  Lisäksi oot ihan superkaunis ja ihanalla tavalla persoonaallinen, joten kai voisin sanoa sua esikuvakseni :D

 • Onnea vuosikymmenestä! Olen seurannut blogiasi välillä satunnaisemmin, välillä tiheämmin, ja aina on mukava palata blogisi pariin. On hienoa, kuinka olet käsitellyt täällä myös vaikeampia aiheita ja kirjoittanut avoimesti esimerkiksi erosta ja uupumuksesta. Toivottavasti jatkat kirjoittamista vielä pitkään :)

 • Mari

  Onnea kymmenenvuotiaalle blogille! :)

  Ei nyt asiaan liity mutta tahtoisin tietää sun lempikohteet Euroopassa? :)

 • audis

  Heimoro, onnea 10-vuotiaalle! Olen seurannut blogiasi alusta alkaen. Samanikäisenä helsinkiläisenä minua on kiinnostanut osin samat jutut. Nykyään elämässäni on muita intressejä ja kiire ja muita tekosyitä, joten hyvin harvakseltaan olen enää täällä käynyt. Mutta jos haluan tietää mitä muodissa, musiikissa tai maailmassa muuten lifestyleskenessä tapahtuu, niin piipahdan blogisi parissa. Kiitos että pidät minut siis jotenkin päivitettynä ;). Ja skååål!

 • Anskuli

  Paljon onnea :) Blogia tulee luettua ruuhkabussissa. Mukana ehkä noin viidettä vuotta. Mieleen jäänyt aikuisbaletti, Barcelona kuvat sekä tärkeät ja vaikeat aiheet. Hyvä juttu myös K&T lehdessä. Olet hyvä kirjoittamaan ja kuvat ovat laadukkaita. Snäpin deitticornerin ajatuksiin samaistun myös. Ihanaa kesää !

 • Katja

  Onnea 10 vuodesta! Blogisi (kuten blogit yleensäkin) unohtui matkan varrella jonnekin, mutta kun jokin aika sitten löysin tänne takaisin, olin taas aivan yhtä ihastunut kuin aiemminkin. Teksti on aitoa ja kaunista <3

 • Jenni

  Upea silmämeikki! Voisit harkita sitä jokapäiväiseen käyttöön. Glamuuria, tyylikästä ja sopivan tummaa sun upeille sinisille silmille.
  Onnea!

 • Onnea! 10 vuotta on aika saavutus millä vain uralla. Muistan kun aloin lukemaan blogiasi olit käymässä risteilyllä useamman muun bloggaajan kanssa. Tunnuitte kuin isolta lämpimältä perheeltä :)

 • Len

  Onnea täys 10! Melkein alusta saakka seurannut :)

  Upea ”lohikäärmemekko” sulla kuvissa :)

 • Ems

  Onnea! Mukana on roikuttu kohta 8 vuotta ja itsekin olen siinä samalla valmistunut, vaihtanut uraa ja ostanut oman asunnon. Välillä tulee luettua enemmän ja viime aikoina enemmänkin tulee seurattua snäpin puolella. :) Mutta kommentteja ei kyllä tuu laitettua kuin ehkä kerran vuodessa – jos sitäkään :D
  Eniten jäänyt mieleeni se flunssakuva peiton alla jostain syystä. Se oli niin symppis.

 • Tessa

  Pakko nyt vielä kommentoida tähän jos vaikka sattuisit vielä lukemaan! :D Olen seurannut blogiasi melkipä alkuajoista saakka, tosin nykyään harvemmin. Mieleeni on kuitenkin jäänyt farkkuleggingsien tulo sekä erityisesti se Vilan selästä auki ollut turkoosin värinen paita. Silloisen vuokrakämppäsi tumma lattia on myös jäänyt jostain syystä mieleeni. Onnea kuitenkin pyöreistä vuosista! :)

Related posts